Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Gaming notebook topik
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
scansat
tag
Szia
Én most vettem egy 85 colost ugyanezen célra és nem bántam meg. Majd egy éve rágtam a témán és átnéztem elolvastam minden tesztet és minden véleményt a techradartól a hazai oldalakig. Ez alapján 3 tv család körvonalazódott. Az LG CX szériája amiket Nanocell néven hirdet....a Sony KD-XH9096 szériája amit Full Array néven fut és a Samsung Q80-as sorozata ami Quantum LED vagy Q-Led néven megy.
Hirdetnek OLED tévéket is gaming tv-ként de ez erősen megtévesztő. Ezek szinte kizárólag Xbox és Playstation eszközökre vannak felkészítve. PC monitorként hamar elhaláloznak. Tudván ezt a gyártók, hozták létre a fent említett sorozatokat. Ezek megközelítik, sőt kevésbé vájt-szemű néző számára szinte azonos képminőséget adnak mint egy OLED. Egymás mellé téve látható a különbség, de ez mennyire életszerű?
Full HD megjelenítőket én már hagynám. Amúgy is a jó tv a Full HD-t simán és szépen feljavítja 4K-ra. Nem 1-2 évre veszi az ember a tv-t..pláne 50' felett. Ezeket a típusokat nézd át és itt érdemes keresgélni.
-Én a Sony TV-t vettem, lévén előtte LG-m volt és a Web OS meg a Samsung Tizen ramatyaihoz képest a Sony Android ezeken már zökkenőmentesen fut. Részemről ennyi volt az LG..pedig az OLED-el nagyot alkottak, és még a hűtőnk is LG, de ha nem értik meg hogy a gányolt firmware/oprendszerek ideje lejárt hát az ő bajuk. Öcsémnek Samsung van. Detto!
A másik, hogy ugyanez a tudás még drágább is lett volna LG-nél. Hja a nagy TV Brand..
Sokat hezitáltam a méreten, 5x5 méteres szobába lett. Próbáltam meggyőzni magam hogy a 75' is elég lesz, de nem. Többször is szembeálltam vele az üzletben, már az eladók ha megláttak küldték a diákot aztán NAS-ról, Pendrive-ról ment a tesztvideó. 1,5-2 méternél messzebbről már van értelme a 4K 85'-nek (4K játék). 3 méternél messzebbről meg ugyanezen a Full HD-nak.
Természetesen a pénz meghatározó. A lányomnak egy 4K LG 43' monitora (nem tv) van és teljesen elégedett vele. 3x2 méteres szoba. Laptopról is használja dokkolóval. Ezen WOT-ozik...Minecraft-ozik 4K-ban.
https://www.lg.com/hu/monitorok/lg-43UD79
Kb fél méterről tökéletes és ez monitor nem Tv. Ha már az 50' környékén gondolkodsz. És azért TV és monitor közt még mindig nagy a különbség képjavító áramkörök (késleltetés) tekintetében. Ha nem akarsz TV-zni...vagy boxról nézel műholdat/kábelt akkor ez is tökéletes lehet lévén HDMI bemeneten bármit fogad.ű
Én most épp még harcolok a Sony képviselettel, mert szokásom szerint sárig innám a vizet és a 2 műholdas tuner szuper, de a beállítások menü egy katyvasz. Sony sosem gyártott műholdvevőt..honnan tudnák. Szerencsére az angol support már felvette a listára hogy a következő frissítések valamelyikében javítja és lesz diseqc 4 helyett diseqc 16.
Merem mondani hogy a piacon a legjobb ár-érték arányú tv lesz.
Mivel árat nem írtál, azt még hozzáteszem, hogy evés közben jön meg az étvágy. Én most az IPTV-világba merültem el. De király módon megy a PLEX-en a külső médiatárról a film is. A PC-t bátran bekapcsolva hagyhatom rajt ha megállok játék vagy munka közben és elmegyek enni. Nem kell félni beégéstől. HDMI 2.1 csatlakozóból 2 darab van és HDMI 2.0-ból is kettő. 1 darab USB 3 és 1 darab USB 2 van rajt. bőven elég mert ahogy a falhoz simul, képtelenség ki-be huzigálni bármit. HUB van mindegyiken. És még egy jó tanács. Egy bizonyos összeg felett, érdemes extra garancia éveket venni. 5 év gari 36 ezer...de van ahol 100 ezer. Ezt is érdemes figyelembe venni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Építő/felújító topik
- Politika
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest