- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Androidos fejegységek
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sick Boy
őstag
Nah, feltettem egy kisebb csokor LCD-kivezérlő programot.
Gondoltam jó, ha össze van gyűjtve egyben.
Kellemes időtöltést hozzá!
Bővebben: link
Üdv:
Sick Boy -
Sick Boy
őstag
válasz
aton-hawk #525 üzenetére
Ugh... a Vee-ről fogalmam sincs, az én LCD-men 16 bekötési pont van, abból 8 az adat (tehát ez megy a párh. portba), 2 az lcd világítás, 2 a feszültség és 4 GND kell. Ami ezen felül van, oda próbáld ki, hogy GND-t kötsz. Azon felül kell még egy 10 K-s trimmer a kotrastnak vagy egy potméter.
Van pár eladó kúúl cuccom érdekel? Bővebben: link -
Sick Boy
őstag
válasz
aton-hawk #525 üzenetére
a leírásban a 7-es részben le van írva. Vdd = 5 V (+) Vo = 0 volt (-)
Ezeket nézd át, hátha közelebb visz a megoldáshoz!
Bővebben: link -
Sick Boy
őstag
Csá! nem kellenek valakinek LCD-kijelző készítéséhez való cuccok jó áron? van mindenféle! Nézz be ide!
[Szerkesztve] -
Sick Boy
őstag
Fufi!
Megvettem a trimmert, de ennek három lába van. Az én LCD mnek egetlen portjára kell rákötni az ellenállást. Azt mondta a tag a boltban, hogy mérjek rá, erre hazajövök és nincs elem a multiméteremben, így nem tudok rámérni. Segíts légyszi!!! -
Sick Boy
őstag
Nos.
Van nékem egy régi monitorom, egy MAG MX17S 17''-es és van rajta egy kis LCD kijelző (Kis... 2 X 16-os a kicsike)
Nos, mivel a házban az összes ledet az összes perifériában kékre cseréltem, még a hálókártyán is, szal minden kék, marha hülyén néz ki, hogy ez meg zöld.
Nos. Ez a probléma.
Lehet-e egy ilyenben ledet cserélni, szal a háttérvilágítás színét megváltoztatni?
De ez még semmi, szóval ez egy olyan modul, amit bárhol kapsz, egy teljes értékű LCD, de az előlapja, szóval az az izé, amin a felirat megjelenik, kikapcsolt állapotban is halványzöld, szóval úgy gondolom, hogy nem elég ledet cserélni. Vagy igen? Zöld előlap mögött kék led... egyszóval fehér ledre gondoltam, de ebbe nem jó szerintem a kör alakú led, ugye az SMD led az a préselt, olyan ami például a mobil rackben van? vagy ezt is rosszul tudom? egyszóval ez van. Milyen fényerejű egy ilyen led, ami a kijelzőben van? 1 cd biztos van, nem? vagy csak 5-600 mcd?
Meg ha fehér ledet veszek, akkor is valamennyire zöld marad nem?
Nekem van már az előlapban egy kék lcd, de a ledje annak is fehér, csak az izé üvege kék, szóval mit csináljak ezzel a problémával?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Sick Boy
őstag
megnéztem, ahova járok üzletet, hogy emnnyik a potik, a 10K-sak és van 3000 ért meg 250 ért, nekem ugye jó ez a gagyibb is?
-
Sick Boy
őstag
jaz kösz, majd kedden, ha kinyit az elektró bolt, de pontosan milyen potit kell vennem hozzá, az adatlapját belinkeltem és elég láma vok ehhez a poti dolgohoz.
Szal 10K-sat, aszondod, szal az 0-tól 10K-ig lehet azzal állítani az ellenállást?
Jól tudom?
Valaki (elnézést, de nemtom már, hogy ki) előbb mondta itt, hogy egy kb 4K-s kell, szal voltak itthon sok kicsi ellenállás (összesen vagy 1 K asszem), azokat bekötöttem sorbaés valamicskét jobb lett, de nem tom pontosan milyen kéne.
Bocs ha láma voltam. -
Sick Boy
őstag
ja az LCDCenter meg ezt írja ki:
ha be akarok írni akármit is, amit ki akarok iratni az LCD vel. Ugyanez, ugyanígy egy másik LCD-vel ment, mi lehet a baj?
Windóz hülyeség???
HEEEEEELP! -
Sick Boy
őstag
Hal! Na vettem a Codixban egy ilyet:Bővebben: link Itt a PDF-je, szal ilyen: Bővebben: link Kék, 2 X16-os és szerintem HD44780 compatible, de csak ezt hajlandó mutatni, semmi mást, csak ezt:
mindent jól tötöttem, mert nem ez az első, szal az bizti és vagy 10 X átnéztem a kábelezést, de nemtom mi a baja, mert elindítok valami progit hozzá kiírja, de csak oldalról látni valamit a kiírásból, de olvasható, csak nem akarnak eltűnni a teljesen kivilágított rublikák, pedig egyébként kiírják.
Valahogy így:
Mi lehet a baj???
segítség!!!
MOST -
Sick Boy
őstag
nézd meg az intercoolos cikket, én az alapján is csináltam (leginkább ez alapján):
Bővebben: link -
Sick Boy
őstag
basszus én is ugyanez és nem a csip melegszik hanem a led. lehet, hogy az a gáz, hogy nem 10 ohmos ellenállás kell, hanem nagyobb, mert a dino féle oldalon 4,2 v ra volt szükség, az enyémnek (szintén u.a. vezérlőcsip) az adatlapján pedig 4,0 V van, és az előállított 4,2 V nincs a tűréshatáron belül, tehát melegszik, sztewtek mi lehet a probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest