- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Emelkedik a korábbi generációs Intel CPU-k ára
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- SONY LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@nH.
aktív tag
Így már értem, köszönöm. Igazából azért is érdekelt a felbontás, hogy azért legyen valami viszonyítási alapom. Mert pl. azt már sejtem hogy egy 3,5"-os képernyőn a 320x240 felbontású lcd-vel is nagyon meglátszanának a pixelek. Ezt arra alapozom hogy ugye a mostani projektoromban is egy ekkora lcd van, csak 234x429-es felbontású.
-
M@nH.
aktív tag
Akkor most már ezt is tudjuk hogy érdemes megnézni a színkereket is (persze ha van
), mert a te esetedben is sokat javított. Ezt észben tartom, kitudja lehet lesz még dolgom egy DLP projival
Egy kérdés: Szerintetek mekkora felbontástól nem olyan zavaró a pixelesség? Mert amim most van az igen csekély pixel számmal bír
(234(V)x429(H)) és a világos jeleneteknél azért elég zavaró tud lenni a "pöttyössége"
-
Spirit
őstag
Hát válaszolok akkor magamnak.Székaptam a projit, kiszedtem a színkereket. Nagyon ramaty állapotban volt, letakarítottam szépen. A zárt optikai részbe nem mertem nyúlni, nehogy elállítsak valamit. A színek gyönyörűek lettek, és durván 20%-nyi plusz fényt jelent. Összességében megérte, pont ennyi hiányzott az élvezhető képért.
-
M@nH.
aktív tag
Nah ez jó hír, akkor mehet a mozizás
Azért én is kíváncsi lennék, hogy a füst mennyit foghat a fényerőn, de a 2,5 év alatt biztos rakódott rá valamennyiPl. nálunk a sörözőben már 1 évi friss festés után igen jól látható a különbség a szabadon lévő fal és a képkeret mögött lévő között
-
-
M@nH.
aktív tag
A váltó áramú izzót csak addig használtam amíg megnézem hogy milyen képe is van, természetesen ezt külön ármarforrásba dugtam, de elég karcsún világította át az lcd-t, de arra elég volt hogy rájöjjek hogy valami nem oké, de szerencsére csak forrasztani kellett kicsit. Tegnap viszont összeraktam a projektort a 150W-os fém halogénnel, ugyanis sikerült felfúratni a gyári reflektort anélkül hogy széttört volna és így már könnyedén belement az új izzó a külső burkolattal együtt
Viszont még az izzót semmivel sem ragasztottam be, mert jól illeszkedik a furatba és még a sorkapocs (azzal oldottam meg) is tartja hogy ne mozduljon el, de lehet azért nemártana neki a rögzítés/ragasztás. Így 160cm széles képet néztem tegnap 3 órán át és a fényerő is jó volt. Viszont remélem hogy ez a ballaszt még hosszú életet tervez magának, vagy legalább ezt az égőt bírja ki
Az N-Light problémát meg már kipróbáltam, hogy ha megszakítom (ezt úgy oldottam meg hogy kihajlítottam azt a tüskét az összekötő panel csatlakozójánál ami azt vezeti) akkor mindig van égő
De ugye most vissza hajlítottam azt a tüskét. Szóval a lényeg hogy most megy a mozizás
Viszont egy tapasztalat: Mivel én mindent az atomjaira szedek típus vagyok ezért a projektor sem volt kivétel
és megnéztem hogyan is épül fel ez az lcd megoldás:
Fényforrás-->UV/IR szűrő-->Polarizátor-->LCD-->Polarizátor-->Fresnel-->Optika
Amin meglepődtem hogy a két polarizátor külön üveglapra volt felvíve, persze lehet ez csak nekem újdonságKöszönöm, hogy leírtad a te megoldásodat is
Tervezek későbbre egy Xenon megoldást is, de az valószínűleg már egy teljesen saját építésű projektor lesz.
-
M@nH.
aktív tag
Természetesen én sem gyári izzót rendeltem bele, nincs nekem annyi felesleges pénzem
Hanem fogok egy G12-es foglalatú égőt, amit kicsontozok és csak a kisütő csövét használom fel. Persze hogy milesz belőle azt még nemtudom, de ha beválik akkor egy ideig ez marad, viszont sokkal jobb lenne egy ledes vagy akár xenon megoldás, mert gondolom azért azok kevesebbet fogyasztanak mint a 150-es fém halogén. Bár lehet hogy pár vetítés után elhatározom magam és befektetek egy led vagy xenon megoldásba, vagy akár veszek egy komolyabb projit ezt meg eladom. majd meglátjuk
-
M@nH.
aktív tag
Szia. Köszönöm a részletes leírást
Örülök hogy leírtad, mert én gépésztechnikus vagyok és sajnos kevés az elektrotechnikai tudásom, de huzalmam meg van hozzá és érdekel is de azér bizonytalan vagyok
Jelenleg még várok az izzóra, ami holnap jön meg és ha a ballaszt is úgy akarja akkor holnap este már mozizok
de ha nem akkor meg elő a multimeter és méricskélek. Viszont linkelek 1 képet amit ha jól értelmezek akkor az NLight-et kell nekem kiiktatnom, és ha az így van akkor ezt az "optocsatoló?"-t kell csak eltávolítanom. De lehet tévedek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3273, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Asus ROG Zephyrus G14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ryzen 9 8945HS - 16GB - 1TB - RTX 4060 -2,5 év garancia
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest