- Apple asztali gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Bluetooth hangszórók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Home server / házi szerver építése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nimrod
addikt
Szomorú történet, tanács kéretik.
Adott egy kaukázusi juhász, hülye szokás szerint vágott fül, kiskorban. Állatorvos elrontotta, vélhetően túl lett vágva vagy valami hasonló, de kiskorában semmi sem volt vele. Körülbelül két éves kora óta egyre erősebben rázza és vakarja időnként a fülét/fejét, ez mostanra addig fajult, hogy szinte napi szinten véresre vakarja és epilapsziára jellemző tünetek is felbukkantak. Olyankor a kutya dobálja magát, nem tud koordinálni és merevek a lábai. Eddig egy évben egyszer esett ez meg, de most már egy évben kétszer is. Semmi olyan körülmény nem volt, ami kiválthatta volna (erős ingerre gondolok), legutóbb éjfélkor történt. Igazából az állatorvos sem tud vele mit tenni, füle többször is ki lett mosva. A megoldás talán az lenne, hogy állatklinikán megröntgeneztetni, szükség esetén sebészi beavatkozás. Probléma. Kutyát vélhetően többször is kellene szállítani vagy pár hétre az állatklinika vendége lenne, ami feltehetően nem kis összeg. Ami aggaszt, hogy ez korántsem biztos, hogy megoldja a problémát, másrészt, ha hazakerül akkor elképzelhető néhány új probléma, mivel alapvetően poros a környezet és szeret mindenbe belefeküdni. A helyzet jelenleg úgy fest, hogy amikor nagyon rázza a fejét akkor fájdalomcsillapítót kap, ami tüneti kezelés, látszólag használ. Viszont amikor rohamot kap, akkor nincs mit tenni. Eddig három rohamja volt, látszólag rövidülnek (eleinte egy órán át tartott, aztán már csak fél óra körül), de ugyanakkor mintha sűrűsödne is. Ha tényleg epilepsziás, akkor félő, hogy menthetetlen. -
Nimrod
addikt
Ettől én is tartok, mi van ha egyszerre több baja is van.
Ha a füle a gond és az agyára húzódott akkor viszont tényleg nincs mit tenni.
Gondolom nem lesz olcsó móka, valahol 100k fölöttre saccolom mindennel együtt (valami kutyaszállító is kell, mert nem tudom máshogy megoldani, picit nagy a kocsiba...). -
Nimrod
addikt
10 nap... két percig tartana rajta az a gallér.
Családi kutya, nem az enyém a döntő szó, az epilepsziát meg állatorvos mondta jópár fülkimosás után.
Esetleg Csepelen nincs állatklinika ahol ki lehet vizsgáltatni? És az is jó kérdés hogy a szállítását meg tudja-e oldani a klinika (nem ingyen persze), vagy létezik erre valami megoldás? Ugyanis a kocsiba nem fér már be. -
Nimrod
addikt
Köszi!
Nekem két aranyos történetem van. Ültem egy parkban és láttam hogy egy pár vadászgörényt sétáltat pórázon. Másik irányból egy fiatal srác két spániel-szerű kutyával közeledett, de csak az egyik vezette pórázon. Ahogy a szabadon lévő kutya közeledett érdeklődő tekintettel egyből felkapták a görényt és megvárták a kutya gazdiját.
Másik amikor mentem valahova és egy nálam kétszer nagyobb srác sétáltatott egy rotit pórázon, szájkosár nélkül. A kutyát persze minden érdekelte, az utca hangos volt a kutyaugatástól. Azt nemigazán lehetett eldönteni, hogy ki kit vezet, a gazda a kutyát vagy fordítva, de utóbbi volt a sanszos. Egyik kapunál szinte képtelen volt elvezetni és egy jótékony seggberúgással oldotta meg a dolgot, majd a kutya úgy megindult hogy szinte repült utána a gazdi. -
Nimrod
addikt
Drágaszág.
[link] -
Nimrod
addikt
Tegnap este megint rohama volt hosszú szünet után. Az egész lezajlott nagyjából fél óra alatt, eddig a legrövidebb volt talán. Nem volt vele semmi gond egész nap, el volt bújva a meleg miatt, de voltak ennél már sokkal melegebb napok is mostanában. Este aztán roham, a mellső lábai teljesen merevek voltak. Amikor kicsit kezdett jobban lenni elbújt egy bokorba, aztán később előjött. Mindez fél óra lehetett, talán annyi sem.
-
Nimrod
addikt
Érdekes. A blöki egész csöndes volt most a vihar előtt és alatt is, pedig a dörgésre mindig ugat. Ami még érdekes, hogy az összes kutya csöndben volt a környéken. Az enyém teljesen nyugodt volt ma, szunyókált többnyire, amikor meg jött az eső a védett teraszról nézte.
-
Nimrod
addikt
Nyáladzás ellen mit lehet tenni? Régebben nem volt ennyire, de mostmár szinte mindig és repül szerte-széjjel amikor megrázza a fejét.
-
Nimrod
addikt
Kertes házban lévő kutyatartókhoz lenne inkább a kérdés. Hogyan oldható meg, hogy legyen kert is, de a kutya se legyen láncon? Két fő probléma van. Az egyik, hogy ha valaki elmegy az utcában, akkor végigszántja a kertet és szabályosan átszalad a sövényen (majd nyalogatja a lábát mert megsérti), de ezt teljesen véletlenszerűen. A másik, hogy szinte minden létező növényt (fák és bokrok előnyben) levizel, ezzel ki is írtva őket. Mit lehet ezek ellen tenni?
-
Nimrod
addikt
Egy furcsa dologra kérnék tanácsot vagy valami magyarázatot.
Nem a mostani az első kutyám és neki sem volt ilyen gondja eddig (bár hogy kinek is gond az jó kérdés), de már azért kicsit zavaró.
Arról van szó, hogy adott egy szép, nagy kaukázusi, akinek a hátsója bizony szinte mindig szarfoltos.
Nézegettem az aknáit, de az elmúlt évekhez képest nem láttam eltérést, ránézésre normálisnak tűnik. Se nem férges, se nem híg.
Ez a jelenség viszont úgy egy éve tarthat már, de legalábbis fél éve már biztos.
Mit lehet ez ellen tenni? Vagy ez normális ennél a fajtánál? -
Nimrod
addikt
Kaukázusim van, ennek a fajtának is vágják a fülét, teljesen feleslegesen.
Láttam vágatlan változatát is, szerintem közel sincs akkora eltérés a kettő között, mint a korábban említett dobberman esetében.
Sajnos az enyém pont az elcseszett vágás kategóriába esett és csak évekkel később derült ki (már így vettük). Ezért is mondom, hogy ilyen jellegű beavatkozást kutyán soha többet. -
Nimrod
addikt
Ilyen környéken én is elvinném sétálni, de ahol lakom az eléggé szemetes meg üvegtörmelékes.
Illetve, dehogy vinném... évente legalább egyszer át szokott szökni valamelyik szomszédba. Ilyenkor ha hazaviszem annyira húz, hogy borzalom. Menne ő szépen légvonalban, kerítésen mindenen át. Lehet, nem is érdekli a külvilág?
Illetve egyszer volt egy érdekes eset. Nem kiszökős típus, nem szokott kilógni, ha nyitva a kapu. Egyszer valamiért mégis megtörtént, bár semmi különös nem történt. Elment az utca végébe és ennyi is volt, vissza lett hozva, nem akarta megismételni. -
Nimrod
addikt
válasz Winner_hun #5220 üzenetére
Kis korában labdáztam vele és vettem volna ki a szájából, de jött vele egy fog is. Nem panaszkodott egy vakkantásnyit sem.
-
Nimrod
addikt
Az enyémhez ma ki kellett hívni az állatorvost, de az egészet csak elmondásból tudom, mert nem voltam otthon.
Úgy egy fél órára senki sem volt a háznál, aztán vérfürdő volt a látvány, kikaparta mind a két fülét. Állatorvost kihív, valamit adott neki, állítólag most egy hét türelem, addig nem sok mindent lehet csinálni. Sprayt vagy mit adott még a fülére, de azt nem fogja hagyni, illetve első dolga lesz dagonyázni utána.
Úgy néz ki műtét lesz, de erős kétségeim vannak a kimenetelét illetően. Lehet altatás lesz a vége. -
Nimrod
addikt
válasz kircipeti #5258 üzenetére
Ez már évek óta így van, csak sosem folyamatosan. Volt, hogy egy évig tulajdonképpen panaszmentes volt. Aztán utána olyan is volt, hogy egy hónapban többször is rohama volt.
Most éppen az van, hogy látszólag jobban van, de még mindig elég sokat vakarja a fülét.
Szerintem műtét lesz, csak nem akarom, hogy pont esős időre essen.Egyébként megfigyeltem, hogy ő is frontérzékeny, hozzám hasonlóan. Ilyenkor a tünetek is gyakrabbak.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Apple asztali gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Windows 11
- Bluetooth hangszórók
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest