Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pár napja vásároltam egy Philips 50PUS8505 TV, viszont úgy tűnik sikerült kifognom egy pixelhibásat. Sötét képnél egy apró zöld pötty látható a képernyőn, sajnos nem messze a közepétől.
Látom a net tele van praktikákkal ilyen hibák megszüntetéséről. Ezeknek van valami valóságalapja vagy urban legendek?
Garancia gondolom ezt nem fedi, bár a 14 napos elállásom belül vagyok még, de mennyi esélye, hogy legközelebb nem egy ilyet vagy mégrosszabbat fogok ki.
-
Angel2014
addikt
válasz
axlrose32 #11741 üzenetére
Szia!
Lenne egy samsung ue40h6203awxxh hang van de kép nincs ami ma ment el anyunak.
Ha így lehúzom a kábelt ahogy a youtubos képen van a led világítás sem ég.
Mi lehet a probléma a tévével? Táp vagy esetleg kiment egy led benne? vagy ha egy led vagy egy sor kimegy attól még a többinek égni kell, igaz?
-
Angel2014
addikt
Sziasztok!
Adott egy SAMSUNG UE40H6230 led tv, és egyik pillantról a másikra elment a kép de hang van ...mi lehet a probléma? javítható?
-
Pixx96
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy PHILIPS 42PFL6007K/12 Televízió
Problémája az lenne hogy bekapcsolom hattérvílágítás van kép pedig nincs egyáltalán. Alaplapos lenne? vagy valami más.kijelző nem törött
Üdv.
-
törölt tag
Kedves Kollégák!
Ismételten segítséget szeretnék kérni tőletek. Adott egy samsung LE32C450 TV. Nem mai darab. Hétvégén még működött, ma viszont csak a standby led villog 5 alkalommal majd kikapcsol. A táp panelt kimértem és megvannak a megfelelő feszültség szintek a kimeneten. Háttér világítás is bekapcsol de nincs kép. Szalagkábelt is megnéztem az alaplap és a kijelző között.
Van esetleg ötletetek a hiba javításra?
Köszönöm,
István -
axlrose32
őstag
válasz
ElektrikusDE #11730 üzenetére
-
killer15
csendes tag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy valaki foglalkozik-e TV táp panel javítással mert az enyémen sikeresen elfüstölt 1 tranzisztor de lehet még valami apróság ami nem látható a koromtól.
Vagy esetleg bontottat. Samsung ue40hu6900s
Panel típusa: L40N4_ESM Rev 1.2 -
sixer66
senior tag
Sziasztok, a mellékelt videón lévő jelenség vajon kijelző vagy valamelyik szalagkábel hibája lehet? Most cseréltem ki az alaplapot, ahová a tápkábelt kell dugni, mert az előző meghalt, viszont van egy csík a kijelzőn és onnan lefelé 2 másodpercenként becsìkozódik a kijelző. A képen az alap majd a csìkozódott kijelző látható ami ahogy mondtam 2 másodpercenként váltakozik
-
fridaycs
tag
Sziasztok!
LG40UH630V és Telekom Set-top-box, IPTV-t használok.
Kb. 5-10 perc tévézés és 10-20 csatorna váltás után a hang eltorzul, vagy el is megy teljesen.
HDMI kábel ki húzása és újbóli csatlakoztatása, vagy a TV ki-bekapcsolása javítja csak meg a hangot.XBOX-nál, youtube-nál nem jelentkezik ez a probléma.
STB és HDMI kábel csere már megtörtént (meggyőztem a T-t hogy az ő készülékük a rossz), de a hiba sajnos megmaradt és a TV mindhárom HDMI aljzatán ugyan ezt produkálja.
Menüben is próbáltam állítani a hangbeállításoknál, de nem találtam olyan pontot, ami érdekes lehet, és változott volna az eredményen.
Még annyi, hogy 1-2 hete volt szoftver frissítés, de nem vagyok benne biztos, hogy akkor kezdődött a jelenség.
Valaki sejti, hogy mi lehet a hiba?
-
Köszönöm, továbbadtam az infót az isminek.
Kár, hogy kb. 1 éve nem kerestem meg ezt a topikot, mert akkor nálam valóban összetört a kijelző(lakásfelújítás volt, aztán a muskátlis-állványról leugrott az egyik nature szökevény és telibe kapta a letakart LED TV-t).
Tömörítő eljárással (nem WinZIP/RAR/ARJ stb.-t alkalmaztam, hanem nagyfejsze 2.0-t) összetömörítettem, belefért egy közepes szatyorba a TV utána, vitte a kukásautó...
Ha tudtam volna annó, hogy törött kijelzős, de még garis TV-kre van kereslet, akkor pár ezer forintot megspórolhattam volna... -
8
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #11733 üzenetére
Szerintem magától nem törik össze. Éjszaka a gyerek/macska/kutya nekiugrott, stb
Ha még garis akkor könnyen lehet találni embert, akinek van az adott gyártó szervizében kontakt és le tudják gariztatni. Meghirdeti jófogáson/marketplaceen garis töröttként és pár nap alatt minimum öten fogják keresni.
-
válasz
Lackooo84 #11732 üzenetére
Kösz a választ, ismi nem fog örülni a válasznak, mert ez esetben nyilván garis javítás ugrott...
(Semmi ütést stb nem kapott a TV, este kikapcsolták, másnap be és ott figyelt a matyóminta)Amúgy (puszta kíváncsiságból, ez már csak engem érdekel), álló helyzetben, semmi külső behatás nélkül egyszer csak "szétmatyózódik" egy kijelző, ez mitől lehet?
Vannak olyan gyártók, akik termékét jobb kerülni, mert ilyen öngyilkos hajlamúak?
(Az ismi TV-je valami Horizon márkájú (most hallok róla először), rákerestem ezt szinte csak az emag forgalmazza, valami román csoda lehet) -
Lackooo84
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #11731 üzenetére
Simán.
-
Lehet úgy törött egy LED kijelző(TV), hogy bekapcsolt állapotban, pókhálómintás törésre vajazó matyóminta jelenik meg rajta, de amúgy meg fizikailag még egy kis karcolás sincs a kijelzőn(nincs semmi külső behatásra utaló jel sem)?
-
Kapanyél
őstag
3 hetes Samsungban (82RU8009) kinyúlt az alaplap, csak újraindul vagy belefagy az indításba. Mennyire tipikus, hogy beszarik a panelen a flash drive? Csak mert leginkább ilyen pufferelős netes appokat használok (Netflix, YouTube). Ha cserélik a panelt, számítsak rá, hogy nem tudnak ilyet gyártani, vagy egyedi eset lehet?
-
8
senior tag
Philips 46PFL tévénél (9 éves) ilyenek jönnek be random időközönként, szétesik a kép színes artifaktokkal, van hogy egy-két másodpercig tart, van hogy 3-4 másodpercig, teljesen random időközönként villannak be. Van hogy napokig nincs semmi, van hogy percenként többször is megjelenik. Bemenet nélkül a menüben is produkálja.
(Először is azt sem tudom mi a neve angolul hogy rákeresnék gugliban)Lehet valami megoldás?
Köszi bármilyen segítséget!
-
Johnnypjz
friss újonc
Nekem egy 15 éves Samsung Le40a656a1f készülékem. 1x már volt szervizelve. Most valószínű ugyan az a baja. bekapcsolásnal a ventilátor küzdelmét lehet hallani felpörög azt elhallkul erőlködik, mint mikor aksi bajos a kocsi és nem akarja elkapni. Mellette a piros lámpa villog néha lassan néhan gyorsabban. A kép teljesen sötét mint a kikapcsolt állapotban Régebben 4db tranziszor félét cseréltek a régi bedagadt megfurcsálodott!Most is az a baja?Az gyors és olcsó szervíz lenne...de ha nem akkor alaplap az tuti drága. Egyáltalán javítható a piros lámpás üzenet?
-
Dadinho03
újonc
Sziasztok!
Lg 65 colos 4 k s tvnél bekapcsolom bejön a logo utána még a pihentető képek is gyönyörűen bekapcsolom a ps 4 et és csak hangot ad képet nem 3 hdmi kábelem van kisebb tvre kötve egyből megy.Ötletetek esetleg?a Tv egy évig nem volt bekapcsolva.
Előre is kösz -
mexel
veterán
Sziasztok!
Szeretnék venni használt 100cm körüli tv, elvileg már meg is van egy Samsung ami jó lenne ( nyaralóba kell, csak keveset lesz használva). Viszont lenne SONY is, ami 7. éves lesz, kb ugyanolyan árban, és azt szívesebben venném, de: azt mondta itt szaki, hogy a sony ha elromlik a javítása macerásabb, drágább mint a samu-lg -nek, esetleg olyan árú lehet ami nem is éri meg, vagy nem lesz alkatrész.
A kinézett samsung viszont made in hungary, talán alkatrész is jobban lehet hozzá.
Igazak ezek az állítások vagy tévhit? Jobban szeretnék SONY-t( mos tis azok vannak nagyobban, de azpok garisak - amit a szerelő szerint el kellene adjak gari lejárta után)
Plusz a SONY +2 évvel idősebb kb, viszont 1 tulajos, megkímélt darab. ( a samura is azt mondják)
Mindkettő VA panel, de a samunak biztos rosszabb lesz a mozgásmegjelenítése, nem egy ajánlott darab volt új korában sem. (UE40J5100)
Szóval tanácstalan vagyok, a szerviztapasztalatra lennék kíváncsi nagyjából. -
batmanism2x
tag
Sziasztok! Topic címből nem következik, de oled hiba kapcsán is lehet kérdezni?
-
haszon11
újonc
válasz
axlrose32 #11662 üzenetére
Kedves axlrose32! A mi SAMSUNG UE32H6200-as TV-nk is pontosan ugyanazt a képhibát produkálja, mint a https://prohardver.hu/tema/lcd_plazma_es_projektoros_tv_hiba_topic/hsz_11659-11659.html bejegyzésben látható. Azt sikerült végül megjavítani? Azaz érdemes vele foglalkoznunk? Tudsz segíteni?
-
biker45
csendes tag
válasz
oil120 #11713 üzenetére
Megjött, a T-Con döglött, a kábelek jók, viszont nem javít semmit rajta. De akkor már kipróbáltam ezt a clk line maszkolásos dolgot, ami terjed a Youtubeon (szerelők biztos szeretik). Megtaláltam a maszkolni való vezetősávot, így az egy vastag csík helyett lett sok vékony. Viszont! Ezek csak közelről látszanak, 1,5-2m-ről már egyáltalán nem. Úgyhogy egy darabig jó lesz így.
-
augta
friss újonc
Szia!
Van egy PHILIPS 42 PF 9945-ös plazma tévém.
Ha beakarom kapcsolni a főkapcsolóval akkor bekapcsol, majd újra kikapcsol és ezt folyamatosan ismétli, míg a főkapcsolóval nem kapcsolom ki. Kép nincs.
A tévét 2004-ben vettem.
Mi lehet az oka és mennyi lenne a javítása?
Válaszodat előre is köszönöm. -
Csubi961
újonc
válasz
axlrose32 #11698 üzenetére
Köszi! Sejtettem, csak nem reméltem... Akkor panel ki az adatokért(verzio stb. IC tipus ilyesmi) nincs véletlenül "elfekvő" kapcsolási rajzod? 2007es a Tv, most kaptuk, reszeteltem, nem segitett... panelt kapni hozzá eBay-en, itthon 40e javitjak 3-4 nap.
Szoval köszönöm a választ! -
Krisz313
friss újonc
Üdv. Segítséget szeretnék kérni. Mi lehete a hiba? Bekapcsolás után pár másodpercel, elmegy a kép.
-
K. Lonci
csendes tag
Tisztelt fórumozók!
Adott egy 55 és egy 65-ös Panasonic VT 60, kísértetiesen hasonló hibával.
Mindkét képernyőn szinte ugyanott-ugyanolyan foltosodás.
Véleményetek szerint mit lehet ezzel kezdeni, javítható-e?
Köszönöm a válaszokat![kép]
-
Kovács86
tag
Sziasztok!
Bush Lcd Tv-m(monitorként használom) a következőket követi el:
--a korábbi hiba (a jobb fele-széle sötét, hosszabb tartós üzem után és/vagy ki-bekapcsolás után megjavul), elmúlt, a teljes kép normál,
...kb 10 másodpercig, majd kikapcsol.A táp-panelról megy 3 vezeték a LED-háttérvilágításhoz: piros, barna, fekete.
"Mérhetetlen logikával": a fekete a föld, a piros vagy barna lehúzva, a hozzá tartozó félképernyő sötét lesz, ilyenkor nem kapcsol ki, egyiknél sem, ha csak az egyik fél-LED háttérvilágítás műxik.
Bármelyik fél LED háttérvilágítás műxik.
Megcserélve is, egyedül is műxik.
Megcserélve együtt mindig kikapcsol 5 -10 másodperc normál, szép kép után!"Szakma-közeliként": valami túlmelegedés, túlterhelés miatt kikapcsol valami védőáramkör.
Semmi nem meleg, nincs "szag", túlterhelésnek nincs semmi jele.
Egyik üzemmódban sem.
Hangszóró lehúzva, nincs javulás, visszatéve.
Fél világítással minden rendben.
Valószínűleg a teljessel is, de nemtom' ellenőrizni, mert kikapcsolA táp-panel "neve": VESTEL 17IPS71
Talán tudom javítani.
Védelem kikapcsolás, valahol/hogy?TV tipusa: BUSH
Model: LED40127FHDCNTD...ötlet/javaslat/megoldás/bármi???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AMD Csúcskategória! Számítógép Munkára vagy játékra! R9 7950X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest