Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DigitXT

félisten

válasz GoodSpeed #37008 üzenetére

Hát ez kevésbé menő, hogy kilátszik a csőváz, meg az akku: a Max sokkal jobban néz ki. (Nem mintha bajom lenne a csővázzal. Lásd Adventure... szintén 12"-os kerekekkel...:D)

clon: anno sokat jártam olyan rollerrel, ami 25 km/h-t max. csurig töltött akkuval érte el. Ahogy merült, úgy lassult: el lehetett vele lenni, de sosem jutott volna eszembe, hogy az érzést ahhoz hasonlítsam, hogy mész az autópályán (130 km/h), és a lehajtón nehezen becsülöd meg a sebességed, mert már az hiszed, hogy megálltál, de még mész 50-et... Amúgy én ebben a szituban szépen szoktam visszapakolni a fokozatokat, mert a motor nem "érez", hanem a fizika szerint viselkedik, és ha 50-nél húzod a kettest, szólni fog. :D

Aztán amikor két motoros lett ez a roller, akkor elérte a bődületes 28 km/h sebességet, viszont nem is az volt a lényeg, hanem az emelkedőn való feljutás... 3 perc vánszorgás!
    Nyilván később ez sem volt elég és akkor jött a vezérlő tuning, később a 48V átalakítás.
    Amúgy itt jegyezném meg, hogy a vezérlő tuning magában szintén nem a "sebességre" törekedés miatt történt, hanem a gyorsulásra. Jó: sebességre közvetetten, emelkedőn. Mielőtt vki jönne, hogy azért, mert versenyzés, nem. Hanem mert 400W szarra se elég. (Sic transit gloria mundi: ma a kezdők is 1100W-tal veretik, mintha övék lenne a világ...)

20 esetén a pofáraesés 3 fog 25 esetén 5 fog
    Akkor 30-nál már az egész felső fogsor nem? Olyat tényleg tilos itt, hogy fullface? :R (Egyszer nagyjából 30-nál megfejeltem az aszfaltot - 36 km/h volt a végsebességem -, valahogy 1 fogam sem esett ki, sőt, az állam, meg még arccsontom is egyben maradt. Ellenberger az a biciklista, aki sisak nélkül esett el, ezt nem mondhatta el magáról. :()

Új hozzászólás Aktív témák