Hirdetés
- ASUS notebook topic
- Házimozi belépő szinten
- Pánik a memóriapiacon
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gaming notebook topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- OLED monitor topic
- Canon MILC: EOS R és M topik
Aktív témák
-
Dufresne
addikt
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Hát énis remélem, hogy jól gondoltam. Végülis mindkettőnél a beleírható kör jön ki, szóval remélem így jó lesz a dolog

Köszi a segítséget.
[Szerkesztve] -
Dufresne
addikt
És azt nézem most, hogy a másik kedves forumtárs által adott módon ha kiszámolom a hengernél a dolgokat, akkor ott az jön ki, hogy az r 2x-ese a h, azaz ittis valami köré írható gömbféléről van szó talán
Vagyis inkább bele írható gömbről
[Szerkesztve] -
Dufresne
addikt
Na megcsináltam az excell-be amit mondtál és az jött ki, hogy akkor a legkisebb a felület, ha az a és a B oldal egyenlő hosszuságú

Énis erre gondoltam józan paraszti ésszel, lehet hogy akkor ez helyes lenne
Tehát az a legkisebb felülettel rendelkező adott térfogatú négyzet alapú hasáb, ami gyakorlatilag egy kocka.
Én abból indultam ki, hogy a gömb az, ami a legnagyobb térfogatot tudja magába zárni a legkisebb felület mellett, ezért gondoltam, hogy a megoldás az lehet, ha olyan formát veszek, ami köré írt gömb a legkisebb sugarú lesz, ez meg a kocka
-
Dufresne
addikt
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Ha ezt az b=(a^2)/[2*(a-2)] -t behelyettesítem V=a^2*b ebbe, akkor
V=a^2*a^2/a*(a-2)=a^4/a^2-4 negyedfokú fgv-t kapunk, amit nemnagyon tudok most megoldani
segítenél benne?
-
Dufresne
addikt
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Miez a solver az excell-ben, célértékkeresés
Magyar office
Célértékkeresésben pedig nekem csak célcella, célérték és módosuló cella van, nincs korlátozó feltétel
-
Dufresne
addikt
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Köszi, de egyik sem teljesen érthető számomra, egy kicsit bővebben kifejthetnéd

-
Dufresne
addikt
Kicsit fura kérdés, de ha adott egy henger térfogata, viszont alapkörének átmérője és magassága nem, akkor hogyan tudom meghatározni azt a magasságot és átmérőt, aminél a legkisebb lesz a felülete a hengernek
És ugyanez, csak négyzet alapú hasábra
Köcsi előre is
Aktív témák
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- ADATA XPG Lancer Blade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL34 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 5200MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Akció!!! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 1000GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Xiaomi Watch S4, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Tehát az a legkisebb felülettel rendelkező adott térfogatú négyzet alapú hasáb, ami gyakorlatilag egy kocka.
segítenél benne?