- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- A régebbi GeForce-okra is jön majd a Smooth Motion
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel. (bár eddig is vegyesen volt már mindkét topicban mindkét téma)⭐ Stella
-
törölt tag
válasz poisson #29944 üzenetére
Hát igen, sokan a passzívot preferálják. Ha fontos szempont a 3D, akkor olvass utána a kiszemelt tévéknek, például az avforums és hdtvtest nevű komolyabb tesztoldalaknál, mert pont az a leggyengébb pontjuk a W8-as 50"-os tévéknek, hogy eléggé a szellemképesen( crosstalk) produkálják a 3D-t. Sőt, nem is adnak teljes felbontást, hiába aktív technológia. Ha ez a része nem annyira fontos, akkor ajánlott kategória, és jó képminőség jellemzi.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz poisson #29944 üzenetére
Nincs feltétlenül jobb
Az aktív teljes felbontást ad, de van, akinek zavaróan vibrál, illetve alacsonyabb kategóriájú panelnél elég szellemképes
A passzív szemüvegében nem kell cserélni az elemet, cserébe fele a felbontás, illetve ha nem pont szemből nézed, szellemképes lehet addig a szintig, mintha nem is lenne szemüveged.Ki kell próbálni, el kell dönteni.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
poisson
csendes tag
A 3d technológiáról mintha azt olvastam volna, hogy a passzívat jobban ajánlják. Ennek van jelentősége? A különbségek alapján melyik a "jobb"? Tudom ez így elég amatőr kérdés. Akció, legközelebb tavasszal várható gondolom (Húsvét).
-
poisson
csendes tag
Sziasztok!
Nálam működik a link!
A két kinézett típus: SONY KDL-50W805BBAE2 3D Smart LED televízió
SONY KDL-50W815 LED televízió
Árban ugyan annyi (a MM oldalán) a kettő.[ Szerkesztve ]
-
Dave567
addikt
Be próbálkoztam, hátha sikerrel járunk.
-
Dave567
addikt
válasz -=RelakS=- #29933 üzenetére
(#29934) gorog67 (#29935) Pumma
Köszönöm nektek is.
Megpróbálkozok vele, mert szerintem így ez fölösleges, ezek a kérdések nyugodtan mehetnének a LED tv topicba is, és ahogy mondtátok, a LED is LCD. -
törölt tag
válasz -=RelakS=- #29936 üzenetére
Igen, arrafelé haladunk, meg mindegyik 3D-s is lesz idén.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz #94529552 #29935 üzenetére
Ez ügyben akartam legalább egy kivételt mutatni, de úgy elég nehéz, ha gyakorlatilag csak smart tv-ket árulnak.
Lehet, hogy lassan a smart/nem smart kérdés kb annyira értelmes, mint hogy van-e hozzá távirányító?
-
törölt tag
válasz -=RelakS=- #29930 üzenetére
Senki nem mondta, hogy mi a feltétele a "smartságnak", csupán azt vázoltam, hogy mivel ad többet. Akkor a gyakorlati példákkal: Most egy márkát nézzünk: minden nem Smart LG tévé 2 HDMI és 1 USB csatlakozóval rendelkezik, a Smart pedig 3 HDMI, 3 USB-vel, és lesz még pl, Lan csatlakozás is. Ezt lehet előlről nézni, oldalról csavarni, de semmi értelme nincs filozofálni rajta. Ha akarod, akkor a Samut is átnézhetjük.
Dave567 Van a fórumban olyan rész, ahol a javaslatokat lehet megtenni, inkább oda írd be ezt. -
Dave567
addikt
Nem tudom volt- e már róla szó, de nem lehet ne össze vegyíteni az LCD topicot, a LED tv topiccal?
Mondjuk LED lcd topic, ez szerintem jó név lenne neki, teljesen ugyan azok vannak mit a Led topicban, ugyan azok a kérdések, STB.[ Szerkesztve ]
-
gorog67
aktív tag
válasz #94529552 #29929 üzenetére
1. Általában lehet feltételezni, hogy a Smart tévék magasabb árába egyéb extrák is beleférnek.
2. Az usb megléte nem garancia a video lejátszásra: van tv, amelyik csak jpeg képeket tud mutatni, bár valakinek szerviz funkcióval sikerült aktiválni a film lejátszást is. -
-=RelakS=-
veterán
válasz #94529552 #29929 üzenetére
Csak arról van szó, hogy attól, hogy egy smart tv-nek több csatlakozója van, ez nem feltétele a "smart"-ságnak. A lejátszást azért kevertem ide, mert még az sem elegendő feltétel, hogy egy tv le tudjon bármit is játszani.
Ahogy láttam eddig, egy tv-t akkor hívnak smart tv-t, ha képes alkalmazásokat futtatni, lásd internet böngésző, youtube, skype, stb.
Ettől még nyugodtan árválkodhat rajta egyetlen HDMI csatlakozó. Más kérdés, hogy ez nem jellemző, mert a smart az már "prémium" kategória. Idézőjelben, mert egyre lejjebb szivárog.poisson Akkor válassz smart tv-t "normál" tv-vel szemben amúgy azonos tulajdonságokkal, ha Pumma által írt funkciók fontosak. És persze, ha a "normál" tv egyúttal olcsóbb Ha ugyanannyiba kerül, nem baj, ha vannak extra funkciók
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz -=RelakS=- #29927 üzenetére
Igen, pontosan ez a helyzet. A Samsung B7000 is tudott USB-ről filmet lejátszani, voltak HDMI csatlakozói, mégis "buta" tévének számított. A korábbiak és a kisebb B-s modellek csak állóképeket (esetleg zenét) jelenítettek meg USB-n csatlakoztatott memóriáról.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz #94529552 #29925 üzenetére
Ismereteim szerint a Smart elnevezéshez kizárólag szoftveres fogalmak tartoznak, semmi hardver, ezért a HDMI és az USB csatlakozók és azok száma sem tartozik bele.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz poisson #29924 üzenetére
Rossz a linked, inkább írd be milyen tévéket néztél ki. A smart általában több HDMI és USB csatlakozást, vezetékkel vagy wifivel hálózatba, és internetre is csatlakozni lehet vele. Böngészés, timeshift, mobil csatlakozás, + gyári kamerával skype lehetőség is van, stb.
-
poisson
csendes tag
Sziasztok!
Visszaolvastam a fórumban, hogy némiképp tájékozódjam, de a kérdésem így is a szokásos! Melyiket, miért? Ki mit ajánlana? A kinézett két készülék: http://www.mediamarkt.hu/webapp/wcs/stores/servlet/MultiChannelCatalogEntryComparison?storeId=103952&langId=-19
Nem értem a SMART-os és nem SMART-os különbségét! A nem SMART-osnál ott van, hogy Skype Ready, Internet böngésző. A SMART-os mit tud ezen kívül? A linkelt különbségek alapján, ki melyiket választaná (és miért)? Írtátok, hogy MM-ben kinézni, legolcsóbb helyen megvenni. Én ezt a két készüléket nem találtam olcsóbban. Esetleg tudtok bolt elérhetőséget megadni, ahol olcsóbb beszerezhető? Minél több véleményre lennék kíváncsi, hátha valaki egy olyan dolgot vt fel, ami előtte kimaradt más véleményéből. Előre is köszönöm a válaszokat! Szép napot! -
sanros
csendes tag
Sziasztok.Egy olyan problémával küszködök egy ideje,hogy össze akarnám kötni az LG tv-met a számítógéppel Hdmi kábellel.A probléma az hogy az istennek se látja a gép a tv-t.Mi lehet a baj?A videókártya radeon hd 6700 (win7 64bit)a tv lg LH5000..mi lehet a baj?Laptopra rádugom azonnal müxik minden rendesen
rs
-
Scoobyka
addikt
válasz LucasGrant #29921 üzenetére
Koszonom a valaszt akkor ezeket a heten ha tudom megnezegettem.
-
Scoobyka
addikt
Mostanaban nem kovettem az lcd-tvket.
Mit erdemes most megvenni 100e-ig? Max 40colig.
Felhasznalas: konzolon jatek,ps3-on bd filmek lejatszasa,szep kepminoseg,belso medialejatszo jo lenne ha vinne az mkv,avi filmeket kulso winyorol felirattal.
Ami nem annyira szempont azok az okos funkciok. A felhosodes es sarkoknal levo bevilagitas szokott zavarni. -
macman507
aktív tag
Hello, 100 ezer forint körül milyen TV-t ajánlotok?
Pár támpont, hogy mik kellenének: wifi, usb 3.0, főleg külső merevlemezről filmek lejátszása usb-n keresztül, filmek mindenféle formátumban, internetezni azért lehessen rajta pl. youtube, ha arról van szó.
1hs,.2HS,.3HS, yay! ;)
-
Dave567
addikt
válasz Osynho #29913 üzenetére
Azért szerintem ez nem így van, de csak szerintem, mert nagyobb felületen kell mozgatni az egeret, és volt rendesen után húzása.
(#29914) hcl: vsync a régi monitoromon, ami crt volt , ki volt kapcsolva, de amikor rá dugtam a tv-re ,akkor valamiért engedélyezte magától, írták is nekem, hogy kapcsoljam ki, ki is kapcsoltam, onnantól kezdve jobb lett, de teljesen nem szűnt meg a probléma.
60hz-en ment Pana 50ST50-em volt, 15ms input laggal.
Mivel sokat FPS-ezek, lehet érzékenyebb is vagyok a dolgokra, és ezért nem felelt meg a tv játékra.[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
Dave567
addikt
válasz gorog67 #29886 üzenetére
Ha tv-t akarsz monitornak, akkor vigyázz vele, persze abban az esetben ha HD-ban szeretnél játszani.
Én sajnos rá fáztam, megvettem a szuper tv-t, és erre a gépem nem akarta vinni a Fullhd-t a játékoknál, szóval kell vas alá, rendesen, 720p-nél nem volt semmi gond, de ha már Hd-s a tv-m, akkor menjen úgy. -
kontarr
csendes tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget kérnék melyiket?
Az alábbi versenyzők maradtak:SONY KDL-32W705B
LG 32LB650V
Samsung UE32H6200
Előre is köszi
-
-
Captor
tag
A VORTEX LED-V32ZH8DC vettem egyet, azt semmiképpen, rosszabb képe volt FULLHD-n mint a 48"-os Panasonic-on az SD adás. Az Orion azonos típusszámon többféle TV-t futtat, amit a nővéremék vettek, azzal meg vannak elégedve. Ők a kisebb dobozút vették, aminek 3 HDMI bemenete volt asszem.
-
törölt tag
Samsungot vegyél, de ne azt a 3-as végződésűt, mert az egy gagyi változat,
kb. feleannyi beépített led, és ócska pattintós hátlap, stb. Ráadásol mégsem adják olcsóbban. A Samu topicban képeket láthatsz róla.
Amit érdemes venni az a normál változat, a Samsung UE32H4000 [link] A két másikat is hanyagold. -
Kérdés...
Orion 32D32
VORTEX LED-V32ZH8DC
SAMSUNG UE 32 EH4003Ezek közl melyik a legértelmesebb választás? Az Orion nagyon gáz?
Mutogatni való hater díszpinty
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest