Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Aktív témák
-
Üdv Mindenkinek!
A szerény érdeklődésre való tekintettel a topikot zárom, folytatás az Akció és sport kamerák topikban, ahol remélhetőleg közösen egy nagyobb társaságban a felmerülő kérdések is előbb megválaszolásra kerülhetnek majd.
-
HeroZero
újonc
Helló!
Lamax x7.1 firmware-t hogyan tudom visszaállítani a régi gyárira?
Frissítettem 20170906-ra, és eltűnt a 720p30fps opció.
A "gyári beállítások visszaállítása" nem segített. -
Tooboy
újonc
Sziasztok!
Olyan promlémám van a Lamax 7.1 kamerámmal, hogy bármin próbálom lejátszani a rögzített videót, szaggat, vagy pl pc-n bezöldül és pixelesedik a kép?
Ha a kamerán nézem vissza, akkor tökéletes.
Az egyik kártya Sandisk 64 Gb sd xc 10 class
A másik egy 32 Gb Samsung sdhc 10 class.Milyen módon, tudnám lejátszani a készített videókat:
Amivel próbálkoztam: Kamerát kötettem adatkábellel pc-hez
Kártyaolvasó - asus Oplay - Samsung full HD tvVan rajta még ugye HDMI csatlakozási lehetőség. Az segíteni?
Talán a legnézhetőbb felvétel az alap 720/30 fps voltA 720/120 slow motion szépen megy
A többi rossz nagyon.
Köszönöm
-
coyote66
aktív tag
Üdv mindenkinek.
Van a Lamax x7-el egy kis gondom. Nem akar bekapcsolódni. Akkut kicseréltem de semmi se töltve sem anélkül. Útmutató nem ír róla semmit.
Köszi -
Cane
őstag
Illetve ezekben milyen processzor van?
-
Cane
őstag
Üdv! Firmware frissítések elérhetőek valahol?
-
nasinas
tag
válasz
Nfsman20 #236 üzenetére
Szia!
Én Bulgáriában, Burgasz-Neszebár.Szozopol vonalon használtam, nekem bejött a minősége, a nagy látószög inkább volt hasznos mint bántó, az élesség viszont jó és a színek csodásak.
Ja, asszem a színeket is lehet választani, én a vivid-et vagy élénket választottam, ha van ilyen.
Szóval minden HIGH-on volt.
( Most nem tudom megnézni mert amióta felraktam az új firmwaret, azóta szarakszik..)Én 1080/60 p-ben azaz NTSC módban használtam és fine azaz a legjobb videóminőséget választottam.
Fényképezésre inkább a telefont használd, vagy ha van külön kisgéped, azt vidd, ezzel nem igazán jók a képek a túl nagy látószög miatt is.( Vagy ha nagyon szeretsz fotózni és van tükrös(féle) géped, és szereted cipelni, akkor azt vidd.
Én elvittem a Nikonomat, de összesen 1 db képet lőttem, aztán cipelte a halál.... )Nekem nagyon bejött a videója, az 55 percesre összevágott filmecskét kb 3,5 GB-ra "összenyomva" is csili-vili lett a képminőség úgy, hogy 720p-re levettem a felbontását az eredetileg 1080p nyersfilmnek.
Videózás közben mezei szelfibotot használtam, a gép a vízhatlan tok nélkül volt felerősítve rá, a sokkal jobb hang miatt.A hangot 9-esre vagy 90%-ra állítottam. De a vízhatlan tok nagyon jó víz alatt, illetve tengerben , a vízben bent videózásra, ekkor ne nagyon beszélj bele, legfeljebb csak közelről és hangosan.
Amikor beszéltem a kamerába (tok nélküli üzemben), akkor sem húztam ki csak kb egy karnyira a botot, a nagylátószög ilyenkor nagyon hasznos, bőven látni a hátteret is. Amikor meg csak simán videóztam, a botot a nyakánál fogtam, hogy minél kisebb legyen a billegés, de majd kitapasztalod, hogyan kényelmesebb.
Persze ha sport közben használod azaz sportkameraként, akkor jön el a rögzítő kütyük ideje...
Ha van olyan izéd, az a drága kameratartó a szelfibot helyett, ami motorikusan egyensúlyozza ki a kamerát és így csökkenti szinte nullára a kézremegést és a lépegetésből eredő le-fel mozgást, akkor használd, nekem nincs, most is a legolcsóbb amit láttam drágább mint a kamera volt.Jó videózást!
-
lali.barni
újonc
Annyi lenne a problémám hogy 4k felbontásnál a kamera abba hagyja a felvételt olyan 30-45 másodperc környékén (nem hiszem hogy a kártya lenne bűnös mert elég gyors(szerintem)). Ha számít akkor leírom hogy a "legújabb" firmware van rajta a v1.3-as .a Válaszokat előre is köszi!
-
Menyustol
újonc
válasz
XFishboneHUN #240 üzenetére
Köszönöm a linkeket. Igen meggyőző. A motoros felvételnél hogyan volt rögzítve a kamera? Tudható?
-
Menyustol
újonc
Készülök egy 2 hónapos lengyelországi kerékpártúrára. A Lamax X8.1 Siriusról illetve annak rázkódáscsillapításáról van tapasztalata valakinek? Sisakra téve, mellpánton és kerékpárkormányra rögzítve szeretném használni.
-
kissviktor
újonc
Üdv
Lamax 3.1 Atlas és 7.1 Naos egész jó áron van.
Van valakinek tapasztalata ezekkel a kamerákkal kapcsolatban?
Naos-os videokat találok Youtube-on, de Atlas-t még totál nem.
Azt nem értem hogy miért nem találok a hardverröl adatokat sehol, hogy milyen chip és képérzékelővel van ellátva. Azt írja nativ 2.7K tud.
Mondjuk nekem 1080p60 fps kell csak. -
hegyimorc
senior tag
válasz
Nfsman20 #235 üzenetére
"talán az 1080p@120fps is új, bár úgysem használom ekkora frissítésen"
Szerintem nem új, volt korábban is, de olyan gyalázatos minőségben, hogy mindenki el is felejtette
(Én az elején kipróbáltam minden felvételi módot, de csak egy része tűnt használhatónak. Szerencsére amire szükségem van, azok jók voltak már akkor is, a többi meg azóta sem érdekel)
-
Nfsman20
tag
válasz
hegyimorc #232 üzenetére
Nem nagyon törik magukat...
Igazából nem tudom mi újdonság van az új firmware-ben, látom megjelent egy látószög visszajelzés, talán az 1080p@120fps is új, bár úgysem használom ekkora frissítésen. Szóval elsőre semmi érdemleges. Ami rosszabb lett, hogy simán gombnyomásra már be sem kapcsol, csak pislan egy halványat az összes led - ha hosszan erőszakolom (2-3mp), akkor kapcsol be.
A BT távirányító párosítása is érdekes... ha nyomkorászom veszett módon a távon a gombot, egyszer csak elkezd felvenniutána párosodik.
A dátum kijelzés is egyelőre anomália. Egyszer sikerült úgy akkut cserélni, hogy nem felejtette el - többi alkalommal resetelte.
Külső mikrofon pedig továbbra sem megoldott - valószínűleg ez már így is marad. -
titko
tag
Sziasztok !
Teljesen 0 km-es Lamax X10 felhasználónak milyen beállításokat ajánlanátok. Nyaralás lenne filmezve (repülőút, tengerpart, városnézés) Videobeállítás, fotóminőség érdekelne legfőképpen. -
sirius8.1
újonc
Sziasztok! Sirius 8.1 tulaj lettem, milyen kártyát ajánlotok? sdhc? sdcx? gb? márka?
Akksi töltés csak pc-n ? Töltőt nem találtam a csomagban... -
annulus
aktív tag
válasz
Nfsman20 #226 üzenetére
Ugyan nem oldja meg minden felsorolt problémádat, de pl tokot, ill. akksit lehet venni hozzá, jóval olcsóbban, mint amennyiért a gyárit adják:
https://www.gearbest.com/action-cameras-sport-dv-accessories/pp_604045.html
https://www.tomtop.com/p-d4453.htmlA párosításos mizéria, ill. a dátum elfelejtése engem is bosszant.
Nem javította ezeket az 1.3-as firmware? -
hegyimorc
senior tag
válasz
Nfsman20 #226 üzenetére
"nincs újabb frissítés"
Van, nem is olyan régi, bár, hogy mi frissült azt én sem találtam sehol.
Ma már én sem venném meg, de már akkor is ezt mondtam amikor az első firmware update kijött. Egyrészt amiatt ahogy azt intézték, másrészt azok miatt amiket te is írtál.
Megtanultam együtt élni a hibáival, lecserélni nem fogom egy hasonló képességűre, de ha elavul és érdemes lesz váltani, biztos, hogy nem lamaxot veszek.
-
Nfsman20
tag
Az hát... én bánom, hogy megvettem. Oké, persze, alap dolgokra jó, de sajnos a kínaiak a gopro-ra specializálódtak, ahhoz sz*rért-h*gyért kapni mindent ebay-en. Ehhez meg csak a gyári tok jó, külső mikrofon nem megy, a távirányító sz*rt nem ér. Minden kikapcsolás után újra kell párosítani (wtf?!). Szóval ezerszer inkább vennék egy gopro 4-et ezen az áron, mint lamaxot.
Kérdésre a válasz: nincs újabb frissítés, az az egy van, amit kiadtak, az se tudni az min javított. Ami rossz volt benne, az meg is maradt... -
Lac-coo
őstag
Hali !
X10 jelenleg hogy a javitasokkal, meg mindig az az egy tavalyi frissites van hozza ?
-
kisordog77
csendes tag
válasz
Szabonoemike #215 üzenetére
Szia!
Szerintem nem olyan jó, mint amit a videó mutatott!
Nálam ez így néz ki, ha még érdekel?!
https://youtu.be/Xzf5Iwt4YU8
-
Ras22
csendes tag
Jah, es tovabbi amit nem ertek a kameraval kapcsolatban, hogy foto modban a keparanyt egyaltalan nem veszi figyelembe nekem. Ha 16M (4:3), ha 8Mpixelben (16:9) keszitek kepet, egysegesen ugyanazt a keparanyt latom mindkettonel, ami a kedvezotlenebb (4:3).
-
Ras22
csendes tag
Üdv!
Lamax x10 kameraval kapcsolatban lenne kerdesem: Mas is tapasztalt olyat, h ejszakai modra allitva a szin szaturaciot teljesen tul allitja? Most vettem napokban, verzió szama 1.1-es ami, ha jol tudom jelenleg a legfrissebb. Csak ejszakai modnal csinalja ezt, a tobbi jelenet modnal nincs, viszont ez igy használhatatlan ebben a modban. Egyebkent jo kis kamera lenne, de latom szoftverileg nincs a toppon azert. Esetleg egy megbizhato es jol mukodo androidos alkalmazast tud valaki hozza? Mert a lamaxcam appok nem igazan mukodnek... Ezelott egy sencor 4k01w kameram volt, az app sokkal jobban mukodott pl.
-
kisordog77
csendes tag
válasz
XFishboneHUN #220 üzenetére
Az megköszönném, ha készítenél valami esti felvételt, hogy láthassam mit is tud!
-
XFishboneHUN
senior tag
válasz
kisordog77 #219 üzenetére
Még a Lamax vásárlás előtt döntöttem inkább a HERO 5 mellett. Ha szeretnéd csinálhatok esti felvételt, de nem ígérem, hogy ma este.
-
kisordog77
csendes tag
válasz
XFishboneHUN #218 üzenetére
Akkor ezek szerint nem jött be a lamax kamera neked?
És Hero5 éjszakai felvételt esetleg tudnál mutatni? -
XFishboneHUN
senior tag
válasz
kisordog77 #217 üzenetére
Szia!
Nekem már HERO5 kamerám van. Így én nem tudok neked küldeni videót.
-
kisordog77
csendes tag
válasz
XFishboneHUN #216 üzenetére
Sziasztok!
Van valakinek Lamax X8.1 Sirius kamerával felvett saját éjszakai felvétele?
Csak azért szeretnék látni egy videót hogy láthassam, hogy csak az én kamerámmal van gond, vagy csak ennyit tud, amit mutat a kamerám éjszakai felvétele?!Elvileg a promócio szerint ezt a videót https://www.youtube.com/watch?v=ncxV0OB8Pns
ilyen kamerával vették fel, de én amit itthon felvettem éjszaka, az meg se közelíti ezt a videó minőséget! Sőt!
mondhatni borzasztó ehhez a videóhoz képes!Tudna valaki segíteni?
-
XFishboneHUN
senior tag
válasz
Szabonoemike #215 üzenetére
Nem.
Ez a sima X8-nak a ráncfelvarrott verziója.
De ez az árából is kiderül, az X8.1 45 ezer körül van, az X10 pedig 70.
-
Szabonoemike
csendes tag
Sziasztok! Ma láttam, hogy megjelent a Lamax X8.1 sirius, az éjszakai videó nagyon meggyőző. Szerintetek ez jobb, mint az X10??
-
3,14
újonc
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata, véleménye a Lamax x10 vízálló tokhoz rendelhető üveg védőfóliával kapcsolatban? Rendelt esetleg valaki AMDaZERG_1 tagon kívül, aki egy áprilisi hozzászólásában (#119) írt róla. Választ előre is köszönöm!
3,14 -
vacs
veterán
Senki nem tud segíteni, hogy a kettővel feljebb lévő hozzászólásban (211-es) hogyan állítsuk be a kamerát, hogy értékelhető képet kapjunk?
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Hétvégén elvoltunk gokartozni haverokkal.
Haver hozta a Lamax X8 Electra-t én pedig a Sony HDR-AS20-at.
Én enyémet 1080p60-ra állítottam, Ő a Lamax-ot figyelmetlenségből 1080p30-ra.
A nyers videókon is durván látszik a minőségbeli különbség, pl az aszfalt nagyon durván "pixeles", de a kész összevágott anyagon még jobban észrevehető.
Itt a gyorsan összevágott videó, de kérlek ne osszátok meg sehol, mert még nem végleges: [link]
Hogyan állítsa be az X8-at hogy minél jobb legyen a minőség 1080p60-on (van benne valami szoftveres kép remegés izé)?
-
Göbi
újonc
válasz
Apollo_21 #209 üzenetére
Általában kétféle problémára jellemző az hogy ennyire változatos időközönként kapcsol ki. Túlmelegedésre vagy szoftverhibára utal. Márpedig nem említettél olyasmit hogy forró lenne a mira.
Tehát szoftverfrissités lehet a megoldás. Ha az nem segít, akkor szerviz. Ami nem biztos hogy megéri.
A kártya jó minőségű benne? És ki lett próbálva másik kártyával? -
Apollo_21
addikt
Sziasztok,
végre megvan a topic
Cirka 2hónapja X7 Mira tulaj vagyok, természetesen mindenki tudja hogy Lamax
Az egyetlen gondom vele hogy én bringázáshoz vettem/használom[nám], de nemtudom rávenni a kamerát hogy bizonyos időnként ne gondolja úgyh kikell kapcsolnia.....
Nemtudok állandóan figyelni rá hogy visszakapcsoljam, és ez nem is értem miért van..hisz megy a felvétel, elég sokáig bírja az akku, direkt emiatt viszek pót akku-t is.
Tárhely is bőséggel van. Idáig csak 10giga felvétel lett és 32es memókarit dobtam bele újkora óta.Tehát kérdés ez a random kikapcsolás....
Van hogy csinál 20percig folyamatos felvételt tekerés közben, van hogy fogja magát és 3-4perc videó után lekapcsolja magát, és mikor ránézek visszakapcsolom és újrafolytatja a felvételt. -
nasinas
tag
Pár napja készítettem, a kamera tok nélkül egy selfibotra szerelve volt a kezemben. 1080/60p beállítás NTSC szabvány, mikrofon erőssége 80%-on, elektronikus stabi bekapcsolva.
Ehun-e látható is....Az egész Burgasz-Neszebár-Szozopol nyaralást és az egy napos vonatutat (csak oda) ezzel videóztam ( Lamax X10 Taurus ). A széles látószög alig zavaró egy-két snitten, a többiben nem oszt nem szoroz.
A 64 Gb-os kariból kb 20 Gb maradt, de én egyedül voltam, szóval ha van gyerek akit videózunk akkor ennél több kell, de kb elég egy ekkora kari (ha csak nem vesszük fel az összes reggelit,ebédet,vacsit, minden követ és kavicsot...)
-
nasinas
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata, hogy egy 64 GB-os memóriakarira hány perc videó fér 1080/60p felbontással?
Ezen belül a legjobb minőséggel, szóval fine meg minden maxra állítva...
Kábé.....Köszi!
-
XFishboneHUN
senior tag
válasz
AMDaZERG_1 #104 üzenetére
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS!ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS1000W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung S23 Ultra 256/8GB Fehér / Új állapotban / Áfás számlávál / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest