Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen digitális videókamerát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
KODI MAGYAR KIEGÉSZÍTŐK!
-
(rögzített hozzászólás)
StreamShark kérdésedet ide tedd fel, miután ezt és ezt elolvastad!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
válasz
nfsu17 #48784 üzenetére
A Youtube addon készítője (inkább damnms) csinált egy részletes leírást az api kulcsok elkészítéséhez. [link]
Ha valakinek nem lenne világos a korábban linkelt (közel szóról szóra ugyanaz szerintem), akkor még mazsolázhat ebből is.
#youtube api key create kodi addon kulcs -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
aldebaran #48796 üzenetére
Aha. Így meg lett, köszi!
... bár ez még mindig nem teljesen az a kényelmi szint, mint a Kodi alatt.
Ott ugye, mint írtam videó lejátszás közben tudom állítani mindkettőt, valamint eldönthetem, hogy csak az adott videóra vagy globálisan legyen alkalmazva a beállítás.
Egy "ajak szinkront" mondjuk így egyébként is nehezen tudok elképzelni.
Beállítok valamit → tesztelem → jó/nem jó → vissza a beállításokra. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Helga0203 #48792 üzenetére
" ... mivel több/jobb a Kodin belüli Youtube, mint a SmartTube?"
Ha beleszólhatok ...
Nálam is amolyan "backup solution" a Kodi-s YouTube. A Smart tényleg kényelmesebb, de van, hogy a Kodi-sat indítom el.
Utóbbiban azt szeretem (és erre a két dologra a Smart-ban nem találtam meg a beállítást), hogy tudok hangerőt növelni (adott videóra nézve ← ugye ez egy általános Kodi-s feature), ill. be tudom állítani a kép és a hang szinkronját, ha épp valamilyen bt.-s eszközre küldöm ki a hangot. -
Mr Dini
addikt
Szia!
Régebben valóban fent volt Githubon is minden, mivel úgy voltam vele, hogyha az msrepó már nem működne, akkor is legyen egy megbízható mirror. Viszont akkor mindent kézzel csomagoltam be és releaseltem. StreamShark alatt viszont meguntam, hogy mindent kézzel kell kirakni, ezért csináltam egy CI konfigot, ami automatikusan csomagol és verzióz. Egyelőre ez csak az msrepóba rakja fel a zipet, ami nem elegáns, de StreamSharknál (ami ugye "zárt" forráskód) nem volt szempont. Egyszer jó lenne visszahozni, de elég bonyolult a github API-val összehozni a jenkinsem.
-
retesz147
addikt
válasz
nfsu17 #48784 üzenetére
Nagyon szuper, köszi, hogy összeszedted!
Egy kérdés esetleg feltennék.Ugye van a fő profilom, ami YT Premiumos, az fut gépen, telón, stb.
Eddig ugye API-kal ment a két KODI is a lakásban.
Telón kikerestem egy videót, majd Yasteval megosztottam az adott Kodival és indult is a Kodin a YT videó.
Ha most csinálok egy másik felhasználót, aminek az API kulcsos dolgát megcsinálom a KODI-kra, akkor a telómon futó Premiumból (ami ugye másik profil)m ha megosztok egy videót Yasteval, el fog indulni, vagy mivel más a profil, így nem fog elindulni a Kodin?Köszi!
-
vargalex
Topikgazda
-
kis-attila
tag
válasz
brazos #48773 üzenetére
Szia!
Köszi,hogy válaszoltál!
A 2.1.3 még repo-ból ment...ez volt a január eleje utáni frissítés. Én azóta se nyúltam hozzá + előtte se ( minden repo-ból van )Köszi,hogy válaszoltál!
Van egy tippem de ahhoz elég sok idő + sör kell, hogy belekezdjek. ( és lehet,hogy az se jó. )
Tényleg minden repo-ból van. -
hoktar
tag
válasz
nfsu17 #48784 üzenetére
Számomra nagyon hasznos információkat írtál le alaposan és cseppet sem feleslegesek ezek. Köszönöm!
Hónapokkal ezelőtt is ilyesmit kerestem, mikor ismerkedtem a dologgal, ráadásul akkor is szívózott YT, "oszt kaptam olyan szép segítséget, hogy "Akinek nem megy a YT API, annak kár erőltetnie ezt a dolgot", most meg fő a feje, mert nem kevés közös API-s készüléket sütött el... Hát ilyen ez a popszakma.
Még egyszer is köszönöm a hasznos leírást!
-
nfsu17
veterán
Mivel az utóbbi időben a google kezd "bekeményíteni" (hogy megnehezítse a saját platformjain kívüli YT-ozást), ezért a fő google fiókomhoz anno létrehozott api kulcsok helyett csináltam egy új google fiókot, amit csak a Kodi YT-hoz fogok (most) használni.
Bár közel 5 évig nem volt gond, nem tiltotta le a fő fiókomat a kodi miatt a YT, de jobban belegondolva nyugodtabb érzés, ha külön van ez kezelve (egy kodi fórumos tag hsz-át olvastam, aki szintén parázik, hogy a fő fiók emiatt ne kerüljön veszélybe > ő is csinált újat).
Szóval csináltam új google fiókot, api kulcsokat, bejelentkeztem a kodi YT addonba > működik a dolog.
Részletesebben:
Semmi új nincs a leírásban, aki már csinált ilyet, annak minden lépés ismerős lesz. Inkább újonnan érkezőknek ajánlom.
Nem kerestem ennél frissebb leírást (2023. ápr.), lehet lett volna, de én ez alapján is elnavigáltam a kulcsok létrehozásakor.Kulcsok létrehozása (github, képekkel)
...a 11-es pontot én kicsit másképp csináltam.
Go to theOAuth consent screen
section, and click thePublish
button to publish you appÉn nem "publikáltam" inkább.
Alternatively you can add your Account as a Test User, thereby allowing access. By default nobody (not even the account owning the project) has access.
Szóval inkább hozzáadtam test user-nek (saját magamnak) ezt az új google fiókot.
Utána feltelepítettem a kodi YT addont repo-ból.
https://github.com/anxdpanic/plugin.video.youtube/wiki/Installation
Mondjuk az official megteszi, de mehet az unofficial is.Ha ez felment, beléptem az addonba, majd a beállításokba.
Bár hiába engedélyeztem az api kulcsbeírós oldalt a menüben,
http://<IP of Kodi device>:50152/youtube/api
csak nem akart csatlakozni, azaz beírni sem tudtam ide.https://github.com/anxdpanic/plugin.video.youtube/wiki/Personal-API-Keys#configure-the-add-on
De mivel tudtam merre kell SMB hálón keresni:
userdata/addon_data/plugin.video.youtube/api_keys.json
Ezért ctrl+c + ctrl+v megoldással bemásoltam:
"api_key": "API KEY HERE", "client_id": "CLIENT ID HERE", "client_secret": "CLIENT SECRET HERE"
Elmentettem a fájlmódosítást.
Biztonság kedvéért újra lehet indítani a CE-t, vagy a KODI-t.Majd újra belépünk a YT addonba, a beállításokba és a bal oldali menüre lépve (API) jobb oldalon mutatni kell mindhárom kulcsunkat kitöltve. Ha nem, az baj, akkor valahogy akkor is be kell írni.
Utána vissza a YT menübe > fent > bejelentlezés
Leokézzuk amit ír.
Majd azt mondja, hogy agoogle.com/device
oldalra navigáljunk egy böngészőn.
Azt a kódsort, amit a Kodi kiírt, beírjuk ide, majd tovább > oké, mindent leokézunk és kiírja, hogy csatlakoztatva. Ok.Majd megint megcsináljuk a fenti folyamatot!!
Egy kicsit más kódsort fog kiadni, de tök mindegy.Itt is oké, tovább > de a végén kacifántosabb, mert simán OK gomb nincs, hanem az oldal alján valami speciális gombra kell kattintani, mert alapból "nem biztonságos" és itt kell ráerőszakolni, hogy DE. Vhogy így [link]
Majd ezután már kiírja ide is, hogy csatlakoztatva.
És elméletileg be is lép a kodi addonban és lehet látni a feliratkozásokat pl.Tudom, hogy semmi újat nem írtam, mert évek óta ez a megoldás. Ha fölösleges, lehet törölni nyugodtan.
-
Sziasztok!
Használ itt valaki lejátszási listákat Kodiban? Mi a legjobb megoldás rá?
-
csgy66
tag
Hülye vagyok, leírom én, hogy Nektek már ne kelljen...
De hogy a fenébe tudok bejelentkezni a YouTube addonba?
LibreELEC 12.0.1, Kodi 21.1.0, YouTube 7.2.0 beta4. (De ugyanez volt az utolsó stabillal is.)
Korábbról emlékszem, hogy volt ilyen kétszer kért bejelentkezés dolog, de most nem tudom kiprovokálni. -
brazos
senior tag
válasz
kis-attila #48772 üzenetére
MindigTV addon már nincs a repóban, talán erre gondoltál? plugin.video.mindigo-2.1.4.zip
Viszont ennek vannak függőségei, azok telepítve vannak?
<requires>
<!-- <import addon="xbmc.python" version="2.24.0"/> -->
<import addon="script.module.mrdini.routines"/>
<import addon="inputstream.adaptive"/>
</requires> -
kis-attila
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném! ( valószínűleg én vagyok buta )
Láttam github-on a MindigTV kiegészítőt ami EPG-t csinál meg minden, utána IPTV Simple-be betallózni.
Mit rontok el ha érvénytelen szerkezet miatt a KODI telepíteni se engedi a kiegészítőt?MindigTV megy videó kiegészítőből, így nincs baja.
Előre is köszönöm!
-
aprokaroka87
nagyúr
Egy általános kérdés, az hogy pl a skysowtime plugin egy Tableten hibásan kezeli az FHD tartalmat, míg egy telefonon meg tökéletesen megy, az adothat abból hogy az eszköznek eltérő a hardveres gyorsítás képessége az adott codec esetén?
Egyáltalán a drm védett tartalmak esetén lehetséges hogy a kodek is más?
Szóval hiába tud L1 szintet az eszköz, ha a gyári kódek egyszerűen hibásan értelmezi azt. -
sas2023
csendes újonc
android...kodi 21.1...mozimix...nem megy...a web igen...eddig szuper volt.....
-
glaci
őstag
válasz
Mr Dini #48766 üzenetére
Szia Dini!
Elképzelhető, hogy csak én vagyok nagyon igénytelen, de engem a színész lista és a rendező (illetve ezek hiánya) nem nagyon hoz lázba.
Engem a címek és a leírás érdekel legfőképpen. (Néha az országra még rá szoktam lesni, de inkább csak akkor szoktam megnézni, ha már nézem egy ideje a filmet és "nem értem" a látottakat.)
A műsorról a kép még néha felkelti az érdeklődést, de a leírás és a címek szerintem sokkal fontosabbak.
Amid most van, az az én elgondolásom szerint szinte tökéletes már. Úgy gondolom, hogy erősen dolgozik benned a maximalizmus. (Talán már túlzottan is.)
Akkor tulajdonképpen szerintem nagyon jól haladsz! (Ezt nem győzöm elégszer megköszönni!)
Ezek alapján - ha jól értelek - szinte már csak a visszanéző meg a felvételek megtekintése hiányzik, aztán már majdnem olyan lesz majd, mint amilyen a Vodka volt. Szuper! -
Mr Dini
addikt
Ok, köszi a feedbacket!
Haladtam egy kicsit az EPG-vel is. Jelenleg itt tartok:
Ugyan manuálisan csak egyelőre, de össze tudja szedni az EPG-t. Mielőtt bárki keresné, ez még nem publikus, mert messze nincs kész, egyedül a csatorna exportot raktam fel Githubra, mert az stabilnak bizonyult már. Egyelőre viszont az sincs kint az MSrepóban, csak a forráskód.
Tök jó, mert itt a dátumozás nem olyan bénán van megoldva, mint a Vodka esetén volt, hogy időszámítások közti átállás előtt exportált adatok rossz idővel voltak betöltve, illetve aki nem magyar idővel használta a kiegészítőt, annak rossz időpontokat jelzett ki. Itt rendesen a Kodi igazítja be az időzónához az időket.
Viszont egyelőre nem tudtam a műsorokról kategóriákat kiszedni, illetve színészeket és rendezőt is max egyesével lehetne begyűjteni műsoronként, amit nem merek lefejleszteni, mert lefejez a szolgáltató, hogy dosolja a sok user. Még meglátom mit tehetek, de ez egyelőre visszalépésnek tűnik a korábbi állapothoz képest.
Régi műsorok visszajátszása még nem lehetséges, de majd jövő héten dolgozom azon is, illetve megcsinálom, hogy automatikusan gyűjtse be mindig a friss epg-t.
Mennyire kritikus szerintetek, hogy nincs rendező és színész lista a műsoroknál? Ami van egyelőre, az műsor cím, gyártó ország, leírás, ikon, epizód és évad sorszám, illetve epizód cím.
-
glaci
őstag
válasz
Mr Dini #48756 üzenetére
Szia Dini!
Köszi szépen a fejlesztést! Életmentő!
A kérdésedre válaszolva:
Én támogatnám, hogy továbbra is be lehessen majd állítani a letöltendő EPG időablakát, mint ahogyan az Vodkában is volt. Így akinek nincsen rá szüksége vagy erőforrása, az le tudja korlátozni, aki meg igényli, az akár jó bő lére is tudja majd ereszteni.
(Nekem pl. -7 és +7 napra volt állítva Vodka . A +7 azért, mert relative ritkán inditottam, viszont így jó eséjjel akkor is volt egyből az első pillanattól műsorúságom. A -7 meg azért, mert nagyon sokszor használtam a műsor visszanézőt. (Szerintem kb. 2 - 3 szor annyit, mint a műsor rögzítőt.))Persze ezek csak az én preferenciáim, de szerintem nagyon jó lenne, ha majd egyszer idővel az új addonnak is ugyanaz a bőséges funkcionalitása lenne, mint ami a réginek volt. Az szerintem szinte tökéletes volt!
-
P.Xabi
újonc
Sziasztok
Remélem tud valaki segíteni.
Kipróbáltam egy régi laptopon a Linux ( mint) et, megy is minden, kivéve böngészőből a DirectOne.
Azt írtàk valahol, kodiba be lehet valahogy rakni.
Tud valaki segíteni? Évekkel ezelőtt volt kodin HboGo-m, Android tv boxon, de ahhoz volt egy leíràs :-)
Direkt one - hoz meg nem találok. Esetleg Rtl+ is jó lenne, az meg külföldről alapból nem indul...Köszönöm
-
Mr Dini
addikt
Most megnéztem, nekem ilyen kvótákat ír a Youtube Data API-ra a Google console:
Lehet neked más lesz, mert én elég régen csináltam a projektet és a Google hajlamos folyamatosan változtatni az új userek limitjein. De ha hihetünk a számoknak, akkor per perc max 1 millió 800k kérést enged per API kulcs, szóval feltételezem, egy ideig jó leszel.
@<Adamsky>
Soha nem ment API kulccsal a streaming, mivel maga a Youtube nem szeretné, ha elérnék a videóit a saját platformját kivéve tudtommal.
Korhatáros tartalomhoz pedig valóban kötelező a login egy ideje (sokáig ment egy kiskapu, amit yt-dl is használt).
-
mexel
veterán
Közben kipróbáltam. Ha bejelentkezek akkor működik valóban.
Sajnálatos.
Eddig tetszett hogy simán használhatta a családból bárki ha nézni akart valamit, nem kellett semmi hozzá.
1-2 napja még csak 1-2 videónál írta, tegnaptól már mindegyiknél.Vajon 1 api key hány eszközön működhet?
Sok százat olvastam. Csak mert én osztogatom nyugodtan annak aki nem akart csinálniDe ez csak a CoreElec-es YT-al van így, ugyanazon az eszközön az androidos YT simán megy. Érdekes
-
mexel
veterán
válasz
Mr Dini #48758 üzenetére
Köszönöm szépen!
Ugyanazon a hálózaton minden eszközön megy a YT csak a Coreelec alatt nem. Ezért gondoltam hogy az addonnal van baj vagy az Api-val. De a listázás megy, akkor az kiszűrve, azzal nem foglalkozom most. Köszi az infót ez hasznos volt.Lehet hogy bejelentkezek és kipróbálom úgy, csak jó volt hogy eddig anélkül ment.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Mr Dini #48758 üzenetére
"... API nincs is használva a lejátszáshoz ... " – régen se volt?
Mintha rémlene olyan eset, hogy HD fölé – mondjuk FHD-ra – csak akkor tudtam menni, ha beállítottam API kulcsot.
A bejelentkezéssel pedig az a tapasztalatom, hogy korhatáros tartalmaknál kérte, ill. kérheti. -
Mr Dini
addikt
Sajnos egy Youtube addon frissítés nem fogja megoldani a problémát. A Youtubenak lett elege abból, hogy rengetegen használják a platformjaikat anonym proxykon keresztül, mint a piped, invidious stb, ezért bekeményített, hogy szerver hoszting IP címekről egyáltalán ne lehessen, otthoni IP címekről pedig csak korlátozott számban lehessen bejelentkezés nélkül videókat nézni.
Tudod tesztelni a "blokádot" magad is, ha fogsz egy telefont/számítógépet ugyanazon a hálózaton és privát böngészőablakban megpróbálsz megnyitni egy Youtube videót bejelentkezés nélkül. Ha ugyanazt dobja, mint a Kodi addon, hogy jelentkezz be, akkor nem tudsz mit tenni, csak amit javasol.
tldr; Hogyha továbbra is szeretnéd stabilan nézni a Youtube videókat, akkor jelentkezz be és menni fog.
És nem, API key váltás sajnos nem fogja megoldani a dolgot. Az API nincs is használva a lejátszáshoz (az még mindig scrapeléssel megoldott), az csak a videók listázására, keresésre és meta adatok begyűjtésére van használva.
-
mexel
veterán
Vajon az API kulcs okozhatja ezt a hibát? Bármit teszek fel ezt írja, jelentkezzek be. Mindegy újra telepítem-e vagy mást teszek fel. Nem értem.
-
Mr Dini
addikt
válasz
Avayasoft #48751 üzenetére
Szia!
Lesz EPG majd. Egyelőre nem az EPG volt a fő prioritás. Tudom, hogy az a legtöbbet várt feature, csak először a lejátszást szerettem volna stabillá tenni. Az EPG-t meg VodkaTV alatt kísérleteztem ki stabilra. Akkor hetekbe telt felhúzni és sajnos nem az adással jön, külön kell összeszedni. Most remélhetőleg már lesz valamennyi rutinom, hogy gyorsabban menjen a folyamat, de a régi kiegészítőben is kb a forráskód fele csak az EPG-t szedte össze, valószínűleg itt sem lesz egyszerű folyamat.
De ha már rákérdeztetek... Szerintetek van értelme berakni a beállításokba, hogy szedjen az időben visszafele is EPG-t? Vagy elég mindig csak a letöltés időpontjától az időben előre?
A feliratos kérdésre pedig: Sok csatorna jön felirattal. Ha elindítod a lejátszást, lesz egy felirat gomb a Kodi playeren.
Ezen belül az "enable subtitles" legyen kikapcsolva. Sajnos ezt per csatorna (sőt, talán per lejátszás) meg kell lépni most, a jövőben tervezek berakni opcionálisan globális felirat kikapcsolásra lehetőséget az addon beállításokban.
-
mexel
veterán
Most a beta-t
Mindig váltogatom ha gond van.
nfsu17: persze tudom hogy nem te vagy a bűnös, csak beírtam hogy ha valakinél gond van lássa hogy másnál is hibás.Annyira nem izgat, ritkán használom, pusztán tesztelés volt a cél
-
nfsu17
veterán
Nem tudok mit tenni, nem én írom.
https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=356934&page=190...All working again.
...Beta4 solved the problem
...Thanks for the heads up, so far so good with 7.2.0 beta 4 for me too.
...Version 7.2.0 beta 4 is currently working for me too.
Lehet ennyi volt ennek a release-nek és meg kell várni a köv. frissítést. -
Avayasoft
aktív tag
-
glaci
őstag
válasz
Avayasoft #48749 üzenetére
Szia!
Tudomásom szerint még csak néhány napja állt neki csinálni. Én egyelőre nem találtam benne ilyen funkciót, de Ő is írta, hogy még csak az élő adás megy. Nyilván idő kell mindenhez és ez egy erősen szabadidős tevékenység.Viszont ismerve Dini eddigi munkásságát és a fejében rejlő potenciát én azt mondom, hogy csak idő kérdése és biztos vagyok benne, hogy hasonló (vagy akár még jobb) funkcionalitás lesz majd, mint ami annál volt. Türelem! Lesz itt még kánaán!
.
Dini!
Neked pedig köszönjük szépen, hogy a szabadidődet nem kímélve a közösség segítségére vagy ebben a projektben (is) !!!
Ha már írtam:
Dini írta, hogy várja a visszajelzéseket. Nekem Windows 10 és 20.5 -ös KODI alatt át kellett váltanom HTTP -re, hogy menjen a lejátszás. Előtte a felbontás / stream választás után hibajelzés nélkül vissza lépett a csatorna listára. Azóta viszont tökéletes. (A LOG -ban ekkor SSL hbiát írt. Talán az InputStream, de ebben nem vagyok teljesen biztos. Nem jegyeztem meg, mert a HTTP -re váltás egyből megoldotta.) -
brazos
senior tag
válasz
dethroner #48746 üzenetére
Hát nem tudom, ez egy 2016-os kiadású gép, ami annó még csak Android 6-al lett kiadva, eredetileg egy előtelepített Kodi.16.1 verzióval, szóval ez így eléggé gyenge, akárcsak a 2GB RAM, illetve a 8 GB eMMC flash tároló. Elvileg volt hozzá annó 2016 közepén egy OTA firnware frissítés, amivel az új firmware-ban már egy 17-es kodi volt előtelepítve. Természetesen (szerencsére ) ott az SD kártya, mint mentőeszköz.De az eléggé hervadt gépre nagy merészség a 4K-t ráírni, ráadásul csak a widevine L3 a hivatalosan támogatott SD felbontásig. Az oké, hogy CE-t használsz rajta, de a hardver eléggé gyengusznak tűnik.
-
vargalex
Topikgazda
Sziasztok!
Mivel egyelőre kikerült a CloudFlare mögül a filmezz.club, így Mr Dini-nek hála a MovieShark repoba felkerült a Movie Shark kiegészítő 2.2.5-ös verziója. A változások:
- forrás változás követése
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Ma megint volt egy kis időm dolgozni a VanTV-n, így felkerült a 0.7.1. Apróbb javítások kerültek be a lejátszás stabilabbá tételének érdekében. Illetve zavart, hogy nincs rendes eszközválasztó a hivatalos alkalmazásokban, így implementáltam 2 eszközválasztót is. Van a sima Device list, ami nincs használva a hivatalos appokban egyáltalán, hanem "kamionról leesett" megoldás, részben kutatás, részben doksi olvasás alapján jöttem rá, hogy működik. Szépen listázza a fiókhoz tartozó eszközöket, illetve engedi őket átnevezni a kodi kontextus menüjéből (jobb klikk, vagy C gomb). Sajnos eszközt törölni itt viszont nem lehet, max deaktiválni, amit implementáltam, de nem tűnt úgy, hogy a platform jól tolerálná a letiltott, de nem eltávolított eszközöket, így inkább csak érdekességképp hagytam benne a kódban a megoldást, nem vezettem ki végül a felületre, nehogy valaki kizárja magát miatta a fiókjából.
Viszont bekerült a régi VodkaTV-ből kb 1:1-ben átemelt MyVodkás eszköz listázó is. Ez egyenlő a One alkalmazásban található eszköz listázóval, csak nem kell hozzá telefont hordozgatni. Azt nem tudom, hogy hogy viselkedik olyan fiókoknál, akik meg lettek hívva TV szolgáltatás haszonélvezőjeként, de nem az övék az előfizetés. Ilyenkor a mobilos app nem jeleníti meg a menüpontot, gondolom a kiegészítő simán hibára fog futni. Illetve több TV-s háztartási előfizetésnél, ha minden igaz fel fog dobni egy "válaszd ki a megfelelő háztartást" ablakot, de ezt nem tudtam tesztelni.
Ezen kívül kaptunk egy csomó menő ikont, hogy színesebb legyen a kiegészítő blakey-től. Köszönet érte, jó érzés egységes arculattal látni a kiegészítőt ilyen korai fázisban is!
-
Mr Dini
addikt
válasz
dethroner #48736 üzenetére
Sehogy sajnos. Ha valami HDR (high dynamic range), akkor az olyan tartománnyal volt lekódolva. Vagy szoftveresen alakítod át real time/előre SDR-re, ami elég sok erőforrás, és nem is lesz olyan szép, mint a stúdióból kikerült eredeti SDR verzió, vagy eleve olyat szedsz le, ami nem HDR, ha tudod, hogy nem HDR képes eszközön lesz megjelenítve.
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
CE alatt a youtube rosszalkodik.
Ha el szeretnék indítani egy videót akkor ezt írja " sign in to confirm you re not a bot".
Erre van valami megoldás ? Nálatok mennek a videók ? -
Mr Dini
addikt
válasz
dethroner #48734 üzenetére
A HDR miatt lesz. Hacsak nincs olyan megjelenítőd, vagy szoftveres konverziód, akkor pontosan ezeket a kimosott színeket kell látnod csak SDR-t támogató megjelenítőkön. Sőt, ha a megjelenítő HDR képes, de a lejátszó nem, akkor se fog menni a dolog. Ilyen esetekre érdemes olyan minőséget vadászni, ami nem HDR-rel lett kódolva.
-
dethroner
veterán
Az is fura, hogy ugyanennél a filmnél ha pc-ről indított Kodi-val nézem, ott is torzultak a színek, bár nem olyan mértékben.
A box egy régi Samsung 55H6400 a tévén van. Bocs, félreérthető volt amit írtam, a virágboltból beszerzett tartalomnál a Netflix logóról írtam, nincs előfizetésem. Akkor szerzek egy HEVC kódolású filmet HDR10 nélkül, megnézem ott mi a helyzet. -
dethroner
veterán
Hello!
Áthoznám a kérdésem egy másik topikból, ott nem reagált senki, meg talán itt jobban is megy a pörgés
Tehát a kérdésem, [itt]. Már a Netflix logó is piros helyett olyan narancsos, halvány barnás színű és minden szín a filmben életlen, színtelen. A kép folyamatos, csak a színek,
Mi a megoldás? -
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini #48566 üzenetére
Úgy néz ki, az NVTré 0.7.4 egészen 17-éig élt (mindössze nyolc napot).
De tök jó, hogy olvassák a kedves NVPN fejlesztők is a fórumot, vagy rátaláltak Githubon a forrásra! Ugyanis csodák csodájára változott az oldalon a tanúsítvány és engedélyeztek egy jóval frissebb cipher csomagot, amit már a Python is natívan támogat. Javítottam is a kiegészítőt, hogy ismét menjen. Fel is került az MSrepóba.
Annyit megjegyeznék, hogy valahogy eltörték a proxy linkeket, szóval a hivatalos módon, böngészőből jelenleg nem lehet sajnos egyik csatornát sem nézni proxyzva. Azonban a kiegészítőben megoldottam, hogyha rossz linket adna a forrásoldal, akkor is proxyzva menjen a kérés. De hátha ezt is olvassák és javítva lesz ez is. Addig meg marad a trükközés.
-
Mr Dini
addikt
válasz
blakey #48725 üzenetére
Köszi a gyors tesztet. Gyors ránéztem az ISA forrásra. Ez a path_data paraméter az új DRM konfighoz tartozik, ami egyelőre erősen alpha, írják is, hogy dolgoznak rajta. Ezért nem foglalkoztam vele még különösebben. Jelenleg a "legacy" DRM konfig van használva. RTL+ is ezt a legacy rendszert használja, csak ott szokványosabb a licenc szerver, lehet azért megy.
Debug logging esetében egyébként az általam írt licenc proxy is logolja a rajta átfolyó kéréseket (alapesetben nem, mert tele van szenzitív adattal; nehogy a user leakelje a saját tokenjeit). Azt is meg lehetne nézni, hogy jön-e vissza egyáltalán licenc response benne.
De majd ha stabil lesz a Piers és kijön Arch linuxra, megcsinálom ezt az új API-t is és akkor biztosan menni fog. Addig meg nem hiszem, hogy sok embert érintene a probléma.
-
blakey
titán
válasz
Mr Dini #48724 üzenetére
Megvan a teljes is, csak kivágtam. ISA-nál hasal el, de az RTL+ működik, de csak tesztelem a Pierst, mert jó az írány, de még nem működik minden úgy, ahogy kéne. Lehet, hogy még nem is érdemes ezt tovább boncolgatni.
ISA-ra pl. it van:2025-01-21 10:31:01.659 T:5462 info <general>: CAddonMgr::FindAddons: inputstream.adaptive v22.1.12 installed
2025-01-21 10:31:01.659 T:5462 info <general>: CAddonMgr::FindAddons: inputstream.ffmpegdirect v22.0.1 installed
2025-01-21 10:31:01.660 T:5462 info <general>: CAddonMgr::FindAddons: inputstream.rtmp v22.0.0 installed
2025-01-21 10:31:01.662 T:5462 info <general>: CAddonMgr::FindAddons: kodi.binary.instance.inputstream v3.3.0 installed
2025-01-21 10:31:01.671 T:5462 info <general>: CAddonMgr::FindAddons: script.module.inputstreamhelper v0.7.0 installed
2025-01-21 10:31:18.391 T:5651 info <general>: Creating InputStream
2025-01-21 10:31:18.426 T:5651 info <general>: AddOnLog: inputstream.adaptive: [Repr. chooser] Resolution set: 1920x1080, max allowed: 1920x1080, Adjust refresh rate: 1
2025-01-21 10:31:18.807 T:5651 warning <general>: AddOnLog: inputstream.adaptive: ParseManifest: The <UTCTiming> tag element is not supported so playback problems may occur.
2025-01-21 10:31:18.808 T:5651 info <general>: AddOnLog: inputstream.adaptive: Manifest successfully parsed (Periods: 1, Streams in first period: 4, Type: live)
2025-01-21 10:31:19.106 T:5651 error <general>: AddOnLog: inputstream.adaptive: WvUnwrapLicense: Unable to get license data from JSON path, possible wrong path on "path_data" parameter
2025-01-21 10:31:19.113 T:5651 error <general>: AddOnLog: inputstream.adaptive: Initialize failed (SingleSampleDecrypter)
2025-01-21 10:31:19.116 T:5651 error <general>: CVideoPlayer::OpenInputStream - error opening [plugin://plugin.video.vantv/?action=play_channel&id=3912&extra=https%3A%2F%2Flive.onetv-prod.one.hu%2F3912%2Fvxfmt%3Ddp%2Fmanifest.mpd%3Fdevice_profile%3DDASH_MOBILE_NGRSSP_LIVE_HD]
2025-01-21 10:31:19.120 T:5651 info <general>: ADDON: Dll Destroyed - InputStream Adaptive
-
Mr Dini
addikt
válasz
blakey #48723 üzenetére
Szia!
Sajnos nincs Piers eszközöm, így nem tudom tesztelni. Viszont a log így nem valami részletes sajnos. ISA-nál hasal el valahol.
Nyomd be kérlek a Settings -> System -> Logging menüben az event logot, majd a component specific logging alatt legyen aktív a libcurl és Add-ons komponensek (illetve maga a component specific logging legyen szintén aktív).
Utána reprodukáld kérlek a hibát és privátban juttasd el hozzám a logot.
Köszi!
-
blakey
titán
válasz
Mr Dini #48703 üzenetére
Androidon Omega alatt működik, Piers alatt hibát dob:
2025-01-21 10:31:01.667 T:5462 info <general>: CAddonMgr::FindAddons: plugin.video.vantv v0.7.0 installed
2025-01-21 10:31:18.331 T:5642 info <general>: [VanTV v0.7.0] Trying port 55964 (0)...
2025-01-21 10:31:18.332 T:5642 info <general>: [VanTV v0.7.0] Web service starting
2025-01-21 10:31:18.390 T:5462 info <general>: VideoPlayer::OpenFile: plugin://plugin.video.vantv/?action=play_channel&id=3912&extra=https%3A%2F%2Flive.onetv-prod.one.hu%2F3912%2Fvxfmt%3Ddp%2Fmanifest.mpd%3Fdevice_profile%3DDASH_MOBILE_NGRSSP_LIVE_HD
2025-01-21 10:31:19.116 T:5651 error <general>: CVideoPlayer::OpenInputStream - error opening [plugin://plugin.video.vantv/?action=play_channel&id=3912&extra=https%3A%2F%2Flive.onetv-prod.one.hu%2F3912%2Fvxfmt%3Ddp%2Fmanifest.mpd%3Fdevice_profile%3DDASH_MOBILE_NGRSSP_LIVE_HD]
-
hoktar
tag
Szervusz Kérlek!
Azt sajnos nem tudom, hogy mi okozhatja a barátod Win10-es gépén a másodszori Kodi indítását követő Omega logo utáni kilépést.
Viszont, hogy kevesebb időtök menjen el a távoli rájelentkezéssel és az újratelepítési próbákkal, illetve hogy ne kelljen mindig mindent újra konfigurálni én a következő dolgokat csinálnám:1. Azonos futtatási környezeten belül pl. Win10x64 létrehoznék egy Kodi hordozható (Portable) módot [link] . Ezt konfigurálnám a saját és vagy barátom szája íze szerint. Most már van egy konfigurált jól működő, beállított hordozható Kodi, amely egy könyvtáron belül dolgozik. Erről könnyű teljes értékű biztonsági másolatot készíteni, illetve később más barátaiddal is "megoszthatod".
2. Ezt a konfigolt Portable Kodit-t másolnám át barátom gépére, vagy tölteném fel felhőbe és tölteném le barátom gépére táveléréssel, majd erről csinálnék a gépén egy biztonsági másolatot.
3. Indítanám barátom gépén a Kodit a linken leírt Portable módban, és megnézném, hogy indul-e rendesen.
4. Ha indul Kodi, akkor bezárnám és ismét indítanám, hogy jelentkezik-e újra a "másodszori logo utáni kilépés" hiba.
5. Ha a hiba jelentkezik, akkor Total Commanderrel csinálnék egy fájl összehasonlítást az általam létrehozott és a barátom gépén elindított hordozható verzió közt, hogy milyen fájl(ok) kerültek módosításra, vagy törlésre.
6. Ha látok összehasonlítást követő eltérést, akkor a konfigolt porteble verzió birtonsági másolat könyvtárát és annak tartalmát tenném írásvédetté és úgy próbálnám meg indítani Kodi-t.
Egyéb: Vírusirtót is nézném, hogy nem helyezett-e véletlenül karanténba tévesen fájlokat, vagy nem futtatja-e programot izolált környezetben (Comodo Internet Security szokott ilyet csinálni, bár az általában ad róla vizuális, vagy szöveges visszajelzést).
-
mexel
veterán
válasz
®abstract® #48710 üzenetére
Nem, a weboldalról. De feltettem a 32 bites legújabbat és az megy érdekes módon. Nem jöttem rá az okra. Köszönöm szépen a segítségeket.
-
Tibdoh
tag
válasz
Mr Dini #48703 üzenetére
Win10: szuper!
fire stick:coki.A bejelentketéskor felugró billentyűzeten nincs @ ... mindenféle b.zi karakter van csak épp @ nincs, márpedig nálam a juzer kukacos.nyilván láma vagyok, nem tudtam elővarázsolni.
Valamiért inaktív volt a capslock, hiába nyomtam rá...
ugyehogy láma?!
Szóval firestick: super! -
Flowtation
őstag
válasz
Flowtation #48711 üzenetére
sorry, most sikerült frissíteni, előbb nem tudom mi volt, most felment az ms repo is meg a youtube is.
-
vargalex
Topikgazda
Sziasztok!
Hege1234 topictrást jóvoltából új kiegészítővel bővült a kínálat. Felkerült a MovieShark repoba a MoziMix kiegészítő 1.0.0 verziója.
-
Flowtation
őstag
válasz
Flowtation #48709 üzenetére
Üdv. Még egy kérdésem lenne. Sikerült frissítenem, de úgy látom, olvasom, hogy libreelec-re (12.x) már nincs fejlesztve az msrepo? Nekem nem sikerül frissíteni. Vagy én vagyok a béna?
-
Mr Dini
addikt
Jó kérdés, sose futottam még bele Windowson, csak Androidon. Ott egy cache törlés megoldja a dolgot. Még nem volt időm debuggolni, mert Androidból meg csak a TV-s platformon használok Kodit rendszeresen, ami nem produkál ilyen bugokat. Ugyanebben a Kodi mappában lesz egy temp mappa és azon belül egy kodi.log. Ezt érdemes áttanulmányozni, hogy mi miatt nem indul ismét.
Nincs valami Kodi frissítés?
-
Mr Dini
addikt
Szia!
WIn+Q-t benyomod (Windows kereső), majd írd be, hogy %appdata% és nyomj entert. A megnyíló fájlkezelőben keresd ki a Kodi mappát és mozgasd el pl a Dokumentumokba (csak azért, hogyha később kell valami konfig, akkor legyen miből dolgozni). Aztán indítsátok el a Kodit úgy, hogy nincs ott az a mappa. Hátha így elindul. Androidon szokott segíteni. Nyilván így minden beállítás elveszik, de feltételezem ez nem gond, ha az újratelepítés is szóba került.
-
mexel
veterán
Sziasztok. Egy barátom megkért hog teamviewerrel nézzek rá a gépére, tegnap óta ha a kodit elindítja ( windows 10) akkor bejön az Omega logo és utána kilép. Letöröltem, újra feltettem de ugyanez történik. nehéz így keresgélnem, ő még azt sem tudja hogy indítsa újra a gépet, szóval nehéz így .
Talán valaki találkozott ilyesmivel, akkor megosztaná velem ne tipródjak órákat itt? -
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Ígéretemhez híven felkerült a VanTV 0.7.0-es kezdetleges verziója az msrepóba. Forráskód itt: [link].
Köszönet tomp-nak és vargalexnek a tesztelésre felajánlott hozzáférésekhez!
Ahogy azt korábban jeleztem, egyelőre a bejelentkezés, eszköz regsztráció és élő csatornakínálat listázása/lejátszása van támogatva. A későbbiekben lehet majd szó továbbiakról.
Nagy boldogan bejelentettem, hogy sikerült elindítani a lejátszást a napokban, és hogy mindjárt jön az első verzió, aztán Hege1234 rávilágított (köszi!), hogy ahhoz, hogy a lejátszás tovább menjen, mint 5 perc, le kell kezelni a szolgáltató nem éppen szokványos kulcsfrissítési mechanizmusát. Természetesen ezt a Kodi nem támogatja, így volt benne számomra is egy kis újdonság: a kiegészítő egy licenc proxy szerverrel érkezik, ami gondoskodik arról, hogy a megfelelő helyekre menjenek a Widevine kérések.
Ezután teszteltem Linux és Windows alatt és szépen működött a kiegészítő. Már adtam volna ki, amikor gondoltam megnézem mi a helyzet Androidon. Mint kiderült, ott egészen más módon kér licencet az eszköz, amit szintén nem támogat a Kodi, ezért erre is külön kezelés lett beiktatva a proxyban.
Ez a proxy akkor fut, ha szükség van rá, különben nem fogyaszt erőforrást (ez újdonság a régi platform kiegészítőjéhez képest). Köszönet vargalexnek az ötletekért, hogy tökéletesítve legyen!
Python3 Kodi és a legfrissebb Widevine CDM szükséges a használathoz.
A kiegészítő egyelőre csak angolul tud és amíg alpha verzió, addig minden induláskor kiírja a fontos tudnivalókat. Amint kikerül az alpha fázisból, csak egyszer fog majd megjelenni.
Eszközök kezelésére sajnos a platformon nincs lehetőség, azt csak a Selfcare alkalmazásban, illetve a hivatalos OneTV oldalon/alkalmazásban lehet managelni. Belépéskor fontos, hogy legyen szabad slot (ez jelenleg egy fiókon max 5 eszköz), különben a kiegészítő hibára fut.
A csatornalista jelenleg ömlesztett, nincs se rendezve, se szűrve. Ha valamihez nincs előfizetés/nincs jog elindítani, akkor egy 403-as popup fog megjelenni.
IPTV Simple támogatás egyelőre nincs.
Régebbi Kodikon (pl Windowson) belefutottam abba, hogy nem játsza le a streamet a Kodi. Ilyen esetekben érdemes a kiegészítő beállításaiban a HTTP manifest opcióra kapcsolni. Ha megoldja, viszont bárki belefutna ebbe a jelenségbe, kérlek jelezzétek. Ha sokaknak probléma, akkor beleépítem a proxyba a rendes HTTPS támogatást is.
Kérlek jelezzetek vissza, hogy megy-e. Ha igen, akkor milyen platformon és ha gondok vannak vele, akkor milyen eszközön! Utóbbi esetben debug logokat is szívesen várok!
-
nfsu17
veterán
válasz
Flowtation #48701 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Egér probléma
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Yettel topik
- Elite: Dangerous
- Viccrovat
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok