Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabee.
nagyúr
-
Csabee.
nagyúr
miben jobb az Új Opti Free, én is az expresst használom!
Erről hallotatok már?
EYE PROTECT
A szárazszem-érzés kialakulása gyakran a lipidréteg hiányosságára vezethető vissza. Az EYE PROTECTliposzómái foszfolipidekből állnak. A természetes könnyfilm is tartalmaz foszfolipideket, amelyek a lipidréteg stabilitásáért felelősek.
Becsukott szemben a lipidréteg a szemhéjszélek között összenyomódik. A becsukott szemre fújt EYE PROTECT liposzómái a szemhéj szélén találkoznak a lipidréteggel. A lipidréteg olyan vékony, hogy már egy kevés mennyiség is meg tudja szüntetni a hiányt.
Amikor az EYE PROTECT használatát követően újra kinyílik a szem, a lipidek eloszlanak és hozzájárulnak a lipidréteg stabilizálásához. A stabilizálódott lipidréteg csökkenti a könnyfilm párolgását.Alkalmazási területek
A EyeProtect stabilizálja a könnyfilm lipidrétegét, szabályozza és javítja a szemfelszín és a szemhéj nedvesítését. Környezethez kapcsolódó rendellenességek, mint szemszárazság, feszülő szemhéjak, idegentestérzés és égő vagy viszkető érzés esetén alkalmazandó.
Használati utasításFújjon 1-2 adag EyeProtect spray-t a zárt szemhéjakra! Ne permetezze a terméket nyitott szembe, és ne érintse meg a szemfelszínt a fúvókával, hanem tartsa a szemtől kb. 10 cm távolságra! Ha véletlenül nyitott szembe kerülne, ez gyorsan múló, enyhe égő érzéssel járhat, ami azonban károsodást nem okoz. Ha szemészeti kozmetikumokat használ, javasolt az EyeProtect spray-t ezek felvitele előtt és eltávolításuk után alkalmazni. Az EyeProtect azonban általában előzőleg felvitt szemészeti smink esetén is alkalmazható. Ilyen esetben érdemes az adagoló és a szem között nagyobb távolságot (kb. 20 cm) tartva, csak egyetlen adagot fújni. Az EyeProtect kényelmesebbé teszi a kontaktlencse viselését.
Általános ajánlás: használja az EyeProtect-et 3-4-szer naponta! Súlyosabb esetekben az EyeProtect gyakrabban is alkalmazható. A EyeProtect használata időben nem korlátozott.
[ Szerkesztve ]
Üdv: Csabee.
-
Nordik
őstag
Opti-Free RepleniSH lötyit használ itt valaki? Mi a véleményetek róla?
Acuvue Oasys-hoz használnám. Eddig Opti-Free Express-t használtam, de szeretnék kipróbálni valami újat. Még SoloCare Aqua-n gondolkodtam. De a RepleniSH újabb, talán jobb is az említetteknél. -
Ariadne
őstag
Dehogynem, sőt nem is pontosan olyan dioptria kell belőle, mint szemüvegből, hú ha jól emlékszem, valamivel kisebb (mivel közelebb van a szemhez, gondolom ).
Nyárra legjobb az egynapos (bár drága), vagy a kéthetes, ha még létezik olyan (Ciba cégtől talán az is Focus volt), az olcsóbb és azt is benne lehet hagyni a szemben emlékeim szerint.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Tomekk.
aktív tag
válasz Ariadne #1292 üzenetére
Én néha azt álmodom, hogy kiesik a lencse és akkor álmomban is rosszul látok, tök sz@r
Amúgy engem az érdekelne, hogy aki nem veszi ki a lencsét éjszakára az, hogy fürdik, vagy mos hajat? Végig csukott szemmel nyomja? De akkor is befolyik a szembe a szappan vagy a sampon és elqúrja a lencsét. (egyszer véletlenül elfelejtettem kivenni, szerencsére nem mostam ki, de utána alig bírtam lehámozni a szememről úgy rátapadt)[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
válasz Ariadne #1292 üzenetére
Okés, köszi a választ!
De ugye a lencse nem úgy van mint a szemüveg, hogy az orvos azt mondja neked x dioptriás kell? Nyárra lehet venni kéne, mert azért csak jobb strandon meg buliban is jó lehet, főleg ilyen melegben, a szemüveg lecsúszik a fejemről az izzadtság miattTel Elek... olyanra gondoltam én is, bulik miatt inkább
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Ariadne
őstag
Nem szabad csak úgy találomra venni! Mindenképpen szemorvos kell, hogy megvizsgáljon előtte, és ő meg is mondja, hogy milyet ajánl. Van ugyanis, aki nem hordhat lencsét, mert pl. túl száraz a szeme, szóval ezzel azért nem jó játszani. Egy rövid vizsgálat az egész...
A benthagyásnak meg én is nagy ellenzője vagyok. Az elmúlt 14 lencsés évem alatt alig romlott a szemem, begyulladva is alig néhányszor volt, nem kockáztatnám egy éjjel-nappali lencsével, hogy másképp legyen. Egy tok lötyivel a szemüvegtokban szokott lenni nálam, egy kézmosás és két perc megszabadulni a lencsétől, nem gond. Ha valamiért nagyon nincs kézmosási lehetőség, kiveszem úgy, úgyis csak a lencséhez érek, amit meg fertőtlenít a lötyi. Éjjel az álmomat meg úgyis látom (-7 dioptria).
Azért az, hogy éjjelre van valami a szemeden, szerintem nem túl jó ötlet, mert akármennyire hiper légáteresztő is, mégis kevesebb oxigént kap, mint amire tervezték...
Anno '94 körül még féléves lencsével kezdtem, mivel akkor még nem voltak ennél rövidebb idejűek, aztán mihelyst kapható lett, havi Ciba Focusra váltottam, most már tizenegynéhány éve Focus Softcolorst hordok, zöldet. Normál barna szemem van, de határozottan zöld a végeredmény. Valami törzsvásárlói kártyát igazán adhatnának már.
mod: Ja és igen, a hónapos Focust simán gond nélkül lehet két hónapig hordani, ezer évek óta így hordom. Sokszor nem is nézem, mennyi ideje bontottam, csak érzem a szememen, hogy olyan "koszos" érzés, akkor kidobom. Hol van már a fehérjeoldózás, mint a hőskorban, istenem...
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
c41r0^
őstag
Megígértem, hogy jelentkezem egy pár Ciba Focus Dailies lencse 2 napig hordásával kapcsolatban, első nap 13 órát, majd másnap 17-et volt benn a lencse, a két nap közben Renu MultiPlus-ban pihent. Másnap estig (hajnali 2) olyan volt, mint újkorában, tehát tényleg kb. 24 órára van hitelesítve. Egyáltalán volt olyan eres/vörös a szemem, mintha a havi lencsém lett volna benn ennyi ideig, tehát a konklúzió, hogy így simán "túlhordható".
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
Skacok, elég tudatlan vagyok, de miért lesz jó nekem az a lencse, amit úgy veszek meg hogy bemegyek egy optikai üzletbe, és veszek egy dobozzal?
Bármilyen szemre jó? (értem ez alatt a dioptriát)Esetleg nincs olyan lencse, ami olyan, hogy pár napig bent hagyhatom nappal és aludni is?
Nem a 30 D&N-re gondolok, hanem csak pár naposraGB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
c41r0^
őstag
válasz #41635072 #1287 üzenetére
így van, mind a két szemem -3.5-ös, a félreértés onnan ered, hogy te végig egy szemre mondtad én meg kettőre
itt az érdekelt engem pontosan, hogy milyen ára van a lencsének, 3 hónapra 10K körül van (duplaár a mostanimhoz képest, de vszínűleg megéri), és engem ez érdekelt igazából
köszi
-
törölt tag
Ha 6 db van venne és havi, akkor annak 6 hónapra kéne elégnek lennie. Ha csak nem ugyanolyan a két szemed...
Biofinity 3 db, havonta cserélni, tehát egy szemre 3 hónap. Ha ugyanolyan a szemed, akkor 6-os kell 3 hónapra.
Valószínűleg ott van eltérés, hogy nekem különbözőek a szemeim (mint az emberek 80%-nak), neked meg ugyanolyan.
Neked is igazad van, meg nekem is. -
Csabee.
nagyúr
mindenki ilyen olcsón megússza, én meg 16.000et fizetek havi lencséért?
-
c41r0^
őstag
válasz #41635072 #1284 üzenetére
na, akkor tisztázzuk, mert nem értjük egymást
én is havi lencsét használok, egy negyedéves adagban van 3 pár, azaz 6 db. lencse (Focus Monthly Visitint), csak ilyen kiszerelésben kapni, és azt írják mindenhol oda a webhsopokban, hogy 6 db. lencse
ebből a következtetés a Biofinityre:
5500 FT környékén a webshopokban azt írják mindenhol, hogy 3 db., nem azt, hogy 3 pár, tehát ebből én azt érzékelem, hogy a 3 hónaphoz ebből a kiszerelésből 2 doboz kell, ami ugye 11K környékén van
a 6 db-os doboz meg mindenhol 10-11K körül van (lencsebolt.hu-n 8K), ami ugye meg 3 pár, tehát ez a jó 3 hónapig
te használsz ilyet, én a webshopban leírtakra támaszkodom...amikor azt írják, hogy 3 db/doboz, akkor én úgy értelmezem, hogy 3 db. lencse, nem pedig 3 pár...most vagy a webshopok idióták, vagy én
-
-
c41r0^
őstag
válasz #41635072 #1282 üzenetére
ja, benéztem, ezek a darabok mindig megtréfálnak
de téged is, ahogy elnézem:
A lens.hu-n azért 5500Ft a bio, mert 3 darabos, tehát 3 hónapra elég. - nem, akkor 1 hónapra elég és marad egy db. , mivel Kiszerelés: 3 db/csomag és nem 3 pár/csomagviszont a lencsebolt.hu-n 8K a 6-os kiszerelésű Bio , tehát 3 pár, ami 3 hónapra elég
-
c41r0^
őstag
válasz #41635072 #1280 üzenetére
remélem nem reklám, de már 2 éve innen rendelem a lencséimet, 1 hét alatt itt van a futár, osztrák a cég ha jól tudom:
KATT, itt mind2 10500 ft körül vanrégebben az USA-ból rendeltem (még olcsóbb volt), csak már nem bíznak a magyar postában, ezért nem szállítanak Magyarországra, ez egyébként a lens.com volt és egy másik, hasonló amerikai webshop
nem néztem szét az árakkal kapcsolatban, ez most meglepett, hogy a Biofinity a lens.hu-n csak 5500...így tényleg értelmetlen a N&D...minden termék olcsóbb a kontaktlencsethordok-on, csak pont a Biofinity nem...kösz a tippet!
-
c41r0^
őstag
válasz #41635072 #1278 üzenetére
Akkor még1szer, mert nem írtam le teljesen és félreértetted, én minden esetben úgy használnám a lencsét, hogy egyhuzamban max. 14 óra, alvásnál kivesz.
A N&D egy árban van (kicsit olcsóbb) a Biofinityvel, és mind2höz kell folyadék, a lencsét pedig én MINDIG úgy használnám, hogy napi 12-14 óra benn, aztán este kivesz. Ha a Biofinity-nél papíron jobb adatokkal rendelkezik a N&D, ahogy írtad, és ugyanúgy kell hozzá folyadék és ugyanúgy csak annyit hordanám (max 14 órát) - tehát végeredményben egy árban van mind2 megoldás -, akkor a N&D miért is nem jobb választás a Biofinitynél? Nem bírja a strapát, a túl sok betétel/kivételt és szétszakad pl.?
tehát amit ki kéne próbálnom, sorrendben ( mindnél érvényben: nem aludnék benne, max. 14 óra):
CIBA Focus Dailies 2 napig 1 pár, este folyadékban - ez ma/holnap lesz tesztelve
CIBA Focus Monthly Visitint(mint eddig)+műkönny
Biofinity
CIBA Focus N&D[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
c41r0^
őstag
válasz Tomekk. #1276 üzenetére
Ez rendben van és igazat is adok, csak sajnos a pislogásom nem tudom befolyásolni, mivel feltétlen reflex. Sajnos már annyira "immunis" lett a szemem mióta lencsézek, hogy emiatt eléggé száraz a szemem alapból, pisloghatok én sűrűn, akkor is az marad... Ezért sztem az eddig használt lencse+műkönny kombó is megér 1 próbát.
Azért gondolkodom erősen a Biofinity-n is, mert csak jókat hallok róla, valószínűleg fogok is rendelni, az a ~10K nem olyan nagy tétel (főleg, hogy 3 havi adag), meg amúgy sem hiszem, hogy kidobott pénz lenne, mert biztos el fogom tudni használni.
Másfelől a Focus Monthly Visitint egy eléggé régi szériás lencse, biztos van már a piacon sokkal jobb ennél (persze sajnos drágábban...), ezért nem ártana váltanom úgy érzem.
Ám ez a napi lencse is jó találmány, nyaraláshoz viszont tuti máskor is ilyet veszek majd, nem kell folyadék és ha ki is szívja a lencsét a nap napozás közben, másnap egy új kerül be. Csak kib@ drága...pedig tényleg ez lenne talán a legjobb nekem is úgy érzem, mert az allergia miatt néha a szemem is irritálódik így tavasz-nyár környékén, erre pedig a szemészek is a napi lencsét ajánlják.
Na mind1, nem untatlak titeket, majd kialakul és úgysem holnap fogom tudni kipróbálni az új típusokat Mindenesetre azért holnap még beírom, milyen tapasztalataim vannak a kétszer 12 órát hordott (2 napköz), két nap közti este Renuban áztatott CIBA Focus Dailies-ről.
-
Tomekk.
aktív tag
Próbálgasd a lencséket ha van rá lehetőséged, de a biofinity-nél jobb eben az árkategóriában nem igen van azt mondják.
Amúgy a rendszeres pislogás nagyon sokat számít, ha számítógép előtt dolgozol. Én ha nem számítógép vagy TV előtt vagyok akkor észre sem veszem a lencsét, viszont ha leülök a gép vagy a TV elé,vagy tanulok akkor 5 perc után kiszárad a lencse ha nem pislogok rendesen, mondjuk biofinityvel már sokkal jobb.[ Szerkesztve ]
-
c41r0^
őstag
Ja még annyi tapasztalat az ápolófolyadékokkal kapcsolatban, hogy kettőt használtam eddig összvissz, a Solo Care Aqua-t és a Renu MultiPlus-t, és annak ellenére, hogy a Solo Care-t a CIBA gyártja, a renu jobb a Focus Monthly Visitintemhez, nehezebben szárad ki, talán jobban hidratálhat.
A többi löttyel viszont nincs tapasztalatom.
-
c41r0^
őstag
Tomekk: Úgy jött a túlhordás ötlete, hogy A FOCUS DAILIES 30 napi lencse, azaz 24 órára van hitelesítve (persze alvás nélkül), a víz elpárolog belőle és a levegőáteresztése is megszűnik gondolom ennyi idő alatt. De ha 2x12 óráig használom, akkor mi baj lehetne? Ez nálam két napot jelentene.
Amúgy most, hogy reggel 8 óta benn van ez az első pár Dailies lencse és lassan munkaidő vége van, hasonlóan száraz-érzésem van (de azért egy fokkal kényelmesebb azért még mindig és ha pislogok párat, akkor azért egy kategóriával jobb), mint az eddigi Focus Monthly-val, szóval itt alapvetően nem az eddig használt lencsével lesz gond, hanem sztem valami szemcsepp/műkönny fog nekem kelleni.
Tel Elek: lehet, hogy fogok rendelni egy 3 havi Biofinity-t, méghozzá a nyaralás után...és utána eldöntöm, hogy melyiknél maradok. Most ahogy nézem, a CIBA Focus Night&Day kb. párszáz ft.-tal még olcsóbb is a webshopban, mint a Biofinity...lehet azt is ki kéne próbálnom?
[ Szerkesztve ]
-
Tomekk.
aktív tag
Görbület témához annyit hozzá tudok szólni, hogy nekem eddig 8,9-es lencsém volt (ez lenne a görbülete a szememnek), de most a 8,6-os biofinity van és még kényelmesebb is. Azt mondják, hogy ez a szilikonos lencse tud annyit alkalmazkodni a szemhez, hogy jó más görbülethez is, de majd kiderül még csak 2 napja van meg.
Túlhordáshoz annyit, hogy szerintem ezen nagyon nem kéne spórolni, lehet , hogy rövid távon nincs rossz hatással, de ha beereződik miatta a szemed később, akkor cseszheted, azt nem lehet visszacsinálni.
-
-
Tomekk.
aktív tag
Akinek biofinity-je van az milyen lötyit használ? Jó neki a sauflon all in one light? Most kaptam próba biofinityt, és eddig sokkal jobb, mint a Frequency58, jobban is látok vele, pedig ugyanaz a dioptria. ja meg olvastam olyat, hogy a biofinity nem szereti, ha minden nap kivesszük, ez igaz? én tuti nem hagyom bent éjszakára, csak ha nem bírom kivenni egyéb okok miatt
-
c41r0^
őstag
Sziasztok!
Már 4 éve a CIBA Focus Monthly Visitintet használom, a Vision Expressben vettem kb. fél évig, azóta külföldi webshopból rendelem, 60%-os áron kijön. Azonban kb. fél éve kezd kényelmetlen lenni ez a havi lencse, eléggé hamar kiszárad mostmár a szemem (kb. csak akkor könnyezik be, ha belefúj a szél, eléggé immunis lett a belenyúlkálásra), így a 3. héttől már annyira nem kényelmes. Ráadásul napi 8-9 órát gép előtt ülök a munkám miatt és nem használok szemcseppet sem, de lehet azt kéne és megszűnne minden bajom. A lencse egy nap kb. 12-13 órát van rajtam, este átveszem otthon a szemüveget.
Idén nyaralásra (napozás és tengervíz miatt) most vettem szintén a webshopból 2 doboz FOCUS DAILIES 30 lencsét (1 hónapos adag), ma van rajtam az első pár próbaképpen és kényelmesebb valamivel, mint a Focus Monthly Visitint. Csak iszonyat drága lenne, ha napi szinten ezt használnám.
Gondolkodtam és csináltam egy ilyen listát, hogy mennyi kiadást jelentene a következő pár variáció:
a, 1 éves Focus Monthly Visitint, havi lencse (most ezt használom) - 22.140 + 1 éves folyadék (5 db. 360 ml Renu Multiplus) 13.000 = 35.000, havi: 3000 ft
b, 1 éves Biofinity, havi lencse (erről jókat hallottam, de kipróbálni egyelőre nem merem) - 42.520 + 1 éves folyadék (5 db. 360 ml Renu Multiplus) 13.000 = 55.500, havi: 4600 ft
c, 1 éves FOCUS DAILIES 30 - 99.360 ft, folyadék nem kell, havi: 8300 ft, ennyit már nem ér számomra
d, 1 éves FOCUS DAILIES 30, ha egy lencsét 2 napig hordok: 49.680 ft + 1 éves folyadék (5 db. 360 ml Renu Multiplus) 13.000 = 62.680, havi: 5220 ft
A b, és d, pontokkal kapcsolatban van lenne kérdésem azoktól, akik ezeket tapasztalták:
b, : teljesen új márka számomra, ámde elvileg a piac legjobb havilencséje, de nem merek egyelőre váltani...aki esetleg előtte használt Focus Monthly Visitint-et, megosztaná tapasztalatait? Ugyanúgy használnám, mint a mostanit, tehát max. 12-13 óra/nap, aztán folyadék (apropó, ehhez milyet célszerű?) valószínűleg rendelnem kéne egy dobozzal szintén, próbaképpen
d, : kivitelezhető, hogy egy napi lencsét kétszer 12-13 óráig (két napig) hordanék, este pedig a folyadékban pihentetném? egyébként ennek kipróbálása a maholnapi tervem, mert ugye ma van benn az első focus dailies lencse, este folyadékba teszem és holnap megnézem, mi a szitu vele
Egy kis tapasztalat:
Görbület: elvileg anno 8.6-ost írt fel a szemész (a computeres vizsgálat ezt dobta ki), de aztán kb. fél év elteltével váltottunk 8.9-re, kicsit lazább és kényelmesebb lett így a Focus Monthly Visitint. Azonban a FOCUS DAILIES 30-ból csak 8.6-os kapható, de egyáltalán nem kényelmetlen, nem szoros.
Átmérő: 14mm (Monthly Visitint) vagy 13.8 (FOCUS DAILIES 30) mm, teljesen mindegy úgy érzem...nem sok szerepe van, a lényeg, hogy a szembogarat takarja kb.
Pont emiatt, mivel a göbület és az átmérő annyira nem fontos tényező (legalábbis számomra nem tűnik annak), ezért a napi lencsék inkább az univerzális 8.6BC/13.8mm paraméterekkel rendelkeznek. Tehát aki azért filózik új lencsén, mert más volt a görbület és az átmérő, az ne hezitáljon.
-
Csabee.
nagyúr
nekem este tök fáradt szokott lenni a szemem, ti alváshoz használtok valami szem nyugtató krémet? ÉN kornegélt használtam régen. Ti használtok vagy használtatok valami mást?
-
törölt tag
Héééééééé.
A havi semmivel sem szed össze több kosz,mint a többi, hiszen minden nap le van mosva és fertőtlenítve van. Ez max a N&D-re igaz. -
Csabee.
nagyúr
válasz Dany007 #1259 üzenetére
jaja 17.000 szerintem is nagyon-nagyon drága... és én maximum a 2hetest hordanám a havit semmiféleképpen nem, meg nekem tórikus a lencsém ami nagyobb mint az átlag, és szerintem ezért nem szellőzik úgy a szemem ahogy kéne, hiszne nagyobb maga a lencse.
Voltam már hogy megműtetem a szemem, de nagyon vékony a szaruhártyám és még fiatal vagyok, azt ajánlották 1 éve hogy várjak még 2 évet.. és keresnek majd telefonon. jövőre megint megpróbálom a vizsgálatot és meglátjuk hogy mi lesz, nagyon örülnék neki ha megcsinálnák márÜdv: Csabee.
-
Dany007
veterán
válasz Csabee. #1257 üzenetére
Én nemtom melyik a legjobb : ) Én Focust használtam mindig. Most ezt a Ciba Vision gyártja ha jóltudom. Erről csak jót hallottam én is. De passz, nincs összehasonlítási alapom.
Ezek szerint akkor a te szemed nem bírja nagyon? =/ Az a 17 ezer Ft.- mocsok drága. Akkor már inkább a lézeres műtét.
De sz.tem egy próbalencsét megér a dolog. De ha 1-2 napnál tovább nem bírja sima lencsével se, akkor nem biztos, hogy a N&D jobb lesz.
Ha begyullad, akkor az sz.tem nem az oxigénhiánytól van. Talán a szennyeződésektől.
És, ahogy fórumtárs is mondta fentebb, a 30 napi használat alatt bizony összeszed egy kevés koszt... -
Dany007
veterán
válasz #41635072 #1256 üzenetére
All right. Maradjunk normál hangnemben : ) Én se azt ajánlom senkinek, hogy hordja u.a. a lencsét 6 hónapig, mint én. Isten ments. De ha az én szemem nem károsodott az elmúlt 4-5 évben attól, hogy 3-4-5 havonta cserélek lencsét, akkor az ajánlott 30 nap se lehet olyan vészes.
De mindenhol kiemelik, hogy szemfüggő a dolog.Mellesleg az oxigénhiánynak a következménye ez a széliereződés. Hogy vérerek keletkeznek a 'szemben' vagy a hártyán, nemtudom... És ez elég csúnya dolgokat okozhat, pontosan nemtudom h mit : ) 4 éve jól rám ijesztettek. Ennek utána kéne nézni h milyen tünetei vannak. Mert gondolom ez se úgy megy, hogy egyik napról a másikra megvakul az ember.
-
Csabee.
nagyúr
válasz Dany007 #1254 üzenetére
hát nekem régen begyulladt a szemem és mondta a szemészem hogy ő a napi lencsét ajánlja nekem.. hát mondom oké, és az Acuvue Advance napi lencse az 30napra 17.000ft kerekítve... tehát baromi drága!
Azért is szeretnék 2hetesre váltani mert olcsóbb, és hátha még kényelmesebb is esetleg egy másik márka. Én úgy tudtam hogy eddig az Acovou volt a legkénelmesebb legnedvesebb lencse, de lehet ez nem így van?Üdv: Csabee.
-
törölt tag
válasz Dany007 #1253 üzenetére
Igazából nekem nem azzal van a bajom hogy szúr-e vagy nem, hanem hogy nem kap normális adag oxigént. (hiába angy az áteresztő képessége)
Amiket én állítottam, a legjobb barátom angymamája állította, aki szemész, és náluk is mindenki orvos.
Nah mind1, nem akarok fáightolni. Neked bevált, én azért adok neki egy kis zoxigént este 10 percig. Nah meg reggel is kb. -
Dany007
veterán
válasz #41635072 #1251 üzenetére
Na most egy kicsit utána néztem.
Itt a link a lencsékről : [link]
Melyik típus mennyi ideig használható.
Itt pedig a reklám : [link]Ahol írják, h kifejezetten folyamatos 30 napig éjjel-nappali viselésre kifejlesztett.
Persze ezt se kell elhinni : ) De ennyi erővel azt se hiszem el, hogy a cigi káros... lol ez szar hasonlat volt : )Na még ezt becopyzom :
[I]
"Ajánlott viselési és cserélési idők* A lencse viselési idejét az Ön biztonságos lencseviselése érdekében a kontaktlencse-specialista határozza meg.
* A Night & Day kontaktlencsét folyamatos, maximum 30 napig tartó éjjelnappali viseletre fejlesztették ki. Ha valamilyen oknál fogva a tervezett folyamatos viselési időnél hamarabb veszi ki a lencséjét, kérjük, a behelyezéshez kövesse kontaktlencse-specialistája tanácsait.
* A kontaktlencse viselése során igen nagy eltérések fordulhatnak elő az egyéni érzékenységben, ezért kontaktlencse-specialistája Önnek rövidebb időszakra is ajánlhatja a folyamatos viselést.
* A kontaktlencséket 1 hónap viselés után el kell dobni."[/I][ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz #41635072 #1251 üzenetére
Étrem értem. De erősen kétlem, hogy a mi szemészünk pont ilyen lenne. Jó tudom nem vagyok kivétel na. De nemtom mennyire ismerős Reider név. De ők már generációk óta a szakmában vannak. Erre mifelénk elég nagy nevük van.
Nem hinném, hogy fals módon ajánlanák úgy, direkt úgy a lencséket, hogy nem kell folyadékot venni hozzá. Elvégre ez nekik így nagyobb bevételkiesést jelent, mivel egy normál lencse, meg egy folyadék az átlagban azért többe kerül, mint havi 5000Ft.-.Másrészt azt is figyelembe kell venni, hogy mindenkinek más a szeme. Van aki egyáltalán nem bírja a kontakt lencsét, van akinek naponta ki kell vennie. Ahogy hallom és tapasztalom ez erősen emberfüggő dolog.
A szemem az elmúlt 10 évben 0,75 dioptriát romlott. Összesen. Meg van még az elsős (szki) koromban vett szemüvegem, 2,75-ös. Most az egyik 3,5-ös a másik 3,75 mínuszban.
És mint írtam a sima lencsével, előfordult, hogy kiszáradt a szemem, vagy bedurrant, szúrt stb... Lehet nagyon marketingesen hangzik, de amióta a N&D-t használom soha nem fordult elő se kiszáradás se semmi más.
És azért még hozzáteszem, hogy néha néha én is kiszoktam venni pihentetni. Meg ha olyan helyen melózok, vagy olyan helyzetbe kerülök / vonat / sok por / stb, akkor utána mindig kiveszem és hagyom egy napig pihenni.
De, mint mondtam minden szem más. Én is tudok olyan csajsziról, aki nem bírja a N&D-est se bennhagyni éjszakára. Van ilyen...És én nem akarok senkit se téríteni : ) Csak mondtam, hogy egy próbát megér.
Aki már próbált sok féle lencsét, sok féle márkát, az tud különbséget tenni. -
Csabee.
nagyúr
válasz Dany007 #1249 üzenetére
nah ezt én is kipróbálom mert 5000ért nagyon olcsónak tünik én a napit veszem 17.000ft-ért.. és havonta kell venem..nahjó 2havonta szoktam . 1 napi lencsét két napig hordok.
Mellesleg fogok kérni egy próbalencsét ami két hetes ebből a fajtából amit te használsz
-
törölt tag
válasz Dany007 #1249 üzenetére
Arra, hogy ha esetleg nem oylan a helyzet (egy cicababával vagy/fáradt vagy) akkor ne kelljen kivenni. Jah, te mindent elhiszel, ami a reklámokban van? Akkor lehet veszek bepanthen kenőcsöt a kocsimra... A szemésznek kiterjesztett viseletre ajánlják, ahogy a tájékoztatóban is van. Ez pedig nem 30 nap folyamatos viseletet jelent. Lehet, hogy nem fáj, attól még romlik a szem. Ennyi erővel a Biofinitym-ben is alhatnék, de nem őrültem meg. Pedig elvileg abban is lehetne egy héten 5 napig benne aludni.
Arról nem is beszélve, hogy nuku fertőtlenítés, hidratálás, sikosítás, a szemed pedig csak duzzad.Természetesen a saját szemeddel azt csinálsz, amit akarsz, de mást ne tévessz meg!
(Lehet van egy-két szemész, aki csak a pénzre hajt, és minden hülyeséget összehord.)[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz #41635072 #1248 üzenetére
Hanem miért? Olvasd el a tájékoztatókat. Ezt direkt azért csinálták, hogy egy hónapban csak egyszer kelljen kivenni, amikor újat teszel be.
Ez már legalább 4-5 éves technológia.
Sz.ted a szemészek miért ajánlják? Pont úgy ajánlják, hogy nem kell hozzá lencsemosó folyadék, mivel nem kell kivenni!
Persze, van akinek nem bírja a szeme, de annak inkább hagyományosat ajánlanak mivel ha kiveszi minden nap, akkor tök mind1 milyen lencsét hord, és ez akkor csak drágább. -
Atlantis
veterán
Az átmérőnek milyen szerepe van? Abból lehet eltérő méretűt venni? Eddig 14,2-est hordtam és elnézve ezt a N&D lencsét, csak 13,8-asban van. Még sosem próbáltam éjszakai lencsét hordani, lehet adnék neki egy esélyt.
Amúgy én is kb. 11 éve hordok lencsét, az utóbbi években ProClear-t. Nincs vele semmi bajom, sokkal jobb, mint a korábbi Surevue. Utóbbival előfordult, hogy "bedurrant" a szemem és pihentetni kellett. Naszóval nincs vele baj, de azért kipróbálnék mást is.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Csabee.
nagyúr
válasz Dany007 #1239 üzenetére
nah szép.. abban alszol és jól látsz?
én is kiveszme minden nap , nekem 10másodperc mire berakom a két szemembe a lencsét, elég könnyen belehet helyezni, de aludni nem jó benne, mert ha alszom benne akkor kiszárad a lencse és kényelmetlenné válik lehet rossz az acovou?
-
Dany007
veterán
Hát v.színű, hogy nem kap annyit éjszaka mint nappal. De elvileg (és gyakorlatilag is) azért lett kitalálva a N&D, úgy lett megtervezve, hogy éjjel is megfelelő mennyiséget juttasson.
Szal én , így 3 havonta 5 ezer Ft.- ért úgy élek, mintha nem is lenne rossz a szemem.
Egyedül vízben, balaton vagy tenger stb kell figyelni, nehogy kimossa. -
törölt tag
-
harry3
őstag
válasz Dany007 #1239 üzenetére
Én is szoktam úgy járni, hogy nem veszem észre, csak akkor, amikor már dörzsölöm a szemem.
Nem veszem észre, de szerintem lelkileg nem nyugodnék, hogy hónapokig van a szememen a lencse, mert nem zavarna, csak azért éjszaka csak nem kap annyi oxigént a szem, mintha nem lenne ott, hiába nagy az áteresztő képessége.
-
Dany007
veterán
Hát ez tény. De az a fél perc sem fél perc : ) Mert ugye elő kell venni. Tartót kimosni. Kezet 2x átmosni, leöblíteni. És ezt min. 2x, mert ugye valamikor be is kell tenni újra.
Tudom, ez még így is minimális, de ha egyszer nem kell? : ) Márpedig a Night & Day-est egyáltalán nem kell.
Mindig utáltam hajnalban arra kelni, hogy most félkómássan be kell tennem a szememt =/"Kényelmetlen ha az a műanyag ott vana szememen és nem kap elég levegőt."
Na itt a különbség! Én amikor azt írtam h nem zavarja a szememet, vagy észre se veszem, akkor azt szó szerint értettem. Volt, amikor annyira megvakartam a szememet, hogy majdnem kidörzsöltem a lencsét : ) Akkor esett le, hogy nekem ilyenem is van!
Tényleg nem veszem észre, hogy bent van. -
lorcsi
veterán
válasz Dany007 #1236 üzenetére
nekem nem egészen érthető mi értelme van a lencsében aludni
az rendben van, hogy néhny alkalommal a körülmények úgy hozzák, de egy gyakorlott lencse használónak az a 2x fél perc nem oylan megerőltető a szem egészségére nézve
Nekem most olyan lencsém van amiben akár 5-6 napot is lehetnék folyamatosan,d e mindig kiveszem este. Kényelmetlen ha az a műanyag ott vana szememen és nem kap elég levegőt. Természetese volt már hogy fent hagytam, de a körülmények hozták úgy, de hogy stresszeljem vele a szemem ..inkább kihagyom.
Én is el szoktam felejteni...de akinek nincs esze legyen notesze azóta naptárban vezetem és előre fel van írva mikor kell rendeljekeladó: vadi új soundcore motion+
-
Dany007
veterán
Jé ilyen topic is van... Akkor kérdezek...
Az az igazság, hogy már lassan 10 éve kontaktlencsét hordok.
Eleinte sima Focus havi lencsét hordtam.
Mocsok mód utáltam nap,mint nap este kivenni, reggel betenni.
Aztán egyik nap elfelejtettem kivenni este, és bennmaradt. Reggelre kicsit kiszáradt a szemem, de kis pislogás után helyrejött. Azóta nem igazán vettem ki a lencsét, csak havonta cserekor.
Pár év elteltével elmentem szemvizsgálatra, ahol mondta a doki, hogy az oxigénhiány miatt ilyen széliereződés kezd kialakúlni. Nem kapott elég oxigént a szemem.Azóta kb. 4 éve Focus Night & Day-t használok. Ezt ugye éjszakára is bent lehet hagyni.
Ezzel már végképp semmi gondom nincs. Az sima lencsénél volt néha h bedurrant a szemem, olyankor pihentetni kellett egy pár napot.
Szal ezzel az éjjel-nappalos lencsével még semmi bajom nem volt. Egyszerűen tökéletes.
Ami viszont itt problémát jelenthet, hogy rendszeresen elfelejtek havonta újat venni.
Ugye ezt soha nem kell kivennem, van amikor el is felejtem, hogy bent van egyáltalán.
Szal én már február óta ugyan azt a lencsét hordom. Most fogok másikat venni, mostmár mindenképpen. De persze azóta sincs semmi tünetem, semmit nem érzek, nem szárad a szemem, nem kapar, nem gyullad be, a látásom is ugyanolyan.Szal végülis annyi az egész, hogy vannak e még, akik hasonlóan használják? Tapasztaltok, egyéb?
Ugye, van akinek a szeme eleve nem bírja a lencsét, van akié meg csak úgy bírja ha minden nap kiveszi.. Hát az enyém elég jól bírja... -
Csabee.
nagyúr
-
Csabee.
nagyúr
várjáál én nem tudom most miről van már szó. én arról a tisztító tartóról beszélek ami ilyen kis hengerecske és azt kinyitod akkor pillangó szerűen kitudod nyitni a kis tartókáját, ilyen kis kör alakú rácsocska, belehelyezed a lencsét, visszapatintod és bele helyezed a hengerbe! és így a tetejét csavargatod és íígy tisztítja a lencsét! én erre gondolok, és ezt is használom!
-
Csabee.
nagyúr
válasz #41635072 #1224 üzenetére
nekem bevállt mind2 de a Sauflon Cyclean drágább ezért az olcsóbbat szoktam venni!
de nekem ez a "centrifugális' tok az bejön nagyon! Tehát ezért jobb mégis csak a Sauflon Cyclean hogy ha más módon nem tudsz ilyen tisztítót szerezni.
6órán belül nem lehet kivenni a centrifugálisból? szerintem ki lehet, 10másodpercig ha pörgeted benne a lencsét oda vissza, akkor szépen letisztítja és sterizilizálja! (persze tiszta folyadékban)
-
rarri
senior tag
válasz #41635072 #1225 üzenetére
Ha hat órán belül használod újra a lencsét, akkor érdemes a tenyeredben átsimítani a lencsét kis folyadékkal mielőtt a tárolófolyadékba teszed. Egyébként nem kell. / 6 óra alatt leold mindent a folyadék a lencséről, és steril lesz. Ez a simára vonatkozik.
A katalizátorosnál soha nem kell előtte dörzsölgetni a lencsét, mert eleve nem veheted ki 6 órán belül a folyadékból.Vendégek vagyunk a Földön .S ha vendégségbe jöttünk, legyen ajándék az életünk.:-) / Gil /
-
törölt tag
Még lenne egy oylan kérdésem, hogy vannak a centrifugás és a sima tárolótokos folyadékok. Nah az érdekelne, hogy a simába helyezés előtt dörzsölgetni kell a lencsét, vagy mi? Mert a centrifugásnál csak tekergetni kell ugye.
-
Csabee.
nagyúr
válasz tartlev #1219 üzenetére
Annak azért elég kicsi a valószínüsége hogy a te szemedet fogja leszarni egy galamb..
de így már érthető hogy mért csak egy lencsét használsz! Az ápolószer meg sokáig jó, sztem 1évig tuti, addig meg bőven elhasználod. Én Alcon OPTI-FREE folyadékot használom most, előtte megy a CeyeClean vagy mit használtam lényeg hogy ezekben mindenféle fertőtlenítő szer benne van ami szépen lehozza a koszto a lencséről! én napi lencséket használok két napig!
-
Ariadne
őstag
válasz tartlev #1220 üzenetére
Ja és samponos vízzel soha, tényleg nem érheti semmi vegyszer, megérzed a szemeden utána (még egy hagymapucolást is... ). Egyszerű folyó vízzel kiöblíted és kész, nálam 14 éve működik.
Mozgatás közben pedig a folyadék fizikai tulajdonságai miatt mindig vízben lesz, ne aggódj, nem tud kiszáradni ettől (mivel a lencse anyaga is jó részben víz, ezért "ragaszkodik" a vízhez és benne marad).
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz tartlev #1220 üzenetére
Nem kell túlparázni a dolgot, csak lazán, sok mindent kibír a szem és a lencse is. A tokot ugyan én is hordom néha magammal megtöltve lötyivel, de csak egyszerűen benne hagyom, amiből kivettem a lencsét, ehhez nem töltök újat. Viszont este, amikor kiveszem, akkor persze új lötyit töltök bele. Nekem is sokáig elég egy flakon Solo Care, sőt az egy hónapos lencsét is legalább két hónapig hordom. 0,25-nél szerintem örülj, hogy ilyen jó a szemed, ha nem zavar, ehhez még nagyon nem kell lencse. Ja nekem -7 körüli a szemem, és várjunk csak, 14 éve van kontaktlencsém.
mod: Solo Care-ből a nagy flakont szoktam venni, 360 ml-eset, mert a többi mocsok drága, pénzkidobásnak tartom. Elvileg 3 hónapig jó felbontástól, de semmi baja, ha fél évig használod. A toknak sem. Tapasztalat.
[ Szerkesztve ]
-
tartlev
csendes tag
Én tartok attól, hogy ha nem töltöm eléggé fel, akkor mozgatás közben úgy elmozdulhat a lencse, hogy nem éri a folyadék és kiszárad (pl. táskában hordva nem biztos, hogy mindig vízszintesen tud lenni a tok).
Nekem azt mondta a doki, hogy hetente samponos vízzel mossam ki, ez kicsit fura ahhoz képest, hogy a lencsét nem érheti más folyadék, csak az ápolószer...
-
tartlev
csendes tag
válasz Csabee. #1217 üzenetére
Az egyik szemem -0,25 dioptriás, de a a lencse nem kényelmes rajta, ez a kényelmetlenség húzza a másik szememet is, anélkül sokkal kényelmesebb, ezért azt mondta a doki, hogy mivel annyira kicsi a dioptria, ha nem zavar, akkor simán elhagyhatom. Hát így.
A lencsetok szabad részében természetesen nem tárolnám soha alapból a lencsémet, csak azért lenne benne az áopolószer, hogy ha a körúton mondjuk leszarja a szememet egy galamb, akkor meg tudja tisztítani. Ezért kérdeztem, hogy az ápoló vajon csak úgy magában meddig tárolható ebben.
-
lorcsi
veterán
válasz tartlev #1216 üzenetére
A másik kérdés még, hogy nekem az elmúlt 1 hónap alapján 4 hétre 120ml folyadék kellett 2 szemre
nem szoktam így mérni, de nekem a 360ml solo care egy évre is elég. nem kell a lencsetartót csordultig önteni, csak annyira kell hogy ellepje a lencsét
szerintem ha alaposan kimosod a tárolot nem lesz semmi baja a lencsédnek benne, persze külön is kaphatóak, ha ez megnyugateladó: vadi új soundcore motion+
-
Csabee.
nagyúr
válasz tartlev #1216 üzenetére
szia! Miért csak az egyik szemedbe hordod? hetente ha az ápolófolyadékot cseréled az jó, de csak akkor ha nem használod a lencsét, ha használod akkor naponta kell cserélned.
A folyadékos problémád, 1 lencse tokot adnak hozzá, de ha bemész egy optikushoz ott adnak neked. Én is ezt csináltam amúltkor, és ingyen adott 4féle lencse tartót, tehát az eladótól is függ de fillérekért fogsz kapni tokot. Felbontás után használhatod több mint 1 évig tudtommal, de a dobozán felvan tüntetve.Üdv: Csabee.
-
tartlev
csendes tag
Hello,
nekem az egyik szememen van csak lencse, így azt gondoltam, hogy backup célból a lencsetároló egyik "lyukába" töltenék folyadékot és ha gáz van, akkor abból vett ápolószerrel tudom tiszítani, illetve benne tárolni, amíg hazaérek.
A kérdés az, hogy szerintetek mennyi ideig tudom ezt így tárolni benne, ha nem használom fel?
A másik kérdés még, hogy nekem az elmúlt 1 hónap alapján 4 hétre 120ml folyadék kellett 2 szemre, de mivel csak 1 szemre lesz végül lencse, így 60ml lesz várhatóan, így pl. egy 250-es ápolófolyadék 4 hónapig lenne elég. Csakhogy ugye 1db tárolót kapok hozzá mindössze, viszont a lencsével ezt is cserélni kéne, tehát 4db kéne. Lehet ezt külön kapni?
Illetve nem tudja valaki, hogy Solocare Aqua mennyi ideig használható felbontás után?
Az a baj, hogy a 120ml-es relatíve drága (2300HUF) a 250-eshez képest (3400).Tud valaki olyan fizikai helyet, ahol mindkét kiszerelés kapható? Vision Express, Ofotért, Olivér optika nem tart mnindkettőt...
-
Csabee.
nagyúr
válasz Manitou #1214 üzenetére
nekem elég egyedi szemem van speckó méretekkel stb.. és megtudják oldani! elvileg egész országban nekem csinálnak egy ilyen lencsét.. másnak nincs ilyen adattal szeme.. úgyhogy szerintem próbláld ki, nem szabad hogy zavarjnon én nekem nagyon oldalra kell néznem hogy zavarjon, de az az oldalra nézés már fáj is.. tehát.. én azt tanácsolom hogy mond meg az orvosodnak hogy nem kényelmes, meg beszéltél mással is és nem ilyet kell tapasztalnod amilyet tapasztalsz!
A szem egy fontos dolog, nem szabad hanyagolni. Addig teszteld a lencséket amíg nem találsz jót! Nekem másfél év kellett a sok tesztelést követően mire megtaláltam! most napi lencsét hordok, de két hetesre át fogok térni majd ami nem tórikus.
A két hetes tök kényelmes, de a napi a legkényelmesebb, a napi az olyan mint ha semmi nem lenne a szemedben!
A napi lencse az drágább, a teszt időszakban kérjél Acuvue lencséket, egy két heteset is próbára illetve 2-3 db 1napos lencsét is ha teheted! Ingyenesen készít teszt lencsét az Acuvue, tehát még pénzbe sem kerül!mindenképpen próbáld ki, és írd le a tapasztalatodat!
Ja és lencséhez feltétlen vegyél lencséhez való szemcseppet! Ha gépezel akkor többet kell cseppenteni, napi 1 et mindenképpen, de jobb ha 2x cseppenteszÜdv: Csabee.
-
Manitou
veterán
válasz Csabee. #1213 üzenetére
Köszi az infót. Nem vagyok Bp-i, viszont a szemész orvossal meg vagyok elégedve, nagyon rendes és segítőkész, mindent elmond szépen nyugodtan stb.
Ez egy Bausch &lomb Softlens 66 Toric próbalencse (1 hónapos), amit kaptam kipróbálásra, még sosem használtam lencsét, ez az első.
Aludni semmiképpen nem akarok benne, ebben nem is szabad, napi 10-12 órás viselésre alkalmas álítólag. Szó szerint így van ahogy írod, amíg egyenesen nézek és nem mozgatom a szememet különböző irányokba, addig viszonylag minden ok, utána kezdődnek a gondok. Ezt az orvos is mondta, hogy ezek nagyobbak a nem tórikusoknál.
És ebből az Acuvue Advance -ből van 0,75D és-2,75 cylinderhez lencse? Mert nem nagyon találok 2,25-nél nagyobbat semmelyik gyártónál sem. -
Csabee.
nagyúr
válasz Manitou #1212 üzenetére
Tehát a tórkus nekem anno azért kellett mert fájt a fejem és ez kiküszöbölte, viszont a fejfájás megszűnt így a cilinderre nincs szükségem.
a tórikus lencsének mérete nagyobb a fizikaig és ezért nagyobb helyen helyezkedik el a szemen, kevésbé szellőzik a szem, többet kell csepegtetni! Amikor egyenesen nézel, semmi baj nincs, de amikor már erősen jobbra ballra fel le nézel akkor elfordulhat a lencse, ilyen sajnos nekem is volt néha de volt olyan márka amiben jó! Acuvue Advance teljesen jó márka Én átálltam arra, egyrészt mert jól szellőzik, jó a nedvesség tartalma, és kényelmesebb. Én anno a havi lencsékkel kezdtem, de az nem volt jó, néha piros lett a szeme, majd úgy begyulladt hogy szüneteltetnem kellett. Ezt követően próbáltam még 2-3fata lencsét míg nem elértem az Acuvue lencsére, a két hetesre, ez a két hetes lencse tök kényelmesnek tűnt, azonban ettől is egy idő után begyulladt a szemem, jártam pá szemklinikára, nah kaptam speckó szemcseppett szteroidosat is. az helyrehozta, ismét lencséztem, de mostmár napi lencsét! A napi lencse a legkényelmesebb! Én most szeretnék át váltani nem tórikus lencsére, mert több előnye is van, kisebb maga a lencse mérete, jobban szellőzne a szemem, illetve sokkal-sokkal gyorsabban elkészülnek ezek a lencsék. Ja és még tudtommal minimálisan olcsóbbak is!
Én nem havi lencsével kezdeném, Ha kezdő lencsés vagy, akkor mindenképpen két hetessel próbálkozz, én azt mondom. Aludni ne aludj benne semmiképp, csak ha nagyon muszáj.
Amúgy ha budapesti vagy és nem vagy elégedett a szemészeddel, én tudok ajánlani egy nagyon rendes kontaktológust, aki korrekt és segített a szem "betegségemen"[ Szerkesztve ]
-
Manitou
veterán
válasz Csabee. #1211 üzenetére
De tórikusnak nevezik, úgy láttam neten , mikor legutóbb néztem. Csak nekem megszokásból cylinder van az eszemben. De te is megértetted mit akartam mondani
És neked hogy néz ki gyakorlatban? Vannak ilyen dolgok mint ami nekem? Hogy kicsit másként pislogsz és már elmozdulhat a lencse
Neked mekkora a cylinder értéke a szemeden ? -
-
Manitou
veterán
Használ itt valaki cylinderes lencsét?
Mai volt az első napom lencsével, elég vegyesek az érzéseim vele kapcsolatban. Hol látok vele hol nem. Ha már kicsit más képpen pislogok elmozdul a lencse és nem látok élesen, kis időt várni kell és helyreáll. Ez ilyen , mert ez így elég gáz.
-
Manitou
veterán
Hetekig nem fog állni benne. Ez ilyen egy hónapos próbalencse, kicsit gyengébb mint ami kéne a szememhez, próbából nem volt olyan ami nekem jó lett volna teljesen. Így munkához meg vezetéshez inkább a szemüveget javasolta a szemész, ezt a próbalencsét meg inkább csak sportoláshoz, szabadidő eltöltéséhez, stb.. Szóval nem napi 10-12 órában hordanám, hanem lehet lenne olyan, hogy pár napig ki se veszem a tokból.
-
Manitou
veterán
Nem gyártanak már sajna 2,75-öst, nem volt rá nagy kereslet és leálltak a gyártásával
Szóval tegnap délután voltam a kontaktlencséért, ott megmutatták a ki és berakást, stb. De haza már úgy jöttem hogy szemüvegben. Tegnap délután még az optikában bele lett téve a lencse a tokba, a folyadékkal együtt, és le lett zárva. Kaptam ilyen kis füzetecskét amiben le van írva mi a menete a berakásnak és kiszedésnek.
Viszont most azt nem tudom, hogy mivel én ma még nem hordtam, így már kb 24 órája benne van a tokban, ilyenkor ki kell e venni minden nap, és kiönteni a lötyit belőle és újat beletenni? Vagy ha pl 1-2 napig vagy akár 5-6 napig se használom, akkor addig szépen marad benne a tokban a lencse a lötyivel együtt? -
kew
senior tag
Szerintem nincsenek buktatói Bár mikor én először rászántam magam (kb hasonló korban lehettem, mint a hugod), akkor valahogy nem ment a ki-be rakás, sokat szenvedtem vele minden reggel, ezért abba is hagytam a viseletét. Majd kb 1-2 évvel később aztán újra bementem egy optikába, kértem egy betanítást, és hamar bele is jöttem a használatába, utána már semmi gondom nem volt vele.
De valóban egyszerűbb elmenni egy optikushoz, ott mindenféle szerkentyűvel megvizsgálják a szemét, és adnak egy próbalencsét, továbbá megtanítják kezelni és használni a lencsét. Ezek után, ha minden ok, nem lesz semmi baja a szemének. Inkább hordja a lencsét, minthogy ne hordja a szemüveget mert ciki (én ezt csináltam annó évekig, le is romlott a szemem -2 alá )
Úgyhogy csak bátran lencsézzen Csak legyen türelmes az első hetekben, míg megtanulja kivenni és berakni.
-
harry3
őstag
Köszönöm a választ.
Trub: Először is fel kell keresni egy orvost és azzal kell beszélni, hogy mit javasol.
Attól függ, hogy mennyire tud vigyázni rá és hogy bírja a szeme, mert lehet hogy nem fogja bírni hiába szeretne.
Tehát orvosi vizsgálat nélkül nem szabad csak úgy venni.
16-tól már elvileg lehet, de nincs határ. Ha majd megjön a lencse ott helyben be kell tenni és ki is kell venni, de ha nem tudja, akkor még várnia kell, amíg már idősebb lesz(1-2 év). -
Trub
tag
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség! Húgom szeretne venni magának kontaktlencsét, ő most 15 éves, de nem tudja mire figyeljen oda, mik a buktatók, egyáltalán lehet-e neki?
Tudom, hogy még ilyen korban nem szabadna kontaklencsét viselni, de nem lehet lebeszélni róla, akkor meg inkább járjunk utána, nehogy egy életre elcsessze a szemét. -
harry3
őstag
Sziasztok. Innen megbízható rendelni?: Lencsebolt
A szállítási díj mindenhová 600Ft?
Tehát ha veszek egy Ciba Vision AirOptix Aqua-t, akkor az 7 191 + 600Ft és ennyi?
A választ előre is köszönöm.(Még sosem rendeltem neten, nem vagyok értetlen )
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
- Iqos cigaretta
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Bigfun BF-730A2 szintetizátor
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, Care Refresh, FPV Controller, ND Filter szett
- Garanciával és Biztosítással eladó DJI Mini 3
- Teljesen újszerű szett! Philips Lumea Advanced SC1997/00 villanófényes IPL szőrtelenítő
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón szett - 5,4k video, 1" SONY CMOS (2S4)