-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csokifalo
senior tag
válasz aerosmith #13383 üzenetére
Nekem van. Mindegy a cső merre áll mert a feliratot attól független tudod forgatni és minden irányban, olyan mint egy racsni. Nekem 8600K-n van 4.4 Ghz, 40-43 fokos normál használattal úgy hogy alapon megy a pumpa is meg a ventik is, hangja semmi pedig fél méterre van.Nekem bevált, de azért fosok az aio-tól, úgyhogy a léghűtőt meghagytam, és 5 év garral vettem az alzába biztos ami biztos
[ Szerkesztve ]
-
Csokifalo
senior tag
válasz Dragon3000 #13345 üzenetére
így van sőt ha nem akar valaki HDD-t akkor lehet 2 tápos is, megvan a hely
-
Csokifalo
senior tag
válasz Joker159 #13349 üzenetére
Sokat számít milyen a házad, meg hol a radiátor. Nekem ugyan 9600k van csak, de ebben a házban alul 3 ventivel oldalt hárommal, az üveg ellenére akkora a huzat, + a táp se a házba dolgozik hanem a hátsó kamrába,hogy fent a radiátoron át is hideg levegő jön. Nálam a pumpa is a ventik is alapon vannak, de nem ment eddig 60C fölé de leginkább 55 körül van terhelve, úgy hogy a krakent nem is hallom a gépben, és a 6 db 12-es venti is csak silentbe, játék alatt is csak kettes fokozaton mennek a négyből.Igaz a lakásban is klíma van, szerintem sokmindenen múlik nem csak magán az aio-n
[ Szerkesztve ]
-
Csokifalo
senior tag
válasz Trebron09 #13348 üzenetére
Ezért vettem az alzánál 5 év garral...4 év múlva ha addig húzza eladhatom, és még marad rajta egy év. ha kidöglik akkor nem az a cég aki nem cserélné újra.. ha meg nézem az árát ( x63, volt 65 pénz, ) hozzon vissza mondjuk 4 év múlva 20 ezret, akkor 45 rugó:4év = napi 30 ft...persze a léghűtőt megtartottam, ha kifingana felpattintom és megy a móka tovább amíg a gart intézem
-
Csokifalo
senior tag
Féltem az X63 Kraken-től, feleslegesen, se a pumpa se a ventik zaját nem hallom, a proci ( i5 8600K 4,4-es órajellel jelenleg 33C kryonaut pasztával, a két venti 1050 RPM-el száguld, igaz a házat megtámogattam pár 12es ventivel, de azokat se hallani, féltem a pumpa cicergéstől de semmi pedig a gép 20cm-re van kb tőlem, én ajánlom.6 év garral vettem, nagyon attól se félek ha kimúlik, a léghűtőt elraktam erre az esetre.
[ Szerkesztve ]
-
Csokifalo
senior tag
1999 óta van gépem láttam már ezt azt nem tudom mond-e valamit pl a Mistral név itt valakinek de onnan is lehetett fonom dolgokat, pl "új" HDD-t venni amin családi fotók voltak meg oprendszerek, de tudnék felsorolni kapásból vagy 20 céget ennyi idő alatt akik a visszavitt vagy bemutató darabot eladták újnak. Nem védem az Alzát, de Ők legalább adnak választási lehetőséget, illetve nem gusztustalankodnak hogy bevegyítik. Én még onnan egy újracsomagolt cuccot se vettem újként, pedig nagyon háklis vagyok erre, ha valami kell egyből nézem az unboxing videókat a neten hogy milyen a gyári lezárás. Én boltból csak új cuccokat veszek, ha valami használt kell akkor ott az apró.
-
-
Csokifalo
senior tag
Én még variálok az x73 és az X63 között, vettem ma egy Lian Li PC-O11 Dynamic White kuckót, ha megjön kitalálom hogy melyik legyen. Venti hang miatt csábítóbb a 14-es ventis, viszont a 360-as radiátor meg amennyivel nagyobb, és három ventis...nem is tudom. Árban már hagyagolható szinte hogy 63 vagy 73 ezer. Nem is raknék bele ennyit ha nem 6 év lenne a gar, viszont igy elvileg 6 évig meg van oldva a cpu hűtésem, az havi szinten ezer forint, vállalható
[ Szerkesztve ]
-
Csokifalo
senior tag
válasz Dragon3000 #13194 üzenetére
az alza igen 72 hónap, 5700 XT nitro+ is azért vettem náluk mert ők megadták rá a 3 évet, igaz többe került 15 ezerrel
[ Szerkesztve ]
-
Csokifalo
senior tag
x63 néztem én is a hétem megveszem vagy az x73, állítólag már halkabb a pumpa mégjobban mint a 2-es széria. Mi lett a baja az x62-nek és meddig bírta?
Én azért akarok 5 év garral venni...alza megadja, a többi szinte csak 1 (!) évet
Iponnál meg is kérdeztem, azt írják a beszállító ad csak egy évet, hülye duma
Persze az elküldheted a gyárak, hallottam már hogy adnak másikat az 5 éven belül, már akit nem zavar hogy az USA-ban vannak(#13188) sittes79: nem vonom kétségbe a léghűtőt, én is szemeztem nhd15 és társai, csak egy baj van velük, batárok, rondák, kitakarják a fél házat, zárt házba oké, de ha az ember nyitott házba teszi sajnos sz@rul néznek ki kár szépíteni
[ Szerkesztve ]
-
Csokifalo
senior tag
-
Csokifalo
senior tag
Még egy utolsó kérdés, mint Columbo
Ha a házban az első frontra teszek egy 240-est úgy, hogy meghagyom a ház elején lévő "gagyi" ventiket [link] melyek 43.54 CFM 73.94 m3/h és 1.17mm H2O adatokkal bírnak ( rgb-sek azért akarom meghagyni ) és hátul pull módon a gyáriakat meghagyom, az nem ront a hőfokon? gondolok itt arra hogy nyilván más lesz a ventik fordulatszám stb elöl, más hátul. Push-pull tesztet néztem, jobbnak írja mint a sima push vagy pull, viszont ott két egyforma ventivel tesztelnek: [link]
Nem feltétlenül várok javulást, csak nem dolgoznak-e egymás ellen a ventik?
Ha nem akkor rendelem is a 240-es krakent -
Csokifalo
senior tag
válasz Speed® #13176 üzenetére
Izlések és pofonok nyilván, nekem meg a LFII nem tetszik sőt pont elég a mostani freezer 13 léghűtő is 60 c alatt tartja csak én szeretem a csicsát 😁😁😄
Végül osztottam szoroztam és vagy kraken 52 lesz 2x14 vagy 62 a 3x12 max cserélek házat is úgyis tetszik a LI 011D csak mivel 2 honapja vettem a jelenlegi házat ( elhamarkodtam ) nem akartam házat cserélni de majd eladom a 011D meg amekkora 10 évig még a célnak megfelel viszont ha kesőbb veszek mondjuk 3900X ami terv akkor a kraken 52 vagy 62 célravezetőbb és ha 6 év garral veszem akkor addig nincs vele gondom max megtartom a léget hogy ha kipurcan a gar időre fel tudjam tenni azt. Viszont vszleg egy noctua D15 célszerűbb lenne de ha a fél gép a hűtőből áll az nekem már sok(k)[ Szerkesztve ]
-
Csokifalo
senior tag
ha az számít a proci i5 8600K és 1.2V nem haladja meg
-
Csokifalo
senior tag
válasz Speed® #13173 üzenetére
Kérdésem még annyi lenne hogy van a Kraken X42 ami egy 14 cm-es venti, illetve az X72 ami 2x 12 cm, de a tetőre nálam úgy menne csak egyelőre hogy egy ventivel. Egyáltalán lehet e egy 2 ventis X72-t egy ventivel üzemeltetni, illetve melyiknek lenne nagyobb hatása ha a halkabb működés a cél. Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Csokifalo
senior tag
válasz Speedy007 #13167 üzenetére
értem, szerintem lehet hogy én a NZXT Kraken X42 mellett maradok, 14-es venti, igaz egy darabos, de az felül nekem elöl elférne a tetőn, így a 3 befújó venti elöl maradna, egy hátul ki, egy felül ki, és + a kraken
max ha nem jön be a venti veszek rá egy noctuát később
egyedül a pumpa zajtól tremázok de egyszer mindent ki kell próbálni, max elállok 14 napon belül. van pofájuk mondjuk 40et elkérni de 6 év garancia, csak nem lehet sz@r -
Csokifalo
senior tag
válasz Speedy007 #13163 üzenetére
igen ugyanerre gondoltam csak nem szendvicsbe tenném a 240-es radiátort
a lényeg az lenne hogy legalább a legalsó venti nem meleget fújna be
azért is kérdeztem hogy melyik a hatékonyabb a VGA-ra nézve, ha elöl egy 360-as radiátoron van 3 db venti, de meleget tol be, vagy ha 240-es radiátoron van 2 venti, és alul a házventi legalább meleg helyett szobahőt fúj be pluszba
[ Szerkesztve ]
-
Csokifalo
senior tag
válasz Speedy007 #13161 üzenetére
igen köszi közben megnéztem a háznál felülre nem megy, a front oldalon pedig vagy 240 vagy 360, plusz venti már nem fér el, mert valóban túllóg a radiátor. Akkor marad a 360
csak attól félek hogy míg eddig 3 ventin jött be, egy hátul, és kettő fent ki, szinte hideg volt a ház, ha berakom előre a 360-ast elölről már csak meleg fog bejönni, nem tudom hogy fog hatni az 5700 XT nitro-ra...pár fok nem érdekel, de ha amiatt meg az lesz hangos, nem vagyok sehol -
Csokifalo
senior tag
Tehát ha elöl ha 360asnak van hely mi a jobb egy 360 vagy egy 240 a felső kettő helyére és az alsó megmaradt venti legalább hűvöset tol be?
-
Csokifalo
senior tag
Amúgy elöl ha 360asnak van hely mi a jobb egy 360 vagy egy 240 és az alsó venti legalább hűvöset tol be? Plusz van hátul egy 12es ugye és felül 2 db 12.es amik kifelé dolgoznak. Felülre nem fér sajnos a ramok miatt a 240 azt irtam
-
Csokifalo
senior tag
válasz Speed® #13156 üzenetére
Dísz...nincs hajtva csak világít. Köszi a tanácsot a probléma max az hogy akkor ugrik az rgb ha cserélem a ventiket...esetleg olyan hogy 12-es halk szivattyú? Mert azt beraknám mondjuk hátra és arra vennék egy noctua ventit. I5 8600K kellene hűteni 4.3.on. Később egy 3700 vagy 3800x
[ Szerkesztve ]
-
Csokifalo
senior tag
Melyik aio az amelyiknek a leghalkabb a pumpája?
Sokan mondják hogy a pumpa zaj kellemetlen lehet én akvárium mellett se tudok aludni
Kettő van egyelőre nálam versenyben:
DeepCool CASTLE 240EX
Cooler Master ML240R RGB
Vagy ezeknek 360 as verziói
De tanácsokat elfogadok
A ház miatt azonban csak előre tud menni mert a predator ramjaim magassága miatt fentre nem tudom tenni.Azért gondoltam a 240et mert igy a három első ventiből egy friss levegőt tudna esetleg bevinni
Vagy jobb a hármas? Ez a ház az egyébként
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új bontatlan Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-N RTX 4090 + Backplate (Referencia kàrtyákh (13429)
- AQUA COMPUTER cuplex kryos NEXT AM4 - Acetal/réz
- Eladó Lian Li GA II LCD és Hydroshift 360-as Vízhűtők!
- ThermalTake processzor vízhűtés újszerű 6hó jótállással!
- Thermaltake TH360 ARGB Sync Snow Edition AIO Liquid Cooler
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest