- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- ASUS ROG Ally
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Balinov #4966 üzenetére
Elméletileg ha nem sztereo a tuner, akkor nem is érhető el a sztereo beállítás. Sok TV csatorna valójában csak mono jelet sugároz sztereo kiosztásban (azaz dual-ban). Ha biztosra akarsz menni, akkor valamelyik zenei csatornán fülelj (lehetőleg fejhallgatóval), azok biztosan sztereoban nyomják (MTV Europe és VH1 100% és jó minőségben is, a Viva egy másik tészta).
-
bzoley
veterán
válasz
Balinov #4416 üzenetére
Úgy néz ki, nem véletlen. Ki fogom próbálni én is, de sehol nem találom a Mercury driver-ét
Katter
Driver nem nagyon szól bele a txt működésébe, szóval nem feltátlenül szükséges ezért újrarakni.
atomin13
Milyen a háttér, fekete? Esetleg próbáld másik PVR-rel, vagy PVR2-vel. -
törölt tag
-
bzoley
veterán
válasz
Balinov #4282 üzenetére
A Mercury képe nekem sem tetszett igazán. Elmosott, maszatos volt.
Lehet, hogy a gyári programmal is ilyen lett volna, nem tudom.
Dsacaler-rel talán azért nem jó összehasonlítani, mert ez mégiscsak egy hozzáadott ''szükségprogram'', azok meg azért rendesen fel vannak tuningolva, és szűrőket is használnak bőven, hogy szebbnek lássd a képet.
''És tetszik,hogy magyar''
Naná, én fordítottam
Amúgy meg lehet, hogy szokni kell, de tudásban állva hagyja a PVR-t.
Tomek:
Nem lehet, hogy az olcsóbb, alacsony Audigy-d van, ami valójában Live!(volt), és emellé egy régebbi PVR-t használsz. Sokat szenvedtem ezzel a némulással, míg meg nem jelent egy újabb verzió a PVR-ből. Ha nincs fenn, nézd meg esetleg a legfrissebbel[link]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
válasz
Balinov #4271 üzenetére
A kártya típusa, mint írtam, elég találóan TV Tuner Card(ennyire futotta nekik)
Az oldal nem jön be nekem, de itt talán lehet némi infó:[link]
DTV-ből az uccsót használom[link], egyedüli gyengéje, hogy a vezérlőpultot mindíg középen indítja, akárhova állítod. A többinek talán kellemetlenebb hibái vannak. -
bzoley
veterán
válasz
Balinov #4267 üzenetére
Ki kell próbálni. Vagy bejön, vagy nem.
DTV-nek mindegy, hogy digit. vagy analóg tunert használsz.
A Mercury saját driver-ét raktam fel hozzá, ha jól emlékszem TV Tuner Card névre hallgatott.
IIIstIII:
Esetleg ütközés? Próbáltad másik PCI-ba rakni a kártyát?
A hétvégén találkoztam ilyen képpel, de az egy buhera XP és a 6.8-as Catalyst találkozásakor jött elő
[Szerkesztve] -
-
törölt tag
válasz
Balinov #2480 üzenetére
Ez a program igazából csak a Device ID-t írja át. A HowTo-txt utolsó sorában ott a megoldás: BTEEPROM 107D 6606. Illetve van ott egy TV2KPROM.exe is.
Hogy visszafordítható-e? Igazából csak tudnod kell az eredeti Device ID-t és azt kell visszaírnod. Azt meg a BTDUMP.exe-vel előzetesen ki tudod olvasni.
A 107D a Leadtek Vendor ID-je. A 6606 a TV2000XP Deluxe Device ID-je.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Balinov #2471 üzenetére
Van egy olyan érzésem, hogy a kártyát kellene flash-elni, hogy Leadtek-nek higgye a PVR/DTV. A szükséges eszközöket megtalálod itt: [link]. A tömörített file-ban van leírás a teendőkről (meglehetősen rövid és lényegretörő).
penene: Itt megtalálod mit kell tenned, hogy analóg tunerrel is működjön a DTV: [link]
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
válasz
Balinov #2423 üzenetére
tegnap valahogy kisilabizáltam a Vendor ID-t és a Device ID-t,ezek: 109E ill. 036E
pcidatabase.com alapján viszont újra semmi konkrét infó nincs
109E* Brooktree Corporation
0350 BT848 TV/PCI with DMA Push
0351 Bt848 Video decoder
0369 Bt878 Video Capture
036C thık jfgj
036E* 3 MediaStream Controller
A kártyán található számsorok:
TPI8PSB02P - ez a tuner típusát jelzi->LG PAL D/K + FM
011D2403
PCB95109
T17G12002A
13-1878-01-00
S7006905
Köszi
Balinov -
penene
őstag
válasz
Balinov #2332 üzenetére
szeirntem a szűrő + erősítő is, csak kis jelhiba orvosolására jó, nem a full hangyából csinál éles képet SZVSZ, hanem kis hullámosodás, stb apró zavar eltűntetésére jó...
szóval... nem csak felborítom majd az asztalt, ha otthon meg jó lesz, hanem még fel is gyújtom.
addig meg relaxálok... -
penene
őstag
válasz
Balinov #2329 üzenetére
elviszem anyukámékhoz, ott berakom a gépbe + installl + nézni...
jövő héten akkor megejtem...
csak idegesít...
meg az internet is... nem véletlen, hogy velük van gond.. de igazad van, ki kell próbálnom anyukáméknál is!
akkor nem is hívom őket... kibírom amúgy tv nélkül, nem is tudom, mér kellett, csak pénzkidobás...
[Szerkesztve] -
penene
őstag
válasz
Balinov #2327 üzenetére
kedd estéből telefonon értesültem a csütörtök estéről (ha nem hívtam volna fel, leszarják a fejem, hogy mégse kedd?
)
mondta, hogy péntek reggel nézzem meg az a tuti... hát megnéztem.. semmivel se volt jobb, mint tegnap, és mint hétfő-kedd este.
csak mintha a csatornakiosztás lenne más, de ez se tuti...
Annyit azért megkérdek, hogy települt-e már... és ha igen, akkor...
a tuner csak nem lehet hibás... ennyire... délben elrohanok erősítőért + vmi zajszűrőért (mind2 koaxos cucc, lehet nem is müxik majd úgy, csak ha pl. 2 kábelt kötök össze.. (pl. az erősítő is egy ilyen koax bigyó, 2 végén kell zsinór, meg a szűrő is ilyen , szóval oda is kell 2 oldal, az össz 3 kábel (ehhhh)..
lehet csak szűrőt, vagy csak erősítőt veszek...
de full hangyából ettől lenne jó.. hátnemtom. rákérdezek.
A gépem, szoftverem szerintem tuti jó, a tuner kártya csak nem hibás, szóval más nem nagyon lehet... vagy igen? -
penene
őstag
válasz
Balinov #2316 üzenetére
Nem is vettem kötekedésnek!!
Aha, egyelőre még azt sem tudom, hogy lesznek az én felvételeimből DVD fileok (azok a vobsubok vagy mi...), ez nekem még magas..
Amit most eltok képzelni, hogy képes vagyok rá az az, hogy sima videofileokat csinálok (pl. .avi), amit le tud játszani a gép + akár asztali DVD is, de persze az lenne a fulltuti, ha eleve DVD formátumban lenne, és neadjisten még jó kis menüt is csinálnék, amivel lehet pl. 2-3 filmből választani...
Bár amiket átveszek azok nem igazi filmek, hanem pl. kamerafelvételek VHSre olasz útról, családi felvételek, stb... de mégis mondható 1 filmnek, ami 1 kazin van pl.. -
penene
őstag
válasz
Balinov #2313 üzenetére
Igen a VHS nem annyira nagy felbontású...
A DVD már csak egy output, én legelőször is fel akarom venni, aztán olyan formába rakni, hogy azt meg lehessen nézni évek múltán is.. a DVD kézenfekvő...
De pl. ha rosszabb minőségű, így akkor 1 DVD nagyságra mondjuk videó fileként felfér több is... de ez igazán részletkérdés...
De attól függetlenül szépen kell felvegyem.... Arról egyébként szó sincs, hogy milyen felbontásban vesz fel???? pl. bedugom vhogy VHSt, és jön kép, és recordot nyomok, ott a felbontást is meg lehet adni nem?
attól még vehetem fel jó minőségben, nagy bitrátával, hogy a felbontás nem 720x vmi... A bitráta pl. nincs kihatással a felbontásra, nem?
értem.. akkor azt hiszem a legújabb vdub az a progi, amit először le kell töltsek... -
penene
őstag
válasz
Balinov #2302 üzenetére
IGen, azokat látom, de az nincs benne a PVRben alapból?
Mert akkor felmerül bennem a kérdés,
hogy lehet hozzátelepíteni codecet, és nem utolsó sorban honnan, hogy töltök le ilyet és miként telepítem??
Feltételezem nem egy sima exe-s kodektelepítés, vagy igen?
Köszi tömörítőprogikat, hasznosak számomra!
Mert majd fogok VHS-t átjátszani... gondolom arra van az a 3 színes + 1 bemeneti kábel)))) Húde értek ehhez
DD
De majd kitanulom..
[Szerkesztve] -
penene
őstag
válasz
Balinov #2277 üzenetére
oké, akkor visszarakom! Azt hittem, hogy csak fölös memzabáló
Remélem, hogy tényleg csak emiatt gány a kép..
De furi, mert a hang full perfrect sztereoMusicTV még élvezhető is volt így
Szal joggal féltem... és félek is picit, de kibírom mán.. addig megkeresem össze rádióadót -
penene
őstag
válasz
Balinov #2268 üzenetére
kösz, majd próbálgatom...
Dscaler eleve semmitse talált, tunerkártyát se semmi.. csak a chipet, stb..
de csatit, meg képet nem sikerült találni
De lehet ha alaposabban megnézem menni fog..
De ti a legújabb PVRt javasoltátok, és amúgy nincs is semmi bajom vele, tudja azt amit kell, a képminőség ettől a progitól függne?? ennyire biztos nem...
Este megnézem dxet, most melóban vok...
köszi dxdiagot!
Azért fura, most töltöttem le ide a microsoft oldalról a dx9c-t, 10 megás volt
most meg rákerestem: dx9c full package download.. 47 mega...
ehhh....
[Szerkesztve] -
penene
őstag
válasz
Balinov #2266 üzenetére
Minden bizonnyal dx9c van fenn! - Elvileg még SP2 update rakta fel, nem valamelyik játék.
DirectXet hol tudom megnézni?? mert nekem 9 or better-t ír
Mindenesetre letöltöm most a Ct , és ráküldöm a gépre, ha nem az lenne, de az szerintem nem létezik
WMencodert hol tudok csekkolni?
6600 GThez a javasolt driverek kicsit régebbiek. azért van nekem is. De majd még 1 cserét kipróbálok, de nem a legújabbra. (csak ha minden kötél szakad, de az elvileg ehhez a kártyához még rosszabb is)
Felraktam a Dscalert is, de fel se ismerte a tunerem, meg nem is lehetett választani listából, nem is talált csatit, no video signal cucc, le is töröltem, ehhe...
De ha más progit javasolnátok, felrakhatom azt is...
http://www.tv-cards.com/apps.php itt van elég...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
penene
őstag
válasz
Balinov #2263 üzenetére
Nekem nem lenne probléma, ha nem csillivilli a cucc... na de hogy fullszemcsés... élvezhetetlen.
Képet én buta nem csináltam róla, majd este belinkelem, hogy lássátok ti is.
Lehet hogy vidkari inkompatibilitás, vmi??
ilyesmi???
6600 GTm van 78.03as driverrel vagy mi (ez nemtuti)..
De furi akkor is, biztos nem ez...
Mások mondják milyen szép kép, stb... másik forumon vki másolt be egy tök jó képet, és arra mondták, hogy ez még gyenge......
hát én már annak is örülnék -
penene
őstag
válasz
Balinov #2259 üzenetére
azt értem, hogy szebbet csinál... Nekem ha 640*480ban jön valami, akkor az tökéletes, az élvezhető!
na de ennyire szarok a körülmények?
Itt a bankban a portás is gépen néz TVt, érdekes, azon tökéletes a kép...
Ez kimondhatatlanul gáz...
olan mint amikor régen a TV a video jelén keresztül hozta a műsorokat (a video volt bedugva az antennára), és a video ki volt kapcsolva, szal vhogy mintha nem is lenne vmi normális...
Ennyire zavarná a gép működése az adást?? Azért gondolom arra figyeltek a fejlesztők...
Mit tudok tenni?
A hang az tökéletes! (legalábbis nem sistereg, szép sztereo)
A kép a fullszemcsés...
Drivereket végigpróbáltam 4-et, ugyanolyan maradt...
PVR a legújabb, de szerintem nincs hozzá köze...
Próbálkozhatok extra kábelek, és erősítők vételével, de nem létezik, hogy alapból ennyire rossz lenne...
hm hm... Mit javasoltok? -
penene
őstag
válasz
Balinov #2205 üzenetére
Köszi, ha gond lesz a PVRral, akkor majd rájuknézek!
dx9bvel mi a baj?
egyébként most azt hiszem dx9c van fenn, szóval azt elvileg nem fogja felülírni, de fel se rakatom (de ált. régebbit nem szokott felrakni). (de lehet A van nemtom) amit a winfos is feltesz updatettel.
Vagy miért mondtad ezt?? -
bzoley
veterán
válasz
Balinov #2173 üzenetére
Túlzottan én sem, de mindíg akad valahol egy-gy paradox, vagy csak furcsa információ-páros, és olyankor zavar, ha nem tudom, hol az igazság(odaát még nem néztem).
Mint a topic-ban szereplő Expert tuner. A fene tudja, hogy most mi a helyzet ezzel a hardveres mpeg2-vel. Olyan, mint az ufo, látni még nem láttam, de számtalan beszámoló ''bizonyítja'' a létezését
ArGab:
Valami ilyesmire gondoltam én is. De jellemzően a tunerekről nem írnak olyan részletesen, hogy azt rendesen át lehessen bogarászni. Bár lehet, hogy a tvcard's-on akadna több infó.
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
válasz
Balinov #2169 üzenetére
Egy eléggé részletes pdf-ből:
TV/Stereo Support (Bt897 Only)
The Bt879 supports TV/stereo decoding. The complete Broadcast Television Systems
Committee-Multichannel Television Sound (BTSC-MTS) audio spectrum is
digitized. Digital processing is then used to extract the content out of the data
stream. The Bt879 performs the following operations: extract (L+R) sound spectrum
and (L–R) sound spectrum, pilot tone detection, de-emphasize the (L+R) signal,
matrix to restore L and R channel signals, and demodulate the (L–R) spectrum
and perform DBX decompression.
A doksi innen letölthető(elvileg):[link]
Kieg: Létezik egy BT878A nevű chip is, vagy megegyezik a 879-cel, ebben elvileg benne van a BTSC kiegészés, mono bemenet mellett.
Én akkoriban Avermedia-ban utaztam(asszem mono)
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
válasz
Balinov #2169 üzenetére
Na látod, ez az, amit azóta sem tudtam kideríteni. Leguccsó információm szerint(min.5év), a BT878 nem tudott sztereót. Rádió ok, de a tv mono volt. Ezt akkoriban több helyen kitárgyalták. 878-848 közötti különbséget nem ismerem, de asszem azelőbbi az egyszerűbb. Azonkívül lehet, hogy valami kiegészítő elektronikát is használtak. Láttam már több sztereónak kikiáltott BT878-as tunert. Én azért inkább némi füllentésre gyanakodnék(Joint stereo
) De mostmár utánnanézek jobban.
-
penene
őstag
válasz
Balinov #2146 üzenetére
akkor szerintem nem gondolkodom többet
)
Még meggondolom hogy használtan-e, vagy boltból.. azt hiszem a boltos az bizalomgerjesztőbb, ha meg a könyvelővel sikerül ledumálni, akkor meg még jobban is jövök ki lóvéügyben.
Köszönöm mindenkitől a segítséget!!
Szerintem több kérdésem már csak a capturevel kapcsolatban lesz, azt meg majd célzott topikban teszem meg.
bár tuti hogy lesz kérdésem a szoftverével kapcsolatban is, akkor majd felteszem.
szóval
1. megveszem,
2. berakom
3. felinstallálom ugye gyári CDről
4. felrakom az utolsó PVR updatet (linket már kimásoltam utánaolvastam)
5. felrakom utolsó előtti driver updatet (inket már kimásoltam utánaolvastam)
6. megpróbálom használni.
helyes a sorrend? -
penene
őstag
válasz
Balinov #2143 üzenetére
hát egen, az már kicsit durvább lehet!
Azt hiszem én nem tartozom ebbe a HC kategóriába.
Ha valami komolyabb film stb kell, akkor megszerzem máshogy nem én fogok a TV előtt gubbasztaniÚgysincs jó műsor, amit érdemes lenne felvenni, és nincs fenn a neten már vmilyen módon.
P
Köszi a helpet!
Azt hiszem akkor egy EXPERTet el kezdek keresni a boltokban!
És megdumálom könyvelővel, hogy a tunnert is el lehessen számolni költségként! -
penene
őstag
válasz
Balinov #2141 üzenetére
ezzel azt akarod mondani, hogy nem jól kódol az a HW? (ergo jobban járok egy SWvel minőségben, mint egy 20ezres HWvel?)
láttam 100ezerért is, nagyon fanatikus lehet, aki megvesziDD
azt hiszem nekem elég az expert, ha jól lehet vele TVt nézni, ha meg fel szeretnék venni valamit, akkor meg kitanulom, amit ti csináltok... csúcsfilmeket úgyse veszek fel, max. kabarékat, meg apámnak segítek digitalizálni a VHSét, HA LEHET... de abban meg nincsenek gyors jelenetek...
videót is rá lehet erre dugni? annak a jelét tudja érzékelni a tunner ugye?
6600 GTmen nem tudom hogy van-e video bemenet, azt hiszem nincs.
Akkor meg tudnám neki csinálni a kazijait, örülne... -
penene
őstag
válasz
Balinov #2134 üzenetére
hm, ezt feljegyeztem!
most asszem sima ATAs vinyóm van, 250 gigabyteos 7200rpm, fingom nincs mennyi gyorsítótárde biztos van pár mega, ha már ilyen..
töredezettség , partíció megoldható... ntfs alap.
én is arra gondoltam, hogy először vmi nagyon nyersbe, és onnan vmibe... csak ilyenkor gondolom a vinyó majdmeghal felvétel közben............))
Nem értek ehhez, majd kitanulom ha eljön az ideje...
Szal akkor EXPERT, és ne a hardveres cucc mellett döntsek?
(ugye attól még ha csak simán nézem a TVt, annyira nem eszi a gépet ugye?vagy akkor is?) -
bzoley
veterán
válasz
Balinov #2127 üzenetére
A napokban láttam X1300 AIW-t. Nekem elég is lenne
N.Balázs:
Attól, hogy szerinted ilyen nincs, attól még van!!! (a jelek szerint, még én sem láttam) de volt már régebben róla vita és a úgy néz ki, az újabb Expertnek több mutációja létezik, néhány ezer forint különbséggel. Biztos nem vitték úgy, mint a PVR-t ezért kicsit feltuningolták -
bzoley
veterán
válasz
Balinov #2122 üzenetére
Akkor asszem én is átnézek majd. Rég jártam már arra.
Penene:
Epertek=Expertek akart lenni, csak az új billencsem minden második betűt kihagyja, én meg vagy észre veszem, vagy nem, sorry
''Mi az hogy PVR szinte kiesett??''
PVR2000
Asszem csak a hardveres kódolásban különbözik, de ha egy Expert is képes rá, akkor...
''ezt jelenti hogy kiesett?? ''
JahHa divx-ben gondolkodsz, akkor a ''szoft-meló'' marad.
-
ArGab
őstag
válasz
Balinov #1673 üzenetére
Én csak távsegítek, de akármi van kiválasztva országnak/szabványnak, állítólag mindig ilyen.
Azt tudom, hogy Leadtek divere szerint nálunk SECAM rendszer van, ezért nem is lehet más progit nagyon hozzá használni.
Ami még most eszembe jutott, hogy DScaler ugye nem használja a drivert? Mert akkor ha azzal is rossz a kép, valami más gond lesz. -
ArGab
őstag
-
-
Vigneau
félisten
válasz
Balinov #1458 üzenetére
A karival valamilyen szűrővel nem tudjuk a vételt javítani? Pl. motion blur-ral valamelyest élesebb képet varázsoltam az AVI-ból. (Persze a VDub-bal újratömörítve, de azért ez így szánalmas...) Nálam 23-05 között van xxx, s néha nem ártana felvenni, viszont elég zavarossá válik, ami a TV-n nem jelentkezik. Furcsa... gyógymód esetleg a CTRL + és - módszer a csati finomhangolására?
-
-
Vigneau
félisten
válasz
Balinov #1451 üzenetére
Szeva Bali!
És szoktad használni felvételre? Melyik beállítást használod a csatornák hangolásához? Ja, igen... A telepítése előtt elegendőek a WDM-ek, vagy kell az egész Leadtek progi? Én simán rányomtam a már létező progira, de nem láttam semmi működésbeli hibát.
A ChrisTV szintén free?
[Szerkesztve] -
FunkyBoy
tag
válasz
Balinov #1309 üzenetére
Hi!
Próbáltam még xvid-el is de attól kiakad a progi amikor leállítom a felvételt.
DVD-nél tényleg valami lezárási probléma lehet, de ha ez nincs megoldva akkor minek az egész! Nem? Valszeg még nekem kell okosodni, de nem csüggedek, a tegnapi nap azért biztató volt. Volt nekem régen tvtunerem de eladtam és kellemes meglepetés így évekkel később összehasonlítani a dolgot. Szerintem nagyon jó kis kari! Jól belőjük és mehet a nagyipar!
(próbálok sagetv-re valami crack-ot keresni)
üdv: FB.
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Xbox Ultimate előfizetések
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest