- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Home server / házi szerver építése
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen széket vegyek?
- Autós kamerák
-
PROHARDVER!
Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Worker
aktív tag
válasz King Unique #5928 üzenetére
Most már értem hogy is van ez!
Köszönöm, hogy ilyen részletesen leírtad!!!"To them... You're just a freak... Like me!" - Joker
-
Worker
aktív tag
válasz King Unique #5925 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
PWEM2-G2 - láttam én is h ehhez adnak mindkettőt, viszont ezt Mo-on senki se forgalmazza...
Mivel erre az M/M+B/B-key kompatibilitásra nem tértél ki külön, csak visszakérdezek:
Egyrészt, ezzel nem fürdött még be itt senki, csak a SATA/NVME dologgal?
Sztem ezt a key-dolgot sokkal könnyebb benézni, mert a gyártók gyakran nem is nagyon tüntetik fel, meg így nekem is csak akkor esett le h EZT is nézni kell mikor már ezeket bújtam csomó ideje, és volt 1-2 komment ahol ilyen kompatibilitási dolgok miatt panaszkodtak...Pl. ORICO M2PV-C3 lehetne nálam a befutó, viszont korábban láttam vmi kommentben h M-key-t nem támogat (most nem találtam ezt meg)...
Direkt rákerestem megint, szinte sehol nem térnek ki (hivatalos oldalon sem) arra h milyen key-el kompatibilis, bár amazon oldalán azt látom most mégis h M és B+M OK neki.
Vagyis esélyesen ez maradna így, csak aggaszt h miért szarják ennyire le ezt a key-dolgot még a gyártók is... nehogy a végén mégse legyen jó a WD-hez..."To them... You're just a freak... Like me!" - Joker
-
Worker
aktív tag
Sziasztok!
WD ill. Samung SSD-ben gondolkodom, egy ASUS AX58U router 3.2 (Gen 1 x 1) USB portjához szeretném csatlakoztatni, elsősorban torrentezés céljából.
Tudom, hogy valószínűleg nem fogom kihasználni az nvme sebeség előnyét, viszont olcsóbb most egy WD Blue SN570 1TB, mintha egy standard 2.5-öst néznék ugyanezen márkákból.Akkor meg már ha lúd, legyen kövér alapon: ha lenne kompatibilis alaplapom akkor abba bepakolnám később (nem fogom ronggyá torrentezni), valamint kisebb helyet is foglal (néha bejátszanám "pendrive gyanánt"), meg tán áramból is kevesebbet vesz fel mint egy 2.5 (hogy a router single usb-je adapter nélkül is tuti "elbírja").
Viszont a ház nvme ssd-hez egész drága... nehogy a leves drágább legyen mint a hús
Az ORICO PWM2-G2 és ORICO PWDM2-G2 a legolcsóbb kompatbilis amit találtam, viszont ehhez vennem kéne egy USB-C > USB-A (min. 3.1) kábelt, mert csak USB-C > USB-C kábelt adnak hozzá... És itt meg vagyok lőve, mert rövid, "vastagabb" kábelt (istenbocsá egy apa-apa C>A adaptert?!) párezerért nem nagyon lelek... (lehet én vagyok lúzer, de ha ti találtok, akkor jöhet link...). (ezt akartam kábeles topikban felvetni, de halott topik)
Ezért elkezdtem nézni picit drágábbat is amihez adnak C>A kábelt de fáj a szívem 10ezer körüli pénzt egy házért kiadni... de ha nincs más, akkor legyen.
Viszont: azt olvastam több helyen, h némelyik ház (hiába nvme), nem kompatbilis ezzel az ssd-vel, mert az "M-key"-t nem támogatja.
Elvileg a WD SN570 M-KEY, ha jól értem h az 5-pint kell nézni.A fenti 2 elvileg kompatbilis az M-key-el (B+M és M-key van az adatlapjukon - PWM2, PWDM2), de a drágábbaknál nem mindről találtam meg h miket támogat... de ezek is szóba jöhetnének, ha nem találok "az olcsókhoz" kábelt/adaptert (mert ezekhez legalább adnak C>A kábelt).
Ezek közül (ha kompatibilis egyáltalán mind), melyiket ajánlanátok?ORICO PRM2-C3 (elvileg csak M-key?!)
ORICO M2PV-C3 (elvileg csak B és B+M-key, vagyis NEM kompatibilis?!)
Silicon Power PD60 (elvileg csak M-key?!)
RaidSonic ICY BOX IB-1807MT-C31 (elvileg csak M-key?!)
RaidSonic ICY BOX IB-1817M-C31 (elvileg csak M-key?!)RÖVIDEN a kérdésem:
Az ORICO PWM2/PWDM2-höz milyen C>A adaptert/kábelt lehetne venni, vagy ha nem úszom meg olcsóbban/egyszerűbben extra kábellel (mintha eleve drágább házat néznék), akkor a lenti 5-ből melyiket ajánlanátok (ha egyáltalán kompatibilis mind a WD SN570-el?
[ Szerkesztve ]
"To them... You're just a freak... Like me!" - Joker
Új hozzászólás Aktív témák
A topik 2,5"-os és részben M.2 méretformátumú, valamint USB, Thunderbolt stb. csatolófelületű külső házakkal foglalkozik és ad információkat, tanácsokat a vásárlók számára. A 3,5"-os külső házak, dokkolók és gyárilag készre szerelt külső merevlemezek az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak, az ügyben értelemszerűen ott tessék érdeklődni
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
• Milyen belső merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- BestBuy topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- NBA és kosárlabda topic
- Vicces képek
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- iPhone-t használók OFF topikja
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest