- Melyik tápegységet vegyem?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Milyen egeret válasszak?
- RAM topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robert7x
aktív tag
válasz
Pörzsimester #1585 üzenetére
LCDHype, azt hiszem.
-
Robert7x
aktív tag
válasz
Pörzsimester #1564 üzenetére
pear-g:
Ebben nem USB-Paralell átalakító van, hanem USB->IC->virtuálisSorosport->mikrovezérlő->LCD (a mikrovezérlőben meg egy szép méretes kód)
USB->LPT vezérlővel nem lehet meghajtani az LCD-t
Szóval nálam kicsit más a vezérlés lényege. De az órátát tudom raknia firmwareban, hogy sima karakteres legyen....De az meg csúnya volt mind a 4*20-as, mind a 4*16 ,de a 2-24-es kijelzőn is...
Ha a trimmerpoti mindkét lába be van kötve, az a ''hivatalos'' katalóguslap alapján ajánlott.
A második linken ami van a következőre vigyázz: AS háttérvilágítás 100 ohmos potméterével sorba illik berakni egy min. 7 ohmos ellenállást, ezzel megvéded, hogy a háttérvilágítás LEDjei megsűljenek, ha netán teljesen 0 ohmra lecsavarod a potmétert...
LCDSmartie nem támogatja a háttérvilágítás szabályozását.BD135 helyett BS170-t szoktam használni, és ekkor a ellenállás és a dióda is elhagyható. DB135 csak max 3.5V igényű héttérvilágítás esetén használható! A 4.2V igényűek nem működnek stabilan ezzel a megoldással (BD135)!
net84:
Hát akkor ott valami nagy gáz lehet.kerámiakondi helyett más nem is igen létezik (legalábbis pF méretben). Amúgy bármilyen 27 pF-s kondi jó.
Ellenállásokból elég az 1/4 W-os. Nálam is ilyen teljesítményűek szoktak lenni. -
Pörzsimester
tag
válasz
Pörzsimester #1560 üzenetére
Oké megvan, a honlapodon az első kérdésre megleltem a választ, tehát megy!
-
Robert7x
aktív tag
válasz
Pörzsimester #1551 üzenetére
pear-g:
Codixban néha szoktam, csak drágákolcsóbbat viszont nem találtam...
Kékfehérben csak 4*16-osat tudok emberi áron.
A BT sorozat - emlékeim szerint - egyezik a HD44780 chippel, legalábbis a szokásos vezérlés szerint (spec funkciókat meg nem szoktuk úgyse kihasználni).
A karakterkészletek a 8-255 számú karakterig fixek, a 0...7 címezhető alakítható szabadon.
Magyar ékezetes betűk sem a japanese sem az angol/EU nem jelennek meg. A kijelző ASCII kódtáblája nem egyezik meg a PC által használttal.
(ezt most készülök az USB-s vezérlőmbe belerakni, hogy csináljon kódkonverziót is)
net84:
USB data lábain ne legyen semmi, csak amik a rajzon vannak.
A kondi nem gond (volt hogy lefelejtettem a paneljeimről. Így is mentek, az USB azért eléggé zavarvédett.A VCC táp direktben az IC-n kell legyen. A GND is.
A tünetek azt mutatják, hogy a holmi maga él, csak az USB kommunikáció sérül valamiért. A holmi az USB 2.0 illetve USB1.1 /1.0 porton is teljesen jól megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Villanyszerelés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- World of Tanks - MMO
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Külpolitika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest