Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz balazs1956 #22746 üzenetére

    Ha NTFS partíció helyett RAW lett USB-s csatlakozásnál, akkor reális, ha formázni akarja a Windows, sőt az utóbbi esetben eleve ez a jellemző. Ha esetedben nem csatlakozási, érintkezési probléma miatt ilyen USB-n, hanem tartósan, az eszköz újracsatlakoztatás és a Windows újraindítása után, valamint másik gépen, másik Windowson próbálva is, akkor azzal nem nagyon lehet mit kezdeni. Ráadásul ha RAW, akkor a CHKDSK sem használható. Esetleg meg lehet próbálni egy másik topik hozzászólás végén leírtak mintájára visszaállítani az NTFS partíciót, de ha fontos adatok vannak a lemezen, akkor az adatmentés a biztosabb és biztonságosabb megoldás. A másik lehetőség meg nyilván az újraformázás, újraparticionálás, de az eleve destruktív folyamat, vagyis a HDD-n lévő adatok törlésével jár.

    "Több lemezen kipróbáltam, az eredmény ugyanaz, formázzam!"

    Mármint ha ennél az IDE/SATA-USB adapter használatánál más HDD-k az előbbi probléma áll fenn, akkor az nem éppen normális. Ez esetben akár az adapter, vagy annál az USB-kábel hibája is szóba jöhet. Ha van rá lehetőség, akkor másik adapterrel / dokkolóval / külső házzal is ki kellene próbálni a HDD-t. Valamint ha van a közelben asztali PC, akkor abba téve SATA-n.

    Egyébként ezek mekkora tárolókapacitású HDD-k és milyen partíciós séma van rajtuk? Ha 2 TB+ és GPT, valamint SATA-n lettek inicializálva és particionálva, akkor viszont nem meglepő a jelenség, amivel kapcsolatban az egyik társtopik hozzászólásában le van írva a lényeg. Vagyis ez esetben "csak" ennyi a gond.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák