- Computex 2025: megfrissült a Cherry kapcsolókínálata
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaBaker
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok itt. Pár hete kapott el a láz, hogy nekem is építenem KELL egy projektort
Mivel nyilván épp vizsgaidőszakban bukkan az ember ilyen ötletekre, ezért adott volt az idő (a tárgyaim rovására), hogy utánajárjak a témának. Végig is olvastam a fórum túlnyomó részét, sok hasznos infóhoz jutottam ezáltal. Aztán azóta lassan a lumenlab.com fórumából is kivégeztem a fontosabb témkat.A hozzávalók beszerzéséhez is hozzákezdtem már. A pl. Tomitoszéval és másokéval is megegyező 400W-os fémhalogént és szerelvényeket eszközöltem Őrült Ödöntől (ezt azóta sikeresen ki is próbáltam)
LCD-nek egy használt 15,6"-os szélesvásznú asus monitort bontottam szét (előtte megnéztem az ominózus paneladatbázisban [link]), mellyel szerencsére nem akadt se kábel probléma, se más. [link]
Ha minden jól megy, így egy 720p-s projektort tudnék összerakni jó kontraszttal és válaszidővel.Ebay-ről szerváltam egy 450mm fókuszú Buhl márkájú objektívet ócsóért, amit viszont nem feltétlen fogok tudni használni részben a hozzá passzoló hatalmas dobozméret miatt, részben mert belülről szennyezett kicsit a lencse és még nem sikerült szétszednem és megtisztítanom (ha egyáltalán meg lehet...). Az LCD 38cm-es szélessége miatt viszont mégis lehet, hogy rá leszek kényszerülve, ha sötétre sikerednének a sarkaim egy 330 körüli fókusztávú lencse használatával a túl nagy látószög miatt.
Terveket is szövögettem sketchupban, hogy pontosan láthassam a méreteket 220/330-as fresnel párossal és 12-es bútorlappal számolva [Terv] remélem működik a rapidshare link.
Most tartok az igazság pillanatánál. Meg kéne rendelni a lencséket (aztán "bemérni" a rendszert) és le kéne vágatni a bútorlapokat, lehetőleg ebben a sorrendben...
Eddig a diy-beamer.com -al szemezgettem paypal és gyors szállítás miatt, de nem volt 330-as fresneljük. A napokban viszont felfedeztem, hogy az optolife.com-nak időközben elkészült egy webshopja, elég csábító árakkal, de egyebet még nem tudok róluk.Ennyi lenne röviden a történet.
Kérdésem is lenne ezekkel kapcsolatban:
Valaki szedett-e már szét ilyen fémházas 18"-os Buhl optikát, vagy egyéb objektívet és ha igen, törölgetésen kívül esetleg máshogy tisztította-e?A másik kérdés főleg a legutóbbi optolife-os turnusban rendelőkhöz szólna. Kb milyen összegért postáznak Magyarországra és mennyi idő alatt ért ide legutóbb?
(A bhlens.com-tól egyszer kértem már árajánlatot és 4 fresnelt +86 dollárért postáztak volna, ami nevetségesen sok)Bocsi a hosszú bemutatkozó hozzászólásért!
Új hozzászólás Aktív témák
- Computex 2025: megfrissült a Cherry kapcsolókínálata
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Külpolitika
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- EAFC 25
- Autós topik
- Nintendo Switch 2
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Enermax Maxtytan 750W Titanium Moduláris Tápegység
- FSP SI Serials FSP600 50ARN 600W 80+ Silver minősítésű ATX tápegység
- Thermaltake Toughpower 1500W Gold Moduláris Tápegység
- NZXT Kraken 360 (RL-KN360-B1) 2,5év garancia
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Okos Playstation 3 HEN - Telepített játékokkal
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest