Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DigitXT

félisten

válasz Berci77 #11725 üzenetére

Az átlag 5% tényleg eléggé "túró", de a 10%-os szakaszon problémák lesznek,
    viszont mivel az rövid, lendületből, esetleg rásegítéssel azért megugorható lesz!

Viszonyításképpen nekem egy 1.5 km-es szakaszon kell felfelé kaptatni, tehát
    a lendület abszolút nem játszik (annyiban igen, hogy ha elindulni kellene itt, az
    sokkal energiaigényesebb, így célszerű nem megállni, hanem nyélen csapatni):
    ahol bedurvul az emelkedő, hogy még egy 2kW-ot berántó roller is lelassul...:DDD
    Jó, hát ilyen 42 km/h-ról 38 km/h-ra, vagy hogy. De érted. A fizika az fizika...:D

Ui: anno nekem is volt ilyen kerékpáros-gurulásos felhasználás. Oda elég is volt
    a 25 km/h végsebesség, viszont 12 km kör után az emelkedő kínszenvedés volt,
    pedig akkor csak 85 kg voltam. Ahogy merül az akku, egyre neccesebb a dolog.
    (Nem tudom, mekkora távot* tervezel menni, de nem csak azért jobb a nagyobb
    akku, hogy messzebbre tudj gurulni, hanem ha nagyon terheled, annak kevésbé
    esik be a feszültsége. A végsebesség meg egyenesen arányos a feszültséggel.)

*: gyerekek csak nem bicikliznek egyhuzamban 10 km fölött: elég a kicsi akku!
    Bármi komolyabb táv merül fel, akkor kell a nagyobb akku, amit többen írnak itt.
    (Meg hát a legrosszabb lemerült akkuval felfelé. Az garantált lassú vergődés.:D)

Ja és mégvalami: "hegymenet" tesztet viszonylag lightos szakaszon csinálok...
    Konkrétan az utolsó 500 m hazafelé fekvőrendőrtől-fekvőrendőrig: van ahol tökre
    laza a dolog. Látszik a sebesség grafikonon. Mit mond a Google? 22/500=4.4%
    Ugyanezt a >10%-os emelkedőn kicsit kevésbé lenne vidám felrajzolni.:))
    Kikerestem amúgy, hogy mi az, amit nagyon durvának hivatkoztam: az 18%-os.
    Nagyságrendileg. A magasságtérkép felbontása nem tökéletes Google-nál sem.

Új hozzászólás Aktív témák