- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- HiMedia lejátszók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- USB4-es dokkolót kapnak az új Surface gépek
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
nelawen
csendes tag
Sziasztok!
2 készülék között kellene dönteni,de nem igazán értek hozzá. Van valami ami a kisebbet indokolja?
LG 32LA620S vagy LG 37LM620S
A smart nem igazán mérvadó, mert lejátszó orvosoljaElőre is köszönöm!
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Eddig csak nézelődtem, kérdezgettem, olvasgattam, most viszont úgy néz ki, hogy karácsonyra meglepem magam ezzel. Samsungról indultam és LG lesz belőle. Drágább a Samsung, ráadásul kicsit kisebb is ugye. Van valakinek valami kifogása a fent említett készülékkel kapcsolatban? Vagy olcsóbb ajánlott alternatíva ekkora méretben?
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
ALI_G
veterán
válasz nightshadow #26887 üzenetére
Köszi! Ezekről lehet tudni milyen panellel szereltek? Képminőségben hova lehetne belőni őket? közép-felső?
Jól látom, hogy egyikben sincs wifi?[ Szerkesztve ]
-
petike.hu
csendes tag
-
petike.hu
csendes tag
válasz BullZeye #26875 üzenetére
Hali mi a pontos típus? Mert a Samsung 50f6670-t nem találom az MM kínálatban. Legalábbis csak itt találok hangprojektoros akciót...
Szóval érdekelne a pontosabb infó, illetve összehasonlításban az LG 47660AS \ LG 47690AS típusokkal pro/contra érdekelne.
Előre is köszönöm a hozzáértőbbek válaszait.Még valami: nagyon mondják még a Panasonic l47et60e-t amiről nagyon sok jót olvasok de tényleg ennyire jó annak a képminősége? (sajna nincs benne DVB-S vevő és elég puritán a kinézete is)
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
Az alábbi paraméterekkel keresek LCD tv-t:
50"
legjobb képminőség
aktív 3D
250k körül húznám meg a határtEzeknek a kritériumoknak nagyjából csak az 50F6100 felel meg: [link]
kellene egy 100-105 cm-es LED TV nappaliba
40F6400 [link]
tv tesztek vannak és lehet rangsor szerint rendezni. Ez valós képet mutat?
Nem, mert pl. az értékelésnél az ár/érték arányt is figyelembe veszik, emiatt lehet, hogy egy belépő kategóriás tévé is megkapja a highly recommendet, míg egy nála drágább, de jobb tévé csak recommendet kap emiatt.
[ Szerkesztve ]
-
ALI_G
veterán
Hello,
Az alábbi paraméterekkel keresek LCD tv-t:
50"
legjobb képminőség
aktív 3D
250k körül húznám meg a határt -
BullZeye
veterán
válasz syler123 #26874 üzenetére
Mivel másnak is feltűnt, hogy lehet akciókat halmozni, jelen esetben 3-at. Ezért már hétvégén kifogytak belőle Szóval helyben leszurkoltam a pénzt nekik, de csak 2 hét múlva jön meg a készülék.
Szóval egyenlőre nem vagyok elégedett, mert se pénzem, se tévém de legalább jó áron volt.Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
BullZeye
veterán
válasz syler123 #26871 üzenetére
Csak trollkodik, én ugyanezt vettem 2 hónapos keresgélés (és tonnányi fórum/teszt olvasása) után, csak 50" változatban 289 ezerért ajándék hangprojektorral cetelem nélkül. Mivel nagyon nem kaphatóak ezek máshol valamiért (nem úgy mint 6400 és 6500) ezért árról nem tudok mit mondani, mert 50" alatt nem nagyon nézegettem árakat.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
syler123
veterán
válasz BullZeye #26868 üzenetére
Akkor ne hallgassak mayday00-ra? Csak azért mert nekem nem áll fent még egy lehetőség. Vagy ez a tv vagy semmi. De ha azt mondjátok, hogy túl van árazva, akkor mind1, nem megyek bele. Én neten ennyiért nem találtam ilyen tv-t. 107500 a legolcsóbb, és az is egy olyan webáruház, amit nem kockáztatnék be.
vebbful: köszi.
[ Szerkesztve ]
-
-
BullZeye
veterán
válasz mayday00 #26866 üzenetére
Hmm, és pedig? Csak mert F6400nál jobb az F6500, F6500nál jobb az F66xx. Mégis mi az ami ennél jobb, nagyobb, és olcsóbb? Ami ugyanez tudásban és 40" az MediaMarktban 200k, a nagyobb meg 270k.
Ha jobbról beszélünk, az meg még drágább.Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
syler123
veterán
Sziasztok!
A Samsung 40f6670 12 havi kamat mentes részlettel, összesen 190k-ért jó vételnek számít? Ez a tv ugye nem tudja a fullhd 3d-t? Filmnézésre lenne használva, hd anyagokkal + SAT TV.
-
BBéci
legenda
válasz junior11 #26862 üzenetére
Már az ST60 is veri az összes LCD-t, kivéve Sony W905, Samsung F8000, amikkel nagyjából hasonló képminőségű. A VT60 baromi drága.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
krx21
nagyúr
válasz rvr909 #26860 üzenetére
A Quattron-t kifejezetten a Sharp fejlesztette ki... Miért ragaszkodsz hozzá?
TV teszt oldalak szerint Quattron-nak legalább annyi hátránya van, mint az esetleges előnye...
Ha már színkezelési innovációról beszélünk, szerintem a Sony triluminos technology-ája jobban sikerült és még az iput lag is igen alacsony... W905-ös sorozat... -
blakey
titán
válasz rvr909 #26860 üzenetére
Quattron dolgot nem értem, nem nagy durranás, nekem nem tetszik amit előidéz. Ami a 3D-t illetti, sajnos nem tudod megkerülni, ha igazán jót akarsz akkor az tartalmazni fogja a 3D-t is, max nem használod. A mai sharp már nem a régi. Esetleg választhatsz plazma tv-t.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
rvr909
csendes tag
Sziasztok!
~ 35 m2-es nappaliba keresek TV-t:
mindenképpen nagy kell, 55" és 60" a prioritás. 4 - 4,5 méterről lesz nézve.
200hz-es kell mindenképp, játékra (újgenerációs konzol), filmezésre és sport nézésre lesz használva főleg.3D, Smart TV teljesen hidegen hagy;
TV-n a 3D nekem nem tetszik,
Smart TV-s dolgokat soha nem használom most sem, a jövőben se tervezemviszont Quattron-os kellene. Nem feltétlen Sharp, de nem tudom hogy a többi márka hogy hívja az RGBY-s paneljeit. Van egyáltalán 4 alapszínű LCD panel, ami nem 3d?
Tehát lényegében egy 55 vagy 60 inches "puritán" TV-re volna szükségem, 200hz-es 4 alapszínű RGBY-s panellel; 3D, SmartTV és egyéb "sallang" mentesen
Ha egyáltalán létezik ilyen...
Egy óráig keresgéltem különböző webshopokban, de mindenhol csak 3D tv-k és Smart TV-k vannak ekkora méretben. A Smart TV még jöhet, ha muszáj, ha ekkora méretben tényleg csak ilyen létezik.
Viszont a 3D által okozott árkülönbséget inkább pár inch-el nagyobb screen méretre fordítanámElőre is kösz!
-
blakey
titán
válasz junior11 #26853 üzenetére
Főleg egy 6 nm-es konyhába milyen jól mutat egy 32"-os tv. Akkor gondolkodjon nagy méretben ha mozizáshoz kell, konyhába minek 32"? Mondjuk ha 30nm-es a konyha akkor oké a 32" sőt kicsi.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
scabi78
senior tag
Tudja valaki, hogy ezen a távirányítón van-e gyerekzár?
kösziTiszta Windows, rendes ház!
-
Buster17
addikt
Hali!
Összekötöttem a laptopot a tv-vel hdmi-n keresztül. Kép van de hang nem a tv-ről szól hanem a laptopról.
Mit kell csinálni hogy jó legyen? Ja, és recés a kép meg a széleket nem lehet látni, mintha nem férne be a képbe. Ötletek? -
Predator2
addikt
Anyumnak nézelődök tv után a konyhába szeretne 1-et, híreket meg sorozatokat nézni.
Nincsenek nagy elvárásai. Nem szeretnénk évente cserélgetni. Kb egy 19"-20" méretben.Köszönöm a válaszod.
[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
BBéci
legenda
válasz Predator2 #26850 üzenetére
Szerintem mindegyik ismert, nagy gyártónak egyformán megbízhatóak a tévéi. Inkább képminőség alapján érdemes választani. Akkor viszont szóba sem jöhet középkategóriás LCD.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Markizmark #26848 üzenetére
Ár/érték arányt tekintve nem ismerek jobbat.
-
BBéci
legenda
válasz Hegyirabló #26846 üzenetére
-
Hegyirabló
veterán
Meggyőztetek.
Akkor viszont kérlek ajánljatok elfogadható áron, minőségi HDMI-t, 5 méter kellene.
Vén épület már a világ, | Le, alacsonyra sűlyedett. | Ha egyenest jársz: beütöd | A gerendában fejedet. | Hajolj meg, ha a fejtörő | Gerenda ellenedre van... | Én inkább betöröm fejem, | Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
StLui
veterán
válasz Hegyirabló #26842 üzenetére
ráadásul nem biztos, hogy olcsóbb egy toldó és, ha kell, még egy rövid kábel normális minőségben, mint egy hosszabb, én sem toldozgatnék
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
krx21
nagyúr
Leginkább arra kell figyelni, hogy az ilyen megoldásokat kerülje az ember...
-
pjen
félisten
Szia.Leginkább kontakt hibákba futhatsz bele,az egy darab kábel mindíg jobb mint a toldott.Inkább add el a rövidet és vegyél másikat.
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Meg akarok toldani egy HDMI kábelt, mert rövid, és ezt olcsóbb megoldásnak tartom, mint venni egy hosszabbat. Látom, hogy léteznek HDMI toldók. Mire kell figyelnem? Milyen problémába futhatok bele?
Előre is köszi!
Vén épület már a világ, | Le, alacsonyra sűlyedett. | Ha egyenest jársz: beütöd | A gerendában fejedet. | Hajolj meg, ha a fejtörő | Gerenda ellenedre van... | Én inkább betöröm fejem, | Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
krx21
nagyúr
válasz marlboromen #26840 üzenetére
Nézegesd a Samsung 40F6400-et.... A kedvező kategóriában egy népszerű TV...
-
marlboromen
aktív tag
Sziasztok. 39-40 colos tevet szeretnek venni, fontos a wifi, es a hasznalhato medialejatszo(synology nas-rol neznek filmet dlna -n felirattla). Mit erdemes venni manapsag? Koszonom elore is a segitseget.
-
dunc
nagyúr
Panasonic TX-L42ET60E 3D SMART LED
Sziasztok vélemény érdekel a fenti televizióról.
Köszönöm. (190 ért tudnám venni) -
Elemental
addikt
Sziasztok!
Itt is megkérdem.Hálószobába szeretnék 40, vagy 42 colos ledes lcd-t. Konzollal lenne a falra szerelve. A maximum keret 200e ft. Tudnátok ajánlani valamilyen tévét?
Köszi! -
satyi1
csendes tag
Erről a tévéről mi a véleményetek? (pro-kontra érdekel)
Sharp LC-50LE650V
Előre is köszi mindenkinek a választ.
-
Defoe
tag
Nem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz lesz dönteni.
Igen, számomra elég fontos a multi rész minden játékban. Úgy látom a W805/807 (nem tudom milyen érdemi különbség lehet a kettő között) lenne a jó választás. Már csak egy jó ár kellene hozzá...
Mindenesetre az F6400-al sem járnék rosszul, ugye?
Ez az interpoláció -ha jól írom - menüben kapcsolható? Ha megvettem a tévét erre majd lehet vissza kell térni -
krx21
nagyúr
Azt azért tudni kell, hogy az interpoláció (valós 100Hz) bekapcsolása a W805-ön is megnöveli bizonyos mértékben az input lag-ot... De valószínű, hogy így is kevesebb a lag-ja, mint hasonlóképpen bekapcsolva a Samsungnak...
-
krx21
nagyúr
A kérdésre nem lehet egyértelműen válaszolni, mert kinek mi a fontosabb...
Ha szereted a nagyon folyamatos, egyenletes mozgást, akkor a 100Hz nagyon fontos tud lenni, pláne ha csak 30fps körüli a játék...
Ha nagy multiplayer játékos vagy akkor a magas input-lag nagyon idegesítő...
-----> W805 -
Defoe
tag
Még egy kérdés merült fel bennem. Konzolos játékot tekintve melyik a fontosabb tulajdonsága egy tv-nek a Hz, vagy a lag? Ha esetleg a Sony W650-et nézzük ami ugye 50Hz-et tud, ellenben jó lag értékkel rendelkezik vagy F6400 ami valós 100Hz, viszont közepes lag.
Nagyon tetszik a W805 csak jóval drágább mint bármelyik másik a felsoroltak közül. -
addikt
Én EZT a Sony KDL-42W650A tévét néztem ki. Esetleg van valami ellenérv, típushiba? Előre is köszi.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Defoe
tag
Köszönöm a kimerítő választ
Akkor esetemben mindenképp számít, mivel konzolt kötnék rá.
LG-ről olvastam egy tesztet és alaphelyzetben 120ms körüli lag-ot írtak, ami játék opció kiválasztásával 30 körülire csökkenthető.
Akkor a két Samsung illetve a Sony W805 között kellene döntenem.
Köszönöm -
BBéci
legenda
válasz Markizmark #26812 üzenetére
Local Dimming csak az LCD panel mögött, a teljes felületen elosztott LED-ek esetén lehetséges. Az EDGE LED tévéknél alkalmazzák a Micro Dimming nevű megoldást.
-
nightshadow
veterán
LA620:
"After all, the 42LA620′s motion resolution as determined through the scrolling lines test pattern in Chapter 31 of the FPD Benchmark Software disc was only 300 which is what we would expect from a vanilla LCD panel unassisted by motion-compensated frame interpolation (MCFI). Do not be fooled by the [TruMotion] control: it has only dejudder but no deblur function, i.e. enabling this will only introduce soap opera effect to 24p movies without any increase in motion resolution."
Egyébként ha az LA620 tetszik, akkor azt kell megvenni, ugyanis te fogod nézni, nem én.
[ Szerkesztve ]
-
Qlty
tag
válasz nightshadow #26821 üzenetére
Egyébként itt a HDTV testeten a HZ-et illetően melyik tesztből, részből jön le hogy 50/100 Hz et tud egyik másik? Már bocs az értetlenségemért, de vhogy elfogult vagyok az LA 620 al kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
-
Qlty
tag
válasz nightshadow #26819 üzenetére
Köszönöm a segítséged. Akkor inkább a Samsung felé nyissak?
-
Qlty
tag
válasz nightshadow #26817 üzenetére
Ez amit linkeltél LG 42LM620T teszt lesz. Biztos az LA 620S-re gondoltál?
-
Qlty
tag
válasz nightshadow #26811 üzenetére
Visszafelé olvasgatva ezt írták LA 620S ről: 100Hz es panel szoftveresen segítve 200Hz re.
Tehát állításod szerint a LA 620S valós 50Hz a F6400 pedig valós 100HZ?[ Szerkesztve ]
-
Z0mbi
senior tag
válasz Markizmark #26812 üzenetére
ha az a vicc hogy ez svajcban lenne vasarolva es itt mindketto 1200 vs 1299 CHF ezert a penzert 55 colos tv (amibol nem engedek) kellene rityenteni valamit (eredetileg projektort akartam de aztan ledumaltuk magunkat).
philips rol esetleg? Mert ezert az arert neztem 6000 es szeriat toluk. (a smart tv funkcioja hiaba szar engem nem erdekel addig amig a csucsteveken is lassu, laggol, nyomorek...stb)
Egesz pontosan ez jott a kepbe szinten 1300 chf ert.Nekem mozihoz kell jo kep (ezert a penzert). Ennyi
-
Qlty
tag
Sziasztok.
Szerintetek melyiket érdemes választani? Ez 150k környéke a max keretem.
Igazából nekem sem a 3D sem a SMART nem lenne olyan fontos mint a valós Hz.LG 42LA620S
vagy
Samsung UE40F6400Mind2 valós 100Hz, LG passzív 3D de 42" + Magic controller, Samsung pedig aktív 3D de egy csak 40".
Valakinek valami plusz tapasztalat a minőség és a képleadás terén? Garancia vagy egyéb? Nagyon kíváncsi lennék mit mutatnának egymás mellett de sajnos a MM-ban erre nem volt lehetőség.Játékra nem, inkább filmek esetleg sport ami előtérben van.
Köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
Z0mbi
senior tag
válasz Markizmark #26808 üzenetére
hat oszinten, en legtobbet ac ryan el nezem az iso-t. Ennyi. De mivel a mostani tvm nem 3d s igy ezt soha nem tettem. Es oszinten megmondom szerintem nem is fogom soha a 3d reszet hasznalni.
Az jobban erdekelne hogy a szinei, feketeje melyiknek jobb valamint melyiknek homogenebb a hattervilagitasa.
(sajna a 6 os samu az meg nem micro dimming -es a LG meg local dimming- es de azt meg nem vagom hogy naluk mit jelent.)Most egy full LED LCD m van (aminek az egesz feluleten hatulrol vilagit a led es ott matrixokat 14 reszben tud allitani ami olyan feketet produkal mint a sotet anyag....) ami utan mind szar lesz a kerdes az hogy melyik lesz kevesbe szar...
-
Markizmark
addikt
válasz Markizmark #26806 üzenetére
Persze csak akkor van jelentősége a felezett vagy fullHD felbontásnak, ha Te majd külső lejátszóról fogsz igazi bluray (~50GB) minőségű filmeket nézni. Mert ha csak mkv 3D filmeket fogsz nézni a tv belső lejátszójával akkor a samu is felezve lesz, mert olyan a film eleve. Tv önmagában nem viszi a bluray struktúrát.
Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
Z0mbi
senior tag
válasz Markizmark #26806 üzenetére
ok most latom ez a technologiabol ered. Mivel ok polarizalt szemuveget hasznalnak igy az egyik oldal paros masik paratlan sorokat szur.
Igy egy szemre fele akkora vertikalis felbontas jutAz egy mas dolog hogy ok mit vesznek Full 3D nek szabvany szerint...
Crap. Kosz a segitseget. Akkor lehet tovabb nezelodom. Az a bajom a samuval hogy a lakasban mar csak a farmerom nem samu es kezd elegem lenni beloluk -
Z0mbi
senior tag
válasz Markizmark #26804 üzenetére
hogy mi? ez eddig elkerulte a figyelmem... 3d ben a lg nem full hd? utananezek....
-
Z0mbi
senior tag
Megorulok... Segitsetek:
LG vs Samu. Azt hittem egyszerubben el tudom donteni de nem.
LA6928 vs F6500.Nem jatszom, szinte csak filmnezes van.
Ugye a panelek itt a kerdes... tenyleg szarabb a feketeje az LG nek? en a boltba nem tudtam eldonteni
Mindketto ugyan annyira 'olcso'... a 3 d ben a samu el van maradva. Az o technologiajukat sokan szidjak.
Kinek higyek?Ti melyiket vennetek es miert?
koszi
-
-
flash-
veterán
helo emberek
tudtok ajánlani kalibrátor dvd-t,vagy programot lcd tv-khez?
tehát ha nincs spyder hanem olyan dvd vagy program-anyag kellene ami mutat jó tesztábrákat ami alapján be lehet lőni az lcd-t
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- LEGO klub
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Videón a kézben tartott Xiaomi 15 Ultra, már a hónapban megjelenhet
- PlayStation 5
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- PHILIPS 50PUS8349/12 Ambilight 4K HDR Smart TV
- Adam Audio D3V fekete 1 hónapos!
- Hifi csomag - Sony CD és CD-Minidisc kombó, Sony és Denon CD lejátszók, Pioneer dupla kazettás magnó
- Marantz SR6015 házimozi erősítő / av receiver, hibátlan, makulátlan, dobozában, összes tartozékával
- Sennheiser HD800S (Garanciális)
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest