- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Projektor topic
- Steam Deck
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomantiii
addikt
válasz
Chesterfield #2499 üzenetére
Ok
-
Chesterfield
őstag
válasz
Atomantiii #2498 üzenetére
Mivel nem kapod meg az eredményt, így ingyenes.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Chesterfield #2497 üzenetére
Rendben köszi
Vizsgálatért mennyit kellett fizetni (ha kellett)? Gondolom ha utána vásároltál is ott akkor volt valami kedvezmény a vizsgálatból?
-
Chesterfield
őstag
válasz
Atomantiii #2496 üzenetére
Igen, tavaly voltam. Az ofostért után
Itt el lehetett hozni a próbalencsét, sőt ha nem lett volna jó, akkor rendelnek másik próbalencsét is, ingyen.
Ezt neked kell kiszámolni, hogy melyik éri meg neked.
Nekem tórikus lencse kell, ha heti 3 napnál többször hordom, akkor a havi jobban megéri.
De sima szférikus lencsénél lehet máshogy van. -
Atomantiii
addikt
válasz
Chesterfield #2494 üzenetére
Illetve te jártál is már ott személyesen vagy csak kidobta a google?
-
Atomantiii
addikt
válasz
Chesterfield #2494 üzenetére
Köszi majd benézek egyszer.
Illetve árban mely típussal lehet jobban kijönni? A napi kontaktlencsével vagy a havival ha nem akarom minden nap hordani, vagy leginkább csak munkában hordanám hétköznap? Mármint a havi verzióhoz ápoló folyadék is kellene, míg a másikhoz gondolom nem kellene.
-
Chesterfield
őstag
válasz
Atomantiii #2493 üzenetére
Fórumban Papp optika
-
Atomantiii
addikt
Sziasztok!
Debrecenben tudtok egy jó helyet, ahol kontaktlencsét érdemes venni illetve megnézetni hozzá értő szakemberrel, hogy milyen lencse is lenne jó nekem, illetve kipróbálni, hogy mégis milyen? Visszaolvasva az ofotértet nagy ívben kerüljem el, bár nem rég voltam szem vizsgálaton ahol megállapították, hogy szemüveg kell, igaz nem erős de elgondolkoztam rajta lehet ki kellene majd próbálnom a kontaktlencsét is még ha nem is állandóan viselném szemüveg helyett.
Szóval valami jó helyet tud valaki ajánlani?
-
Thulcandra
senior tag
Tudtok esetleg Győrben jó szemorvost, vagy optometristát? Ferkó már többször leírta a különbségeket de mindig elfelejtem
Mosonmagyaróváron már meguntam a keresgélést miután az éveken át jól bevált optikában hirtelen elvesztettem a bizalmam...
Kéne valaki aki rendesen megnézi a szemeimet - és értelmes stílusban tud kommunikálni a pácienssel -
lorcsi
veterán
vagy 2 éve ezt a típusú lencsét használom
más:
a Biomedics 55-el kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
menynie jó márkának számít ?
egyik oldalon most akciós a 3 havi..folyadékkal együttUV védelmet biztosít
kényelmes és észrevétlen a viselése
anyaga 45%-a Ocufilcon D és 55%-ban víz
oxigénáteresztő képessége 28 Dk/t
kiszerelés: 6 db / doboz
átmérője: 14,2 mm
nem multifokális
nem tórikus -
ez hülyeség, potn, hogy gyengébbnek kell lennie a lencsének, mint annak a dioptriának, amit a lencsékkel megállapítanak, merthogy közelebb van a szemedhez
én a -2,75-ös és -2,25-ös szememre ugyanilyen lencsét használok. lorcsinak is üzenem, hogy a cibavicion air optix aquat próbáljátok ki. sose volt vele bajom, akkor sem szárad a szemem, ha a havi lencsémben aludtam, vagy nem vettem ki egy hétvégén keresztül.
-
O_L_I
őstag
-
ani02
csendes tag
Üdv
Szuper jó ez a fórum, sikerült egész délelőtt tanulmányoznom
-a következő kérdésem lenne
október óta "nyűglődünk" a megfelelő kontaktlencse kiválasztásával, és egy éven belül kétszer jártam "sztk-ás" szemvizsgálaton is/Szóval:a tavalyi vizsgálat eregménye:mindkét szem:-1.75, a mostani vizsgálaté már:-1.5 és -1.25.A lényeg:mindkét szemere -1.75 kontaltencsét kaptam:azzal közelre szinte egyáltalán ne látok:meglehetősen összemosódnak a betűk.
Aki illesztette, aszerint nincs jó megoldás, és kompromisszumot kell kötni..vagy a kontaktlencsét korrigáljuk egy szemüveggel, vagy a monovision variáció:a szemüveget halálosan utálom:ha lehet, nem választanám ezt az opciót..a monovision :mind két szemet másra használom:szintén nem jött be.
Egyszerűen nem tudja jól beállítani hónapok óta..nem hiszem, hogy ez igy a jó:-mármint közelre nem látok...
Felvetettem:esetleg multifokális..az szerinte nem jó.Tényleg természetes, hogy a minuszos kontaktlencsével olvasni nem tudok?
Köszönöm a válaszát
a
-
poli27
veterán
-
zitromz
tag
UP
-
zitromz
tag
Sziasztok!
Szemvizsgálati lap alapján hogyan rendelhetek magamnak kontaktlencsét?(tórikusat)
2-3 hét múlva érkezik csak a visionbe és addig is szeretném hordani ezt a cilindereset mert sokkal jobban látok vele!
köszi előre is a segítséget -
lorcsi
veterán
ti tudtok monitrot nézni kontaktlencsével?
nekem egyáltalán nem megy, szárad a szemem, nem látok élesen és nagyon szar...pár perc és ki kell vennem
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Chesterfield #2477 üzenetére
Nem biztos, hogy 3 féle kell. Elsőre is lehet jót adni, mint ahogy ellenkezője is igaz lehet.
De ezt nem neked kell(ene) eldöntened, hogy mit is rendeljenek neked.
Szívesen!Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Chesterfield #2475 üzenetére
Továbbra sem értem minek ez az elméleti fejtegetés.
Meg kell nézni, hogyan illeszkedik, beleértve a tengelyállás pontosságát is. Utána elé lehet korrigálni... Pl. keresztcylinder használatával könnyen kideríthető, hogy lehet e azzal a lencsével élesebb látást elérni, avagy sem.
Jobb: 170' - hogy az 160' vagy 180 fok esetén fog élesebb képet látni, azt látni kell.
Bal: 10' hogy itt a 160'-nál élesebb lesz a 180 fok, az nagyon valószínű. De lehet még a 20' is szóba jöhet.
De ez mind viszonylagos.Én: 1. megnézném az alap fénytörési hibádat.
2. Utána ahhoz rendelnék egy-egy darab napi lencsét.
3. És ha az nem jó,akkor módosítanék
a. a cylinder tengelyállásán
b. a cylinder nagyságán
c. az alap szférikus korrekción
a+b+c akár egyszerre is lehet, hogy módosítandó. Próba eldönti, + elékorrekció.= Vizsgálat.
Remélem érted mit szeretnék megértetni veled. Komplexebb dolog azért ez. A "b" és "c" sokszor együtt-jár.
Üdv
erkó
-
Chesterfield
őstag
válasz
ferkoboy #2471 üzenetére
Csak kijött, hogy én vagyok a hülyegyerek. Szuper.
Megpróbálkozom még utoljára leegyszerűsítve a kérdést, hátha.Legutóbbi kontaktlencsém:
AIR OPTIX® for ASTIGMATISM
JOBB: -0,75 -1,25 170°
BAL: -0,75 -1,75 10°
Ezzel tökéletes az éleslátás, kényelmes is, viszont heti max 1-2x hordok lencsét, így feleslegesnek érzem a havi lencsét.Legelső lencsém pedig ez volt:
Bausch & Lomb Soflens Daily Disposable Toric for Astigmatism
JOBB: -1,0 -0,75 160°
BAL: -1,5 -0,75 160
Ez ugyan kényelmes volt, de nem volt tökéletes az éleslátás.Az illeszkedés, görbület elvileg mindkettőnél stimmelt (nem én írtam fel magamnak).
Most szeretnék visszaváltani erre az első eldobható B&L lencsére, de érdekelne, hogy egyáltalán szigorúan ELMÉLETILEG ki lehet-e hozni, hogy élesen lássak vele dioptria/cilinder/fok kisakkozásával, mivelhogy ez a lencse csak 20°-onként választható.Ha igen, nyilván nem magamnak fogom próbálgatni, hanem szakemberre bízom, de ha nem lehetséges, akkor nem fárasztom magam.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
#41635072 #2473 üzenetére
Én otthonra elegendőnek tartok egy mezei szappant is.
A fertőtlenítős kézmosó folyadékok használatának inkább intézményekben látom értelmét, ahol fennáll a veszélye, hogy egyik "beteg"/"páciens"/"ügyfél" megfertőzi az őt követőt.
Fertőtlenítők közül talán a Clarasept a legelterjedtebb/ legkönnyebben beszerezhető. Megfelelő védelmez is nyújt.Törölköző - régi, 90 fokon kimosott, nem szöszölő törölköző szerintem elegendő. Jómagam üzletben eldobható papírtörlőt használok. (Otthonra feleslegesnek vélem, ott én is törölközőt használok.Persze nem havonta cserélve...[sűrűbben])
Üdv: Ferkó
-
törölt tag
A topik szakemberéhez - ferkoboy-hoz - lenne egy kérdésem:
Szerinted a mezei folyékony szappannal történő kézmosás elegendő védelmet nyújt a baktériumok/gombák/vírusok ellen, vagy érdemes lenne beszerezni a gyógyszertárban kapható valódi kézfertőtlenítő szerek közül egyet? Ha jól tudom kórházakban is ezeket (Clarasept,Innosept) használják.Illetve mibe érdemes a kezet törölni? Én papírzsebkendőbe szoktam, mert az nem bolyhozódik, illetve tisztábbnak gondolom az olyan törölközőnél, amibe már százszor beletöröltem a kezem, ráadásul sosem szárad meg teljesen.
-
lorcsi
veterán
nem árt vigyázni, csak erős idegzetűeknek !!
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Chesterfield #2470 üzenetére
Lehet, hogy az Ofó B&L-t preferálja, üzleti érdeke révén, de nekem pl. nincs egyik gyártó felé sem elköteleződésem... Egyiktől drágábban kapom az adott lencsét mint a másiktól...
Amelyiket kevésbé drágán kapom, azt ugyanúgy olcsóbban is tudom adni. De ez nem befolyásol engem abban, hogy melyik lencsének az illeszkedését fogom a legjobbnak tartani.
A görbületét látom továbbra sem akarod megérteni, hogy nem az érték számít, hanem az, hogy miként illeszkedik a szaruhártyádon az adott típusú (konkrétan AZ a) lencse.
A tengely is egy vizsgálat során döntendő el.Látom feleslegesen ír neked bárki-bármit, mert
a. el sem olvasod
b. meg sem akarod érteni
c. ha olvasod is és érted is, annak ellenére
még mindig nem megy az " optikus / látszerész / optometrista " szavak helyes használata (se).Ha nem inged, ne vedd magadra, de ha igen...
Üdv!
-
Chesterfield
őstag
Az a baj, hogy mindegyik optikában üzleti érdeke fűződött egy adott típushoz az optikusnak (pl az Ofotértban B&L-t kaphatsz, de Cibát nem), ezért inkább hajlandók rábeszélni egy kevésbé passzoló lencsére.
Szóval gondoltam, ha itt kérdezek, talán objektív választ kapok.
-
Chesterfield
őstag
Szerintem meg nem, ne okoskodj bele, voltam már több optikusnál is.
Volt már a szememen mindkét lencséből, mindkettőre azt mondták, hogy jó, de nekem a 8,7 kényelmesebb volt. De jól gondolom, hogy a görbületnek a dioptriához, és a szöghöz nem sok köze van?
Tehát a görbületről ennyit, nem ez érdekel most.Csupán az érdekel, hogy az elvi lehetőség meg van-e rá, hogy kimatekozzanak egy olyan kombinációt a szememre , amiből csak 20;90;60 és 180°-os van, szemben az eddig használt 10;20;.....;170;180°-kal.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Chesterfield #2466 üzenetére
Látom hiába tépem a szám.
A 8.5 és a 8.7 csak centrális görbületek. Fel kell tenni azt a lencsét a szemedre, várni vele 15-20 percet, és utána megnézni réslámpánál az illeszkedését.Én így nem adok tanácsot, hogy szabadon magadnak próbálkozz. Létezik a világon felelősség is.
Keress kérlek egy optometristát vagy egy szemész-kontaktológust és beszéld meg vele.Üdv: Ferkó
-
Chesterfield
őstag
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Chesterfield #2464 üzenetére
A görbület nem szentírás. Minden típusváltást előzze meg/ kísérje kontroll-vizsgálat! Az illesztő felelőssége (és feladata megítélni), hogy az az adott lencse jó lesz neked, jól fekszik fel a te szaruhártyádon, vagy sem.
-
Chesterfield
őstag
Eddig ugye havi lencsét hordtam( AIR OPTIX™ FOR ASTIGMATISM)
Jobb:
Görbület : 8.7
Dioptria : -0.75
Cilinder : -1.25
Tengely : 170
Bal:
Görbület : 8.7
Dioptria : -0.75
Cilinder : -1.75
Tengely : 10Napi lencsére szeretnék váltani, mert max heti 2x hordom, és árban is jobb lenne, meg praktikusabb is.
Viszont csak "1 Day Acuvue Moist for Astigmatism"-ból találtam olyat, amiből van ilyen dioptria/cilinder/tengely. Ennek viszont kisebb a görbülete (8.5), és egy kicsit kevésbé kényelmes mint a CIBA volt. Ha nincs más, akkor ez lesz.
B&L Soflens Daily Disposable Toric for Astigmatism-ból ki lehet valahogy sakkozni?
Ott a görbülettel nincs gond (8.6, már régebben hordtam is, kényelmes volt), viszont a többi paramétert úgy hozták nekem össze az Ofotértnál, hogy nem volt túl éles a látásom.A kérdésem:
Hány éves a kapitány? -
törölt tag
válasz
Chesterfield #2460 üzenetére
10/10
Vízben tilos tárolni, inkább aludtál volna benne.
Az egymás utáni különböző tisztítófolyadék sem túl nyerő.
Ha duzzadt (?!) a szemed, akkor ott valami nagyon nem lesz jó.
Én a helyedban imádkoznék, hogy nem szedtem össze valami fincsi fertőzést. -
lorcsi
veterán
válasz
Chesterfield #2460 üzenetére
én is jártam pontosan így..de annak már sok éve
nekem elmúlt ez a fura érzés a szememben és a lencsén is a víz hatása -
Chesterfield
őstag
Pár napja sajnos elkövettem egy olyan hibát, hogy a tartót és folyadékot nem vittem magammal, és éjszakára ugye nem maradhat bent a lencse, két kis felespohárba tettem őket, vízben ázva.
Azóta már megtisztítottam párszor Solocare Aquával, átküldtem egy Aosept plus-os mosáson is, de marha kényelmetlen a lencse, irritája a szemem, és másnapra kicsit beduzzad.
Dobjam ki?
Egy tizes skálán megkkora hülyeséget csináltam? -
MATEO6600
őstag
Ez az adag hány hónapra elég?
Ezt a 6 db-ot úgy értsem, hogy szempáronként 6 db? -
c41r0^
őstag
válasz
ferkoboy #2449 üzenetére
Én megértem a jó értelemben vett szakmai "paranoiád", hisz új folyadék -> új lencse alapon 99.9%-ban nem fog ártani senki szemének sem a történet, míg két folyadék együttes használatából eredő kémiai reakciókat nem biztos, hogy kitesztelnek, és akár lehet ártalmas is.
Bár tudod, mikor maga a gyártó követ el olyan hibát egy ápolószernél (Renuról kiderült 2-3 éve, hogy az okozott néhány embernél maradandó látáskárosodást, majd vissza is vonták a termék azon "kiadását", elvileg ez nem urban legend), hogy a folyadék alapból egészségkárosító, ennek ellenére az ajánlottak között van jelenleg is a márka (ki tudja, mikor követnek el újra hasonló hibát a Bausch&Lomb-nál...) hadd higyjem továbbra is azt, hogy a tapasztalati úton megszerzett tudás igen csak fontos, ezért én pl. Tel Elek-nek is igazat adok ebben.
Álljon itt a másik példa: le akartam váltani kb. 3 éve a már kb. 5 éve bevált havi lencsémet (CIBA VISION Focus Visitint), mert ahol beszereztem, ott már nem volt továbbra elérhető (azóta már ki is vonták), illetve már elavult lencsének is volt tekinthető. Megrendeltem egy teljesen ugyanolyan paraméterekkel rendelkező (dioptria, görbület, átmérő ) Biofinity-t úgy, hogy előtte próbalencsét nem viseltem belőle, majd 1 hét aktív használat után (jelentősen jobb volt a Biofinity, éreztem is) elmentem kontrollra az Árkádban található Vision Express-be, ahol is mindent rendben találtak, de rám akarták tukmálni a Bausch&Lomb havilencséjét, mert a Biofinity náluk nem volt elérhető és mert az amúgy is jobb a Bio-nál... Kérdem én, ez milyen magatartás? Elmondtam ott neki, hogy akkor a legjobb paraméterekkel rendelkező havi lencse ez és direkt jeleztem, hogy csak kontrollra jöttem, és a nekem 100%-osan jó lencsét (akkor sem talált semmi hibát rajta ill. a szememmel kapcsolatban sem, azóta is ezt hordom kb. 3 éve és voltam már jópár kontrollon is) le akarta másra cserélni. Szimpla üzleti érdek, semmi más, tojt az egészségemre. Van, aki simán bedőlt volna, pl. egy első-lencsés emberke... Na szóval ha megintcsak nincs tapasztalatom, szépen jártam volna...
szerk.: ettől függetlenül persze senkinek sem - de főleg első lencséseknek nem - ajánlom a neten való vakon berendelést, előzetes illesztés nélkül, mert amit én csináltam, az is "rizikós" volt valamilyen szinten, bár sztem csak minimálisan (mondjuk ha allergiás lettem volna a szilikon-hidrogél lencsére, de a vifilcon-ra meg nem)
-
minasm3
tag
Sziasztok!
Én évek óta a Frequency Xcel Toric-ot használom (a CooperVision a gyártója).
Mi a véleményetek erről a lencséről? (visszakerestem és sajnos nem nagyon találtam még semmit).
Kipróbálnék valami újat helyette és egyelőre a szilikon-hydrogél-es Air Optix for Astigmatism mellett döntöttem.
Szerintetek jó döntés?
Előre is nagyon köszönöm! -
ferkoboy
senior tag
válasz
tomsics #2446 üzenetére
Nem ugyanaz a kettő. Sajnos néha még orvosok szájából / tollából is hallani hogy keverik ezt a két dolgot. (Sajnos még szemészek közül is van aki tévesen használja a két fogalmat. De nagyon nem összekeverendőek.)
Lágy lencsében tórikus lencsék kb. 1,5x -2x drágábbak, mint a szférikus társaik. (Típusa is válogatja természetesen - ez csak tájékoztató jellegű.)
Van amekkora (ill. amilyen) asztigmiát lehet korrigálni lágy tórikus lencsével, s van amit nem.
Általában kb. 2,25 D cyl-ig jól korrigálható lágy lencsével az asztigmia. De pontosat csak látva / ill. paraméterek ismeretében lehet mondani.Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz
#41635072 #2442 üzenetére
Tévedsz.
Sajnos még este kivéve a lencsét is kimutatható a lencse alapanyagában az ápolószer. Nem véletlenül tanítják így, hogy új ápolószer csak új pár lencsével!
De ha gondolod felhívom a szemészemet, ha én kevés lennék számodra mint optometrista...Nem mellesleg - elég ritka az a szemész akinek van kontaktológiából "is" szakvizsgája.
Ugyanis alapképzésben nekik ezt nem tanítják.
Jómagam 3 félévet tanultam kontaktológiát, és szigorlatoztam is belőle - jelesre.
De a szemészem - édesanyám - is ugyanezt fogja neked mondani, mint én. És az ő kontaktológia szakvizsgája is az országban az első száz közül való...De támadni könnyebb, mint utánaolvasni.
A "csak van némi intelligenciám és tudom használni az agyam" beszólásokat kérlek mellőzd! Nem fogok erről vitatkozni veled. Szép és jó, ha egy ember önként, érdekektől mentesen igyekszik segíteni másokon. Csak arra figyelj oda, hogy amit tanácsolsz, az legyen megalapozott. Mert nem csak azt az egy embert tájékoztathatod félre akinek válaszolsz, hanem azt a másik 100 vagy 1000 embert is aki elolvassa a hozzászólásodat - laikusként.
-
tomsics
senior tag
válasz
Chesterfield #2447 üzenetére
jóval drágább Az mit takar?Kb mennyivel?Bármekkora asztigmiát tud "segíteni" a kontaktlencse,vagy itt is van egy bizonyos határ?
Nem találok a környékbe egy normális szemészt se aki foglalkozna ilyen lencsékkel -
törölt tag
válasz
Chesterfield #2443 üzenetére
Azzal tisztában vagyok, ennek ellenére nem értek vele egyet és nem mondtam feltétlenül butaságot.
De mondom, akinek kétségei vannak az hívjon fel egy szakemert, a szemészét satöbbi. -
törölt tag
válasz
ferkoboy #2440 üzenetére
Nem vagyok kutató, csak van némi intelligenciám és tudom használni az agyam.
Ahogy beraksz egy lencsét a könnyed átveszi az ápoló folyadék helyét a lencsén belül. Ezt a tényt már a szakmabeliek megállapították előttem.
Innentől kezdve este már bármit berakhatsz.
Te talán "kutató" vagy hogy jobban tudod?
Aki kételkedik, annak ajánlom, hogy hívja fel a szemészét. -
ferkoboy
senior tag
válasz
#41635072 #2413 üzenetére
Kedves TelElek!
Te kutató vagy? Mert ha nem egy műszeres - laborítóriumi vizsgálatra alapozod a feltételezésed, akkor kérlek ne adj olyan tanácsot mely nélkülözi a szakmaiságot!
Nem szabad keverni az ápolószereket, egy lencsén belül!
Bontson fel egy újabb lencsét, s használja azt az újabb ápolószerrel. Pont.Üdv: Ferkó
-
zitromz
tag
ha már folyadékokról beszéltek a Biotrue-ról mi a véleményetek, próbáltátok már?
-
O_L_I
őstag
válasz
#41635072 #2429 üzenetére
Elkezdtem a Cycleant használni és tényleg baromi jó.
Viszont a tok kiszárításával gondjaim vannak. ha kinyiton a kis kosarakat és fejjel lefelé ráfordítom a folyadék tartót akkor a kis maradék folyadék lefolyik a "tekerő" részbe és pár nap után már szorul is.
Ha nem fordítom fejjel lefelé akkor meg beleszárad a folyadék.
Te, hogy ugrottad meg ezt a problémát? -
lorcsi
veterán
milyen szemcseppet használtok?
autóban a meleg keringtetése miatt nagyon hamar kiszárad a lencsém..így meg nem látok oylan jól mint kellene
eddig B&L sensitive eyes lens lubricant-ot használtam, de már nem sok van benne..hamarosan kellene egy másik -
zitromz
tag
válasz
Chesterfield #2430 üzenetére
ez mennyire biztos?
más: ha most biofinity lencsét hordok és meg vagyok vele elégedve,de tórikusra szeretnék váltani akkor milyen valószínűséggel lesz jó a márka sajátja?
Most nyílván nem azért kérdezem h rögtön berendeljem a tórikusat random számokkal a netről.. -
zitromz
tag
Lencse folyadékot felbontás után 4 hónappal már ne használjam?
-
tomsics
senior tag
válasz
MichaelSD #2418 üzenetére
Nekem szemtengely ferdülésem van és azt csak a kemény tudja korrigálni.
Mostanában olvastam erről.Elvileg a kemény lencse még jobb is mint a szemüveg.Azt írták,hogy kicsit nehéz megszokni,illetve nem sokan foglalkoznak kemény lencsével.
Ez akkor nem olyan mint a lágy,hogy van amit naponta kell cserélni vagy havonta?Meddig bírja egy ilyen kemény lencse,úgy hogy vigyázok rá? -
tomsics
senior tag
Lehet hülye kérdés,de kontaktlencsével lehet hegeszteni?Hegesztő a szakmám,de a szemüveget még mindíg nem tudom megszokni,folyton koszos lesz,a karcok össze vissza törik a fényt stb.Azon gondolkodtam,hogy ha csináltatnék lencsét(már ha lehetséges az én szememhez) akkor azzal ugyanúgy eltudnék dolgozni 8 órát?Nem veszélyes?
-
-
hamham
tag
Ki milyen ápolószert használ?Renu volt de az nem jött be, homályos volt és csípett is. Biofinty lencsém van. Esetleg Coopervision ápolószere vagy van jobb is?
-
Dexter-2000
őstag
5 év szemüveghordás után elhatároztam magam hogy átváltok kontaktlencsére.
Még eléggé kezdő vagyok a témában, ezért gondoltam itt megkérdezem.
-1,5 szemüvegem van (ez nem tudom mennyire fontos)
Mit ajánlotok nekem? (márka/tartósság/stb...)
Esetleg Veszprémben nincs valami jó hely ahol felírnak nekem egy jó lencsét? -
MATEO6600
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám...
Még augusztusban vettem 6 havi adag iWear lencsét, ez 2 doboz.
Az első doboznyit elhasználtam, fasza volt.
Nem rég felbontottam a 2. dobozt, és kivettem az első pár lencsét, majd szomorúan tapasztaltam, hogy ezzel érezhetően homályosabban látok1.0-ás, és olyan, mintha kb 0.5-0.75-ös lenne.
Megnéztem, a két doboz teljesen ugyanaz, még a termékkódjuk is.
Tapasztalt már másvalaki ilyet?
Az lehet, hogy a következő havi adaggal megint rendesen látok majd? -
Chesterfield
őstag
AQuify (10 ml)?
-
lorcsi
veterán
száradó szemre miylen szemcseppet érdemes?
bauch volt, de kezd fogyni és szeretnék valamit tartalékba.. -
O_L_I
őstag
Sziasztok,
Még mindig van 2db 360ml-es bontatlan SOLO Care Aquám ha esetleg ilyet használ valaki, szóljon és leboltoljuk.Amúgy 2 hónap Biofinity után elhasználtam a maradék egy pár Air optix aquát és én nem tudnám teljes nyugodsággal azt mondani hogy jobb a Biofinity.
Mind a kettőnek megvannak az előnyei és hátrányai. -
törölt tag
válasz
zitromz #2400 üzenetére
Én nem tudom, csak a fórumtársak szoktak egy bizonyos doktornőre hivatkozni aki szerint ugyan az a kettő...
Ha gyűrődik akkor ott valami nagyon nem jó.
Gondolom más görbületű lencsére lenne szükséged, ami normálisan illeszkedik.
A lencsék anyaga végett a konformitás érzet egyénenként eltérhet. (Én már kb 5 éve Biofinityt használok a legnagyobb megelégedéssel. Kipróbáltam a jobb mutatókkal rendelkező Night&Day lencséket is, de az anyaga végett olyan kényelmetlen volt számomra, hogy talán egy órát sem volt a szemeimen, ment a kukába..)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest