Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MaBaker

    csendes tag

    Sziasztok!

    Új vagyok itt. Pár hete kapott el a láz, hogy nekem is építenem KELL egy projektort :))
    Mivel nyilván épp vizsgaidőszakban bukkan az ember ilyen ötletekre, ezért adott volt az idő (a tárgyaim rovására), hogy utánajárjak a témának. Végig is olvastam a fórum túlnyomó részét, sok hasznos infóhoz jutottam ezáltal. Aztán azóta lassan a lumenlab.com fórumából is kivégeztem a fontosabb témkat.

    A hozzávalók beszerzéséhez is hozzákezdtem már. A pl. Tomitoszéval és másokéval is megegyező 400W-os fémhalogént és szerelvényeket eszközöltem Őrült Ödöntől (ezt azóta sikeresen ki is próbáltam)
    LCD-nek egy használt 15,6"-os szélesvásznú asus monitort bontottam szét (előtte megnéztem az ominózus paneladatbázisban [link]), mellyel szerencsére nem akadt se kábel probléma, se más. [link]
    Ha minden jól megy, így egy 720p-s projektort tudnék összerakni jó kontraszttal és válaszidővel.

    Ebay-ről szerváltam egy 450mm fókuszú Buhl márkájú objektívet ócsóért, amit viszont nem feltétlen fogok tudni használni részben a hozzá passzoló hatalmas dobozméret miatt, részben mert belülről szennyezett kicsit a lencse és még nem sikerült szétszednem és megtisztítanom (ha egyáltalán meg lehet...). Az LCD 38cm-es szélessége miatt viszont mégis lehet, hogy rá leszek kényszerülve, ha sötétre sikerednének a sarkaim egy 330 körüli fókusztávú lencse használatával a túl nagy látószög miatt.

    Terveket is szövögettem sketchupban, hogy pontosan láthassam a méreteket 220/330-as fresnel párossal és 12-es bútorlappal számolva [Terv] remélem működik a rapidshare link.

    Most tartok az igazság pillanatánál. Meg kéne rendelni a lencséket (aztán "bemérni" a rendszert) és le kéne vágatni a bútorlapokat, lehetőleg ebben a sorrendben...
    Eddig a diy-beamer.com -al szemezgettem paypal és gyors szállítás miatt, de nem volt 330-as fresneljük. A napokban viszont felfedeztem, hogy az optolife.com-nak időközben elkészült egy webshopja, elég csábító árakkal, de egyebet még nem tudok róluk.

    Ennyi lenne röviden a történet.

    Kérdésem is lenne ezekkel kapcsolatban:
    Valaki szedett-e már szét ilyen fémházas 18"-os Buhl optikát, vagy egyéb objektívet és ha igen, törölgetésen kívül esetleg máshogy tisztította-e?

    A másik kérdés főleg a legutóbbi optolife-os turnusban rendelőkhöz szólna. Kb milyen összegért postáznak Magyarországra és mennyi idő alatt ért ide legutóbb?
    (A bhlens.com-tól egyszer kértem már árajánlatot és 4 fresnelt +86 dollárért postáztak volna, ami nevetségesen sok)

    Bocsi a hosszú bemutatkozó hozzászólásért!

Új hozzászólás Aktív témák