Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Achilles209

    tag

    válasz domi007 #1720 üzenetére

    Szerintem elég annyit megtenni, hogy leülsz a frissen megvett monitor elé, és ráuszítasz egy filmet. Ha nézhető és nincs szétmosódva a kép (mint a videókártya effekteknél a motion blurnál), akkor abból bátran lehet projit építeni. Ha pedig az a probléma, hogy nem tudjátok, milyet vegyetek, akkor sincs nagy baj, mivel 17" felett ezzel nincs probléma, 17" alatt pedig nem olyan sok az árkülönbség nagy és kis válaszidős cucc között. Válasszátok a jobbat, ennyi.

    Egyébként a magyarázat egyszerű is lehet. Képzeljetek el egy teniszmeccset. Repül a labda. De mivel kicsi a monitor válaszideje, ezért nem egy golyóbist látsz a képen, hanem egy üstököst, mivel a labda csóvát húz, mert a monitor nem képes kis idő alatt váltani a pixel színét. De ez csak gyors mozgásoknál jön elő, és valóban semmi köze az FPS értékhez. Pont olyan ez, mintha egy lassú fényképezőgéppel, mondjuk fél másodpercig hagyod nyitva a blendét, és egy futó embert akarsz lekapni. Csak egy pacát fogsz látni, mert nem egy pillanatot vesz fel, hanem többet elmosva. Minnél kisebb a záridő annál tisztább, élesebb a kép. Minnél kisebb a válaszidő, annál tisztább a monitor képe is. Mindenki azt mondja hogy 25ms körül van a határ, erre nem tudok mit mondani, nekem 12ms-es van, és örül a fejem nagyon.

    Remélem segítettem, de ha hülyeséget mondtam, akkor bocs, nem szóltam :-)

    Ja, fps: ha egy játék 120 fps-el nyomul, mert zsír a géped, akkor is csak 75 fps-t érzékelsz, ha a monitorod 75hz-re van állítva :)

    °°\@_

Új hozzászólás Aktív témák