- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Milyen egeret válasszak?
- RAM topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoty@
aktív tag
Ez lenne Bővebben: link
-
ReJim
őstag
össze raktam még egy madzagot! így se csinál semmit! egyik kijelző se!
totál semmit! azt olvastam, hogy ha nincs bedugva, csak áram alatt van, akkor megjelenik a teszt képe... a felső sor tele van kockákkal... no nekem ez sincs!
megnéztem ledsorral, az lpt-n jön ki jel! legalábbis a 8 ágon ami a karaktereke cseszteti!
de továbbra sincs semmi az lcd-n!
ha lehagyom a potit... akkor bajlesz??? vagy attól még nem fog beindulni??? -
ReJim
őstag
hát a típusa:
20265 (monetel)nem találtam
no meg hd44100H chip van rajta!
de nem megy másik lcd-vel sem!szóval bekötés lesz a gányer!
szerk:
most próbáltam egy KS0065
301-es csipesel
meg egy HD44780a00-ás csipessel!
nem megy.. valószínű más a kiosztás... de akkor mi???
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
úgy értettem, hogy milyen módszer...
van a ledes+plexi, amikor egy erős fényerejűled, oldalról világítja meg a matt plexit.... ez conradba 800
van ezek szerint a sok kis smd ledes verzió..
no meg van az EL(elektro lumineszencia bizgenytű) amihez kell egy inverter...
nos ezzel van a gond!!!a világító lapocska van, de sajna az inverter még nincs....
de folyamatban van a dolog...
egyébként ez az invertálás, hogy a kijelzőn a szineket megfordítom.... zöld fekete -> fekete zöld... ezt kipróbálta már valaki??? -
-
vottokar
senior tag
-
-
-
Matthew
őstag
Hehe, igen. Pénteken járok haza, hát nem ráérek?
Visszatérve az LCD-re: nem kicsit b@sztam el a bekötést ám!!!
Így az ő adatlapja alapján tökéletesen műxik, én voltam a hülye hogy nem töltöttem le a dokumentációt eddig...
De azért egy megjegyzés: a neten lévő és általam is írt oldalakon található bekötési rajzokhoz igazán odaírhatták volna, hogy figyu vazzeg minden lcd panelon mások a lábkiosztások, nem? Én ilyen megjegyzést nem találtam
Úgyhogy erre mindenki nagyon figyeljen oda!!! -
kbalage2
aktív tag
Ha szétnézel a nettten konrkétan a gyártók oldalán ott van hogy hovamerre szállítanak
Tőlünk csak kicsit nyugatra meg lehet keresni a geizhals.at-n. A hómmédel az a bibi hogy csináltam hőérzékelőt már itthon, viszont a ventiszabályozásra nem találtam semmilyen más megoldást. Persze ha elektronika-guru lennék biztos meg lehetne csinálni, de mivel nem vagyok ez maradt
A ház meg majd szép is lesz meg fekete is egyszer, perpill az a lényeg hogy csendes legyen. És mindezt automatice csinálja mindenféle potik tekergetése nélkül. Meg lehetne oldani jóval olcsóbban is, de nagyon belelovaltam magam ebbe a megoldásba, egyszerűen kell egy ilyen
Max nem eszek pár hónapig vagy ilyesmi...
Ha megérkezik természetesen tolok infokat róla bőséggel
-
kbalage2
aktív tag
Crystalfontz 100% hogy szállít ide is, Matrix Orbital is valszeg. Ezeken kívül még egy Innovatek előlapi cucc ami hasonló, ez sacc 40k. Tengerentúli rendeléssel az a gáz hogy kiszámoltam egy 100 USD-s lcd pkg-ja 100-130 USD lenne, ami azért durva
Szerencsére Matrix Orbital-t lehet kapni Németországban, ha minden igaz bő egy hét és ideér az enyém (kopp kopp)
. Igaz nekem nem az lcd volt az elsődleges szempont, hanem hogy szoftveresen lehet ventiket szabályozni vele, lehet extra hőérzékelőket és egyebeket rákötni okosan. Csak hát ilyet kizárólag lcdvel egybeépítve lehet kapni
-
Graphy
aktív tag
-
elttiL
senior tag
Ha érdekL itt van a teljes cikk:
Bővebben: link
én most egy sorost szeretnék csinálni, utána esetleg usb-st, de lehet, hogy a sörös-ból sem lesz semmi....
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T570 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest