- Milyen alaplapot vegyek?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Házimozi haladó szinten
- Apple asztali gépek
- Dell notebook topic
Aktív témák
-
cadgers
aktív tag
válasz
HorvBalint #4198 üzenetére
Teletextet természetesen tudja
Képminősége kiváló (Expertnek 10 bites chipje van)
Van MPEG2 felvételi lehetőség, de csak szoftveresen, tehát a procit terheli.
Teljes méretnél is szép képet kell hogy adjon, azon lehetne vitatkozni hogy a TV-n szebb vagy a monitoron, attól függ milyen TV-ről és milyen monitorról van szó -
HorvBalint
tag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy ez a kártya tudja a teletexet? Illetve milyen a képminősége? Van Mpeg2 felvételi lehetőség? Illetve még sose néztem tv-t TV tuneren ezért nemtudom, hogy egy tv adást milyen méretvben lehet nézni? Akár teljes képernyősen is? Vagy akkor már tiszta szemcsés? Vagy mégis milyen méretben lehet nézni úgy hogy még a kép is szép?
Fontos lenne ha erre válaszolnátok.
Köszke -
Relisys
senior tag
válasz
El_Diablo_ #4196 üzenetére
Nálatok legalább megnzéték a jelet...Nálunk annyival elintézték hogy ha jo a kép a tv-be akkor nincs gond a jellel...
-
El_Diablo_
tag
Na, Leadtek tulajok, szakértők, erre a kérdésemre feleljetek
Ma átvoltam haveromnál, akinek ugyan ilyen kártyája van (expert). És nála még az a csatorna is gyönyörű, aminek alapból gyengébb a jeleAz összes csatornán még csak egy kis szemcse sem volt. Mintha egy dvd filmről ment volna, olyan szép volt. ÉS náluk azt mondták, hogy elvileg nagyon gyenge a jel, mert távol vannak a szolgáltatótól vagy mi. És mégis ezerszer jobb, mint nálam. Nálam tiszta hangyák háborúja az egész
Ami jól jön be, az meg csíkos, vagy kicsit szemcsés.
Mi erre a magyarázat? -
-
Relisys
senior tag
Kiprobálam haveromnál az ö gépébe a tunert és ott faszán volt kép. Itthon meg sz@r. Felhivtam JuPíSzit hogy mit lehetne csinálni mert gyenge a jel. Azt mondják ök nem foglalkoznak számitogépes dolgokkal és ha a tv jo akkor nincs gond a jellel és köszik szépen a hivást. Most akkor mit csináljak?
-
Relisys
senior tag
Ezzel a karival megtudom oldani azt hogy a tv-be lássam azt amit a monitoron? Ha igen hogy?
-
SIKIRIKI
tag
Hali mindenki help most szeretnék venni inlyen szerkezettet csak nem tudom és a gazdija sem vágja hogy lehete vele videokameráról felveni?
-
djadji
senior tag
válasz
#65675776 #4173 üzenetére
És akkor mi lehet az oka annak hogy a PVR-rel megy a kártya (azzal is csak a régivel ami a CDn volt/van) DTVvel meg nem megy, holott eddog ment...
A DTV mellesleg olyat ír ki hogy ''Elérhető BDA eszköz nem található'' utána pedig ''hiba a képalkotás során'' Akkor mitől lehet ez? -
törölt tag
A Registry-ben való átírás csak arra szolgál, hogy a Wizard-ból a DTV induljon ne a PVR.
A problémát az okozza, hogy a DTV nem látja a hangvezérlőt. Ezért nem tudja szabályozni a hangerőt. Megoldást egyelőre nem tudunk erre mondani, de lehet, hogy az nV féle hangdriver okozza. -
djadji
senior tag
Na most segítsen valaki legyen szives mert megőrülök!
Írtam hogy nem működik se a DTV se a PVR a XP expert kártyámmal. UJratelepítettem, és a eredeti CDről tettem föl a drivert is meg a PVR-t is. Ez MŰKÖDIK! Ugyanakkor ha a letöltött változatot használom akkor nem működik. Fura.
MIndenesetre a PVRrel működik de én a DTVvel szeretném használni (keret nélkülui mód és a képméret tetszőleges csökkentése miatt, PVRbe ugyanis egy bizonyos méretnél nem engedi kisebbre). Ugy emléxem hogy volt valami a registry-ben amit át kellett írni a PVRről DTVre (mármint hivatkozást) és akkor lehetett használni a DTV-t hozzá. Nem tudja ezt valaki? vagy hol keressem? Estleg más megoldás hogyan lehet DTV-t használni hozzá?
Másik kérdésem már régóta esedékes, hogy a PVR-t ha halkítom akkor szépen halkul a dolog, míg ha DTV-t használok (legalábbis amikor még működött) akkor ha halkítottam, ugyan levette a %ot és a csík is csökkent, de a hangerő nem változott semmit.
Valaki aki tudja ezekre a megoldásokt , legyen szives segíteni! (főleg az elsőre)
Kösz! -
cadgers
aktív tag
Nos, szóval mégegyszer, DVD digitalizáló kártyával lehet hardveres MPEG-gel felvenni TV műsort TV tunerről?
-
Balinov
titán
bzoley,van arról ismreted,hgoy az experten kívül együttműködik-e más leadtek tunerekkel is a dtv? pl. xp deluxe,vagy az rm..?
-
hati
addikt
bzoley!
A felvétel jel OSD-re kirakásáról van vmi. híred? Mintha korábban említetted volna, h sikerül elintézned.
Tegnap jutott eszembe, amit egy a DTV-vel mpeg2-be felvett anyagot kódoltam át divx-be, hogy milyen jó is lenne, ha lenne egy olyan lehetőség, hogy ha vége a felvételnek, akkor egy általam megadott programot indítson el, ami pl. egy batch file lenne, s megcsinálná az utófeldolgozást a virtualdub-bal. Sok PVR progiban van ''post record task'' opció. -
voxom
csendes tag
Nagyon jó kártya!
-
voxom
csendes tag
Jah és Bocsi ha rontottam a topicot!
-
voxom
csendes tag
Szijasztok!
Nem lenne valakinek egy ilyen masinája eladóba?
Ha valaki megszeretne vállni tőle,kérem írjon nekem privit!Előre is köszönöm! -
bzoley
veterán
válasz
El_Diablo_ #4158 üzenetére
Esetleg, ha az xvid játsza le a videót, ott az output részen van olyan, hogy flip video. Ettől biztos, hogy fejreáll.
-
El_Diablo_
tag
Ha Virtual Dub Mod progival kivágom a felesleges részeket, hogyan mentsem el? Mert egy kis 12 kb-os file-t hoz létre
-
cadgers
aktív tag
válasz
El_Diablo_ #4158 üzenetére
Ha ACE Mega Codec Pack van fennt, akkor azért!
-
szasza_1
senior tag
válasz
El_Diablo_ #4156 üzenetére
Virtual Dub
-
El_Diablo_
tag
Sziasztok!
Tudtok mondani olyan progit, amivel a felvett filmből ki tudom vágni a reklámot?
És egy másikat amivel tömörítetlen aviból át tudom konvertálni tömörített aviba?
Kerestem neten pár progit, de egyik sem működött. Amiket itt fórumban olvastam, azok sem nagyon -
cadgers
aktív tag
Valaki?
-
cadgers
aktív tag
Azt meg lehet oldani hogy a Leadtek kártyám mellé beteszek egy DVD kártyát (Realmagic Hollywood Plus), és azzal valahogy összehoznám hogy hardveres MPEG-gel lehessen rögzíteni az adást? Ha igen, hogy lehet?
-
bzoley
veterán
válasz
Relisys #4146 üzenetére
Csak hogy ismételjem saját magam, ha gyenge a jel, akkor kapsz ilyen képet(tapasztalat).
Ha mégis a tunerben ment volna ki valami, azt tesztelheted pl. úgy, hogy antennának bedugsz egy 2-3m-es kábelt, keresel valami földi csatornát(már ha nem vagy leárnyékolva nagyon) pl. RTL Klub 495.3, és ha a kábelt igazgatva sikerül jó képet elérned, akkor jel, ha úgy sem jobb, akkor gyanús a tuner.
Vagy eleve gyenge, vagy valahol ''elveszik'' az elosztók között. -
Relisys
senior tag
Az egyik hosszabító nem volt földelt és ezért volt fázis a gépbe. De ez meglett oldva de a kép ugyanolyan rossz. Itthon másik gépbe másik antenával se jo. Akkor lehet a tuner hibás?
-
sl
csendes tag
Hali!Megvan vkinek az Adobe Audition 2.0?Nagyon kellene!!!!!
-
cadgers
aktív tag
Meg van mégegy komolyabb problémám. Előszőr egy Proview, most meg ennél a Leadteknél csinálja azt a vinyóm, hogy egyszercsak leáll, felpörög újra, utána kezdi előről, és lefagy a rendszer, lehet hogy kevés a táp neki, mennyit eszik egy tuner? Vagy lehet hogy a koaxon lévő feszültség hülyíti meg?
-
törölt tag
válasz
cadgers #4134 üzenetére
Az a baj, hogy a ''karikák'' körüli JPEG zaj látszik leginkább, más nem. Vagy én vagyok vak.
szasza_1: Ahogy érzed. Amennyiben felvétel után áttömöríted az anyagot, akkor alul felül 8-8 sor levágásával simán átnyomhatod 4:3-ba. Persze ez nem oldja meg a felvételi problémádat. Ami leginkább driver gond lehet. Azzal kellene játszani, több verziót is kipróbálni. -
szasza_1
senior tag
válasz
#65675776 #4131 üzenetére
De monitoron is (CRT), meg TV-n is 4:3-as felbontást használok, meg gondolom még elég sokan. És ilyenkor marad két fekete csik a kép oldalán (vagy be kell állítani a lejátszóban a 4:3-as képarányt, vagy kikapcsolni az oldalarány tartást, ha egyáltalán olyan lejátszót használ az ember, amelyikben ezt meg lehet csinálni). Egyszerűbb, ha mindjárt 4:3-as oldalaránnyal veszi fel az ember.
szerk.:és nem kötözködés képpen mondtam, csak egy gombbal kevesebbet kell megnyomni, ha lejátszod a filmet.
Ja, igen, és a felvétel valamiért még mindig nem megy...
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
cadgers #4132 üzenetére
Ha valamilyen vízszintes csíkozódásról van szó, ami a képen nem igazán látszódik, akkor azt okozhatja pl egy rádiós egér is. Ennek viszont simán is látszódnia kellene, nem csak a TV képen, hanem az egész képernyőn.
Ha inkább világosabb csíkokként jelentkezik a zaj, akkor azt okozhatja az, hogy hurok van a kábelben, vagy a csatlakozókon reflexió keletkezik (ezt az előbbi felsorolásból ki is felejtettem).
A tömörítési kérdésedre: amit elvársz, az kb a lehetetlen. Ilyen méret mellett ilyen teljesítményű géppel legalábbis nem igazán megvalósítható.
[Szerkesztve] -
cadgers
aktív tag
Sikerült olyan állóképet csinálnom, amelyen jól láthatóak a csíkozódások, ez mitől lehet? Minden adónál ez van minden progiban -
törölt tag
A DTV képes sugározni a műsort.
szasza_1: A TV-n sem 4:3-as képet látsz, hanem 3:2-est. Ez még a 35mm-es kisfilm öröksége, ahol 36x24mm² egy frame. A sorok egy jelentős része vezérlőjeleknek van fenntartva (a kép tetején 2 a teletextnek, az alján szinkronjelekre és egyebekre további ~40 sor). -
szasza_1
senior tag
válasz
cadgers #4120 üzenetére
Hát szerintem 1.5 óra 1.3Gb-nál nagyobb lesz, főleg ha azt akarod, ne egye meg a procid. Persze jó minőségben. De próbáld meg DivX-el, 384x288-ban. Közben nézd a proci terhelést, hogy ne menjen 95% fölé. Próbálgatni kell. Kb 1800-as bitráta kell neked, a minőséget meg a procihoz igazítod. Lehet hogy menne negyobb felbontásban is, de akkor előfordulhat, hogy kockásodik a kép. Ja és az 1800 128kbps-es mp3-ra vonatkozik. Ha nem bírná a procid, és wav-ba kellene, akkor csak a hang lenne kb 1GB 1.5 óra alatt, és akkor már csak 500kb/s-al vehetsz fel. De lehet, hogy 384x288-ra az is elég lenne.
-
oak
tag
Tudnátok olyan progit ajánlani, ami jó minőségben ment képet a tunerről és feltolja ftp-n?
-
cadgers
aktív tag
Tényleg, azt hogy lehet beállítani hogy ne a PVR hanem a DTV legyen az alapértelmezett?
-
djadji
senior tag
válasz
#65675776 #4122 üzenetére
Lehet hoyg ez hülye kérdés.. de milyen wizard? letöltöm a drivert és elindítom a setup.exe-t. De nem emléxem ilyenre hogy ki lehetne választani a tunert... kicsit bővebben pls hogy hol/hogy is lehet ez?
Én a csatorna keresésnél mindig azt a keresést választom ami sokáig tart (nemjut eszembe és mivel nem müxik nem is tudom megnézni). Sokáig fut, de tuti megtalál mindent... -
szasza_1
senior tag
DTV-vel van olyan gondom, hohy csak 384*288-as felbontásban hajlandó felvenni, 768*576-os felbontásban csak a hangot veszi fel, képet nem rögzit, és ilyenkor a kép sem mozog a DTV-ben. Mindegyik codec-el ezt csinálja, a gyárilag beállítottakkal is. Szerintetek miért csinálhatja?
-
djadji
senior tag
Most ujratelepítettem.
Megint: Hiba a dekóderhez való kapcsolódás során.. a program leáll. Ettől nem áll le a DTV, de mikor kattintok a beállításokhra, akkor nem csak 3 fül jön be, és nincs a csatorna hangoló rész. Szval nem is tudok csatornát kerestetni vele...
Ötlet? MI a fenét csináljak vele.. Sztem tuti szoftver hiba... de nem tudom mit kezdjek vele... -
cadgers
aktív tag
Melyik codeccel tudom a legjobb kép/hangminőséget elérni úgy hogy ne egye meg se a 2100-as Athlon XP-met, se a maradék 1 giga szabad helyemet? Azt szeretném ha egy másfél órás film max kb 1,3 giga lenne
-
Relisys
senior tag
Fázisceruza fázist jelez a gépházban. Ez baj nem? Mert ezért szikrázik a kábel ha hozzáérintem és szerintem ezért szar a kép.
-
törölt tag
válasz
cadgers #4113 üzenetére
Kábel és Croatia egy jó párosítás szokott lenni. Ha így sem talál meg mindent, akkor azt kézzel hozzáadhatod. Az adaptív keresés meg lassú, ki kell várni.
Calibos: A kábelen és a földi sugárzásban is analóg YUV jel van. Ez nem digitális sugárzás. És MPEG tömörítésre tényleg a TMPGEnc az egyik legjobb megoldás. -
Calibos
addikt
A felvett anyagból gondolom TMPGEnc. programmal tudok MPEg2 csinálni?
Vagy egyáltalán milyen formátumban sugározza az adást
[Szerkesztve] -
cadgers
aktív tag
DTV-ben milyen országot állítsak be, hogy minden UPC-s csatornát megtaláljon? És antenna, vagy kábel? Hungary, kábel >>csomó csatornát nem találta meg, Germany,antenna>>szintén.
Adaptív meg már 20 perce dolgozik, és eddig 23 csatornát talált -
törölt tag
válasz
cadgers #4110 üzenetére
Kezdjük a végén: a VMR9 (Video Mixing Renderer 9) egy megjelenítési eljárás, a régi Overlay Mixer leváltására, annál sokkal nagyobb tudással, ennek megfelelően némileg nagyobb hw igénnyel. Képminőséget alapból nem befolyásolja, viszont elég sokféle effektet lehet benne alkalmazni.
A toldó önmagában nem nagyon rontja a minőséget, de minden egyes csatlakozó magában hordja ezt a lehetőséget több okból is:
1. a csatlakozóba bevezeted a kábelt és ott egy kötést létesítesz (F szerelékek esetén ez csak és kizárólag erővel/alakkal jönnek létre, ami a létező legrosszabb, mivel nem stabil).
2. Ezután jön a toldó, ami egy menetes kötés.
3. Még egy ugyan olyan mint a 2-ben.
4. Lásd 1.
5. És mindegyik kötés minőségét rontja a korrózió, ami ellen lehet védekezni pl aranyozással. Az viszont növeli az árat.
6. Emellett a kötéseknek van átviteli ellenállás és átviteli kapacitás. Mind a kettő okoz(hat) jelszintcsökkenést és torzítást.
7. Minden kötés lehetséges hibaforrás.
Azaz jobban járnál egy darab hosszabb kábellel. Csak ne legyenek benne hurkok, mert az a képminőséget rontja.
Az SB Live! sok esetben problémát okoz, a Creative ugyanis nem tud normális drivert írni. Lehet veled is ez történt.
A leválasztó sosem árt.
[Szerkesztve] -
cadgers
aktív tag
válasz
#65675776 #4109 üzenetére
Ez a szikrázásos effekt nálam is van, viszont maga a gépház nem ráz, nekem is szükség van leválasztóra?
Amúgy MSI KT3 Ultra alaplapom van 1800-as Athlon XP-vel, ATi Radeon 9600 kártyával, van egy CT4620-as SB Live!, meg van 2 hálókártya, egy Realtek meg egy SMC EZ card, a hang AUX IN-en megy a hangkártyába.
A UPC-s kábelen van egy toldó (F toldó vagy mi a neve), megvan hosszabbítva egy 10 méteres koax-szal (75 Ft volt méterje, nem tudom milyen minőség), és a végén van egy dugó ami megy a kártyába.
Ezek alapján valami ötlet? HW ütközést nem jelez a gép
Mégvalami: VMR9 az mi? Függ tőle a képminőség? -
törölt tag
válasz
cadgers #4107 üzenetére
Ezek a problémák lehetnek akár hw ütközés következményei is. Viszont nem tudjuk milyen gépben van.
A 2. hsz-ban levő dolgokra:
1. Vedd ki a pipát a Use VMR9 elől.
2. Ilyen nincs a Leadtek gyári programokban.
3. Nincs.
Relisys: Venned kell egy galvanikus leválasztót, ugyanis földhurok problémád van. A gyenge antennajel ellen pedig egy antennaerősítővel tudsz védekezni. Létezik a kettő kombinált kivitele is. Antennaboltokban, MediaRák-ban és hasonszőrű helyeken többnyire lehet kapni párezer HUF-ért.
Persze lehet csak annyi a probléma a jelszinttel, hogy kicsit sokszor osztottad le a jelet. -
cadgers
aktív tag
Bocsi meg még lenne még 3 kérdésem, amit kifelejtettem:
- Amióta fölraktam az újabb verzióját a Winfast PVR-nek, azóta az OSD csak addig jelenik meg amíg a gombot megnyomom, hol lehet beállítani hogy mennyi ideig jelenjen meg?
- Annyira hirdetik hogy automatikus csatornaelnevezés, de eddig csak a Dscalerben sikerült, a gyári proginál miért nem?
- Rádióhoz van RDS, és ha igen hol lehet beállítani? -
cadgers
aktív tag
Ma vettem egy Leadtek Winfast TV2000 XP Expert kártyát. Szerintem a legújabb, 05-ös revízió az Everest szerint. Eleinte volt olyan problémám a gyári CD-ről feltett cuccokkal hogy kifagyott.
Most a következő problémáim vannak, nem tudom van-e rá megoldás:
- Az összes adón sok halvány fekete csík szaladgál (képet hiába mutatok, állóképen nemigen venni észre)
- Felvétel után elmegy a hang, csatornát kell váltanom, hogy visszajöjjön
- TimeShift felvétel közben ha megnyomom a lejátszás gombot, kifagy az egész, a hang megy tovább, de egy 2 percig nem tudom bezárni a programot CTRL+ALT+DEL-lel sem.
Most a legújabb driver van fennt, meg a legújabb WinFast PVR progi, más lejátszót nem nagyon akarok használni, mert a távirányító csak ezzel műxik.
Amit még próbáltam: Germany+antenna
Köszönöm előre is a segítséget, amúgy jó kis kártya ;-) -
Relisys
senior tag
Azt vettem észre hogyha bedugom a kábel tévé kábelét a tunerbe akkor ráz a gépem, meg ha hozzáérnitem a gépházhoz a kábelt akkor kicsit szikrázik. Ez mér van? Nem lehet hogy ezért rossz a kép a DTV-be??
-
Relisys
senior tag
Bzoley! nincs valami ötleted hogy mit tudnék csinálni a tuneremmel hogy ne legyen oylan sz@r a kép?
-
bzoley
veterán
A fejtöréses rész mondjuk igaz, de előbb-utóbb csak rájön mi a baj
De mondok egy érdekességet. Most próbáltam elmenteni egy kérdőjeles Word dokumentumot, na és mit csinált?
Ezek után vagy be lehet állítani a figyelmeztetést az oprenszerben, vagy írni kell a Microsoftnak.
Azért a másik csoportban több titkárnő található, mint tv-műsort felvevő
[Szerkesztve] -
Aktív témák
Hirdetés
- LG 27 Odyssey 144Hz Gamer monitor
- 27% Számlával! HP Gaming! 16.1" IPS 144Hz / 7640HS / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Asus ROG Strix XG27ACDNG - Újszerű
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest