Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Hege1234 #4463 üzenetére

    Helló!

    A gyártó oldalán azt írják, hogy ez a javítás Windows 8-hoz lett kiadva, meg gondolom 8.1-hez is. Ha valóban csak ezen operációs rendszereknél jelentkezik a probléma, akkor az egy dolog. De, ha más Windows-verziók, illetve más platformos desktop OS-ek esetén is ilyen hibát produkál a dokkoló a (régebbi) gyári firmware-rel, akkor az nem éppen a legjobb.

    A külső oldalakról összevadászott firmware-ek próbálgatása nem mindig eredményes és ugyanakkor eleve magában hordozza a kockázatot is. De, ha jelen esetben maga a gyártó biztosítja ezt a dokkolóhoz, akkor annak illene probléma nélkül működnie. Ha valóban NS1068 chip van benne, akkor ahhoz viszont az NS1066-hoz való firmware nem lesz jó. Legalábbis normál esetben nem, illetve a nem megfelelő firmware akár "téglásíthatja" is az eszközt! Egyébként pl. a station drivers és más hasonló oldalakon is csak az NS1066 chiphez találni firmware-t. Az Orico oldaláról letöltött amúgy a 2.16.49.280 verzió, azaz nem a legújabb.

    Nekem van egy Norelsys NS1066 chipes 2,5"-os külső házam, amelyről egy teszt is készült. Annál az MPTool mutatja a firmware verzióját is. Ha esetedben a dokkolónál nem, akkor az érdekes. Ha valóban NS1068 chip van benne, attól még elvileg megfelelően fel kellene ismernie a programnak. Másfajta (pl. nem Norelsys) vezérlőknél szokott olyan lenni, hogy ugyan megjelenik az eszköz és néhány infó az adott sorban, de pl. a firmware verziója már nem. A frissítést pontosan a leírás szerint próbálod csinálni, a megfelelő bin fájlt (firmware) betallóztad?

    Egyébként a frissítés az előbb említett tesztben már nem lett kipróbálva. Illetve ilyen jellegű tapasztalat itt a topikban az ASMedia és a JMicron vezérlőkkel van.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák