-
PROHARDVER!
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
qpadb
csendes újonc
válasz
King Unique #5477 üzenetére
Szektorméretnél ezt látom:
C:\WINDOWS\system32>fsutil fsinfo sectorinfo s:
LogicalBytesPerSector : 512
PhysicalBytesPerSectorForAtomicity : 4096
PhysicalBytesPerSectorForPerformance : 4096
FileSystemEffectivePhysicalBytesPerSectorForAtomicity : 4096
C:\WINDOWS\system32>fsutil fsinfo ntfsinfo s:
Bytes Per Sector : 512
Bytes Per Physical Sector : 4096
Bytes Per Cluster : 4096
Bytes Per FileRecord Segment : 1024
Jól értem, hogy ez 512/4096 bájt logikai és fizikai szektorméret, tehát 512e?Ewent EW7055 nem tudja UASP-ot, pedig az ASM1153 chipje elvileg támogatja. Viszont csak 3Gbps SATA busza van.
Az általad linkelt ASM1153E chip viszont már 6Gbps SATA buszos. Kerestem hát valami észszerű házat UASP + 6Gbps SATA jellemzőkkel, ...és végül vettem gyorsan egy Sharkoon Swift Case PRO-t, amit már ismertek.
Pár infó, ami érdekes lehet:
- Tiszta fém ház kívül-belül, és sokkal robusztusabb a belseje, mint az Ewent hajlékony műanyagja.
- Szépen látom az Ewent házban inicializált és formázott Seagate 4TB partíciót a Sharkoon házban is.
- UASP van // 5Gbps USB 3.0 // 6Gbps SATA busz // 12TB-ra tesztelte a gyártó
- LED-ek így működnek: Bekapcsolva kék ég. Használat közben kék ég + piros villog. Elalvásnál kék ég + piros ég. Hardver biztonságos eltávolításnál szintén. PC kikapcsolásnál szintén. (szerencsére mindkét lámpa halvány)
- Szektorméret ugyanúgy néz ki, ahogy Ewent-nél, tehát 512e, ha jól értem.
- SMART adatok ugyanúgy látszanak HDS-ben.Sharkoon-t megtartom, így ezzel elveszítek 3 év garanciát (Sharkoon 2 év, Ewent 5 év). Gyors SSD-ket a jövőben nem lassítja be 3Gbps SATA busszal és UASP hiányával. Kidolgozásban egyenrangú a Thermaltake Max4-gyel, és azzal sincs gondom.
StarTech márka is jónak tűnt, de inkább feleannyit költöttem, ugyanannyi garanciáért.Random Read felment 0,8MBps-ről (Ewent) 3MBps-re (Sharkoon), a többi érték nagyjából ugyanannyi:
Új hozzászólás Aktív témák
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú (ELKELT)
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest