Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• PociAti

őstag

válasz Dave™ #11172 üzenetére

Defekt szóra rákeresve:
    (#11172) Dave™ 1080 km defekt nélkül,
    (#10014) Vodike 2000 km defekt nélkül,
    (#10372) GoodSpeed, 4500 km két hátsó defekttel,
    (#11174) lehella 700 km defekt nélkül,
    én is 700 km körül járok, defekt nélkül, pedig már legalább 5-ször hajtottam át üvegszilánkokon (amiről biztosan tudok).

Ha olyan gyakran lenne defekt, mint amit a "tömlős kerekek ellenzője" feltételez, a közel 9.000 km alatt nem csak 2 defekt gyűlt volna össze.
    Hirdetési oldalak sincsenek tele defektes rollerek hirdetéseivel. Annál meg többet érnek, minthogy valaki egy (két) defekt után félrerakja a sarokba.

Pörgősebb külföldi csatornákon se olvasok defekt cunamiról, jellemzően olyan balfékek ver a sors korai defekttel, akik elhanyagolták a rollerjüket (pumpálás nélkül használják). Illetve olyan aggodalmaskodó felhasználók problémáznak rajta, akik vásárlás előtt állnak, nincs is saját tapasztalatuk.

És e témában egy külföldi oldal részletének fordítása:
    "A roller gumiabroncsok élettartama 2.000 és 6.000 mérföld (3.200 - 9.600 km) között lehet. Néhány hátsó gumi csak 3.200 kilométerig jó, míg mások 3x ennyi kilométert bírnak ki. Ez a gumiabroncs összetételétől, az útviszonyoktól és a vezetési stílustól függően változik. Általánosan elfogadott, hogy a 4 évnél idősebb abroncsokat kizárólag a koruk miatt kell nyugdíjazni.

Összességében azt tudom mondani, hogy ha nyugodtan vezetünk, azaz nem gyorsítunk vagy fékezünk hirtelen, akkor az első abroncsok 30.000 km-t, a hátsók pedig 17.000-20.000 km-t is kibírnak."

Új hozzászólás Aktív témák