- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@nH.
aktív tag
Gondoltam leírom a tapasztalataimat, hátha valakinek később jól jön majd. Rögtön kezdeném azzal, hogy Ödön felhívta a figyelmemet rá, hogy semmilyen gázkisülőizzót nem szabad a külső üvegburkolata nélkül használni. Na de akkor viszont a gyári reflektor meg nem lesz jó úgy ahogy van, ugyanis a reflektor közepén túl kicsi a lyuk az új izzónak. Irány az üveges. Megkérdeztem hogy felfúrná e nekem a furatot. Az látszott hogy nem mindennap kérnek tőle ilyet, de azt mondta hogy hétfőre meglesz. Tehát holnap minden kiderül. Viszont mivel türelmetlen vagyok
ezért hétvégén kipróbáltam a projektort (GU-10-es 50W-os halogénnel) hogy mégis milyen a képe és szomorúan tapasztaltam hogy csak csíkok rohangálnak a képernyőn
Azon gondolkodtam hogy mi lehet a baj és észrevettem hogy mozgatásra megáll a csíkok rohangálása, de még mindig csak csíkos kép van. Végül rájöttem hogy az LCD-n lévő szalagkábel csatlakozójának a lábai részben leváltak a panelről
Hát nincs mit tenni elő a forrasztót. Majd sorba mentem az összes pinduri kis lábiján
és végül jöhetett a fellélegezés ugyanis lett kép
Holnap már csak beledobom az új izzót és mehet a mozizás (vagyis remélem) De közben egyre jobban agyalok a xenon megoldáson, szerintetek érdemes inkább azzal vetíteni? Vagy mivel lenne jobb mint a mostani G12 CMH 150W 4200K-s égő?
-
M@nH.
aktív tag
Természetesen én sem gyári izzót rendeltem bele, nincs nekem annyi felesleges pénzem
Hanem fogok egy G12-es foglalatú égőt, amit kicsontozok és csak a kisütő csövét használom fel. Persze hogy milesz belőle azt még nemtudom, de ha beválik akkor egy ideig ez marad, viszont sokkal jobb lenne egy ledes vagy akár xenon megoldás, mert gondolom azért azok kevesebbet fogyasztanak mint a 150-es fém halogén. Bár lehet hogy pár vetítés után elhatározom magam és befektetek egy led vagy xenon megoldásba, vagy akár veszek egy komolyabb projit ezt meg eladom. majd meglátjuk
-
Spirit
őstag
A vezérlőre érkező N-light-ra mondanám, hogy a visszajelző.Ha a ballaszt felől nem jön vissza rajta fesz, akkor az elenkrtonika szerint van benne izzó. Én tuti kiiktatnám, a ballasztot kiszedném a gépből, és a helyére építenék meghajtást az alternatív fényforrásnak. Játssz vele nyugodtan, sajnos gyári izzót ezek már nem érdemelnek.
-
M@nH.
aktív tag
Szia. Köszönöm a részletes leírást
Örülök hogy leírtad, mert én gépésztechnikus vagyok és sajnos kevés az elektrotechnikai tudásom, de huzalmam meg van hozzá és érdekel is de azér bizonytalan vagyok
Jelenleg még várok az izzóra, ami holnap jön meg és ha a ballaszt is úgy akarja akkor holnap este már mozizok
de ha nem akkor meg elő a multimeter és méricskélek. Viszont linkelek 1 képet amit ha jól értelmezek akkor az NLight-et kell nekem kiiktatnom, és ha az így van akkor ezt az "optocsatoló?"-t kell csak eltávolítanom. De lehet tévedek.
-
Spirit
őstag
Ha a gyári lámpa reflektorába szeretnéd beleszerkeszteni az izzót, a legfontosabb, hogy a lehető legrövidebb ívhossza legyen a cserelámpának, erre figyelj. Ha elég rövid az ív 3-4e lumenes bőven megfelelő emberi méretekhez. A lámpa nélküli bekapcsolás meg rém egyszerű, csak nem kell betojni. Megkeresed azt a panelt ami magát a vezérlést végzi.(videókódolás, stb). Erről egy vékonyka kábel(egyértelmű,hogy nem nagyfesz megy rajta) fut a ballaszthoz. A ballaszt egy külön panel, ami a lámpával van már összekötve, meg fogod találni. Na ezt a vékonyka kábelt megkeresed, lekötöd. Általában 3-6 eres(általában 5). Bekapcsolod a projektort, de mellette bekészülsz egy multiméterrel, amit egyenáramú feszmérésre kapcsolsz. Egyik vége valami földhöz(pl a D-sub kivezetés csavarja, az tuti) másik végével végignézed a vékonyka kábel csatlakozójánál(a vezérlőpanalen, NEM a ballaszton)a kivezetéseket.Erre kb. 1 perced van, utána ki fog kapcsolni mert nincs izzó.
1 v.2 kábelen taláni fogsz 3 vagy 5V-ot. vagy service manual alapján(LampLit, vagy ilyesmi lesz a jó), vagy ha nincs benne, akkor vélelentszerűen megfogod, és leföldeled azt amelyiken a feszt méred. Pl. a kábelt visszadugva a megfelelő ért lekötöd a fémburkolathoz. Elindítod, és láss csodát, nem fog kikapcsolni. Less bele az objektívbe, szépen látni fogod a képet halványan a beszűrődő fény miatt. Elnézést a szájbarágásért, nem tudhatom mennyire értesz hozzá, de így biztosan menni fog.(Nem láttam még projektort, ami ne ment volna, az IC vezérléses is csak egy konstans feszt. dob vissza, nem kell PIC-t programozni.) -
Spirit
őstag
Épp egy DLP-s kis szerencsétlennel játszok, amibe 55W-os xenont fogok rakni(2. projektornak használnám 100-120cm képszélességhez). Már minden megvan, elektronika kiütve, reflektor lecsupaszítva, izzó megvan, pár napon belül megjön a ballaszt is, és mehet. Egyetlen nehézségbe ütköztem, ez pedig az, hogy a reflektoron mindössze 9,5mm a lyuk átmérője, az izzó ami találtam pedig ilyen foglalatú(talán H7?):
http://ecx.images-amazon.com/images/I/41%2BiYabWW0L._SS500_.jpg
Nem tudjátok véletlenül, hogy a fehér kerámia rész végig fut a műanyagburkolat alatt?(a seggén is látszik a vége,elvileg igen)Simán levágható róla? A probléma az, hogy ha még le is jönne, maga a kerámia rész átmérője is 10,3mm. Félő, hogy nem fog beérni a fókuszig, bár közel jár hozzá. Megesz a kíváncsiság, hogy el fog-e érni addig, vagy hogyan lehetne lecsupaszítani, hogy biztosan beérjen. Sajnos még 5 nap kb. míg ideér a trafó. -
bandiras2
senior tag
Kihasználatlanság miatt eladóvá vált [mediuma 536p] írásvetítő.
Anno 40 000 pénzért vettem a vaterán, ugyanennyiért válok meg tőle, az áru Székesfehérváron van, posta nincs. Kisebb távokra (Szvár vonzáskörzete) házhoz viszem díjtalanul, nagyobb távolságnál a vásárló érte jön. Keveset volt járatva nálam, mert a macska nekiállt letépni a tapétát "egerészés" közben. -
M@nH.
aktív tag
Rendben köszi a segítséget
Ödön egyébként csak e-mailban elérhető? mert ahogy láttam nem mostanában volt itt bejelentkezve
Viszont ha megjön az égő és ha netán kiderülne hogy feleslegesen kidobtam rá 7000-et, majd mérgemben fölhözvágtam az egész projektort, akkor majd segítesz abban hogy hogyan is kéne átverni a projektort az izzóval kapcsolatban? Mert nézegettem a service manual-t és ha jól láttam akkor van egy N-light jelzésű vezető ami egy ic-ig halad, persze lehet rossz nyomon járok
-
M@nH.
aktív tag
Akkor inkább nem variálok a gyári kialakítással
viszont most megpróbálom azt, hogy veszek egy 150W hidegfehér fémhalogén izzót, pontosabban CMH jelzésűt ami majdnem 7000ft
és hátha azt begyújtja a projektor. Szerinted ez így működhet? Mert még így is jóval olcsóbban megúsznám az égő cseréket..
-
arpii
tag
Mivel alapból 150W-os, valószínűleg elég hozzá sötétített helyiségben az 50W-os autós xenon is, a 150W-os fémhalogének is jók lennének, de 100W-os power led is tuti jó lenne. Az eredeti kompozíción nem variálnék, ki van az találva hidd el. Azok a szűrőlapok nem sokat fognak szerintem. Éppen kísérletezhetsz, csak el ne cseszd az lcd-k beállítását, mert frankón szellemképes lesz, ha nincs pixelre pontosan beállítva a 3 lcd.
-
M@nH.
aktív tag
-
M@nH.
aktív tag
Sziasztok!
Új vagyok még a témában és olyan kérdésem lenne, hogy adott egy Sharp XV-320P projektor amiben kiégett az égő. Mivel nem szeretnék annyi pénzt kiadni egy égőért, arra gondoltam hogy elhitetem a projektorral hogy igenis van benne égő és világít is (megvan hozzá a teljes service manual) és külön világítást építek be. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek van rá esély hogy valamivel rendesen áttudom világítani az lcd-t? Mert a legjobb az lenne ha power leddel megtudnám ezt oldani, de attól félek hogy az kevés lenne neki.
-
Draftbeer
csendes tag
Üdv!
[Ehhez] a 30W-os LED-hez keresek tápegységet.
Tudna valaki ebben segíteni? -
reweptor
csendes tag
Sziasztok!
Nagy itt a pangás, de azért remélem vannak, akik tudnak segíteni.
Szereztem egy fémhalogén szettet, csak a bekötése nem egyértelmű teljesen..
tudtok ebben segíteni?
ezek vannak:
[kép]
Mit mivel kéne összekötni? polartitás az mindegy, az izzónak is?
ill. ha az van az izzónak előírva, h vízszintesen kell lennie, akkor a hosszirányú tengelyhez képest elforgatva lehet, csak lényeg, h a tengely legyen vízszintes, v az se mindegy, h hogy van forgatva?A másik ami felvetődött, hogy érdemes-e valami hőszigetelő réteget tenni az égő és az első fresnel közé? (pl. UV, vagy infra szűrő, vagy ehhez hasonló) vagy pl egy sime plexit berakni oda?
Üdv mindenkinek
-
cyberwayimi
csendes tag
Sziasztok!
Van 3 db írásvetítőböl származó karcmentes fresnelem, 6000 ft. darabja. Vaterán is fent van! -
Ádyka
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy jó ez az izzó valamire DIY viszonylatban?
Vagy vágjam földhöz, és hallgassam mekkorát pukkan?
Köszi
Üdv -
reweptor
csendes tag
válasz
JohnyDeMarco #4028 üzenetére
Már írtam nekik. Elsőre visszakérdeztek, h mi az azonosítóm, másodikra megkérdezték, hogy melyik lencse tört el (pedig a képen is lehet látni, amit az első levelemben küldtem, meg elsőként írtam is hogy mind törött).
és most itt tartunk a levelezésbenA csomagoláson utólag vettük észre, hogy kívül is megszakadt a csomagolás, miután láttuk, h mindkét lencse el van törve.
Vámmentesen jött, so csak kihozta a postás.
-
JohnyDeMarco
csendes tag
válasz
reweptor #4027 üzenetére
Szia,
ha vámon keresztül érkezett, tehát ott kellett átvenned, akkor elvileg írásban tehetsz panaszt ellenük, persze semmi sem bizonyítja, hogy ők törték össze (ez a vámon mondták, én is érdeklődtem).
Másrészt viszont írhatsz egy levelet a 3DLens-nek, hogy mi a teendő. A csomag sérült volt kívülről? Vagy sértetlen, csak a lencse volt törött? Készítettél fényképet a felbontásról, a tartalomról?Én már megszokásból végigfényképezem a kibontást, a bontatlan doboztól a kicsomagolt, kiterített cuccig...
JdM
-
reweptor
csendes tag
Sziasztok!
mit tudok csinálni, ha a 3Dlens-től vásárolt fresneljeim törötten érkeztek???
-
reweptor
csendes tag
szerintem azt is mondd meg, h mekkorát keresel, mert nem mind1..
Vaterán szétnéztél már?
Nézz szét, szoktak lenni olcsón monitorok (sok a törött kijelzős, so türelem kell, mire találsz vmi jót)
egyszer láttam 2000Ft-ért teljesen jó (csak háttérvilágítás hibás) monitort is, csak nekem kicsi volt...
Üdv -
csib41
aktív tag
válasz
kacsuszka #4023 üzenetére
úgy látom nagyon kihalt a topik sajnos
én most vettem monitort de a 3cm-es szalagkábelnek köszönhetően nem tudom felhasználni mert az egyik sarkot teljesen kitakarja
Édesanyám úgyis a tftvel van megáldva úgy gondoltam megkapja
Ha olvassa valaki akkor nem tud mondani egy olcsó monitort amit nagyjából 5-6e ft környékén be tudok szerezni? -
kacsuszka
aktív tag
esetleg valakinek eladó monitora projektorohoz mert az enyém elszakadt...?
-
csib41
aktív tag
Sziasztok!
szeretném népesíteni a diy projektor tulajok táborát.
kezdésként a jóval egyszerűbb és osztálytársam által is megcsinált elvet követném:
írásvetítő + lcd vagy tft
párezer forintért (3-6) tudnék venni 15"-os lcd monitort ami szerintem alkalmas lenne erre a feladatra. Viszont írásvetítő 12e-től felfele amit lehet sóher vagyok de egy 10 éves "kitudjamennyitment" gépért sokallok.
Kérésem lenne ,hogy bombázzatok tapasztalatokkal ,képekkel ,videókkal ,bármivel amit fel tudnék használni az építés során. Elvben már összeállt a fejemben minden ,alkatrészek később lesznek ,hátha kifogok egy aukciót vagy valami hasonlót. Fél éve tervezgetem ,hogy csinálok egy projit ami az előmunkálatokban is meglátszik ( szobaátrendezés ,új polc mint állvány ,festés stb.).
Ha van valakinek eladó vetítője elfogadható árban átvenném.
Vetítő és az lcd lap között egy 80-as tápventi elég légmozgást biztosít?
Mivel kicsi a szobám 3x2m alapterületű ezért az elhelyezést csak úgy tudom megoldani ,hogy körülbelül 1.8-2m távolságra lenne a proji a képtől. Mekkora képre számíthatok naggyából? Mivel oszt. társam megcsinálta , de nem szedte le az ag réteget így gondolom "szebb" képet kapnék, így naggyából tudom mire számíthatnék és elhatároztam ,hogy belevágok. Kívánjatok előre is sok szerencsét -
reweptor
csendes tag
Sziasztok!
ott tartok, hogy megrendelném a lencséket, de nem tudom, hogy honnan.
2 db fresnel kéne, egy 330 és egy 220-as fókusszal.
17"os monitorhoz kéne.mit tudtok ajánlani, ahol olcsó, jó lencse van, és még a szállítás is olcsó?
esetleg ha valaki beszállna, akkor nyugodtan szóljon, megbeszéljük!Üdv
-
JohnyDeMarco
csendes tag
válasz
JohnyDeMarco #4018 üzenetére
Ja, csak azt felejtettem el megkérdezni, hogy van-e valakinek 800x480-as, és tudna-e feltenni egy-két tesztképet, lehetőleg nagy felbontásban?
JdM
-
JohnyDeMarco
csendes tag
Helló,
az enyémben 7"-es LCD van, egy hordozható DVD játékosból, a felbontás pazar, 480x234... Tegnap tesztelgettem, PC-ről Avatar, Red-Cian 3D, de a felbontás miatt tulajdonképpen látom a piros oszlopot is az RGB-ből
Éppen ezért én is nekiálltam egy kis tuningot keresni, az alábbiakat szúrtam ki:
Vezérlőnek pedig:
Egyébként ez a "Vitrolight" csávó jó lehetne, van mindenféle LCD-je, meg controller-e, de nem válaszol az email-re... Ilyentől meg nem biztos hogy szivesen vásárolnék.
E-bay-en kívül ti találtatok valami értelmes helyet, eladót, terméket 7"-ben?
JdM
-
kacsuszka
aktív tag
-
MaBaker
csendes tag
-
Songo
senior tag
Urak
http://cgi.ebay.com/S01-3-5-TFT-LCD-Car-RearView-reverse-Color-Monitor-new-/280591229320?pt=AU_Car_Parts_Accessories&hash=item41548a6188
vagy
http://cgi.ebay.com/3-5-DVD-VCR-TFT-LCD-Monitor-Car-Reverse-Camera-CZ5-/130485282576?pt=AU_Car_Parts_Accessories&hash=item1e61876710
nemtom eldönteni.
Help 1 kicsit pls
Köszönöm. -
marciart11
aktív tag
Ha netán valakit érdekel eladó sorba került 3db HD6 crt projektor lencse!
-
kacsuszka
aktív tag
esetleg ezt a monitort lehet használni projektor építéshez?
AG NEOVO f-415
sürgős válasz kellene... :/
-
kacsuszka
aktív tag
válasz
HungryGoblin #4002 üzenetére
http://www.touchboards.com/a3m/ohp9800.asp
szerintetek ebből meg leehtne oldani azírásvetítő + monitor combot?
-
yankoo
tag
Üdv! Rendel valaki mostanában EBAYről akármit? Nekem fresnel-re lenne szükségem min 310x310mm es 15" monitorhoz.
-
HungryGoblin
csendes tag
Hello
Eladó egy SHARP QA-1650 es LCD panel és hozzá egy írásvetítő.
Az ár megegyezés szerint és Budapesten átvehető.
Üdv.
-
HungryGoblin
csendes tag
Hello
Eladó egy SHARP QA-1650 es LCD panel és hozzá egy írásvetítő.
Az ár megegyezés szerint és Budapesten átvehető.
Üdv.
-
JohnyDeMarco
csendes tag
válasz
MaBaker #4000 üzenetére
Helló Mindenki,
üdv az új építőknek! Tényleg rég jártam itt, a heli projekt sok időt elvett, meg volt egy kis füstölés - törés is
De sebaj. Szóval én rendeltem korábban a cuccokat, de még mindig nem tervezek újat leadni. A projektorom most hétvégén kerül be a dobozba a végleges formájába, nem építek másikat, majd télen, ha nem lehet repülni
Addig is ha valakinek kell:
http://optolife.en.ecplaza.net/
Brenda He a kapcsolattartó, PayPal is okés nekik:
sales@optolife.comkérjetek friss árlistát. Nekem DHL volt, elég gyorsan jött.
Ha kérdésetek van, igyekszem válaszolni, az én cuccomat lefényképezem hétvégén, a dobozt, stb, plusz a képet is.
Üdv, JdM
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Nők, nőügyek (18+)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Májusi bemutató, júliusi piacra kerülés, áremelés
- Villanyszerelés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Belekezdeni egy vállalkozásba
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megújult a PROHARDVER!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- PS3 Játékok 2000Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest