- Az elmúlt 8 évének legnagyobb felvásárlását jelentette be a Samsung
- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
Új hozzászólás Aktív témák
-
c41r0^
őstag
Asszem 6os Biofinity-t veszek Cycleannel az "első linkről" én is, és a folyadékot tudom használni a Biofinity-hez és a CIBA Focus Monthly Visitinthez is.
Ha beválik a Biofinity (itt ugye 7K egy 6os csomag) akkor sztem nyugdíjazni fogom a Focus Monthly Visitintet (5.8K egy 6os csomag). Meglátjuk.
-
c41r0^
őstag
A Biofinity-hez jó a Solo Care Aqua folyadék? Rákerestem a szilikon-hidrogél lencsék (ilyen a Biofinity is) ápolására és ezt találtam, remélem nem csak marketingszöveg:
Ugyanis vennék egy 6db-os Biofinityt próbára és a mostani lencsémhez is használtam már a Solo Care Aqua-t (meg RENU MultiPlus-t, mikor melyiket, mindkettő jó ugyanis).
Vagy rendeljek inkább az itt javallott Sauflon Cyclean-t is a webshopról? És az vajon jó-e a CIBA Focus Monthly Visitint vifilcon-A lencséhez (a termék leírása alapján igen, mert "Mindenfajta lágy kontaktlencséhez"-t írnak)?
-
Nordik
őstag
válasz
Ariadne #1393 üzenetére
Ebben megoszlanak a vélemények, hogy a bontástól kell számítani vagy a hordási idő számít. Erről feljebb beszélgettünk is. Szerintem többen gondolják úgy, hogy a hordási idő számít és nyugodtan állhat a lötyibe. Én is emellett állok, végülis a tartóban is zárt közegbe van, igaz egy kis levegő szorulhat alá, de további szennyeződés nem kerülhet bele. A lötyi meg azért van, hogy fertőtlenítse, esetleg érdemes cserélgetni, így mindig friss folyadékban úsznak a lencsék.
Amúgy itt természetesen nem arról beszélek, hogy a havi lencsét ha nem hordjuk, (csak ázik a lötyiben) akkor akár 1-2-3 hónap múlva is betehetjük. De ha mondjuk a 2 hetes lencsét csak 3-4-5 naponta hordjuk, akkor nem kell két hét után a kukába dobni, hanem mondjuk 1 hónap után. De kövezzetek meg, ha hülyeségeket beszélek. -
Ariadne
őstag
5 nap/hét hordással úgy átlagban. Az idő nem attól függ, hányszor hordod, hanem egyszerűen a bontástól egy hónapig jó hivatalosan az egy hónapos, ugyanígy a bontástól két hétig a kéthetes. Ha figyelted esetleg, elkezdenek száradni és igen, fehérje lerakódás kezd kialakulni rajtuk a hordástól idővel, de ettől függetlenül egy két heteset a bontástól két hét után akkor is ki kellene dobni, ha csak kétszer tetted be. De nyilván ha kevesebbet hordod, többel lehet túlhordani, mert pl. a fehérjelerakódás nem érnti annyira.
Egyszerűen addig hordom, ameddig kényelmes, ha elkezdem érezni, hogy kényelmetlen, kidobom. Úgy igazán egy hónaposnál azt mondanám, hogy egy héttel nyugodtan lehet tovább hordani, tovább azért nem bölcs dolog, akkor se, ha én ezt teszem.Csak így nagyon sok év lencsézés után már lazára veszem a dolgot.
-
Nordik
őstag
válasz
Ariadne #1391 üzenetére
És ezt hogyan csinálod? Tehát úgy jön ki az 1 hónap a túlhordással együtt, hogy csak közbe-közbe hortad?
Mert a 2 hetest én is így hordom, tehát naggyából számolom, hogy mikor jön ki a 14szer "betevés".
Most nyáron van, hogy 1 héten csak egyszer-kétszer van bent. Kidobni meg nem fogom ezért...
A higiéniával kapcsolatban pedig: Nekem egyszer azt mondták, hogy a 2hét, 1 hónapos lencséken stb. 3hét után kezd lerakódni nagymértékben a fehérjék, baktériumok ilyenek. Szóval én ezért a 2hetes lencsét, max. 3 hétig szoktam hordani.
-
Ticsi.
csendes tag
Valójában meddig lehet használni pl. egy havi lencsét? Milyen hatásai lehetnek, ha tovább használom?
-
Nordik
őstag
válasz
Csabee. #1378 üzenetére
Ha 2 hetest szeretnél, szerintem Acuvue Oasys. De előtte egyeztess a dokiddal!
Az Oasys-t én 3 hétig hordom általában úgy, hogy hétvégén szemüvegezek, meg néha hét közben is néhány napot. Persze nem mondom azt, hogy te is hord túl!Jut eszembe, leadtam a rendelésem Opti-Free RepleniSH lötyire, remélem beválik és jobb lesz mint az Express. Majd igyekszem írni tapasztalatokat.
-
lorcsi
veterán
-
c41r0^
őstag
válasz
Ariadne #1372 üzenetére
igen, ezt meg én támasztom alá, mondjuk ez a lencse típusától is függ (mennyi az eredendő víztartalom és mennyire új fejlesztésű a lencse, pl. lehet, hogy Biofinity-nél már nem nagyon van ilyen, de az általam használt CIBA Focus Monthly Visitintnél én is érzékelem ezt). ez sztem azért van, mert a gyári tokban lévő oldat "erősebb", mint a kapható lötyik, amivel felönti az ember... nomeg a gyáriban közel vákuum alatt van a lencse, míg a tároló tokban levegő van a löttyön kívül
-
Ariadne
őstag
Csatlakozom, nekem is ez a tapasztalatom, hogy olyan 150%-ot gond nélkül bírnak, akinek olyan a szeme, 200%-ot is, de annál többet azért már ne.
Én úgy vettem észre, hogy a bontástól kezdve folyamatosan szárad a lencse a tokban is, akkor is, ha nem hordom. Valahogy kicsit keményebb lesz (egy hónapos), és kényelmetlenebb idővel, szerintem az anyagának a víztartalma kezd elveszni és ezt nem tudja pótolni önmagában az oldat.
-
c41r0^
őstag
Nem romlik meg szerintem sem, az ajánlott időintervallum mindig a közvetlen hordásra értendő. Akinek bővebb a könnytermelése, az szerintem is simán túlhordhatja a lencséket, azonban a száradással a légáteresztő képessége romlik igazán, ami szempirosodást/gyulladást (vagy a keménysége miatt már irritálja a szemet) okozhat, ha nem kap elég oxigént a szem. Ha ez nem jelentkezik, akkor sztem nyugodtan hordd túl, de maximum az időintervallum 150%-ig, mert szerintem is romlanak a képességei a lencsének, csak még nem veszed észre (ha pedig már pirosodik a szem, azonnal kuka szvsz, mert ott a vége).
-
törölt tag
Ebben megoszlanak a vélemények.
Sokan hordják így, azt mondják semmi bajuk nem lesz tőle.
Én viszont azt mondom, hogy ilyenkor a képességei már jelentősen romlottak (ha nem érzi az ember akkor is) és ez a szemnek jót nem tesz. Persze még senki sem vakult meg tőle, én személy szerint betartom a gyártó által írt időket. Nekem mindenesetre nem ér párezer forintot, hogy a szemem tönkremenjen/romoljon. -
Pá
addikt
Az tuti nem gond. Elhasználódik ha sokat hordod, de nem hinném, hogy megromlik ha csak áll magában.
Persze nem hónapokról beszélek, az biztos nem tenne jót neki, de ilyen 2 hét helyett 1 hónap tuti belefér.szerk: persze én laikus vagyok, ha f@szságokat beszélek, majd jön egy expert, seggberúg és kijavít
-
Nordik
őstag
Na ezt én is szeretném tudni.
Én Acuvue Oasys-t hordok, ugye ez 2 hetes. Na most sokszor 1 hónap alatt se teszem be 14-nél többször. Vagy 14 napot.Tehát akkor nem gond az ha már lejár a feltüntetett hordási idő, de még csak néhány alkalommal volt a szemembe? Nyugodtan betehetem még?
-
Pá
addikt
Az gáz ha a két hetes lencsémet már kb 40 napja hordom? Nem is szándékozom lecserélni egyelőre.
Általában olyan 18-25 napig szoktam és a vége fele már érzem, hogy szárad ki, betenni is nehezebb stb. De ez még majdnem olyan mint új korában. Igaz ebben volt egy 10 napos nyaralás, amikor szinte alig hordtam, csak esténként tettem be pár órára.
Ettől lehet valami bajom?szerk: én vizes helyekre nem szoktam betenni, de nem olyan rég voltunk az Aquaparkban és ott egy lány végig hordta, amennyire tudom nem volt vele gáz
-
Csabee.
nagyúr
-
törölt tag
Üdv!
Édesvízű tóban (Velencei tó) mennyire lehet lencsében lubickolni?
Megárt neki, ha belemegy a szemembe a víz? -
Ticsi.
csendes tag
Ebben a nagy melegben a lencsék tárolásának vannak szabályai? Ha igen, légyszi osszátok meg, még kezdő vagyok.
-
MaciG
addikt
Tórikus lencsékből milyet ajánlotok? Olyan kellen ami éjjel-nappali. Eddig nem volt baj ,mert normál lencsét hordtam (aqua). DE szeptembertől elkezdtek dolgozni, és sajnos mindkét szemem cilinderes és a munkahelyre meg kell az éles látás, és van olyan is amikor északa kell dolgoznom. Van akinek ilyet kell használni?
-
lorcsi
veterán
Folyadékot kellene vennem mostanában
nem tudtok akcióst valamelyik webshopban?
a lencsebolt.hu-n a Frequency Multipurpose Solution-t reklámozzák. Ez miylen minőségú termék ? -
Ariadne
őstag
Igen, erre gondoltam, ennyibe kerül. Részemről sosem volt gondom a ciba lencsékkel, ezért maradok is ezeknél, mert a szememen nem spórolok, csak kettő van belőle.
A színesnél még így is olcsóbb, az 12k-ba került, de évre számolva az akkor sem több 30k-nál (ált. majdnem két hónapig hordok egyet).
mod: Mindegyik a kényelemhez jó, valószínűleg az éjjel-nappalinak az eltérő anyaga más tulajdonságokkal bír, ezért eltérőek az értékek. Az én színes lencsémnek pl. az oxigénáteresztőképessége valami 20 körüli, mégsem vakultam meg vele sok év alatt, sőt ahogy néztem, minden színesé ilyen. A night&day éjjel-nappali hordású és emiatt drágább, de ha ez nem kell az embernek (nekem nem kell), akkor a sima is teljesen jó lencse.
-
ALI_G
veterán
válasz
Ariadne #1344 üzenetére
Air optix aqua:
Kiszerelés: 6 db/csomagTípus: Lágy, 1 hónap nappali viselet
Anyaga: lotrafilcon B
Oxigénáteresztőképesség: DK/t 138
Víztartalom: 33 %
UV védelem: nincsÁr: 8700 Ft
Night & Day AIR OPTIX (6db)
Típus: Lágy, 1 hónap éjjel-nappal viselhető
Anyaga: Lotrafilcon A
Oxigénáteresztőképesség: DK/t 175
Víztartalom: 24 %
UV védelem: nincs12490 Ft
Az oxigénáteresztőképesség és a víztartalom mihez kell? Mind a kettő a komfortérzethez? Melyik fontosabb?
-
ALI_G
veterán
válasz
Ariadne #1338 üzenetére
aha.
na és
Night & Day AIR OPTIX helyett tudnátok ajánlani hasonló cuccot mondjuk olcsóbban?
Nekem nem igazán kell éjszakai, mert úgy se bírja a szemem, egyszerűen reggelre olyan csipás a szemem, hogy ki se bírom mosni és délben már le akarom venni másnap, szóval vagy velem van a baj, vagy a lencse nem olyan jó. Ráadásul szivat minden felvételkor, mert le akar esni az ujjamról.szóval 1 hónapos lencse kerestetik, magas oxigénáteresztő képességgel, nagy nedvesség tartalommal, mert én is gép előtt ülök egész nap
-
burgatshow
veterán
válasz
Ariadne #1341 üzenetére
Köszönöm a választ!
Az az igazság, hogy lehet, hogy fél dioptria nem valami hűde sok, de engem nagyon irritál, hogy kb. 3 méter után kezdenek homályosodni a dolgok és minél messzebb nézek, annál rosszabb. Pont ebből gondoltam, hogy szerintem nem és feles a szemem, hanem tovább romlott.
Vezetésnél kimondottan idegesít. hogy zirka 50-80 méteres távolságból, mondjuk nem tudom elolvasni a sebességkorlátozó táblát, csak miután közvetlen előttem van.
Köszi a tippeket a színes lencsével kapcsolatban.
-
Ariadne
őstag
válasz
burgatshow #1340 üzenetére
Jó eséllyel nem találsz olyat, amitől valóban kék lesz, barnáról általában nem megy. Én a Focus Softcolors hónapos lencsékből hordok zöldet sok éve, gond nélkül. Az legalábbis az én barna szememből erősen zöldeset csinál, viszont már alapban kicsit zöldes a szemem. A kékkel nekem se lenne esélyem, persze megpróbálni meg lehet.
Az egyetlen gond ezzel a lencsével, hogy nem lehet napi tizenórákat hordani, mivel az oxigénáteresztése nem a legkirályabb. Ez pedig úgy tudom, minden színes lencsére jellemző, mivel a színezés valahogy ilyen hatással van a lencsékre, szóval 6-8 óra per nap. Plusz ha olyat veszel, aminek a közepe is színes (ez olyan), akkor rövid ideig más színben látod kicsit a világot, de azt meg lehet szokni.
És még némelyik kéknek borzalmas színe van, láttam már embert az utcán, akiről ordított, hogy kék kontaktlencséje van, nagyon ronda volt... Nyilván adott szemszíntől meg a lencsétől is függ a dolog.
De -0,5 -nél igazából szerintem felesleges még lencsére költeni, azzal még gyakorlatilag tökéletesen lehet látni. A színes lencsék ráadásul jóval drágábbak szoktak lenni a normál lencséknél.
Kontaklencsés vizsgálatra mindenképp menj el előbb, hogy meghatározzák a pontos dioptriát! Nálam pl. a szemüveg meg a lencse nem egyforma dioptriájú, bár ez talán a magas dioptriáknál van csak így.
Hopp, ahogy most nézem, van még a Cibának pár fajta színes lencséje. Asszem a Radiance-ot kipróbálom majd, hadd legyek csillagszemű.
mod: Most nézem az árakat, hát tényleg horribilisek. A Softcolorsból három pár egyhónaposat 10-11k-ért veszek, az pár ezerrel drágább a normál lencséknél. De a teljes színátalakító Freshlook Colorsból egy pár egy hónapos hatezer forint... Rablás...
A Radiance-nak is hasonló ára van, és bár ki tudom fizetni, ha akarom, de ez olyan pofátlan ár, hogy asszem mégsem, ennyit egyszerűen nem ér.
-
burgatshow
veterán
Kék lencséből mit ajánlotok barna szemre? Ráadásul látást kell korrigálni legalább 0,5 dioptriával, de még orvosnál nem voltam vele.
Azért vagyok biztos a legalább szóban, mert jelenleg van szemüvegem, de akkor is csak azért lett, mert annó mikor voltam vizsgálaton, akkor -0,5 és -0,25 volt az eredmény, viszont most tutira romlott (egész nap gép előtt ülök, ha nem akkor meg vezetek) és érzem, hogy romlott a szemem.
Köszönöm előre is a válaszokat.
-
Ariadne
őstag
-
Ariadne
őstag
Én meg 15 éve.
Az elején még nem létezett egy hónapos, akkor fél évesem volt.
Legnagyobbrészt hordtam folyamatosan napi rendszerességgel, de volt közben időszak, amikor nem. Mindig van lencsém, az első tíz évben
minden nap hordtam, azóta pedig időnként minden nap hordom, amikor meg lejár az adott lencse, van hogy nem bontok azonnal következőt, hanem szemüvegezek kicsit. Változó. Gép előtt nekem a szemüveg kényelmesebb, így munka közben mostanság visszaszoktam a szemüvegre.
Most viszont rájöttem, hogy inkább váltok egy nagyobb oxigén áteresztő képességű lencsére, mert az az egy napos, amilyet emlékeim szerint 8 éve használok, már viszonylag elavult. De bajom így sem volt vele, csak most számítógép előtt ülve sokat érzem, hogy nem az igazi (bár színes is, ami miatt egyébként is rosszabb az oxigénáteresztése), és lehet egy jobb áteresztőképességűvel bírnám monitor előtt is gond nélkül.
-
Ariadne
őstag
Egy hónaposat simán használhatod két hónapig, de a hivatalos határideje értelemszerűen a felbontástól számított egy hónap. Az elmúlt hmm 8 évben ilyet használtam és mindig két hónapig legalább, semmi bajom nem lett tőle. De olyan egy-két héttel tényleg biztosan túl lehet hordani, ha aggódnál a szemed miatt.
-
törölt tag
"Az egy napos lencsében lehet aludni, ha úgy adódik?"
Erre nem lehet konkét választ adni.
Jót nem tesz a szemednek.
A másik meg, hogy nem tudom miylen lehet a lencse, amit válsztasz, és nem lesz-e nagyon kényelmetlen másnap.A másikra sem lehet pontos választ adni. 30 alkalommal használhatod, de szerintem ezt 2 hónapon belül azért vidd véghez. Bár szerintem még úgy sem egészséges.
-
ALI_G
veterán
üdv.
lencsét kell rendeljek és most netről szeretnék, mert sokkal olcsóbbnak találom mint ofotért etc.Az egy napos lencsében lehet aludni, ha úgy adódik?
Az egy hónapos lencsét 30 naptári napig vagy 30 alkalommal használhatom? (sose válaszoltak eddig korrektül, így nem tudom mit hidjek) -
Ariadne
őstag
válasz
Csabee. #1331 üzenetére
No offense, de azt hiszem, nem vagy teljesen tisztában a kontaktlencse illesztés szabályaival (ahogy egyikünk sem, aki nem optometrista vagy szemorvos), szóval tényleg nagyon ajánlott, hogy elmenj egy orvoshoz, aki majd megmondja, milyen kell.
Kisebb átmérőjű lencse ugyanis (véletlenül rosszat adtak nekem egyszer, szóval tapasztalat) gyakorlatilag "szorítja" a szemed, bevörösödik azonnal és iszonyúan fájni kezd. Az átmérő és a görbület attól függ, hogy a te szemed, szemgolyód pontosan milyen alakú, nem divat kérdése...De szaki én sem vagyok, viszont lencseváltás előtt mindig megkérdezek orvost. Na meg most utána is kerestem gugli barátommal, és találtam egy érdekeset klikk arról, hogyan is működik.
-
MaciG
addikt
Nagyon dícsérik (dícséritek
) ezt a Biofinity-t. Úgyhogy elhatároztam, hogy kipróbálom én is. Bár nem tudom, hogy észre fogom-e venni a külömbsget, mert most Air Optix Aqua-t használok és ezzel nincs is semmi bajom, csak kíváncsiságból próbálnám ki.
-
törölt tag
válasz
Csabee. #1322 üzenetére
Nevviccelj!
Miért lenne már ajánlott? Az egy dolog, hogy neked ritka gyengusz a szemed. Mert a szemcsebb több zoxigént ad.. az csak nedvesít, de jó lencsénél és szemnél abszolút nincs rá szükség. Persze oylan lencsénél lehet, hogy kell, amelynek a nedvességmegkötő és oxigénátersztő tulajdonságai fele oylan jók, mint a Biofinity-é.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
#41635072 #1321 üzenetére
tévedsz, a szemcsepp az ajánlott! hiszen szüksége van a szemnek a nedvességre, és bármennyire jó a levegő áteresztőképessége egy lencsének, meg a nedvesség tartalma is jó, de attól függetlenül a szemeden van, ergo nem kapsz annyi levegőt, nedvességet mint ha nem lenne ott semmi. Tehát a szemcsepp az jó, és nem árt! pláne ha valakinek gyorsan szárad, vagy fárad a szeme.
-
Csabee.
nagyúr
nekem napi lencsém van, informatikus vagyok, és nincs homály amikor nem pislogok ... megvagyok elégedve vele. Használni kell szemcseppet és még ki sem szárad a szemed.
-
drunk
csendes tag
Köszönöm a gyors válaszokat! [link] Rendelek is gyors ilyet
-
drunk
csendes tag
Sziasztok!
Nekem 1 hete van lencsém, bal szem -0,75 jobb -1,5 és egyszerűen nem tudom megszokni.. az normális hogyha nem pislogok pár másodpercig egyből elhomályosul a látásom és csak sok pislogással tudom viszzaállítani az éles látást? illetve még mikor gép elött ülök elég zavaró. lencse típúsommal lehet esetleg a probléma? vagy egyszerűen még hozzá kell szoknom?
előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv Drunk
-
tartlev
csendes tag
válasz
#41635072 #1311 üzenetére
Hm, az egyértelműen kijelenthető, hogy a Soflex 55 kevésbé korszerű, mint a Ciba PrecisionUV? Való igaz egyébként, hogy az egyik 55, a másik 74%-os víztartalmú, az azért másfélszer annyi, akárhogy is nézzük.
Csabee: pont az van, hogy az irodában nem szárad annyira a Soflex-szel, pedig ott van légkondi és a napi 8 óra számítógépezés is.
Még 1 kérdés: a bázisgörbületem papíron 8.1, amire azt mondták, hogy 1-et rá kell hagyni, ezért 9.1-es lencsét kerestünk, így lett a Ciba először, majd kaptam egy 8.9-est most. Ez a mondás így igaz, valóban rá kell hagyni és maradnia kellett volna a 9.1-esnek? A 8.9-esben most nem túl sok logikát látok...
-
tartlev
csendes tag
Sziasztok,
szerintetek annak mi lehet az oka, ha a lencsét irodában (légkondi, számítógép, stb.) és otthon viselve teljesen kéenyelmesnek érzem, de amint kilépek az utcára (játszótér, bevásárlás, stb.) máris szárad a szemem és nagyon kényelmetlen? Soflex 55 lencse és Solo Care Aqua folyadék. A folyadékot még a próblencse miatt vettem, ami PrecisionUV volt (9.1-es görbülettel), majd mikor rendelni kellett, akkor Soflex 55-öt kaptam 8.9-essel, azt mondta az orvos, hogy ez így jó lesz, tiszta hülye voltam, hogy nem mondtam neki, hogy no fucking way. Namost ugye már maga a pszicikai hatás, hogy szerintem meg biztos nem lesz jó, már emiatt is kényelmetlennek érzem, pedig nem biztos, hogy kéne. Most cserélgetem a próbalencsét és a másikat, a SOflex első napokban nagyon rossz volt, napközben ki kellett vennem, mert nem bírtam, de adtam neki még egy esélyt és aztán következő nap 12-13 órán át észre se vettem, annyira kényelmes volt. Aztán most megint nagyon rossz és úgy látom, a kinn-benn az egyetleg logika, amit ár tudok húzni, hogy mikor rossz és mikor nem...
-
törölt tag
Az csak az N&D-nél van, mert ott nem mosod le naponta.
Én írtam, hogy Biofinity van havi, de azt 5 napig lehet hordani kivétel nélkül.
Sztem próbáld ki. Nekem abszolút nem szárad a szemem és 100szor jobb mutatói vannak papíron, mint bármely napi lencsének.
Itt nem az számít hogy havi, kétheti napi... Az természetes, hogy a havi pl sokkal jobb anyagból készül, mint a napi. Ezért egész hónapban olyan kényelmes, mint a napi aznap... -
Csabee.
nagyúr
én is erre mentem, de mostmár ha elmegyek itthonról mindig lencsébe vagyok.. annyira jó!
itthon van rajtam szemüveg csak,. próbalencsék ingyenesek.. tehát érdemes kipróbálnod, én azt mondom hogy kezdhetsz havival is, ha az kényelmetlen ako r meg térj át kéthetes lencsére, az jobb lesz mint a havi. ha a két hetes is kényelmetlen (amit nemhiszek) akkor meg kipróbáloda napit, és így megtudod a különbségeket.
-
pohár
félisten
válasz
Csabee. #1306 üzenetére
Nem tudom hogy bírja-e a szemem, de azt tudom alapból nem száraz a szemem, vakarni se nagyon szoktam, mivel allergia nem így jön ki rajtam, de lehet rápróbálok ezekre a próbadarabokra majd
A napit ezért se szeretném, mert nem keresek, ezért én nem tudnám mindig fizetni a lencséket, ezért kellene valami olcsóbb kiszerelés, és bulizni/strandra kellene inkább a lencse, meg ha kimegyek a városba, akkor hogy ne vakuljak meg a sima szemüvegben, napszemüvegben flangálni -
Csabee.
nagyúr
igen, ha kevés oxigént kap akkor begyullad, vagy ha nem bírja a lencsét a szemed. Érdemes kipróbálni teszt darabokkal hogy mennyit bír a szemed és melyiket, Ha nagyon érzékeny a szemed akkor semmiképp ne aludj lencsében. Napi a legkényelmesebb, és egyben a legdrágább a lencsék közül! én most azt használom.
-
pohár
félisten
válasz
Ariadne #1296 üzenetére
Ahha, értem, köszi
Amúgy nem kerül pénzbe ha megint megyek a szemészhez lencsét felíratni?Amúgy mennyi egy normális lencséből az egynapos verzió? Vennék még kéthetest is talán, de inkább D&N típusú érdekelne, kb egy hétig hordhatóból
Akkor mi van ha nem bírja a szemem a lencsét? Sokszor begyullad, stb? Lehet ellene tenni valamit? Begyulladni azért gyulladhat be, mert kevés oxigént kap, nemigaz?
-
-
Nordik
őstag
válasz
Csabee. #1300 üzenetére
Azért készpénznek ne vedd amit mondtam.
Ezért szeretnék én is jobban utánajárni.
Több oldalon megnéztem, ahol lehet rendelni lencsét, lötyit stb. de nem nagyon találtam. Mondjuk azt hiszem csak 2008 vége, 2009 elejétől van forgalomba. Hazánkba gondolom később került vagy kerül.Nálunk egyik boltba lehet kapni, 3900Ft a 300ML- es adag. Így nekem ugyanannyira jön ki, mintha netről rendelnék mondjuk expresst. És csak 55ML-el kevesebb.
De ha jobb akkor megéri az a pár száz forint...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Windows 10
- Nők, nőügyek (18+)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest