- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen notebookot vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ursache
senior tag
-
flegga92
senior tag
válasz
flegga92 #16036 üzenetére
Tűzhelyel tettem fel par napja egy kérdést, csak nem hagyott nyugodni, beszéltem az ügyvéddel. Az ő véleménye szerint jár hozzá, lakás tartozéka, ha másképp nem rendelkezik a szerződés, mivel nem került bele, ott kellene hagyni. Csillárokat is úgy lehet elvinni, ha a helyére legalább egy foglalat izzóval felkerül.
Az sem lehet opció, hogy egy másikat hoznak, hiába működik, nem felel meg a szerződés azon pontjának, hogy a lakást a megtekintett állapotban kell átadni. -
Oppenheimer
nagyúr
válasz
flegga92 #16036 üzenetére
Ugyan ebben a cipőben járva nekem is utólag jutott eszembe, hogy bár egyértelmű hogy a konyhabútor beépített gépekkel együtt marad, és bár szóban is erről egyeztünk meg, azért jó lenne mégis szerződésbe foglalni. Ezért szerződést ügyvéddel utólag kiegészítettük ezzel. Külön szerződünk az ingóságokról.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
flegga92 #16000 üzenetére
"Benne van a szerződés, hogy a foglaló az vevő hibáján kívül hiúsul meg, akkor visszajár (pl nem kap hitelt, de ...)"
Ez mekkora hülyeség.
Azért ingatlan vásárláskor, ha a vevő hitelből akar vásárolni, akkor előbb nézesse meg a bankoknál, hogy kb. mekkora hitelre hitelképes. (előbírálat vagy mi a fene a neve). Ne utólag derüljön már ki, hogy havi br. 300K-ra nem kap 20M hitelt 10 évre. -
updog
őstag
válasz
flegga92 #15991 üzenetére
"Szóval amit a kormány adott az a ingatlan tulajok zsebébe vándorolt"
Nem teljesen értem amikor a támogatásokra (vagy - ne menjünk bele de a támogatásokon keresztül a kormányra) fogják, hogy felhajtották az árakat. Persze implicit nyilván erre is visszavezethető.
Azért azok a vevők is "hibásak" (ha lehet ilyet mondani arra aki csak lakni szeretne valahol, a baj az hogy mindenáron, izomból, ész nélkül), akik az ingyen** millióktól megrészegülve rohantak megvenni azokat a lerobbant 30-50-100 éves lakásokat egyre magasabb áron, amikbe pár évvel azelőtt 6-8 millióért nem költözött volna a kutya se.
Tegyük a szívünkre a kezünket, főleg az elején amikor alkudozás helyett elkezdtek egymásra licitálni a vevők, eladóként mi se lettünk volna hülyék nem eltenni a hasznot (és furcsán nézni hogy két éve 8M-ért nem megy el a békási panelünk, most meg 16-ért egymást tapossák érte).
Innentől meg már öngerjesztő volt a folyamat, ahogy írod és többen írták is, a teljesen normális és időszerű, ettől független felfelé korrekcióról nem is beszélve.
Amúgy gratula, jól csináltad, én 2016-ban, már általam eszementnek tartott áron, alku nélkül jutottam hozzá a panelemhez, és most annak a duplájáért mennek még mindig itt ezek (ez már a csúcson túl van a jelenlegi helyzettel korrigálva...)
-
Csabroncka
addikt
válasz
flegga92 #15877 üzenetére
Az előszerződésre tudsz ilyenkor támaszkodni, ebben valamilyen szinten tisztázva vannak a céldátumok. Amennyiben a végső határidőre nincsen kifizetve az ingatlan a foglaló összege nálad marad, a többit (előleg címén fizetett pénzt) vissza kell fizetned neki.
Konzultálj az ügyvéddel akinél elkezdtétek a papírozást! -
Csabroncka
addikt
válasz
flegga92 #15873 üzenetére
A KH-val nekem pozitív a tapasztalat! A bank megadja a pontos kiutalás napját, miután elfogadta a hitelkérelmet. Ezt a dátumot annyira lehet egyeztetni a bankkal, hogy tologatni is lehet, attól függőn, hogy mikortól kéri a kiutalást az ügyfél (innen ketyeg a hitel).
Szóval a kérdés: biztosan elfogadták a hitelbírálatot?
Ha igen: mi a kiutalás napja? -
-
sakal83
addikt
válasz
flegga92 #15683 üzenetére
Meg szerencsed volt; hogy volt 1 db aki valoban elado volt nem csak hirdetgető. En is sokat jartam sajat celra es inkabb ujat vettem. Olcsobb volt mint a hasznalt ami az esetek 75%ban felujitando(100kpernmplusz) 24%-ban csak egy kicsit (50kpernm) es 1%-ban csak festes. Es itt a felujitottkent hirdetettekrol beszelek:)
-
Akkoss
csendes tag
válasz
flegga92 #15547 üzenetére
Szia!
Ma felhivtam a NAV ugyfelszolgalatot. Ott azt mondtak lehet elektronikusan is intezni. Az ugyfelkapuval bejelentkezve a epapir.gov.hu oldalon lehet elektronikusan szabad szovegesen kervenyt irni ez ugyben. Meg is csinaltam, pofon egyszeru volt.
Remelem hamar jon toluk a megerosites.
-
axioma
Topikgazda
válasz
flegga92 #15394 üzenetére
En hazak hirdeteseit neztem, a felenel meg tudtam a fotok alapjan allapitani (ha a kb. kornyek tudott), hogy melyik hazrol van szo. Az egyikhez elmentunk, es mar honapok ota az uj tulaj lakott benne
Lakasnal ez nem annyira opcio (bar az ablakon at/kilatasnak fotozott dolgokat fel lehet ismerni pl. specko templomtorony), de haznal nem sok eselye lesz kikuszobolni, es en me'g csak normal googlemaps-et meg jozan eszt hasznaltam, aki mashoz is hozzafer az gondolom 90+%.
Mondjuk szerintem az ingatlanosok nagy resze pont nem azt csinalja amit kene neki. Egyreszt a penzes, nem raero embereket kiszolgalni eladas koruli minden szolgaltatasban (nem egy szandeknyilatkozat alapjan varni a penzt es lelepni), masreszt meg a keresest igazan segithetnek ha ismerik a kornyekeket, epitesi multat, jelenkori szolgaltatasi helyzetet. -
Mauzes
addikt
válasz
flegga92 #15377 üzenetére
FB-n a marketplace vagy ilyen ingatlanos csoportok működtek jól? És végül hogy tudtad eladni?
Ez a téma nekem most tök aktuális, 1 héten belül akarok meghirdetni egy lakást. Alapból az nálam tök természetes volt, hogy az ingatlan.com-ra felteszem, hiszen messze ez az ország leglátogatottabb portálja. Azért az szerintem nem igaz, amit axioma írt, hogy a legtöbben csak ismerősi körben terjesztve adnak el ingatlant.
-
Ezekiell
veterán
válasz
flegga92 #15049 üzenetére
Anyumnál mi beleírtuk a szerződésbe, hogy a NAVot úgy kérjük az illeték megállapítására, hogy 1 éven belül el fogja adni a lakást - fel is függesztették addig az illetéket. Ugyanígy írható bele, hogy a különbözetre kérek csak az illetékmegállapítást. Az ügyvéd amúgy tudja ezt.
Részletfizetést nem adásvételiben kérsz, hanem külön a NAVnál - az ügyvéd szokta azt intézni.
(#15048) fesii én ebbe tuti nem mennék bele, nem érezném biztonságban magam
-
hurenzon
senior tag
válasz
flegga92 #14912 üzenetére
Itt nem az egészségi állapota számít , nem érdekli a bankot , ha milyen állapotban van , csak a jövedelem és a korhatár számít . Általában 70-75 éves korig hiteleznek , azaz a futamidő végén nem töltheti be a 70-75 évet az adós . Persze , ha van adóstárs , akkor más a helyzet . ( főleg OTP banknál )
-
-
hurenzon
senior tag
válasz
flegga92 #14903 üzenetére
Mi árulunk több lakást és egy házat ( Bp és Pest megye ). Lakásnál több készpénzes vevő volt , aki durva 20-25%-ot akar alkudni . Természetesen kinevettük . Biztos sok portfolió.hu -t olvasott vagy hasonlót .
Családi hazát most adtuk el . 5%-ot akartak alkudni , de nem engedtünk semmit . Így is meg vették . Igaz csak ők voltak mostanság érdeklődők , de 1 nap alatt üzlet lett .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Automata kávégépek
- BestBuy ruhás topik
- Le Mans Ultimate
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest