- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Megjött az Acer szerényebb Navi 48 GPU-val dolgozó Predator VGA-ja
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Monitor hiba topik
- Bluetooth hangszórók
Aktív témák
-
Balinov
titán
sziasztok,
lehet,hogy triviálisan egyszerű a kérdésem,de ha pl. PVR2-ben egy csatorna megtekintésekor a csati infónál ha a sztereó jelet látom,akkor sztereó a tv adás? csak mert nem vok biztos benne,hogy a Global-om sztereó-e.
Köszi a választ -
Balinov
titán
válasz
Ace Ventura #4909 üzenetére
phú,passz,bocs.
-
Balinov
titán
válasz
Ace Ventura #4907 üzenetére
hú,passz,van webkamerám az igaz,de nem használom,mivel most otthon nincs net.én,laikusként,csak a felvételi forrás váltogatásában tudnék gondolkodni.
-
Balinov
titán
hamár pofozás,bzoley,minap nézegettem a pvr2 changelogját,itt írják,hogy XP Global-nál (is) default lejátszási és felvételi bemenet a cd-in..namármost nálam az alaplapi cd-inre van kötve és épp kedden vettem észre,hogy sem a gyári mpeg2 good,sem a gyári mpeg4 profillal nincs hang felvételnél.hangkodeknél látszik,hogy van hangság,nade hangja az nincs.sakkoznom kell,úgyérzem,hogy melyik beállítás is a jó.
-
Balinov
titán
Urak,multhéten lemaradtam az új pvr2-es verzióról,sajnos most már nem tölthető bzoley honlapjáról.vki nem tenné fel vhova újra?köszi
-
Balinov
titán
válasz
Hammon Serra #4711 üzenetére
ffdshow le,xvid fel,ac3filter,vobsub.esetleg vmi mjpeg kodek.úgy próbáld meg.lehet,vmi lejátszó progi (pl intervideo -s ) feltett valami directshow filter az audio-ra. azt nézd meg,hogy megnyitod mediaplayerrel,madj menü ,tulajdonságok,ott szokta írni,milyen directsound audio encoderrel akarja a hangot lejátszani.
-
Balinov
titán
válasz
Hammon Serra #4709 üzenetére
hmm.nekem anno xp delux-szal volt hasonló,akkor a felvétel hangerején kellett variálnom... ill. asszem a 3,5-ös jack loopback kábel volt a mic-in-en a line-in helyett. (ALC650 ill. intel SoundMax AC97,nf2-es ill. i845G-s lapok voltak)
-
Balinov
titán
válasz
Hammon Serra #4707 üzenetére
másik lejátszót próbáltál? pl. mplayer classic,VLC player,Bsplayer?
-
Balinov
titán
7végén beüzemeltem a winfast tv2000 global tunert,idáig tetszik,gyorsan megtalálja a csatikat,pvr2(dtv) és pvr-rel szép képe van,christv 4.95-tel is megy,sajna még dscaler-rel nem tudtam összehozni.képe szép,1-2 csati zajos csak,de sok időm nem volt az országbeállításokkal vackolni. távirányító is fasza,azzal be is lehet kapcsolni a gépet,ill. mikor felállt az xp,standby-ba lehet kapcsolni fele,le is lehet állítani,meg felhasználót váltani,nomeg választani is lehet,hogy a pvr vagy az fm induljon.
8,25k-ért megértebravó leadtek
-
Balinov
titán
üdv,
az experteken isa Conexant CX2388x chip van?globalon is,csak ezért kérdezem.
most guglizok,a globalon található Xceive's XC2028® szilciumtunert használja az Avermedia is,meg van egy hír ,hogy a fusi is ezt fogja a high-end notikba.hmmm..alig várom már,hogy beüzemeljem!
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
aha,sztem is korrekt. igen,a fehéret,bár két fajta fehér (modell 2 és 3 ) távir. van hozzá a cseh nyelvü manual szerint. elég korrekt cucc,távirányíthoz elemek,cd-audiokábel.
megnézem az újabb PVR-t,meg leszedek minden driver/pvr/dtv(pvr2) cuccot hozzá.
Zotyától van,kérdezd meg tőle,hátha megvan neki még az az egy darab,ami maradt kedd délután a polcon a boltba -
Balinov
titán
Sziasztok,tegnap megjött a winfast TV xp Global tunerkém Zotyától,nézegettem a cd-t
és a következő verziók vannak rajta
PVR: 3.0.10.98
FM: 5.13.01.2004-3.02
DTV: 2.0.1.92
Global WDM driver: 4.0.107.3204
jah,manual ékes cseh nyelvü
nemtom,melyik topikba írjak.. -
Balinov
titán
Srácok,megjött pénteken az ADS TEch phillips chipes tuner,sziliciumtuneres a progija meg 98%-ban ugyanaz,mint pl. az msi live@anywhere-nek. szar. elméletileg sztereó a tuner,de a gyári tv app csak mono-nak jeleníti meg,viszont így nincs hangja,csak ha átváltom sztereóra.de az meg ~40 adónál qrva macerás. Phillips-hez etalon Flytv200 2.38 RC2-vel alig tudtam összelőni.Szal idáig nem vok 100%-ban megelégedve, a terra cinergy 200-as megeszi képminőségben.milyen pvr progikat javasoltok,mert pl. az uccsó dscaler build-del nem birom összelőni.?
-
Balinov
titán
Uraim,szakik,elnézést hogy ide írok.
Kérdezném Phillips SAA7130-at összehasonlítva a phillips saa7135HL/101-el miben tud többet az utóbbi,egyáltalán többet tud? ezen az ADS Tech-en a 7135-ös van. Van valami összehasonlító teszt róla? Guglizok itt egész nap,de nemsok értékelhetőt találtam. -
Balinov
titán
-
-
Balinov
titán
válasz
#65675776 #4286 üzenetére
ezt én is tapasztaltam a győri Vidanet-es kábeltv-nél. letölthető csatikiosztástól kb annyival tér el,mint amit te írsz.
konkrétan mi hiányzik? pl. csak PAL-t tudok választani,pal b/g-t,d/k-t nem.igazándiból nem tudom megmondani,csak hozzászoktam már a FlyTV2000 sokrétű beállítási lehetőségeihez. -
Balinov
titán
pontosan, mosódott,maszatomi volt.
Dscaler,most hogy mondod,tényleg nem jó példa a sok filter,bizbasz miatt. viszont FlyTV2000 az úgyemléxem,nemnagyon használ ilyen bizéket.és azzal is jobb a képe.
Ezek csak az első benyomások még,lehet,ha majd belakom a DTV-t,rájövök minden beállításra. Tényleg,van vmi tweak hozzá? Csakmert a settings-nél elég gyérek a lehetőségek.
Elismerésem a fordításért.! -
Balinov
titán
üdv
jelentem .94-es DTV csont nélkül megy a Terra Cinergy TV200-ammal. Csatornakeresésnél ugyan voltak problémái - mind antennal/kábel,magyarország,németo.,horvátország beállítással adaptív keresés esetén talált vagy 5 adót a ~30ból.de egyesével végigmenve a csatikon csak pipálgatni kellett,hogy kedvenc,oszt jólvan.
Tapasztalat: háát,nemtom.vmi többre számítottam.hang,kép szinkronban,semmi csúszás,lilás videó mint korábban linkelték. viszont a tv kép minősége...na,az nem fogott meg. próbáltam overlay mixerben,vmr-ben, és vmr9-ben.1kutya.bizonyos csatiknál (3-4 cuzammen talán) jó a képminőség,de az olyan triviális csatiknál,mint sport1/2,NGC,Spektrum és Discovery elég zizis,zavaros és néhol-néhol hullámzó a kép. Összehasonlítva a Dscaler-rel,Fly2000TV-vel és a gyári PVR-rel,azoknál gyengébb képminőséget produkál.még sajnos a gyári pvr-rel is.
Capture részét nem nagyon próbálgattam még,csak egy mpeg2 best quality gyári profillal. framedrop-ot nem vettem észre a kész ~2perces felvételen,de a minőség nem az igazi,valszeg
h1 pal-ban lenne érdemes rögzíteni.
Amugy tetszik a program,bár a régi - xp deluxe-mhoz használt - PVR-hez képest eléggé megkell barátkozni vele.
Pozitívuma volt továbbá,hogy szó nélkül,elsőre belőtte a képnormát,a capture device-t és a hangrögzítés/preview forrást.nem kellett sakkozni vele.És tetszik,hogy magyar. Bár,néhol jobblenne Hotkey-ekkel operálni - pölö csatiknál gyomlálás,beállítás- a gyári help elég szűken foglalkozik a hotkey-ekkel.
Üdv
Balinov -
Balinov
titán
bzoley,van arról ismreted,hgoy az experten kívül együttműködik-e más leadtek tunerekkel is a dtv? pl. xp deluxe,vagy az rm..?
-
-
Balinov
titán
Bocsánat az off-ért,de ha valakinek kellene egy ilyen Leadtek távirányító,akkor tudok segíteni neki,mert van 1db eladó[link]
üdv
balinov -
Balinov
titán
Sziasztok,oly régen jártam már itt,így mindjárt kérdeznék is egy vaskos offtopikot.
veszek ma 5k-ért egy Terratec Cinergy TV200 PCI-t,zacsis lesz asszem,de új a cucc.
szóval megér ennyit? ill. mit hallottatok erről a típusról? azt tudom,hogy nincs fm ill. és távirányító,nameg csak mono,de ezektől - a számomra nem fontos - fícsöröktől,egész jól néz ki. Phillips SAA 713x chip van rajta -
Balinov
titán
Tegnap kipróbáltam a ShowShifter nevű programot a tunerhez. PAL D-t állítottam be a Hungary mellé,de pofázott,hogy nem az a default norma.Autoscan-nal 1szem (STV2-t) találja meg,viszont ha chanel numberek alapján hozzáadom 1-esével,akkor szépen megtalálja nagyjából mindet,sőt még az fm tuner esetében is. Kis,preview ablakban szép,éles a kép (már amennyire egy ratyi OEM,ezeréves kártyától szép lehet,ProVideo driverrel megy épp).
szóval szerintem Leadtek-nél is megérne egy misét ez a program. -
Balinov
titán
válasz
czazsoo #2512 üzenetére
Üdw,
add/edit gomb: alapfelállásban csak a gyári capture profilokba tudsz felvenni.ha rámész valamelyikre és álítasz akármit a capture profilon belül nem fog működni(vagy esetleg el sem tudod menteni a profilt sima save-val) ha viszont készítesz egy új,nem gyári profilt,akkor a new -ra kattintva és beírva egy profilnevet már el tudod menteni ill később használni az általad létrehozott profilt.
üdv
Bali -
Balinov
titán
Sziasztok,
azt szeretném kérdezni tőletek,hogy van-e esély valahogy működésre bírni a PVR-t vagy azt az új DTV-t,amiről meséltek újabban, egy nem leadtek kártyával?
Ugyanis szerintem elméleti síkon elképzelhető lenne,mivel anno a deluxe-on is BT878A + LG PAL D/K+FM tuner volt,tehát kábéra hasonló paraméterekkel rendelkezik a PV-951-es tunerem is (na jó,azért nem lídtek,de legalább már +van a gyári sw+driver is)
Tegnap nagy felindultságomba kipróbáltam az xp deluxe-om gyári cd-jén található pvr-rel,de sem tv sem fm capture device-ot nem talált...
Balinov -
Balinov
titán
Sziasztok,
mivel szerencsésen (kipp-kopp) megtaláltam a tuner típusát és w2k/xp,stb drivereit szerintetek mekkora esélyel tudom használni a leadtek winfast tv2000 xp deluxe távirányítójával? távir. szenszorának a kábelét bele tudom dugni a tuner megfelelő aljzatába.
esetleg valami 3rd party alkalmazással meg fogom tudni oldani? -
Balinov
titán
válasz
Balinov #2423 üzenetére
tegnap valahogy kisilabizáltam a Vendor ID-t és a Device ID-t,ezek: 109E ill. 036E
pcidatabase.com alapján viszont újra semmi konkrét infó nincs
109E* Brooktree Corporation
0350 BT848 TV/PCI with DMA Push
0351 Bt848 Video decoder
0369 Bt878 Video Capture
036C thık jfgj
036E* 3 MediaStream Controller
A kártyán található számsorok:
TPI8PSB02P - ez a tuner típusát jelzi->LG PAL D/K + FM
011D2403
PCB95109
T17G12002A
13-1878-01-00
S7006905
Köszi
Balinov -
Balinov
titán
Sziasztok,ugyan nem Leadtek,de hátha ti is tudtok segíteni.
noname,márkajelzés nélküli tuner LG tuner + FM és a Conexant 878A chip található,svideo+rca bemenet,távirányító csati kompatibilis a leadtek szenzorának csatijával,3,5-ös jack az audio loopkábel.
ChristTV pro 4.80-al próbáltam,meg is találja a kábeltv mind a 4x adóját,idáig rendben.
Drivernek próbáltam avermedia 878as tunert,nem sok eredménnyel.Próbáltam az iuvcr oldalán letölthető tweaked bt8x8 wdm driverrel,de ez csak 2 db eszközt (audió capture és video capture-t ) telepít fel, wdm crossbar és wdm tuner-t nem.vittem haza egy másik driverpackot,azzal műxik,viszont az eszközkezelőben kworld phillips 878 tunert ír ki,viszont ugye LG a tuner márkája.
Kép az nagyjából rendben van,viszont a hang az abszolúte nem okés. Pl. ha NEM fut semmilyen pvr alkalmazás,akkor is hallható,igaz nagyon halkan az utoljára nézett adó hangja!!! Amúgy a hang globálisan atomhalk.
Aláírásomban szereplő lap int. alc850-es hangkártyájának line-injére kötöttem az audio loopkábelt, Gigabyte ac97-es segédprogramjának auto jack sensigjével autodetektáltam,itt stereo line-int ír,felvételi hangerőszabályzón próbáltam úgy,hogy a line-in van kiválasztva,teljes hangerővel,(de egyik lehetőséggel sem),de alig van hangja,normál hangerőszabályzónál is felhúztam a line-in + master hangerőt,de semmi,továbbra is ugyanúgy qrva halkan szól.Mic-re téve sincs változás. Felvettem próbaképp fele divx-be 3mbit/s bitrátával 352x288-as felbontásban 1,5 percet,framedrop nélkül,viszont ott sincs hang. ser mediaplayerrel,sem christv integrált lejátszójával,sem vlc-vel. Pl. vlc ''Stream and Media info''-nál nem ír ki semmit az audiosáv információnál.
Mégvalami: Eszközkezelőben rendben látszik mind a 4 eszköz,ami a tunerrel kapcsolatos.Viszont az audio capture device-nál azt írja,hogy nincs illesztőprogram telepítve,viszont a hw engedélyezve van és használatban. Tippelem,hogy akár ez lehet a gond,viszont a rendelkezésemre álló 4fajta wdm driver egyikével sincs hang + még a leadtek xp deluxe driverével is próbáltam,de eredménytelenül.
Várom tippjeiteket soxeretettel
Bali -
-
-
Balinov
titán
nem,egy file lesz a felvétel,pölö ha megnyitod vdubbal,akkor van vmi file stats,ott meg tudod nézni a video/audio kodeket,bitrátát,formátumot,stb.
Viszont VHS-ről lehet,hogy nem érdemes PAL DVD-t csinálni (minőségi szempontból),mert ha homályos vhs ismereteim nem csalnak akkor a vhs felbontása vhol 352x288 körül mozog. -
-
Balinov
titán
daa-raa említett két kodeket,amit érdemes használni.kész anyag elkészítéséhez meg van ezermilló program. mpeg2 végeredményhez CCE,TmpegEnc,esetleg Mainconcept enkóder.
divx/xvid-hez pl. virtualdubmod,nandub,xmpeg,de vannak ide-oda konvertáló programok, pl. winavi,ha gyors meló kell. -
Balinov
titán
nemhinném,hogy a nvidia forceware bekavarna,de próbáld meg a leguccsó WHQL driverrel.
wmencoderből gondolom a pvr telepítője a frisset rakja fel.dx9c van fenn,igaz? -
Balinov
titán
lehet,hogy pl. ha társasházba lax,akkor a házba bemenő 1szem kábel van szétosztva,így romolhat a minőség.
tv-nézéshez próbálj ki más tv néző progikat. dscaler,showshifter,windvr,christv,atv2000,TheFlyDS.esetleg ha a win-es moviemakerrel elindítasz egy capture-t,egy tetszőleges adóval ott talán le tudod ellenőrzini,hogy hw (pl.szar jelminőség) vagy sw eredetű a bajság.
Aktív témák
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Építő/felújító topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Házimozi belépő szinten
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Autós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- UFF! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- HP 15-ac130nh (V2H61EA) Red FD, 15.6", i3-5005U, 4GB RAM, 1TB HDD, 2GB dGPU, Win10 Pro
- Dell Latitude 7490//7410//7420//7420 All-In-One
- Újszerű Lenovo Thinkpad T450 laptop (14FHD/I5-G5/8GB/128SSD/Magyar) - 1 év garancia, ÁFA számla
- ASRock Steel Legends RX7900 GRE 16GB 2 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Samsung Galaxy Tab A9 Plus 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest