Hirdetés
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen monitort vegyek?
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
bela85
aktív tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Adott egy LG LCD tv..amin néha volt kép, néha nem. Vettem vadi új 3db ledsort, amit ki is cseréltem. TV összeszerelés előtt tesztelés, szuper, működik, világít. TV-t összeszerelve, és bekapcsolva van kép, de nagyon halvány.
Van valakinek ötlete mi lehet a gond? Lehet nézni a tv-t, csak hiába van maxra állítva a fényerő, mégis nagyon sötét.Köszönöm előre is a segítséget!
-
Elims
veterán
válasz
ElektrikusDE #11947 üzenetére
Hogyan fordítattad le az orosz szöveget?? :-o Vmikor tanultam,elolvasni elolvasom,de fordítani már nem tudnám.
A barátom tv-je is sötétebb fölül csak rosszul fotóztam. :-/
De tény,hogy egy kis árnyékot is lehet látni a képen (felhősödés?).
Nagyon bánt a dolog,mert tőlem került hozzá.Ha tudom ezt előre,inkább felrakom a padlásra. :-/
Bízom benne,hogy megúszom 20-30e-ből. :-/
Vegyek egy tcon panelt is? -
ElektrikusDE
senior tag
Szia!
"Abban az orosz videóban ugyanilyen a kép és ő ledet cserél.Lehet,hogy nem is kellene?"
Nem, nem ugyanolyan a kép:
Ha jól megnézed akkor látod is, de le is írja a videóban a hibajelenséget:
Aminek az okát láthatod is a szétszedés során:
Itt ténylegesen háttérvilágítás hiba van, de nálad egyenletesen sötét a kép. (és vannak egyéb torzulásai is a képnek)
Ui:
Elsőre nekem sem tűnt fel, mert hasonló hiba mint nálad, de ennek az a oka hogy a videó készítője nem szemből készítette a videót, hanem alulról ferde szögben és ilyenkor romlik a kép fényereje, minőségé.
Ha szemből készítette volna, akkor hasonló képet láttál volna a videon mint kb.10hónapja (csak a felső harmada sötétebb lett volna),
-
Elims
veterán
válasz
ElektrikusDE #11945 üzenetére
Fasza.. :-(
Köszi!!
Akkor először mérjek rá a t-con lapra?
Abban az orosz videóban ugyanilyen a kép és ő ledet cserél.Lehet,hogy nem is kellene? -
CathyR986
újonc
Sziasztok,
van egy nem mai csirke LG 42LV3400-ZG modellszámú több mint 10 éves LCD tv-m.
Már párszor jelentkezett egy olyan probléma, hogy mintha kontakt hiba lenne, mintha gerjedne néha 1-1 másodpercre a kép. Persze akkor a hang is beleciccen. Tegnapra már kb élvezhetetlen volt bármit is nézni rajta, mert nem csak néha fordult elő, hanem néhány megszakítással akár percenként többször is.
A képe szép, eddig nem volt vele baj, először azt hittem talán a HDMI kábel lehet a gond, így egy másik slotba dugtam egy másik HDMI-t, s azt csatlakoztattam a TV-hez. De a probléma ugyanúgy fennáll. Sőt egyre gyakoribb.
Van, hogy az egész képernyő zizzen, keresztben teljes szélességben, vagy csak a legalján, vagy akár a közepéig egy másodperc töredékéig hallható a hang, és belezizzen a képbe fehéres csík. Egyre sűrűbben sajnos.
Mindig vigyáztam rá, bár költözött már párszor szegénykém. Eddig nem volt gond vele, a jelenség apránként jött elő, pedig 1,5 éve már fix a helye, nincs mozgatva. Most már folyamat.
Előfordul másnál is ilyen? Mi lehet a gond? Érdemes lehet megnézetni? Vagy fogadjam el, hogy szegénykém (imádom, mint minden műszaki dolgomat, s vigyázok is rájuk) felett eltelt az idő, s ideje lecserélni?
Remélem még aktív ez a kérdezz-felelek rész, s kaphatok bármi iránymutatást.Akár jó tanács, akár költségileg.
Köszönöm, s kellemes ünnepeket-pihenést.
(nekem a filmezés így nem pihentető, hanem szomorú és idegtépő.)
Üdv,
Kata
-
Elims
veterán
Sziasztok!
Mindenekelőtt Boldog Karácsonyt! :-)
Nagy kérdésem lenne..lg 65uj634v-be tudnék e venni Magyarországon belül led szettet?
Tegnap voltam egy nagyon jó barátomnál,akihez a régi tv-m került (ez a lg) és a képet meglátva megíjedtem.
Ennek a tv-nek még kb.10hónapja szép képe volt.
Itt összehasonlítva:Utána is néztem és megtaláltam [Ezt] .
Ezután a videó után én is bele mernék fogni,csak led szettet honnan tudnék venni.
[Aliexpress] -szen találtam,de az pár hét mire hozzánk ér.((Ha linkeljem inkább a képeket,írjatok légyszives és szerkesztem.
))
-
farkas-j
őstag
válasz
Zord87 #11940 üzenetére
Ha egy erős lámpával szemből megvilágítják az LCD-t, akkor halványan látszik, hogy van e "kép". Ha van, akkor egyértelműen a háttérvilágítással van a baj. Ha teljesen elmegy a háttérvilágítás, akkor nem biztos, hogy a LED-ekkel van a hiba. Lehet, hogy a LED meghajtó áramkör hibásodott meg.
-
Zord87
tag
válasz
Angel2014 #11939 üzenetére
Lehet nem is háttérvilagitas a gondja szóval de ha az is engem nem érdeke hogy kókányolja meg de nekem az ünnepekre kell visza a tv azt mondtam neki.
Most épen azon gondolkozom veszek holnap egy másikat a philips-el
meg egy életre befejeztem. Meg próbálom valami baráti árban túl adni rajta ha visza kaptam. Köszönöm a segítséget. -
-
Zord87
tag
válasz
oil120 #11935 üzenetére
2 év garancia volt rá szerintem de nem tudom.
Emagon vásároltam szóval lövésem sincs hogy van ez az garancia dolog.Pont 3 hete múlt el 2 éves amúgy.
Közben voltak meg nézni el is vitte a szaki ő is úgy mondta led hibás lehet.
Komplett cserét javasol,de nincs hozzá elég led.
Be tudná rendelni csak 3 hét azt mondja és 40 ezer lenne amit picit soknak gondolok.
Így azt mondta meg próbálja csak a rosszakat cserélni majd hív mire jutott.
Annyit kérdeznék tudna valaki segíteni hol lehet philips 55pus7304/12 típushoz ezeket a ledeket beszerezni? Külföldi oldalrol is akár -
Zord87
tag
Sziasztok!
Van egy philips 55pus7304/12 LCD tévé amin el ment a kép és azóta csak a hangot adja.
Kapcsolgatni tudom arra reagál de továbbra sincs kép.
Újraindítás, kábelek ki be húzása mozgatása meg történt de 2 napja csak hang van a kép nincs.
Viszem szakihoz majd csak kíváncsi lennék hogy ti mit mondtok mi lehet a baja, és hogy mit is tud vele kezdeni?
Ja és 2 éves á tv -
Angel2014
addikt
válasz
sarkan #11930 üzenetére
Electromix autlet 5600 Békéscsaba Jókai utca 2.
Tel: 06709405569
43 coll -ig 35000 ft a kábel javítás és 3000 ft a futár. szerződésben állnak több futárcéggel.
Ami kell és kérdezni fogják a COF szám. Ez rajta van azon a panelen a matricán ahol a kábelek is vannak. Szóval mielőtt telefonálsz próbáld kiolvasni.
(#11924) frovery: Ezt neked is írom ha aktuális
-
Eliott
tag
Sziasztok! Berakom ide is, hátha valaki tudna nekem segíteni:
https://mobilarena.hu/tema/philips_lcd_led_tv-k/hsz_31683-31683.html
Köszönöm!
-
Angel2014
addikt
-
Angel2014
addikt
válasz
ElektrikusDE #11923 üzenetére
Hoztam egy ugyan ilyen tv-t -és és nagyobb repedés van benne mint amit cserélni kéne.
Ezért lenne jó ha újat vennék de ezt hogy hívják ezt a kb 3mm es panelt ami közvetlen a led fölé megy.
Samsung UE43NU7102
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
66Yanagita66 #11919 üzenetére
Ha találsz olyan szervizt / szerelőt, akinek van véletlenül egy belevaló bontott LCD-je. (Újat nem akarsz rendelni az LG-től, mert nem éri meg.)
Ehhez megadod a pontos típust is természetesen. A kijelzőnek van belül egy típusszáma, de első megközelítésben a TV típusa alapján is érdeklődhetsz.
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Ez a topic a válaszadói oldalról már nem aktív? (Látom, Axlrose32 sem volt a fórumon már bő 2 hónapja...)
Jó ideje csak kérdéseket látok, válaszok nélkül...
A nyitó hozzászólásban említett "megbízható szervizes szakemberek" listája még elérhető?
-
Sziasztok! Remélem jó helyre írok. Van egy Sony KDL-42W829B tv, ami cirka 6-7 éve kifogástalanul működik a volt UPC hálózaton egy média kártyával. Vettünk helyette egy újat és abba tettük át a média kártyát, ami el is fogadta. A régi tv ment a mamához és kértem a Vodánál egy új kártyát. Azt belehelyezve nem érzékeli a tv. A régi kártyával is próbáltam, azt sem érzékeli. Ügyfélszolgálat frissítette a kártyát, de továbbra sem írja ki, hogy kártya behelyezve. Na, végül addig erőltettem, míg reccsent egyet az aljzat és a kártya majdnem beesett. Kérdésem: lehet ezt javítani? Egy új aljzat csere az drága? Ha igen akkor inkább kérek egy média boxot és visszaadom a kártyát.
-
kovi86
csendes tag
A segítségetek szeretném kérni. Van egy 5 éves Sony Bravia KDL-43W807C típusú tv-nk. Most járt le a tv gatanciája, a kibővített. Mondanom sem kell, hogy persze most lett baja. A mellékelt fotón látható hibajelenséget produkálja.
Szerintetek mi lehet a hibája? Illetve érdemes javittatni?
Már egyszer volt javittatva a keszulek, akkor is kb. az alap garancia lejarta utan, akkor szerencsere a kibovitett miatt ingyen megcsinaltak.
Nagyon szépen köszönöm a segitséget.
Üdv,Laci
-
Fabor
csendes tag
Sziasztok,
Adott egy BLAUPUNKT 32/112-GB-382-HCU-EU televízió. Sok évig működött hiba nélkül, kis ideig nem használtam, most mikor be szerettem volna kapcsolni, nem csinál semmit. Áramot kap, a piros led világít. Sem távirányítóval, sem telefonon lévő infrás alkalmazással, sem az oldalán lévő gombokkal nem hajlandó bekapcsolni. Próbáltam több konnektorba és a neten fellelhető gombkombinációkat is. Hátulját leszedtem, púpos kondi nincs.
Érdemes rá költeni, vagy drágább a leves, mint a hús?
-
BBéci
legenda
Sziasztok!
Panasonic GT60 tévém feketeszintjét elvitte a cica, csak sötétszürkét tud megjeleníteni.
Ezen kellene segíteni! -
Angel2014
addikt
válasz
Dr. Szilikát #11831 üzenetére
Ahogy Axel is írta ez háttérvilágítás lesz!
Javítható.
Amit képet feltettél képet az is javítható habár az panel hiba valószínű nyitásnál keletkezett és sérült a kábel, ezt békéscsabán csinálják egy spec géppel.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
etsmark #11907 üzenetére
Szia!
"egy folt amiről nem tudom eldönteni, hogy pixel hiba-e vagy csak valami kosz ragadt be a kijelző panel mögé."
Egyik sem, hanem nagy valószínűséggel döglött rovar.
Már néhány kezelési utasításban is felhívják rá a figyelmet, pl. (SONY):
"Ne helyezze a tévékészüléket olyan
környezetbe, ahol rovarok
kerülhetnek bele" -
dennis.nol
tag
válasz
Dr. Szilikát #11905 üzenetére
Nagyon köszi a ... kielégítő, szakmai választ.
A felét nem értem, de nem is kell
.
Úgy értelmezem, hogy akkor ez normális (is) lehet.Csak fura, hogy nem nagyon olvastam ilyen "hibákról", pedig biztos van tőlem "whitehallásúbb" és parásabb ember is.
Azért még a köv. két napban elgondolkozom az ismételt visszaküldésen, de eléggé megnyugtattál most. Köszi. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
dennis.nol #11904 üzenetére
Ezt nevezik energiatakarékos burst mode PWM-nek.
Ilyen konstrukcióval megoldható, hogy nem kell kettős tápegységet építeni (kis készenléti + nagytáp), hanem csak egy tápkör van, ami nagyteljesítményű, de burst módban képes minimális energiával működni készenlétben is.
Laptoptáp is van ilyen, ami közelről fülelve, terhelés nélkül halk kattogó hangra vált.
-
dennis.nol
tag
Sziasztok!
Alábbi témában tudnátok segíteni?Nos. Kérlek segítsetek.
Volt ez a hibám: #107608.
Tegnap ki is cserélték a fentebb említett tv-t. Beüzemeltem/felraktam.éééééés uganyazt csinálja ez is
Ma kipróbáltam másik konnektorban, a saját állványán, de ugyanúgy ciripel/kattog/pattog amikor standby-ba teszem.
Kb. 3-4 ciripelés/mp. (Az előző tv már ~10 éve ott volt, de ilyet nem tapasztaltam.)
Ez lehet "normális" működés, ahogy más helye(ke)n olvastam???
Nem tudom mi legyen. Tudtok valami tanácsot még adni, mielőtt teljesen hü**ét csinálok magamból a telekomnál?Előre is köszönöm.
Előre is köszönöm!
-
saalty
csendes tag
válasz
ElektrikusDE #11902 üzenetére
Köszönöm a választ! Sajnos tényleg nem sok jóval kecsegtet a helyzet, mindenestre írtam neki hátha tud jó hírrel szolgálni....
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
saalty #11901 üzenetére
Szia!
Inkább szokj hozzá! (főleg ha megtudod az árát)
Egyébként nem is vállalják. (Drágább lenne a kijelző mint a TV értéke, ha kapni lehetne újonnan)
Néha még javítható is, de ha jött egy csík akkor később jöhet több is.
Erről mindig megy a vita: a tervezet elavulás és az élettartamra tervezés egyenlő vagy nem?
axlrose32 esetleg segíthet.
-
saalty
csendes tag
Sziasztok!
Három éves (garancia nélküli) Samsung UE65NU8002 LED tv-n tegnap vettem észre a képen látható, a képernyő aljától nagyjából 14-15 cm-re lévő vizszintes csíkot, ami kb. a képernyő háromnegyedéig látható minden forrásnál (HDMI, DVB-C, gyári teszt kép). Elvileg panel csere leht a megoldás. Tudja valaki mennyibe kerülhet egy ilyen csere (Budapesten)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest