Új hozzászólás Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
válasz
7Sony7 #108398 üzenetére
A miénk tégla, házhoz épített és már én is megfigyeltem ezt a jelenséget... már bánom, h nem rakattam be egy elszívót.
Résnyire szoktuk olyankor nyitni az ablakokat, mert tényleg brutál mód érezhető a "pára" vizes autóval történő beállás után.
Kérdés, mennyit szánnál rá, huszonezertől vannak már páraérzékelős elszívók, amit fémbe könnyű bevűgni. De valszeg megteszi valamilyen bevágott szellőző is fémgarázsnál. -
7Sony7
addikt
Üdv srácok. Garázs szellőztetést csinált valaki? Van egy fémvázas garázsom, és ha vizesen teszem be a kocsit, még két nap múlva is vizes.
-
tibbike01
őstag
2 féle termosztátos radiátor szelep van: "csak fagyvédelem" és "teljesen elzárható".
Jól gondolom, hogy a csak fagyvédelmes szelepet nem lehet teljesen elzárni ezért télen, ha bekapcsol a központi fűtés valamennyire mindig meleg (langyos) lesz a radiátor? Míg a teljesen elzárhatót, ha elzárom, akkor hideg lesz a radiátor, ergó teljesen elzárom a víz keringését?
Most ilyen szelep van, erre csak rá kell csavarni a termosztátosat? Pl ezt.
-
pjen
félisten
-
tomazin
veterán
Amikor jon a szakember kenderrel dolgozik, meg valami trutyival ra. Ezt viszont nem lehet elrontani, nekem minden csatlakozas amit csinaltam elsore sikerult, szoval tapasztalatlanok is tudjak hasznalni. Egy kicsit elotte a menetet megvagdossa az ember a vasfureszlappal, ha nincs alapbol erdesitve, aztan menettel szemben feltekeri es kesz.
-
enginev3.0
félisten
Kéményt mivel a legkönnyebb széppé varázsolni házon belül? Leszedtem róla a vakolatot
Ragasztó+gipszkarton kombó? Nem lesz már használva a kémény, de nem szívesen bontanám le, egy oszlopnak elfér, talán majd kap egy díszkő borítást egyszer
-
-
A Zéé
addikt
válasz
kasza blanka #108340 üzenetére
Baumit Proficontact. 25 kg-s zsákban lehet venni, neked kell kb. 5 kiló...
Kőzetgyapotot nem szoktuk sem szilóval, sem ragasztóhabbal ragasztani. Ezért mondtam, hogy elég beszorítani, ha van hova. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #108370 üzenetére
Hát igen, én is valami acélra gondoltam.
-
pjen
félisten
válasz
tothjozsi96 #108377 üzenetére
Hát ha oda teszed a füled,azt nem tudom.Ne tedd oda.
-
tibbike01
őstag
Srácok ez a hab jó lesz nekem műanyag párkány felragasztásához?
-
pjen
félisten
válasz
tothjozsi96 #108373 üzenetére
Ha hallod,hogy kering nincs tele a.radiátor.
-
emre
veterán
válasz
tothjozsi96 #108373 üzenetére
Azt sem kellene.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
stickermajom #108368 üzenetére
Hát a fehéret nem akartam bántani.. az sajnos egy 5x0.75-ös, ami kaputelefonnak ment, de az meg a videósnak kevés, amit kinéztünk, mert annak 6 ér kell. Így gondoltam csak pótolni egy vezetéket, cash ügyileg olcsóbb, mint egy 7 eres yslyt bevágni kb 15 méter hosszan.
-
emre
veterán
válasz
tothjozsi96 #108364 üzenetére
Addig jó míg nem hallod.
-
Atomgeszi
nagyúr
Itt a fehér kábel meg a fekete vezeték mellé be kéne húzzak egy 0.5-ös sodrott vezetéket. Kb a föld alatt megy 15 métert nagyjából. Kb 1 métert tudok ledugni, utána sajnos nem megy tovább. Akkor sem, ha mozgatom a kábelt mellette vagy a vezetéket.
Ha a fekete vezetéket húzom akkor az átellenes oldalon lévő dobozban a vezeték mozog, a kábelt húzva a kábel szintén. Ebből gondolom, hogy nincs több doboz, max 2 kanyar ahogy le meg feláll a földből.
Ha veszek ehhez valami behúzószalagot, akkor sanszos, hogy át tudom húzni ezt a kb. 15 métert? -
macilaci78
nagyúr
válasz
KilgoreTrout #108365 üzenetére
A Krono egy cégcsoport, mint például a Volkswagen. Utóbbinál is ott a Seat, Audi, de mondjuk a MAN kamion, Bugatti szupersportkocsi, stb.
Kronoflooring GmbH az anyacég, amit lehet, standardizáltak és ráhúzták az összes leányvállaltra. Divat amúgy, hogy egy gyártó nem csak saját név alatt ad el termékeket, hanem megrendelésre más név alatt is. A Bionyl nem biztos, hogy Krono leányvállalt, egyszerűen csak brandeli a Krono termékeket. Példának okáért az Eggernek is van egy almárkája, ami a budget kategória, de ha azt nézed, a Hafro szalagparketták is Befag gyártmányok, vagy HARO parkettát is lehet venni a Bauhausban saját márkásként.
Az, hogy USA minősítése van, azt jelentheti, hogy USA piacra gyártották, az viszont elsősorban a Swiss Krono lamináltjaira igaz, ezek a legnívósab padlók a cégcsoporton belül. -
KilgoreTrout
senior tag
válasz
macilaci78 #108363 üzenetére
Köszi a választ. Sajnos ebből találtunk olyat, ami tetszik.
(A konyha-étkező részre lesz, az SPC-t elengedtük, mert nem volt olyan mintájú, ami elég élethű lett volna volna és passzolt volna színben is, pedig kb. mindent megnéztünk, amit csak lehet. Még egy Tarkett vinyl tetszett, de az 12k/m2, ez meg 5).
Találtam egy katalógust, aszerint Németországban gyártják (Kronoflooring GmbH).
Amúgy nem semmik a krono* padlók céges viszonyai. Próbáltam rákeresni, de csak az a biztos, hogy a Kronospan a fő tulajdonos. Jól értem, h ennek a leányvállalatai az Original (Kronoflooring GmbH), a Swiss és a lengyel cég (KronoPol), plusz még ezeknek is van egyenként több üzeme és leányvállalata és saját márkái is?
Ez a Bi(o)nyl meg valami újabb, külön marketingelt márkának tűnik (amit Németországban gyártanak, Lengyelországban teszteltek észak amerikai szabványok szerint), fene se érti a logikát. -
macilaci78
nagyúr
válasz
KilgoreTrout #108357 üzenetére
Nem hallottam róla, de ez nem jelent semmit.
Lehet kínai gyártmány is EU lerakatban és alapítottak egy EU-s céget a forgalmazásra. Ebben az esetben a tanúsítvány is lehet, Kínában készült.
Lehet EU-s és akkor hajrá, de ez a "water-resistant" dolog képlékeny. A bevizsgáltakat minősítik és mind ugyanazt a plecsnit kapja hivatalosan, a 2 órás (óccsó Diegos, barkácsáruházas) és a 72 órás (például a Swiss Krono aquastop) is.A linkelt honlapon más laminált Krono gyártmányként van megjelölve, kicsit utánamenve lengyel intézet adta ki a teljesítménynyilatkozatát, vélhetően a lengyel üzem (Kronopol) a gyártó, ami a cégcsoporton belül a kínálat és árszint alja.
-
pjen
félisten
válasz
tothjozsi96 #108360 üzenetére
Inkább az összes többit zárd el,várd meg amig nálad meleg lesz a radiátor aztán kezd a többit is nyitni.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Fűtéssel kapcsolatos kérdésem volna.
Fel lett újítva a fűtés jó pár éve ebben a lakásban ahol lakom, a fűtés úgy van kialakítva hogy van egy cső ami megy és akkor onnan ágazik le mindenhova az előremenő, szóval nincsen több kör, egy kör van és szerintem pont ez a baj.Az én szobám a kazántól a legvégső pont, a radiátoron egyáltalán nem hallom hogy húzna a víz, tehát nincs az a suhogása, nem lehet hallani hogy kering benne a víz. Maga a radiátor felső része meleg csak, az alja teljesen hideg. Légtelenítettem is, de egyáltalán nem volt levegős.
Ilyen fajta fűtésrendszernél ahol egy előremenő van, hogy kell jól beállítani?
A torló szelepet szinte teljesen el kell zárni és folyamatosan nyitni az utolsó radiátorig?Vagy mindennek teljesen nyitva kell lennie?
Az, hogy nem hallom a víz suhogását, az minek a jele?
Gondoltam hogy levegős, de nem az. Lehetséges hogy a keringető szivattyú nem elegendő teljesítménnyel bír?Kombi gázkazán, Sanuier Duval Isotwin, ez van ráírva.
-
Gabesz87
veterán
Liapor ECO kerámia falazattal kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Mik az előnyei, hátrányai a téglához képest? Házat keresgélünk, és ma láttam olyan hirdetést, ahol ilyen anyagból épül a ház.
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok,
Binyl Pro márkájú nedvességtűrő laminált padlóról hallottatok valamit? Elvileg a Krono gyártja, de nem tudom melyik, illetve eléggé titkolják. AC5-ös, a leírása alapján jónak tűnik, csak fura, hogy szinte sehol semmi nincs róla.
-
ALI_G
veterán
Sziasztok,
Budapesti lakásban szeretnék nyílt égésterű vízmelegítőt cserélni. A kémény még szerintem béleletlen (vagy nagyon régen bélelték). Most junkers van, de nem javítható. Beretta fonte-t javasoltak, hogy arra lehetne cserélni, ami szintén nyílt égésterű.
Ahhoz hogy ezt szabályosan kicseréljék, kell bármiféle szakvéleményt kérjek, vagy ellenőríztetnem kéményseprővel? Hogy megy ez most? -
Siriusb
veterán
válasz
macilaci78 #108352 üzenetére
A legfontosabb cél, hogy lássam, biztos nincs áram alatt, amihez hozzá akarok nyúlni, viszont az általad említett típus meg fúrás előtt jönne jól, hogy van-e ott a falban vezeték.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Siriusb #108346 üzenetére
Itthon vettem, 12 V DC és 230 V AC vezetéken is jelez pár centiről, utóbbi esetben a falban lévő vezetéknél is általában. Viszont mivel pár centiről már jelez, arra alkalmatlan, hogy mondjuk a háromeres kábelből kiszűrd, melyiken is van a fázis és melyik a nulla, védőföld.
Használat előtt mindig kipróbáltam egy biztosan áram alatt lévő dolognál, pl billenőkapcsolós elosztónál.
Amit még tapasztaltam, hogy a műszálas táskából kivéve is villant, vagy pólón, melegítőn dörzsölve, szóval a statikus elektromosságra is ad jelt. -
Morris
veterán
Urak!
A Sheppach tipusú készülékek mennyire számítanank jó termékeknek?
Kompresszor, fűnyíró, stb? -
emre
veterán
válasz
Siriusb #108346 üzenetére
Innét vettem, működik, de nem vagyok villanyszerelő, az elvárásaim sem nagyok.
-
-
tomazin
veterán
Bejarati ajto cseren gondolkozunk a nagyfalu mellett. Jelenleg egy fa ajto van, de nagyon kapja az idojarast, tizenpar ev alatt elvetemedett, allitani se lehet mar. Mindenkeppen fa mintazatut szeretnenk, es normalis minoseg legyen. Van valakinek olyan hely amit tud ajanlani?(olvastam az eggyel felettem levo threadet, nem kivanok mas utan dolgozni)
Koszi elore is! -
IG55
senior tag
Ők végig korrektek, megbízhatóak voltak. 4-5, itt a topikban favorizált ajtóst kerestem meg emailen, összesen kettő írt egyáltalán vissza. A másik problémázott, akadékoskodott, maradt a Nívó. Velük flottul ment végig az ügyintézés. Manapság már unikumnak számít az ilyen, szerintem.
-
gabe_
őstag
válasz
macilaci78 #108331 üzenetére
Köszönöm a választ, attól tartok én is, poros a lakás így is. Akkor jobban járunk ha felszedjük
-
Atomgeszi
nagyúr
[link] Ez milyen lemezvágó olló CD meg UD profilhoz?
-
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
csemberlen #108328 üzenetére
Igen, közben leesett ahogy a képet nézegettem, hogy ezt még valamibe be is kell fogni.
[link] Ez jó lehet?
Más megoldás nincs? -
passatgt
aktív tag
válasz
Veron #108224 üzenetére
Én most egy ilyet rendeltem és telefonnal kapcsolgatom majd a terasz lámpát. Tudom automatizálni is a kapu nyitással együtt HomeKit-ben
Most rendeltem még csak meg, majd kiderül milyen.
https://www.aliexpress.com/item/4001115649798.html
Ez csak akkor jó, ha a kapcsoló dobozában ott van minden, nem csak a fázis.
-
be1a
csendes újonc
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani megbízható szobafestőmázolótapétázó-t 2x10 nm fal tapétázására, bp 10. ker-be?
Köszi!
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Reggie0 #108320 üzenetére
A téglán nem látszik semmilyen gomba,penész,salétrom, semmi.
Van egy kis lyukacsos ablak meg az ÉTI kazán.
A kazán az szerintem nagyon megforgatja a levegőt, meg az ablakon is jár rendesen, viszont ez miatt se értem hogy mitől van ilyen állott bűz szag hogyha jár a levegő. Biztos hogy vizesedik valamennyire a fal, de nem látszik vizesnek.Így néz ki nagyjából a fal, [kép]
-
Atomgeszi
nagyúr
7 db 70-75 mm közötti lyukkivágású spotot és 3 db 78 mm lyukat kéne kivágni. Gipszkartonba.
Találtam ilyen [link] De ez max az első verzióhoz lenne jó. De még annyit is sajnálnék rá. -
Reggie0
félisten
válasz
tothjozsi96 #108319 üzenetére
A saletromtol sok bajod nem lesz, inkabb a penesztol kell felni.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
runner 125 #108308 üzenetére
Köszönöm!
Ez egy 10m2-es pince, szóval nem hiszem hogy ér annyit, lent elég dohos szag van. Egy ilyen vas ajtaja van a pincének ami lukacsos, szag nem jön fel de nem tudom mennyire tesz jót az egészségnek az hogyha ott ilyen salétrom vagy nem is tudom milyen szag van. Ilyen büdös állot szag. A vakolatot ledobta már a fal de nem látszik semmi nedvesség.
Ezért gondoltam légpórus vakolatra mert úgy tudom az kitudja magából nyomni a vizet, szóval nem lenne lezárva. Lehet megpróbálom az egyik oldalsó falat bevakolni aztán úgyis ledobja ha felázik. Szerinted?A szaggal van a bajom hogyha lemegyek, nem szeretnék ilyen “igénytelen” pincét.
-
Sziasztok, mire/hogyan/hol keressek, ha arra keresnek embert, hogy bekosse a konyhai elszivonkat? (tenyleg nem szerenem en megcsinalni) Legtechnika? Konyha? Csak ilyen nagyobb cegeket talaltam, akik ilyen nagyuzemi dolgokat mutogatnak referenciakent, nem tudom, hogy ok lehajolnak-e ilyen kicsi munkaert, vagy nem priorizaljak-e mindennel hatrebb. (Most ez van, mindig a nagyobb munkakra mennek, azok is csusznak, mi meg aztan foleg halogatva vagyunk.) Szoval milyen szakit erdemes erre keresni?
Tudtok esetleg konkretat pesten, aki idoben eljon es rendesen megcsinalja? -
A Zéé
addikt
válasz
runner 125 #108308 üzenetére
"Ezért is írtam, h tökéletesen megcsinálni utólag egy pincét rettenet energia, idő és pénz."
Jajj, erről tudnék mesélni. Majdnem 3 "csodás" hónapot vett el az életemből egy ilyen domboldalba félig beásott épület tönkrement öntött bitumen szigetelése. Volt olyan része, ahol majdnem 6 méter mélyre kellett lemenni, hogy elérjünk az alap alá, de más megoldás nem volt. Intekjált szigetelésre senki se írta volna le, hogy az teljesen vízzáró. Nem az az időszak volt amikor a legjobbakat aludtam éjszaka...
-
pjen
félisten
válasz
stickermajom #108315 üzenetére
Egy gumi cső darab+2 ABA bilincs?
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Adott egy esővízgyűjtő tartály egy 40mm-es külső menetes csatlakozással, 5/4"-es csőátmérővel: [kép]
A búvárszivattyút mivel illene rákötni? Gondoltam KPE csőre egy 40-5/4" egyenes idommal, de az elég merev, valami rugalmasabb talán jobb lenne. Illetve a szivattyú oldalán ugyanez lenne a kérdésem. -
pjen
félisten
válasz
tothjozsi96 #108298 üzenetére
Meg kéne nézni alaposan azt a pince falat.Szerintem nem az tartja a házat.Régen sok pincét csináltak ugy,hogy betonoztak sáv alapot és pince falat,majd ezt szigetelték,aljzat betonozták,felfalazták,vakolták.Lehet ez a szigetelés sérült valahol és befolyik a víz.Ikrem pincéje is így készűlt,egy újjnyi lyuk volt a szigetelésen,kiásták,javították.Azota semmi baja.Persze ez csak tipp,nem láttam,bármilehet.
-
runner 125
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #108298 üzenetére
Minden ilyen "egyszerűnek tűnő" megoldás csak a valós probléma eltakarása... Attól, h te vízzáró folyékonyfóliával belülről lekened, még ugyanúgy vizesedni fog a fal. Tömör betonnál még azt mondom rendben van, de vegyes tégla - elnagyolt - szerkezetnél fontos volna a talaj felől megoldani..
Egy pince utólagos vízszigetelése nagy munka, bizonyos esetekben nem biztos h rentábilis megcsinálni.
Statikai szempontból jellemzően szakaszosan szokták megásni a falak mellett, akkor nem lehet probléma belőle, de nyilván ha ezt a folyamatod választod, statikus véleményét előtte ki kell kérni.
Noh meg ha végig is ásod, még a falak alatt akkor sem lesz megoldott a vízszigetelés. Azt szintúgy át kellene vésni kiásáskor méterenként, és alászigetelni modifikált lemezzel.. Majd a kiásott szakaszra szintúgy modifikáltat rámelegíteni, majd XPS hőszigetelés csak habbal ragasztva és drénlemez, aztán mehet a visszatöltés, döngölés.
Hőszigetelés nyilván elhagyható, ha nincs hőszigetelt pincére igény, de a szakszerű, tartós kivitelezéshez elengedhetetlen a megásás és a külső oldali vízszigetelés.
..és még akkor ugye az aljzatról nem esett szó. A tökéletes, vízmentes burokhoz azt is fel kellene szedni és új szerelőbeton, modifikált lemez lemelegítése, összedolgozva a falak alá bekerülttel, hőszigetelés és estrich. Ezért is írtam, h tökéletesen megcsinálni utólag egy pincét rettenet energia, idő és pénz. -
A Zéé
addikt
válasz
Eagl3 #108304 üzenetére
jó dolog, csak nem szabad a olcsóbbakat megvenni belőle. Grabo Plankit-et raktunk, és mostanában már az se jó minőségre, régebben nem volt gond vele. 1-2 tized mm eltérést nagyon csúnyán kidob akár a lap élében, derékszögében, akár a magasságában van eltérés, és nincs lehetőséged korrigálni. Kopásállósága jó, vizet bírja, könnyű takarítani. Amit nagyon nem bír, az a hő. Szóval cigicsikk, lerakott tűzforró lábas az tönkre tudja tenni a felületét, erre nem árt figyelni.
Extra költség van az aljzatkiegyenlítésben. Annak nagyon jónak kell lenni. Jó minőségű aljzatkiegyenlítő kell az egész alá (Uzin NC152-t szerette a melegburkolónk), és fel is kell csiszolni az aljzatkiegyenlítőt is, mert minden kicsi egyenetlenséget észre fogsz venni a kész burkolaton is.
-
simii16
aktív tag
válasz
ctrlaltdel13 #108303 üzenetére
Nincs a lemezen fólia, sem pedig a tető alatt.
A belső szigeteléssel pontosan a páralecsapódást szerettem volna/szeretném elkerülni, de akkor ezek szerint valamit rosszul gondoltam ki. Illetve szeretnék egy jobban klimatizált garázst kapni, amiben olykor befűtve lehetne kényelmesen szerelgetni.
Jól van összerakva az egész, nem azért tömíteném a réseket, illesztéseket, hanem a fent említett okból. -
Eagl3
veterán
Mi a véleményetek a vinyl-ről?
Fontolgatom, hogy a konyha/nappali/közlekedő (esetleg a fürdőbe is), járólap helyett vinylt tennénk majd. Padlófűtés lesz (ez elvileg nem akadály). Illetve új építésű ház esetén mekkora többlet költséget jelenthet a vinyl egy járólaphoz képest? Nem csak az anyagárra gondolok hanem jelent-e plusz költséget a burkolása, előkészítése járólappal szemben? -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
simii16 #108287 üzenetére
Van fólia a lemezen?
Vagy másodlagos víz elleni védelem a tetőn?
Ha nincs, felejtsd el hogy ki szigeteled, be fog rohadni.
A lemez velső felületén ki csapódik a pára és áztatni fogja a szigetelést.
Lemezek találkozási pontját minek szilózni?🤔.
Ha normálisan van felrakva, ott víz nem tud befolyni.
Betonhoz meg terelő lemezt szoktak rakni. -
A Zéé
addikt
válasz
tothjozsi96 #108300 üzenetére
ha belülről leszigeteled, akkor a víz feljebb fog megjelenni. Ami benn a falban, az ki is fog menni belőle, kapillárisban meg nem is gondolná az ember mennyire jól tud közlekedni. Műszaki ellenőröm iskolapéldája volt, hogy hogyan hajtották fel egyszer 4 méter magasba a pincefalból feljövő talajvizet egy régi pesti bérlakásban. Mindig csak apránként, 1-1 métereket leszigetelve a falon. Simán megjött a mennyezeten is a talajvíz, csak idő kellett neki (kb. fél év)
(#108274) kasza blanka
Nehéz erre mit mondani, így látatlanban leginkább semmit sem kezdenék vele. Rendszerként jó ezt kezelni, 1-1 darabot leszigetelgetni a lelki világodnak tesz jót maximum, de jó eséllyel okozol más, eddig nem jelentkező gondot.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest