- Októberi bevetésre indul a hardveralakulat
- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Steam Deck
- 3D nyomtatás
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
JohnyDeMarco
csendes tag
válasz
reweptor #4027 üzenetére
Szia,
ha vámon keresztül érkezett, tehát ott kellett átvenned, akkor elvileg írásban tehetsz panaszt ellenük, persze semmi sem bizonyítja, hogy ők törték össze (ez a vámon mondták, én is érdeklődtem).
Másrészt viszont írhatsz egy levelet a 3DLens-nek, hogy mi a teendő. A csomag sérült volt kívülről? Vagy sértetlen, csak a lencse volt törött? Készítettél fényképet a felbontásról, a tartalomról?Én már megszokásból végigfényképezem a kibontást, a bontatlan doboztól a kicsomagolt, kiterített cuccig...
JdM
-
-
Sraff
tag
válasz
reweptor #3985 üzenetére
Szia!
Két eset van:
1. Írásvetítős fresnelt használsz. Ekkor azt a fresnelt, ami az írásvetítőben van azt ketté szokták szedni, mivel össze van ragasztva. Az egyik fele talán 330 mm, a másik talán 220 mm fókuszú. Ezért írtam, hogy ami egynek látszik az tulajdonképpen kettő.
2. Rendelsz fresnelt. Magától értetődően ekkor két fresnelt veszel két különböző fókusztávval.
A melegedéssel kapcsolatban sajnos még nincsenek tapasztalataim. Hűteni mindenesetre kell. Én 3db 120-as ventillátort fogok használni.
Az írásvetítős fresnelek 15"-os vagy kisebb lcd panelokhoz jók. A fresneleim kb. 295 mm x 295 mm méretűek.
-
Sraff
tag
válasz
reweptor #3981 üzenetére
Szia!
Az írásvetítőre való rápakolás nem valami jó megoldás, mivel az írásvetítő izzója fűt nagyon, ráadásul a színe sem a legjobb. Ezért használnak főként az ilyen projektorokba fémhalogén izzót.
A két fresnel tulajdonképpen nem két fresnel, hanem egy fresnel szétszedve. Tehát, ami az írásvetítőben van az van kettészedve. Általában a kettészedett megoldás vált be a legjobban. Ilyenkor közel párhuzamos fénynyalábok mennek át az LCD panelon.
A triplet lencse pedig egyszerűen jobb képet ad, mint a simplex. Ez tény, el kell fogadni.
Ha valakit érdekel, akkor van 2db írásvetítős fresnelem. Ebből az egyik félig szét is van szedve. Ezzel kapcsolatban privátban keressetek.
Egyébként hosszú kihagyás után (majdnem 4 hónap) ma ismét foglalkoztam a projektorommal. Remélem, hogy lesz időm most már foglalkozni vele.
-
r0leee
csendes tag
válasz
reweptor #3958 üzenetére
Tudomásom szerint ennél azért rosszabb a helyzet. Jelenleg még 400w-os halogénnel (15000 lumen), 15 colos tftvel és ikeás tupplur rolóval mozizok. A képem most 2x1,40m-es és a fényerő elegendő, de lehetne fényesebb is.
1000lumen egy 3,5"-os kijelzőhöz 50cm-es képátlóval talán elegendő.17"-os kijelzőnél mindenképp fémhalogénben, esetleg halogénben gondolkodj. A pontszerű fény nem feltétel.
Az ötleted amúgy érdekes, én is gondolkoztam már hasonlón, de ahhoz is kell legalább 2db 100w-os led. -
JohnyDeMarco
csendes tag
válasz
reweptor #3956 üzenetére
Helló,
te aztán keményen tolod
mindenesetre azt gondolom, hogy a két fresnel több problémát is felvet, az egyik a vízszintes, vagy függőleges csík, ami az illesztés nyomán jön létre (mivel a fresnelek széle soha nem lesz tökéletes), a másik pedig a két fényforrás sem lesz jó, fresnelenként a szélek felé haladva kevesebb fény lesz.
JdM
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128 GB Graphite 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Utolsó 1 darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest