- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Micro Four Thirds
-
PROHARDVER!
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
A gyorsulás az usb3 port gyorsabb adatkommunikációja miatt van (+jobb energiaellátás),usb2-es eszközt beledugva ált. 10-15%-os gyorsulás tapasztalható (jó esetben).
Naná,h érdemes,nem nézel/láttál 2,5" usb3-as teszteket
(pl. ezt) ,usb3-on (esata-n) egy 2,5" külső hdd szinte azt tudja (pici veszteséggel) mintha SATA 2-re lenne kötve,tehát egy ilyen 2,5" hdd olyan 60-80 MB/s körüli tempót (pl. TC másolás),v akár többet is tud,ez hdd teljesítményétől függ,nem usb3 lesz a szűk keresztmetszet.
Egy 2,5" usb3-as mobilrack meg azért nem nagy összeg, bőven megér annyit. -
kovsol
titán
Egy 2,5" samsung vinyóm van [link]
eddig egy usb2 -es rack ben szundított, mert nem is volt usb3 a gépemben és 30MB/s el tudtam róla másolni, most rákötöttem usb3 ra ugyan azzal a rackel és 35MB/s lett a vége így.Az lenne a kérdésem, hogy egy ilyen vinyó mennyit bír maximum? érdemes lenne belerakni usb3 rackbe? Csak mert ha alig lenne innen már gyorsulás akkor nem igazán fektetnék bele pénzt.
-
tomic
addikt
válasz
King Unique #9246 üzenetére
A trekstor nem az enyém.
Kerestem linket neked de nem találok.
Ez egy 2.5" ,de van egy sd kártya olvasója, és adaptere. De mintha lenne távirányító része is videó lejátszáshoz.
Szerintem nem egy mai darab. -
tomic
addikt
válasz
King Unique #9244 üzenetére
Koszi a segítséget.
Nem értem miért most jött elő ez a hiba . Eddig nem volt gondom ,de mindig tanul az ember valamit. -
tomic
addikt
válasz
King Unique #9242 üzenetére
Na úgy tűnik megoldódott.
Total commanderben átállítottam a beállítások menuben a másolási módszert.
Most másolja. -
King Unique
titán
Milyen üzenetet dob ki,nem tudod betenni
Sima írásvédettségre hivatkozik,akkor,ha maga az mkv file nem zárolt (másikat áttolta),akkor nem a külső hdd mappája írásvédett,ha külön helyre másoltad? (gép hdd-jén belül engedi mozgatni,v külsőn más helyre,mappába másolni?)
Esetleg még vírusírtó foghatja,milyet használsz? Azt kapcsold ki és úgy próbáld,akkor se megy,v esetleg csökkentett módban futtatva gépet
ha így se,unlocker se,akkor egyenlőre passz... -
King Unique
titán
Hoppá,nem figyeltem,írtad is milyen van benne...
,akkor olyat vegyél,az a régebbi Green lesz (35k körül árgép szerint)
Amúgy gyári WD-k "kényesek" arra,ha egy esetleges hdd cserénél más fajta vinyó kerül bele,ilyenkor elektronika letilthatja,de uazzal nyilván nem lesz gond(v akár új Green-el is elmegy,igaz az SATA3,de visszafelé kompatibilis,v más WD,de ezt az ajánlott topicban kérdezd pontosan).
(OFF)Milyen állapotban van,HD Seninel mit ír rá,h cserélni kéne,kondi csökkent,v gyenge/hibás szektorok(/OFF)
-
tomic
addikt
válasz
King Unique #9239 üzenetére
Semmi. Nem helyezhető át.
Nem értem. Eddig nem volt gond a másolással. -
King Unique
titán
Én is...,de tudod manapság már annyi féle-fajta van,különösen gyári külsőbe,h szinte képtelenség követni...
Illetve idehaza ez a márka nem nagyon található meg a kínálatban (csak elvétve) és ezért is. Külföldön vetted,v itthon
Amúgy abszolút jónak néz ki,tud vmi extrát is,usb3-on kívül,hdd milyen benne azt nem tudod?
Problémádra,unlocker talán megoldás lesz,reméljük.(#9238) tomic : hogyhogy,kilistázta mi fogja,feloldva se,v a "semmi"-t legördítve,van "áthelyzés" is,azzal se
-
tomic
addikt
válasz
King Unique #9236 üzenetére
Sajna ez sem rakja át
.
-
tomic
addikt
válasz
King Unique #9236 üzenetére
Koszi kipróbálom.
Sajnálom ha nem ismered ezt a gyártót.
-
King Unique
titán
Unlockerrel,ahogy korábban mondtam,linkeltem...,egy ilyen kis egyszerű progi telepítéséhez,használatáshoz meg csak nem kell mankó (klikk jobbegér--unlocker---kiválasztod a műveletet stb. leírás ) , vagy ez olyan bonyolult
Amúgy jónak,igényesnek néz ki a Trekstor,kösz a infót,új gyártóval bővült a "szókincsem"(#9235) ordogi: van neki külön topicja ,ott vsz tudják !
Amúgy,ha már szétszeded/szétszedted,látszik pontosan milyen WD van benne,nem? Olyat veszel,vmi green lehet,bár abban is van 2 fajta: EARS és EARX ,utóbbi állítólag picit gyorsabb. Esetleg RAID-es cuccokba spec 24/7 tartósabb hdd-et szoktak tenni (WD RE4),de azok drágábbak.
-
ordogi
csendes tag
Sziasztok!
egy kis tanácsra lenne szükségem. van egy mybook world-om. ketyeg benne két WDC WD20EADS-00R jelű winchester. Ezek 2TB-os raidbe kötött winyók. Az egyik egy kicsit gyengélkedik és elhatároztam, hogy cserélem őket. Milyen winyót lehet ebbe belerakni? Azt olvastam, hogy wd green-t kell, de mostanában milyen wd greenek felelnek meg a mybook worldnek?
Esetleg valaki tud tanácsot adni?
Köszi -
tomic
addikt
válasz
King Unique #9232 üzenetére
De hogy? Nem használok semmit most. Csak át szeretnem másolni.
honnan tudom megállapítani mi nem engedi, vagy mi használja.
Trekstore a neve. -
King Unique
titán
válasz
rayman2006 #9230 üzenetére
ok,máskor is szívesen.
(#9231) tomic: akkor szüntesd meg,nyilván...v ilyen xy dolgot nem enged csinálni file/mappával,v külső hdd-t nem enged leválasztani dolgokra jó az Unlocker progi. (feloldás,v igény szerint többi művelet vmelyike,azt kész)
Amúgy milyen külső vinyó,csak úgy statisztikailag ?
-
tomic
addikt
Sziasztok.
Tudnátok segíteni nekem abban ,hogy van a gépemben egy vinyo és erről szeretnek egy mkv fájlt átmásolni egy külső vinyora de nem engedi.
Szüntessem meg az írás védettséget névvel.
Egy másik hasonló fájlt mar sikeresen átmásoltam de ezt nem engedi. Mit kellene tennem és hogyan? -
rayman2006
tag
válasz
King Unique #9229 üzenetére
Helló.
Oké rendben jól felismeri.
Köszi a segítséget. -
King Unique
titán
válasz
rayman2006 #9228 üzenetére
Mivel külsőknél része a gyártástechnológiának a "rendes" formázás,azért egyáltalán nem szükséges újraformázni
Max akkor,ha fent említett xy okok közrejátszanak,v gond van vele,nem ismeri fel/kezeli rendesen az oprendszer stb.,de erről gondolom szó sincs. Jó az úgy,ahogy van,ráadásul NTFS.
-
rayman2006
tag
válasz
King Unique #9227 üzenetére
Helló!
Ez a Tevion külső merevlemez.Tv-re nem akarom kötni. Csak számítógépre Vista vagy Win-7.
Már megvolt gyárilag NTFS-re formázva.
Érdemes Win-7 lemezkezelőjével újra formázni?
Esetleg akkor 2 részre osztani? -
King Unique
titán
válasz
rayman2006 #9225 üzenetére
Gyári usb3-as MyBook-od van,v külön hdd és rack? Annyira nem szokták particionálni,ha csak nem direkt nem kell más célra egy új partíció (pl. filmnézéshez egyes régebbi lejátszók,TV-k csak FAT32-t tudnak és akkor egy olyan részt külön csinálni annak,ha egészet nem akarod arra tolni,,v talán biztonsági szempontból,h több partíció esetén egy esetleges meghibásodásnál másik partíció ép marad,bár ki tudja,h és hol mennek tönkre a szektorok) Illetve érdemes figyelni rá,h jól,a a megfelelő progival csinálja az ember,mert fordult már elő,h ezután az új partíciót pl.XP kezelte,de win7 nem,v fordítva,stb...
Tehát nem muszály,meg ha MyBook,akkor több partíciót lehet nem megfelelően kezelhet a WD Smartware progija (bár nem próbáltam),de,ha akarod,lehet,csak megfelelően. Mekkora méretűre,az tetszőleges.(#9226) DjKoxi igen,abba is akár
,meg 2,5" usb3 microB-jébe is bele lehet tolni a 2-es microB,volt aki így csinálta,csak megemlítettem...
-
DjKoxi
senior tag
válasz
King Unique #9224 üzenetére
USB 2.0-s.
Van egy tevion 3,5" 3.0 USB-s is, és most is igazad van, mert nagyon hasonlít rá a 3.0 csatlakozó felső része. Először mikor láttam azt hittem, direkt olyan, de utánaolvastam szerencsére -
rayman2006
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
Van egy 2tb WD20EARX vinyót külső merevlemezként usb3 rack-be adatáróllásra és időközönként róla filmnézésre lesz használva.
Ilyenkor érdemes particionálni számít valamit fel van-e osztva vagy egybe van a 2tb?
Ha igen milyen részre érdemes felosztani?
Köszönöm -
King Unique
titán
Akkor gondolom usb2 -es M2 lehet,azért tudod fényképező nyilván usb2 Mini/MicroB kábelével használni. V netán usb3 microB-jébe erőszakoltad bele,nem azért,de volt már rá példa...
Amúgy mért nem usb3-asat vettél
,ráadásul azokban új,gyorsabb samu M8 hdd-k vannak,bár annak indítóárama kicsit nagyobb lehet,mert egyeseknél usb2-be csak Y kábellel ment...
-
DjKoxi
senior tag
válasz
King Unique #9221 üzenetére
Megerősítem. Nekem egy samsung 640GB-os M2-es 2,5"-os külsőm van, és a fényképezőhöz kapott kb 1,8 m-es USB kábellel használom mindig, gond nélkül. Tv, médialejátszó, számítógép.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #9221 üzenetére
SP A80-hoz láttam,ilyen rövodet,meg aszem 1-2 gyárihoz akad még,de Y tápkábel vsz megoldás lesz problémádra. Illetve,ha sztali pc-n használod,ugye arra odafigyeltél,h külső hdd-t,mindig a hátlapi (közvetlen alaplapi) usb kivezetésre kösd,mert előlaői kivezetésen nem pörög fel? (kivétel usb3.0,v vmi prémium katagóriás,megvövelt áramerősségű usb2 ház)
Ezeket venni venni pl. számtechboltokban (célszerű) ,webshopból rendelni,elektronikai áruházakban pl. MM,Saturn,Euronisc stb. lehet. -
King Unique
titán
válasz
Razor18 #9220 üzenetére
10 cm...a legtöbb gyárihoz 20-40 (50) cm-ereset adnak,v néha "noti méretű" rövidet,mint amit mondasz,de amúgy milyen külső hdd (gondolom 2,5",de milyen),milyen usb kábel (2.0/3.0)
Csak mert amit mondasz apa-apa (male-male),az usb A-A hosszabító kábel,viszont a legtöbb 2,5"-en usb2-nél A-MiniB,v A-MicroB, usb3-nál A-MicroB szokott lenni.Igaz van A-A csatis is,pl Silicon Power A70/A80-on láttam,meg Aldis Tevion 2,5"-eken.(csaknem vmi olyanod van?)
Azért nem ismeri fel,mert nem kap elég áramot a külső hdd,a hosszú kábelen "elveszik az áram",ezért ajánlott a gyári (röviddel) használni,de ált.1,8m még nem szokott akkora gond lenni,nekem WD-im is simán mennek 2m-essel usb2/3 -ba is.
Viszont erre megoldás a 2 végű "Y" tápkábel ("filléres" tétel), v van hosszabb kábel végére Y elosztó is.
A-A-ba 10 cm nem is tudom vehető -e,ált hosszabb szokott lennia választékban...sima A-Mini/Micro B-be,v Y-ba szokott rövidebb lenni. -
Razor18
tag
Sziasztok,
külső HDD-hez való kb. 10 cm hosszú USB-USB (mindkét vége "apa") kábelt lehet venni valahol? Sajna a MediaMarktban kapott 1,8 m-es vezetékkel legtöbbször fel sem ismeri a PC a drive-ot, de ha ilyen rövidet használok, minden OK.
köszi
-
King Unique
titán
válasz
#16695808 #9218 üzenetére
Win alatt ált.nem szokott kompatibilitási gond lenni,elvileg Linux alatt is mennie kéne,de elképzelhető...vmi +driver lehet kell neki. Hogy is próbáltad ki,egy 3,5" külső rackbe (olyant vettél,ami kell,milyen a hdd?) beletetted régi hdd-t,rádugtad linuxos gépre és nem ismerte fel,csak 1x,v mi
(hdd windows-os gépből maradt meg,mert lehet NTFS-re van tolva és amiatt,v átfomáztad XFS,EXT..-ra?)
Ha adattárolónak akarod,akkor talán praktikusabb az 1.(mobilrack) A másodikhoz ne madnak vmi dobozt,csak ami képen van? (3,5" mobilrack ügybe,a korábban említett topicban érdeklődj) -
törölt tag
csináltam már egy használt cuccal egy próbát és a win telepít drivert hozzá mikor bedugod, de egyszer felismerte egy pillanatra aztán ki be dugás után meg nem, a másik lemezzel próbálkozva még fel se ismerte. formázni akartam a lemezt, ez meg (ha látta) sikerült is de csak a gparted szerint, a fájlkezelők (LXDE, gnomecommander...)
pl: egy ilyen
http://www.thankyouverymuch.info/ebaye/galleries/123/2027.jpg
kb 2800 Ft-ot megérne nekem +pár gb a filmeknek (a mai lemezárakat nézve)
várom a tapasztalatokat?
érdemes-e esetleg csak ezt:http://cdn1.webvoo.com/cdn2/120402/09/7b/82/pcabusbx0017_1_acc.jpg
venni, mert ez még olcsóbb?
lehet hogy linuxra nem kompatibilisek ezek a cuccok? -
Burki
aktív tag
válasz
King Unique #9215 üzenetére
Nemrég lecseréltem a laptopom, és a fix konfigurációk közül egy olyat választottam, ami teljesítményben erősebb, viszont usb3 nincs benne,csak esata. Viszont menet közben rájöttem,hogy azért néha határozottan jól jönne a nagyobb sebesség.
-
King Unique
titán
Ez csak egy sima átalakító,nagy hibalehetőség nincs,max átviteli sebesség mennyi lesz (veszteség lesz-e,v sem), hdd-nek elég lesz,mert esata,usb3 elméleti sávszél bőven több.Sok tapasztalat nem kell ehhez,bár,h pontosan ezen márkájú milyen,azt nem vágom
Mihez kéne
korábban vettek Delock-ot,az jó volt állítólad,de ez se néz ki rossznak,kisebb mérete miatt praktikusabb is. -
Burki
aktív tag
Kicsit off topic, de nem találtam alkalmasabb helyet a kérdésnek.
[Ilyet] használt már valaki? Mik a tapasztalatok róla? -
Styleboy
tag
válasz
King Unique #9208 üzenetére
Na hát tegnap este megnéztem úgy, hogy egy másik vincsesztert raktam a házba. Azzal meg így működött. Ezek szerint a vincseszter kuka.:S:S Csak azért nem értem mert, úgy 1 hétig nem használtam. És mikor most rádugtam azóta semmi:S:S
Azért köszönöm a segítséget. -
King Unique
titán
Akkor ok!
Előfordul ez sok eszköznél,h nemcsak külső hdd,de más akár optikai meghajtó,TV,teló stb. kicsit instabilan müxik bizonyos helyzetekben és a lelke,a vezérlőszoftver (firmware) update csodákra képes.
Amúgy nem válaszoltál,h pontosan milyen cucc is ez,mert Kingston külső hdd-ről nem hallottam még,v TV-n is volt fw update -
King Unique
titán
válasz
gabrielarky #9210 üzenetére
Hát "innen" csak találgatni tudok,lehet jobb esetben tényleg a táp adapter sérült meg és cseréjével orvosolható a probléma,de lehet, - ha nem is maga a hdd - hogy a "keretben" szállt el vmi az elektronikájában,az már cinkesebb...(nálam is volt olyan,h néha szikrázott usb port,de nem volt gond belőle,bár ki tuja itt lehet az csinált vmit) Amúgy samu G széria,nem éppen a legjobb
,már többen panaszkodtak rá,ehhez vmelyest hasonló,v más problémák miatt,S3,M3 ajánlottabb. (amúgy mért monitorra dugtad,közvetlen filmnézésre ment,mért nem pc/notira?)
Tehát,ha még LED sem gyullad ki az elején,lehet nem kap áramot,cserélj tápadaptert (adatkábel meg gondolom jó),v rack hiba esetén,gariba ugyan kicserélnék kompletten egy újra,de akkor meg adatok ugrottak,mert régi cucc (adatokkal együtt) az övék lesz ilyenkor...(adatmentés szakinél meg drága)
Szal ezt próbáld ki,ill. G3 szétszedhető,az alján lévő gumitalpakat csavarhúzóval kiszedve,ott lévő csavarokat eltávolítva,elvileg sérülésmentesen szétkapható (gari zárjegy talán nincs benne) (youtube).Vinyót kiveszed átteszed vmi 3,5" mobilrackbe,amikhez adnak tápot,kábelt (ezt v kölcsönkéred vkitől,v veszel, + 3,5" topic),azt ott kiderül,hdd jó-e és adatok is megmaradnak jó esetben.
ha meg +1 hdd veszel natúrba,arra áttolod cuccokat,G3 hdd-je vissza eredeti helyére,cuccokat letakarítva,azt beadod gariba,adnak újat,de ez már csak hab lenne a tortán...
Ennyit tudtam hirtelen,de további infóért látogass el HDD probléma, segítsetek! (nem adatmentés) topicba,mert ki tudja,lehet csak vmi szoftveres beállítás,probléma kérdése és nem kell szerelni,cserélni adaptert,v mást.(bár szerintem kell)
-
gabrielarky
tag
Sziasztok!
Van egy igen nagy problémám. Decemberben vásároltam egy Samsung G3 1.5TB külső HDD-t, hogy végre legyen hová átrakni az évek óta gyűjtögetett cuccaimat illetve mivel vettem végre egy full HD monitort is, így tettem rá HD filmeket is bőven.
A monitoron (Dell U2410) van 2 usb port, ezekre dugva használtam a drive-ot, időnként ki kellett húzni az USB-t és visszadugni (pl. emlékeim szerint miután készenlétből visszakapcsoltam a gépet nem indult újra a cucc) ilyenkor felpörgöttt és megjelent rendesen a meghajtó, tudtam használni normálisan. Sebesség és badblock probléma nem volt vele a HD sentinel szerint, tökéletesen működött.
Tegnap éjfélkor jutott eszembe, hogy áthúzok a gépre pár lossless zenét (csak abból 400 gigát gyűjtöttem az évek alatt ami rajta van...) és mikor bedugtam a monitorba az USB-t se kép se hang, ki sem gyullad a fehér lámpa az elején, fel sem pörög a winyó, mindezt úgy, hogy 1 nappal előtte még vígan használtam.
Apróság de lehet hogy számít, hogy amikor közvetlenül a gépbe dugtam az USB-jét, picit szikrázott, de a lámpa egyáltalán még csak fel sem villant. A monitor USB-be visszadugva nem volt szikra és kipróbáltam most laptopban is, itt sem szikrázott, de továbbra sem gyullad fel a lámpa.
Nem vagyok elektromos szaki, de úgy gondolom, nem a winyóval lehet a gond, mert el sem jut odáig, hogy egyáltalán felpörgesse, mintha nem is kapna áramot. A kábeleket ellenőriztem, nem úgy tűnik mintha meg lennének törve, de nincs kizárva hogy az asztal alatti gurulós szék ráment volna a tápkábelre mert a 3 éves lányom rendszeresen tologatja és előfordulhat, hogy párszor rátolta a kábelre.
Nagyon megköszönném, ha valaki akinek volt hasonló tapasztalata, jelezné hogy mire jutott, mert elég fontos adatok is vannak rajta és ha szétbarmolom, hogy kivegyem a winyót hátha működik, onnantól ugrott a gari.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
beiz
csendes tag
válasz
King Unique #9204 üzenetére
Úgy néz ki, a firmware frissítés segített. Le is kopogom (koppkopp-kopp) Köszi. :-)
-
King Unique
titán
válasz
Styleboy #9207 üzenetére
Hát ez alapján,lehet vmi driver hiba...eszközkezelőben nincs sárga felkiáltójel előtte
Én régebben XP-n,samsung külső dvd íróval voltam így,h egyszer csak nem ismerte fel (mást írt ki rá ,xy usb device),azt eszközkezelőbe eltávolítottam illesztőprogiját és restart után újra rádugva működött rendesen,nem tudom te esetedben ez használ-e,egy próbát talán megér... (e cikk alapján is vmi ilyesmiről lehet szó)
Végülis akkor jobb esetben csak ez lehet a gond,ami fenti módszerrel (v ha van hozzá vmi driver gyártótól,az felrakásával) orvosolható,ha nem ez akkor keret szállt el=átteszed máshova,pl mobilrack,v durva esetben vinyó tényleg kuka.
Majd írd meg,h alakult,kíváncsi vagyok -
Styleboy
tag
válasz
King Unique #9206 üzenetére
Pontosan ezt írja ki,hogy SPIF301 USB2SATA Bridge USB Device. Régebben kiirta egyböl hogy Maxtor 500Gb külső HDD
Hát hogy kevés e neki a nafta azt nem hiszem mert eddig tökéletesen működött. És egyik napról a másikra kezdte ezt csinálni. :S:S Szóval nem tudom. Lehet akkor ha nincs más akkor a kis netbookot megbontom (inkább mint a nagyott) és akkor csak simán kicserélem a vincsesztert és ha ott felpörög és felismeri akkor a ház a ludas,de ha mégse akkor a vincseszter adta be a derekát. -
King Unique
titán
válasz
Styleboy #9205 üzenetére
Mit ír ki
Annyit tudok mondani,(1.) h lehet kevés neki a nafta és meg kéne próbálni 2 végű usb Y kábellel,v ha már szétszedted,akkor (2.) a vinyót átrakod egy mobilrackbe ,ha elektronikája ment el. (egyik se olyan nagy költség)
(3.) Lehet hdd döglött meg,bár vmi diagnosztikai progi nélkül (HD Sentinel),nem lehet biztosan tudni,v oprendszerbe vmi progi,vírusirtó kavar be,blokkolja...
ahogy előbb írtad,rádugva vinyó nem pörög fel,nem rezeg finoman a háza,ilyenkor jó esetben kevés nafta miatt Y kábel megoldás lehet,rosszabb esetben mobilrack,v vinyó dead. -
Styleboy
tag
válasz
King Unique #9196 üzenetére
Hát nem tudtam rádugni külön gépre mert csak laptop áll rendelkezésre.
Ezért lenne fontos azt megoldani. A kábel biztos hogy nem rossz mert kettő is van és egyikkel se megy csak érzékeli hogy rá van dugva, csak nem ismeri fel mert teljesen mást ír ki mint régen. -
King Unique
titán
Netről letöltögetett Full HD filmekből (videókból) is többféle minőségű van,van aminél a képkocka másodpercenkénti megjelenítése picit kisebb,ezért "jobban elmegy",a nagyobb számúnál meg akár akadozhat.Nem pont ilyen "filmes-TV-s" célokra valók a külső hdd-k
,van arra hdd-s médialejátszó stb.,de ált.menni szokott ezekkel is a dolog,Full HD-hoz ált.usb2 elég,de fenti ok,vmint usb2 karcsú sávszélessége+maga a hdd gyorsasága (5400/7200 rpm) is befolyásolhatja ezt negatívan...Illetve használat közben a vinyó melegszik és bizonyos hőmérsékleten,v a fölött veszíthet teljesítményéből+ még lehet TV usb portján energiellátás is ingadozhat.
V maga a külső hdd nem igazán stabil ilyen célra,egy firmware frissítés (ha van hozzá),lehet vmit lendíthet a dolgon.TV-re dugva,ha van +1 szabad usb port,egy Y kábel stabilizálhatja,ha az a baja...( v nem lehet eredeti kábel tört meg vhol,érintkezési hiba?) Innen távolról csak tippelni tudok...
Vannak olyan médialejátszók,amelyekhez esata portján keresztül,ilyen csatis külső hdd köthető,az stabilabb lehet ilyen célra.
Azt nem írtad pontosan milyen 2,5",nem is tudtam Kingston külső hdd-et is gyárt (ssd az igen),én Kingmax-ról hallottam,de ilyenről még nem
-
beiz
csendes tag
A következő lenne a kérdésem.
Van egy Samsung LCD tévém (HDMI, usb stb csatlkaozási pontok), amelyhez vettem egy 2,5-ös külső HDD-ét (Kingston, 500 GB). USB-vel kötöm össze a kettőt. Minden remekül megy, kivéve a nagy felbontású filmeket.
A 720-as filmek nézés közben meg-megakadnak. (Érdekes, mert nem mindegyik filmnél tapasztaltam. Pl. sorozatnézés közben soha nem akad meg, legfeljebb a főcímnél egyszer, de "egészestés" filmnél tuti, hogy szakadozik.) Nem meghatározott időközönként tapasztalom ezt, hanem össze-vissza. Hirtelen megáll a kép...2-3 másodperc és megy minden tovább.
Olvasgattam különböző fórumokon és arra jutottam, hogy lehet az USB a ludas a dologban? Túl lassú az adatátvitel az ilyen típusú filmekhez? Vagy csak nem egyenletes?
Mit tehetnék, hogy zökkenőmentesen menjenek a nagy felbontású (akár 1080p) filmek is külső HDD-ről?
(Minden megoldás érdekel. Más típusú HDD-ét kellene beszereznem? Esetleg jó lehet hozzá más kábel? Mit tegyek?)
Köszönöm.
-
King Unique
titán
válasz
#16695808 #9201 üzenetére
Vannak átalakítók is,de ha nem tudod hova kötni/gépbe tenni,akkor talán legjobb megoldás egy mobilrack,ami uez,csak "bedobozolva" kompletten.Azt nem írtad mekkora a vinyó,3,5" asztali (v noti 2,5") ?
Pl. mobilrack,van sima IDE,v combo SATA+IDE is (célszerűbb ez,akkor mind2-t tudja), v más alternatíva a dokkoló,abba csak beleállítod a vinyót azt kész.
De pontos,konkrét javaslatokért,keresd fel a 3,5" mobilrack topicot !
Dokkolóba csak beleállítod a hdd-t,mobilrackbe belerakod-csatikat összilleszted átalakító elektronikával,becsavarozod azt kész,gépre usb rádug,azt onnantól hasonló,minr egy pendrive...+esetleges driverek telepítése,formázás,ha kell stb. -
törölt tag
lenne gy kérdésem, van egy 40gd-os ősrégi belső (asszem ATA, de nem bizti) merevlemezem. nem tudom a gépbe belerakni, mert van egy benne és nem tudok mégeggyet sehova se dugni (asrock N68-S alaplap) van-e erre valakinek ötlete?
a másik ...láttam olyanokat hogy ata/sata-usb átalakító, lehet hogy ez lesz a megoldás? és ez hogyan működik?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- Milyen monitort vegyek?
- Google Drive
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Gigabyte AORUS 2TB M.2 NVMe PCIe 3.0 SSD!
- 2x Kingston SATA SSD 240GB (480GB)
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest