Hirdetés
Aktív témák
-
Nfsman20
tag
válasz
XFishboneHUN #196 üzenetére
Attól függ mennyi kiegészítőt akarsz használni hozzá... A tappancsok a kamera tokjához gopro kompatibilisek, de ennyi. Az x10 amúgy király, csak a kiegészítők hiánya fájó. Se plusz akku, se külső töltő, se tok... semmi.
-
XFishboneHUN
senior tag
válasz
XFishboneHUN #195 üzenetére
Vagy akkor már inkább Hero 4 vagy 5?
-
XFishboneHUN
senior tag
Sziasztok,
ha választani kellene, akkor egy X8 Electra, vagy X10 Taurus?
X8-at most elvileg 31 ezerért adják!
-
Nfsman20
tag
Hmm... hát szomorú lennék, elméletileg akár tudhatná, a gopro is USB-n keresztül kezeli a mikrofont... persze nem mindet, nem mindegy milyen átalakítóval. A magyar viszonteladók is állítólag tesztelték X10-zel (pár kommenttel feljebb), és találtak működő megoldást... csak nem túl kommunikatívak messengeren, mindenáron azt akarják, hogy menjek be, de Makó kicsit messze van tőlük, nem igazán éri meg ezért felmenni. Lehet majd felhívom őket.
-
Nfsman20
tag
válasz
AMDaZERG_1 #173 üzenetére
Üdv!
Megjött a mikrofon és az adapter, de nem akarja az igazat... ugyanúgy a kamera belső mikrofonjával veszi fel a hangot, nem a külsővel. Erre utaló beállítást nem találtam a menüben. Van valami trükk?
-
1amCerb
csendes tag
Sziasztok. Nekem két kérdésem lenne az x10-el kapcsolatban.
Az egyik, hogy a firmware 1.1 a legfrisebb? Mert nekem alapból az van rajta.
A másik pedig, hogy valahogy meg lehetne oldani, hogy webkameraként használjam? Más típusú kameráknál láttam ilyet, kiemelt infoként, de az x10-nél semmit nem találtam erről.
-
Nfsman20
tag
Jó kérdés... a memória kártyát próbáltad már formázni a kamerával? Ha nem, első körben azt kellene... aztán esetleg (ha van rá mód) egy másik kártyával sem ártana kipróbálni. Amennyiben ez sem nyerő és még nem volt frissítve a firmware, akkor azt mindenképp érdemes meglépni.
-
zaoron1
újonc
Sziasztok, szerintetek miért van az, hogy rendben elindul a felvétel, majd a hang elkezd szaggatni? Majd megint helyre áll, aztán újra szaggat. Esetleg a lejátszóval lehet gond?
Nálam is eléggé forró a kamera és elég sokszor lefagy, ilyenkor csak az akkukivétel segít. -
Nfsman20
tag
Nem bírtam már magammal, rájuk írtam FB-on, hogy mi a nagy helyzet a cuccokkal?
Azt írták, hogy (mint ahogy itt is elhangzott) akku az érkezett, de nem valami sok, még 12.-én várnak egy szállítmányt, amiben már elvileg fog érkezni külső USB-s akku dokkoló is.Merem remélni, hogy így lesz...
-
Lac-coo
őstag
Anyagi okok miatt elado az X10 kameram.....olcson
-
Nfsman20
tag
válasz
AMDaZERG_1 #177 üzenetére
Az a baj, hogy makói vagyok, szóval megrendeltem, amiket linkeltél. Most ez a ~2000ft nem vág földhöz, ha nem jó mégsem, az útiköltség sokkal húzósabb lenne.
De ha azt mondod működik, akkor biztos kellmár alig várom, hogy kipróbálhassam.
Már csak azt kellene megoldani a kamerán, hogy akku cserénél ne felejtse el a dátumot, illetve ha csatlakoztattam a távirányítót bluetooth-on, akkor ne dobja kikapcsolás után. Menet közben ki szoktam kapcsolgatni, mert hamar lemerülne, de újra bekapcsolásnál már nem megy a távirányító. Elég frusztráló, marad a kamera nyomkodása, ami a sisakomon elég vicces szokott lenni. Mindig nézem a tükörben, hogy megy-e a felvétel. -
Nfsman20
tag
válasz
AMDaZERG_1 #175 üzenetére
Hát ha ez tényleg bejön, akkor nagyon boldog leszek
Én leginkább motorozáshoz használom, de mindig valami zenét kell rakni a videó alá, mert a hanganyag az használhatatlan 30km/h felett. Így ezt a mikrofont egy jack hosszabbítóval betenném az ülés alá és tuti lenne a hang.
-
Nfsman20
tag
válasz
AMDaZERG_1 #173 üzenetére
-
Nfsman20
tag
válasz
AMDaZERG_1 #169 üzenetére
Helló-helló! Miféle mikrofon? Találtak olyat, ami működik a cuccal? NAGYON érdekelne!!!
-
Lac-coo
őstag
válasz
AMDaZERG_1 #169 üzenetére
Na csiripelj, mit hallottal ? !
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
AMDaZERG_1 #168 üzenetére
Idő közben a LAMAX cserélte a tokot és a külső mikrofont is kipróbáltam. Azt majd otthon tudom megvizslatni milyen, de állítólag stereo. Véleményem szerint rendkívül korrekt csapat a LAMAX Magyarország.
Szerk: elvileg jövő héten örömhírt fogunk hallani -
AMDaZERG_1
senior tag
Megjött az Eken tok
Sajnos nem megy bele a X10. Egy milliméter kellett volna bent szélességre és patent lenne, de így sajnos kuka. Legalább most nincs vízálló tokom -
AMDaZERG_1
senior tag
Nekem az is gond, hogy eltörött a tok csatt részénél (fekete patent) és ugye törésre nincs gari, de rá fogok kérdezni. A kép minősége jó, de a háttér támogatás rossz.
-
Lac-coo
őstag
En megvennem ujbol. Ezert a penzert ilyen kamerat, foleg ket akksival, ket ev garival sehol nem kapok !'
-
hegyimorc
senior tag
-
Nfsman20
tag
válasz
AMDaZERG_1 #163 üzenetére
Kicsit én is így vagyok... :/ február óta megy a hitegetés, hogy jönnek majd kiegészítők. Azóta is várom.
-
AMDaZERG_1
senior tag
Nekem folyamatosan lefagy. Tokban használom, de rettenetesen melegszik. Amikor kiveszem szinte forró. Hosszabb felvételnél meg szinte állandóan lefagy, így csak azt hiszem, hogy rögzít. Kezd már kicsit uncsi lenni, hogy semmit nem lehet kapni hozzá. A felár lehet lehet jobban megéri, ha az ember egy GoPro 4-et vesz. Halmozottan sok kellemetlenség már kezd kiborítani.
-
nasinas
tag
Úúúúú, erre nem is gondoltam.
És tényleg....Valahol azt olvastam, hogy a PAL nagyobb felbontást jelent az NTSC-hez képest - de gondolom ez a hagyományos tévészabványoknál igaz, SD-ben, nem nagyfelbontásban.
Ezért nem mertem ezt állítani.Köszi!! Végre nekem is 1080/60p van!
Hurrá! -
nasinas
tag
Sziasztok!
Pár napja megjött az X10 Taurus és ki is próbáltam.
Készült egy videó is, full HD-ben vettem fel ( 1080/50 ), de a jútúb borzalmasan betömöríti, pedig a GoPro editor szoftverével eleve - állítólag - jútúb kompatibilis mp4-ben mentettem a "művet", és ezt küldtem fel.
De ezt is tovább nyomorítja.
Itt nézhető, 1080p-ben is elérhető de jóval kisebb a bitráta: a jútúbon 1-2 Mb/s, amit a GoPro videoszerkijéből mentettem az 8 Mb/s , az eredeti kb 60 Mb/s.De!
A kérdésem az, hogy minden fórumon, minden videón - hangsúlyosan nem amerikai, hanem európai,ezen belül közép-európai bemutató videókon is a 30 - 60 - 120 - 240 -es képkocka sebességek játszanak, a bemutató cseh videóban is kapásból pl 1080/60-as felbontási kínál a gép, de nekem 25-50 stb képkocka sebesség a választék, azaz az 50 Hz jut eszembe.
Mivel a fórumban is 30-60 stb képkockasebességről esik szó, kérdésem: akkor most hogy is van ez? Hogyan tudom beállítani pl a 1080/60 p-t, hiába állítom ugyanis át a hálózati frekit a kamerában 60 Hz-re.Köszi!
-
Nfsman20
tag
Üdv!
Ilyen nem igazán volt, bár a gyári app rendszeresen összeomlott, lefagyott, a nemrég belinkelt Action Camera app hasonló felületű és klasszisokkal stabilabb, jobb. Nálam maximálisan leváltotta a gyári megoldást.
Próbáld a telefonodon kitörölni a kamera mentett WiFi adatait és csatlakoztasd újra. -
dzsonaj
tag
Volt már valakinek ilyen, hogy nem kapcsolódik a kamera apphoz a kamera? Wi-fi csatlakozás megvan, de az app nem látja. Bár más app sem. Most jól jött volna a funkció, de nem sikerül. App újra telepítés megvolt gyári beállítás is, de semmi.
-
Mika1227
őstag
-
Nfsman20
tag
válasz
AMDaZERG_1 #150 üzenetére
Ha megjön, majd írd meg, hogy milyen. Ha véletlen jó, akkor én is rendelek egyet, mert én plusz tokot akartam házilag megfúrni/reszelni, hogy be tudjon csusszanni az USB. Én motorozáshoz vettem, kellene a külső USB-s mikrofon/töltés opció, de védeni kellene az elemektől is. Sajnos azonban még nem érhető el semmi ilyen. Jó lenne, ha lenne más alternativa nem csak a GoPro. Szeretem ezt a kamerát, csak még okosítani kellene rajta ezt-azt.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Nfsman20 #149 üzenetére
Előbb-utóbb kiderül, hogy jó, vagy sem, mert megrendeltem még az nap. Aliról jön, így lehet kissé elhúzódik a szállítása. Valóban, kép alapján kissé feljebb kéne legyen az USB kábel. Mindegy, mivel úgysem vinném víz alá azzal a tokkal, vagyis USB kábellel. Maximum homemade átalakítom a tokot
-
Nfsman20
tag
válasz
AMDaZERG_1 #147 üzenetére
Maga a tok sanszos, hogy jó, ránézésre egyforma, de az USB aljzat a lamax-on magasabban van sajnos... legalábbis úgy néztem a képek alapján.
Kérdeztem a magyar képviseletet, egyelőre nincs pontos dátumuk a gyári kiegészítők (akku, töltő stb.) érkezéséről.
Állítólag (elmondásuk szerint) külső mikrofont is kezel, de még nem tisztázott, hogy milyet és hogyan... -
AMDaZERG_1
senior tag
Valaki próbálta már?
Örülnék, ha tokban tudnám használni, de ugyebár töltéskor állandóan ki kell buherálni, így ez elkerülhető lenne.
(#146) hkari
Az IP címet hol lelem? -
hkari
őstag
válasz
AMDaZERG_1 #145 üzenetére
Ezzel sem túl jó sajnos a videós rész. A legjobb ha a kamera ip címére rámész a böngésződdel, és úgy szeded le.
-
AMDaZERG_1
senior tag
Ez tényleg nagyon jó! Köszi!
Elvileg ISO is állítható, ami, ha tényleg működik is nagyon jó dolog, bár még arra panaszom nem volt, hogy kellő fénymennyiség esetén bezajosodna a felvétel. Nem próbáltam, de ezzel működik a videók áttöltése telefonra? A gyárival nekem fagy, vagyis kilép az alkalmazás. -
hkari
őstag
Ha valaki más is szokta telefonról használni a kamerát, akkor ajánlom ezt a progit:
[link]Jobban működik mint a gyári.
Egyébként ha wifin rá vagy kapcsolódva a kamerára, akkor a kamera ip címét beírva a böngészőbe is le lehet szedni a képeket. + itt annyit is sikerült kiderítenem hogy a kamera gyártója egy amba nevű cég.
-
-
Lac-coo
őstag
Azt irjak a sracok , majus 18-re erkezik az akksi es a tolto.
-
Lac-coo
őstag
válasz
AMDaZERG_1 #137 üzenetére
Koszi !
-
AMDaZERG_1
senior tag
Teljesen jó! Ezen nem kell reszelni semmit!
Két csavar van az oldalán, amit meghúzol, és kész is vagy. CP szűrővel jött, bár hatékonyságát nem néztem (valószínűleg a HOYA szűrőm jobb). Szóval vásárolható a tokra való! -
hkari
őstag
Nem tudja valaki esetleg, hogy az X10-et ki gyártja pontosan? Sajnos elpattant a vízálló tok a rögzítésnél, és kéne másik, és biztos vagyok benne, hogy lehet találni hozzá külföldről is.
-
Lac-coo
őstag
válasz
AMDaZERG_1 #133 üzenetére
Nalam ilyen zizeges nincs .
-
AMDaZERG_1
senior tag
A nálam jelentkező fura zaj nem egyedi, sőt, szerintem mindegyik kamerában jelen van. Itt egyértelműen hallható. "megnyugtat", hogy nem rosszat fogtam ki.
-
hkari
őstag
válasz
AMDaZERG_1 #131 üzenetére
Jól néz ki, de amúgy az enyém nem az ikea időzítő miatt mozog, hanem találtam egy jó kis progit, ami egy kis mozgást bele tud vinni:
Hátha jól jön
-
AMDaZERG_1
senior tag
Egy hasonlót én is készítettem, sajnos a 360° nem sikerült, mert a szél ingatta a 4db egymásra helyezett IKEA konyhai órát, rajta az X10 -el.
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Az X10 a frissítés óta mintha jobb képeket csinálna, és timelapse módban eltüntek a néha előforduló frame késések, pedig a memória kártyám változatlan.
Nem túl extra a kilátás, de szerintem meglehetősen szép a végeredmény
-
AMDaZERG_1
senior tag
Lemértem az akkuidőt. 23°C szobában kiszedve a tokból, WiFi kikapcsolva, 30 másodperc után kijelző lekapcsol, 1920x1080 60kép. 50 perc folyamatos rögzítés esetén.
-
AMDaZERG_1
senior tag
Ok, akkor beviszem kontrollra.
Engem főként az ilyen miatt érdekel a pontos idő, dátum. -
Lac-coo
őstag
válasz
AMDaZERG_1 #126 üzenetére
Alapzaj nalam is van de nem cserceges, si a sustorgas. Vserebe rettenet erzekeny a mikrofon.
Datumot nem tudom , be se allitottam , nem erdekel.... -
AMDaZERG_1
senior tag
Csak nekem serceg felvételkor a hangja? Folyamatos viszonylag halk sercegés, mintha valaki fűrészelne odabent és hallatszik a felvételekbe. Az időt ugye mindenkinek elfelejti akkucsere után?
-
Lac-coo
őstag
válasz
AMDaZERG_1 #123 üzenetére
Nekem ugye gimbalhoz kellett, tok neljli szivacs. De van a lyukas hatlapra ragaszthato szoros is az Extremshopben.
-
Lac-coo
őstag
Majd írd be, a tokra való mennyire passzol !
Külső mikrofont esetleg tesztelt-e már valaki ?
-
AMDaZERG_1
senior tag
A héten nekem is megjött a goprohoz való és ma volt időm, így reszelgettem-csiszolgattam rajta kicsit és tökéletesen passzol. 37-55 átalakítóval már rá is raktam egy hoya CP szűrőt. A vizes tokra való még úton van. Remélem azt is rá lehet reszelgetni, mert inkább az a lényeg.
Ja, és rendeltem üveg védőlapokat is. Remélem ezekkel sem lesz nagy gond, de azért fóliát is rendeltem a biztonság kedvéért. Ja, meg páramentesítőt. -
Lac-coo
őstag
-
hegyimorc
senior tag
válasz
Nfsman20 #116 üzenetére
Itt van, alul:
http://lamax-electronics.com/hu/akcio-kamera/akcio-kamera-lamax-x10-taurus/
Számomra a firmware update annyit adott, hogy korábban minden kikapcsolás után elfelejtette a beállításokat, azóta pedig jegyzi, de a dátumot most is elfelejti ha pár másodpercnél rövidebb ideig akku nélkül van vagy az teljesen lemerül.
Semmi más változást nem tapasztaltam. (Igaz nem is kerestem, csak ami nekem fontos lett volna.)
-
Nfsman20
tag
válasz
hegyimorc #115 üzenetére
Üdv!
Hol érhető el és milyen módon frissíthető?
Én kb 1 hónapja vettem x10-et és gyorsan átfutva az eddigieket, egyet értek a legtöbb emberrel. Tuti kis kamera, de szoftveresen van még javítani való. Pl a távirányítóra csak akkor reagál, ha aktív a kijelző. Ha akku kímélésből kikapcsolom 30mp elteltével, akkor már nem indít felvételt.
Erre a magyar viszonteladó ma írta, hogy vigyem el hozzájuk firmware frissítésre. Hát nem sok kedvem lenne emiatt BP-re utazni szegedről, plusz szerintem nem lehet nagyobb ügy, mint telefont frissíteni
Várom már én is a plusz akkut, plusz tényleg kellene egy külső mikrofon, a beépítettel már 30-40km/h felett csak a szélzajt hallani. -
hegyimorc
senior tag
Végül mégis elérhetővé tették az x10 firmwaret.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
AMDaZERG_1 #113 üzenetére
"SanDisk 64 Extreme mellett döntöttem"
Ez jó, már csak az a gond, hogy félig sem tudod megtölteni, mert hamarabb lemerül a két akksi amiket adtak hozzá. Jó lenne, ha már lehetne valahol kapni.
Ma már nem venném meg.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Attila444 #112 üzenetére
Megtaláltam, köszi, bár másol. Gondolom hasonló lehet a szitu.
Közben már kezembe is került ez az apró kis eszköz, ami egész kellemes.
SD kártyával kapcsolatban a SanDisk 64 Extreme mellett döntöttem, bár a Kingstont ajánlották inkább. Így még nem vásároltam kártyát, mert ezen még hezitálok.
Ami kicsit aggaszt az esetleges karcolódás a tok lencse előtti részen. GoPro kínálatában van csere alkatrész, ami reszelgetés esetén talán használható lenne. -
Attila444
aktív tag
válasz
AMDaZERG_1 #111 üzenetére
Itt megtalálod a választ: http://extremshop.hu/sjcam-sj7-star-vs-lamax-x10-taurus-melyiket-valasszam/
-
AMDaZERG_1
senior tag
Átlagban egy 64gigás kártyára leginkább terjedelmes formátumban hány perc fér fel X10 esetében?
-
Lac-coo
őstag
válasz
AMDaZERG_1 #109 üzenetére
Tokra valom nincs azt nem tudom.
Vignettalas nincs , ha tovig ra van huzva akkor jo. De mint mondtam reszelgetes nelkul nem fer ra.... -
Lac-coo
őstag
válasz
AMDaZERG_1 #107 üzenetére
En vettem olyant, az X10 optika atmeroje 30,5 mm, a szuro adaptere 30, de egy kis meloval siman kicsiszoltam belole azt a fel millimetert.
-
AMDaZERG_1
senior tag
LAMAX FB oldalán van egy bejegyzés, ahol a GoPro szűrőről esik szó, mint (kompatibilis) lehetőség.
Azt tényleg rá lehet rakni? Egy polár szűrő mindenképp jól jönne a lencse elé, ami nem vignettál sarkokban.
Más távirányítót nem fogad el, csak a gyárit?
A külső mikrofon milyen kell legyen? USB csatin keresztül kell rádugni?
szerk: közben kaptam választ a Lemaxtól és egyenlőre tesztelnek egy mikrofon fajtát, ami jó jel. -
Lac-coo
őstag
A forgalmazo azt irta facebookon, hogy lehet hasznalni kulso mikrofonnal. Nem egy hifi a gyari hang, de legalabb jo erzekeny.
Akksi nem hiszem hogy jo bele egy regu es mas tipus. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
AMDaZERG_1 #104 üzenetére
Ja, és amit még kérni szerettem volna. A kamera akkujának a méreteit tudja valaki?
Lehetséges, hogy az SJ4000, vagy bármely másik kamera akkujával kompatibilis? -
AMDaZERG_1
senior tag
X10 -nél külső mikrofon lehetőségéről nem olvastam sehol jól gondolom, hogy nem opcionális?
Jó lenne, mert így kicsit doboz hangja van legalábbis a feltöltött videók alapján. -
Lac-coo
őstag
-
Mika1227
őstag
LAMAX X7-ről vélemény? Elég jó áron van ahogy nézem!
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 34 VA 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BANKMENTES 12 hónap Részletfizetés elérhető . Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest