Hirdetés
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Aktív témák
-
Robaj
addikt
Need 5 help:
1. Lottóhúzás, 90 szám-ból 5-öt. Hány db 3-nál nagyobb szelvény lesz.
Addig oké, hogy
(90)
(5 )
azaz, 90!/(5!*85!), de innen gőzöm nincs, pls vki írja már le, hogy kellene 3-4-5 ill. 4-5-re megoldani (hány db, és hogyan jött ki)
2. A={1,2,3}, (AxA)UA kellene
Az addig oké, hogy
AxA={(1,1), (1,2), (1,3), (2,1), (2,2), (2,3), (3,1), (3,2), (3,3)}
De tovább vki pls
3. fi
= {(a,b):a=gyök(1-b^2)}C R+xR+
4.(142)^14 d^2 ((134)^7 (14)^7)^10 = ((12)(34))^11
5. Melyik hibás, melyik jó:
ACAuB
BCAuB
AuBCA
AuACB
ACBuA
BCBuA
BuACB
BuBCA
THX! UI: írásbelin ezek lettek rosszak, szóbelin buktam
[Szerkesztve] -
_lupin_
csendes tag
válasz
kíváncsi
üzenetére
6)
Ezt úgy tudod megoldani, hogy megvizsgálod az osztandó és az osztó előjelét. Azaz milyen x értékekre lesz pozitív ill negatív. Ha az előjelek különböznek, akkor a kif értéke negatív lesz. (Persze ki kell zárni azokat az x értékeket, ahol nincs értelmezve a kifejezés).
Az osztandó és az osztó is egy-egy tört, így akkor negatívok, ha a számláló és a nevező előjele különbözik. -
_lupin_
csendes tag
válasz
kíváncsi
üzenetére
5)
a)
Az első esetben egy kúpot kapunk, aminek a magassága a, a sugara a^2 =>
térfogat képletbe behelyettesítve: V = Pi * a^5 / 3
A második már nem egy speciális forgástest, ezért itt az integrálos képletet kell használni:
V = Pi * Integrál[0..a] (f^2), ahol az f az x^2 függvény
Az x^4 fv integrálja a 0..a intervallumon = x^5 / 5 így:
V = Pi * x^5 / 5
b)
Pi * x^5 / 5 3
-------------- = --
Pi * x^5 / 3 5
tehát 60%-a a kisebb test térfogata a nagyobbénak.
Mj. A kúp is forgástest, annak a térfogatát is ki lehet számolni az integrálos képlettel is. -
_lupin_
csendes tag
válasz
kíváncsi
üzenetére
4.)
f(x) = x^6 - 3x^4 + 3x^2 == y^3 - 3y^2 + 3y ahol y = x^2
tehát, ha behelyettesítjük azt a gyökös kifejezést, akkor ugyanazt kapjuk mintha az y-os felírásba helyettesítenénk be a kifejezés győkjel alatti részét
y^3 - 3y^2 + 3y = y * (y^2 - 3y + 3)
ezután behelyettesítek, de a-val jelölöm a köbgyök(3)-at (csak azért, hogy egyszerűbb legyen leírni). Tehát az a+1-et helyettesítek
(a+1)[(a+1)^2 - 3(a+1) + 3] = (a+1)[a^2 + 2a +1 -3a - 3 + 3] =
(a+1)(a^2 - a + 1) = (a+1)[a(a-1) + 1]
most beszorzok (a+1)-el
a(a+1)(a-1) + (a+1) = a(a^2 - 1) + (a+1) = a^3 - a + a + 1 = a^3 + 1 = 4
Remélem nem számoltam el. -
ALI_G
veterán
-
ALI_G
veterán
Valamit nem bír felfogni az agyam, már egy ideje töprengek ezen. Van egy feladat (határérték), de ez msot független ettől.
x=(-2)
miért van az, hogy külömbözik az értéke, az (x-2)^2
(-2-2=-4 ez a ^2en 16) és az x
^2
-2x+4 -nek (4+4+4=12)?

mikor (x-2)^2 -en az x^2-2x+4. hm? -
_lupin_
csendes tag
-
cocki
tag
Üdvözletem mndenkinek az lenne a kérdéswm , hogy ha adott egy mátrix teszem azt ez
/1 3 6/
/3 5 7/
/4 5 6/
akkor annk mi az adjunkáltja , mer az istenért sem jut eszembe.
[Szerkesztve] -
Fricó
aktív tag
up
-
rOwLeY
őstag
Zoty314, Atapi!
Kösz mindkettőtöknek a segítséget!
MEgmutatkozik h vannak rendes segítőkész emberek is itt a forumon!THX!!

-
rOwLeY
őstag
figyelem!
matekost kérnék ide!
nem egy durva nehéz feladat, de sajna segítségre szorulok
az alábbi feladatot kéne megoldani(bebizonyítani) a valós számok halmazán, ha kell addicios tételt használva!
1/2(tgx+ctgx)=sin2x
előre is köszönöm! -
dat
senior tag
Nem tudom ki mennyire ért a valszámhoz, lenne itt egy feladat:
Adott két Pascal eloszlású független valváltozó: X,Y. Egyik p, másik q valószínűséggel. Adjuk meg min(X,Y) generátorfüggvényét.
Várom a jelentkezőket
-
Bigya
őstag
válasz
feregember
üzenetére
wáúw, nem jönnél dec. 19.-én zh-t írni?

Esetleg vki más?[Szerkesztve]
-
törölt tag
Ez ugyan nem lecka de kell egy programhoz, szóval légyszi segítsetek, illetve elég ha csak megerősítetek.
Kombinatorika.
Loott, ugye az 5ös Lottora kb több mint 5milliárd számsort kéne leadni hogy tuti nyerjen, 90x89x88x87x86, ismétlés nélküli permutáció.
Ugyanilyen módon lehet kiválasztani 8számból 6ot? Mert nekem irreálisan magas a 8x7x6x5x4x3. Ki kéne valamit belőle vonni de mit?
Köszi a seígtséget. -
Fricó
aktív tag
hali!
lene még 2 feladat itt [link]
az I.9 és I.15 -ös feladatot valaki megtudja oldani? -
Fricó
aktív tag
köszönöm mindenkineke a fáradozását!

este jövök még 2 integrálás példával.....
-
Pá
addikt
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Nekem is ennyi lett, vizuális alkatoknak: [link]
-
zoty314
aktív tag
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Pontyosan!

-
Fricó
aktív tag
hali!
tudja ezt valaki?
Határozzuk meg annak a sikidomnak a területét, amelyet az f(x)=x(1-x) parabola és ennek az x=0 és x=2 abszcisszájú pontjaiban húzható érintők határolnak! -
corm
senior tag
-
Andie
őstag
Sziasztok!
Csütörtökön matekvizsga, és van még néhány kérdéses dolog itt a fejemben, egy kis segitséget kérnék. Differenciálás a téma.
1.
f(x)= e^ctgx^ (ctgx a kitevöben)
f'(x)= ?
2.
y= sin^2 (3x+1) / e^2x (tgx + x^2 ) // sin (négyzet) (3x+1) törve e a 2x-edik hatványon (tgx+x négyzet)
y' = ?
3.
y= 10-10x^2 / (1-x^2)^2 // 10-10x(négyzet) törve (1-xnégyzet)négyzet
Köszönöm! -
Apollo17hu
őstag
válasz
Blackmate
üzenetére
Igazából a Solvert többváltozós feladványokra találták ki: főleg szélsőértékkeresésre.
Én pont nem erre használtam, mert nem jelöltem meg célcellát.
[link] <-- A sárga területbe tetszőleges értékeket lehet írni, én mindenhova 0-t tettem. Ezek a módosuló cellák. A ciánozott cellákban pedig a mellettük szereplő képlet áll - a sárga cellákkal kifejezve.
A korlátozó feltételek innentől már egyértelműek.
[link] <-- A Megoldás gombra kattintva ezt a képet kapod. (Nem ellenőriztem le az eredményt, szal nem árt óvatosnak lenni, mert a Solver esetenként számunkra hihetetlen megoldásokat is vissza tud adni!
) -
Blackmate
őstag
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Ha nem gond érdekelne a solver-es megoldás. Legalább tanulok egy kicsit

-
Blackmate
őstag
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Aham. Pedig már azt hittem én vagyok ilyen hülye.
Hogyan jöttek ki? Matlab? Bemásolnád a kódot, sajnos már nagyon rég tanultam.
Egyébként köszönöm!
-
Blackmate
őstag
Lenne egy hihetetlen egyszerűnek tűnő feladatom:
Adott a következő mátrix:
[link]
Keressük az A mátrixot!
Gyakorlatilag egy mátrix négyzetgyökét keressük. Nekem addig sikerült eljutnom, hogy felírtam az A matrixot a következő képpen:
[link] és a mátrix szorzás szabályát alkalmazva a következő 4 ismeretlenes egyenletet kaptam:
[link]
Na ezt egyszerűen nem bírom megoldani. Aki tud plíz segítsen.![[kép] [kép]](http://blackmate.atw.hu/prohardver/matek/01.gif)
MOD: Nem tudom miért nem mennek a képek, de mellettük a linken bejönnek.
[Szerkesztve] -
[HUN]Zolee
őstag
válasz
[HUN]Zolee
üzenetére
@
-
Apollo17hu
őstag
válasz
Apollo17hu
üzenetére
megpróbálkoztam VB-ben a képlettel, de általában hibaüzenetet kaptam vagy nem a megfelelő eredmény jött ki

Sub valami()
a = Cells(1, 1)
c = Cells(2, 1)
Cells(4, 1) = Atn(((2 * a ^ 2) / (2 * a ^ 2 - c ^ 2)) ^ (1 / 2)) * 180 / 3.14159265
End Sub -
Apollo17hu
őstag
válasz
[HUN]Zolee
üzenetére
na, kihoztam egy képletet, ami lehet, h jó lesz, ha az atn és az arcus tangens ugyanazt jelöli:
[link] -
Apollo17hu
őstag
válasz
[HUN]Zolee
üzenetére
hirtelen átfutva ez az arcus tangens, ami radiánban adja vissza a kért szöget, tehát be kell szoroznod az eredményt 180/pi -vel
mod: a hsz.-edben szereplő képlet engem egy integrálási szabályra emlékeztet
[Szerkesztve] -
[HUN]Zolee
őstag
Arcus cos. közvetlenül nem érhető el, de így adják meg neten :
Atn(-X / Sqr(-X * X + 1)) + 2 * Atn(1)
ha X helyére 0,5 öt írok akkor valami 0,8441 ös értéket ad vissza 60 helyett. valami ötlet?
''The Atn function takes the ratio of two sides of a right triangle (number) and returns the corresponding angle in radians. The ratio is the length of the side opposite the angle divided by the length of the side adjacent to the angle. The range of the result is -pi /2 to pi/2 radians.
To convert degrees to radians, multiply degrees by pi/180. To convert radians to degrees, multiply radians by 180/pi.
The following example uses Atn to calculate the value of pi:
pl.:
Dim pi
pi = 4 * Atn(1) ' Calculate the value of pi.
Note Atn is the inverse trigonometric function of Tan, which takes an angle as its argument and returns the ratio of two sides of a right triangle. Do not confuse Atn with the cotangent, which is the simple inverse of a tangent (1/tangent).'' -
tomcs
őstag
válasz
[HUN]Zolee
üzenetére
de milyen nyelven?
mert ha elerheto vmilyen arcus fv akkor azt erdemes hasznalni, ha nem akkor meg megoldod mashogy
harom oldalbol tudod pl szamolni a ket oldal altal bezart szog felenek barmilyen szogfv-et, tehat ha van arcus tangensed az is jo.
az az inverz cos az arccos lenne
ilyen fv mondom van math.h-ban ha c-t hasznalsz es egyebkent meg keress ra a referenciadban hogy milyen szogfv erheto el abban amiben irod.
itt egyebkent vannak hatvanysor eloallitasok, ha nincsen semmilyen arcus fved akkor csinalj magadnak
[link] -
tomcs
őstag
válasz
Apollo17hu
üzenetére
emeld ki amit tudsz, hozd kozos nevezore, vegezd el a muveleteket, egyszerusits.
ha nem neztem el annak kell kijonnie hogy -2/a de mondjuk szokasom minden ilyet elnezni
-
[HUN]Zolee
őstag
válasz
Foglalt név
üzenetére
felvettelek msn-re
-
!attis!
tag
válasz
Foglalt név
üzenetére
Kösszi a Segítséget!

THX! -
Foglalt név
addikt
válasz
[HUN]Zolee
üzenetére
Leírtam és pont döglött volt a fórum...
Még1x.
Gúla oldallapja.
/|\
/ | \
/ | \
/__ |__\
/___|___\
kb.
a magasabb vízszintes vonal a kocka oldala.
a függőleges vonal= gyök(20^2+6^2)
a két oldallap bezárt szöge inverz tangens(6/20)=alfa
a függőleges és vízszintes vonal bezárt szöge inverz tangens(6/függőleges vonal)=béta
Van 2 egyenleted:
függőleges vonal alsó fele*sin(alfa)=kocka magassága
függőleges vonal felső fele=(kocka magasság/2)*ctg(béta)
elcsúszott... azért remélem érthető, ha nem szóljatok
érdemes úgy csinálni hogy alsó fele pl. x, felső fele függőleges vonal-x. Akkor van 2 ismeretlen, rendezed úgy a 2 egyneletet, hogy a kocka magasság maradjon benne, az x essen ki és
[Szerkesztve] -
tomcs
őstag
válasz
[HUN]Zolee
üzenetére
miben kell leprogramoznod?
math.h-ban pl van arcus mindenre amire csak kell7 de meg pascalban is van arctan szal az se egy nagy ervagas (bar pascalt 1024 eve nem hasznaltam, remelem jol emlexem)
(btw eloallithatod hatvanysorkent is, bar nemtom mibol hazi, az 1 picit erzesem szerint maceras lenne. de akkor egy cikluson meg par valtozon kivul az egvilagon semmi nem kell hozza
) -
adam101
tag
Sziasztok!
Rajtam is kifogott egy matek példa, holnap TZ, az órán mindig mennek ezek apéldák, de itthon már más...
Légyszíves levezetve írjátok le.
| 1. tört | - |2. tört| - |3. tört|
| a + 6b / a^2 - 3ab | - | 9b - a / 2ab - 6b^2 | - | 1 / 2b |
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
!attis!
tag
hmm érdekes mintha nekem is úgyan ez lenne a házim
Lol
[Szerkesztve] -
[HUN]Zolee
őstag
segítsetek a matekházimba egy picit.
Adott egy négyoldalú szabályos gúla. alapéle 12cm magassága 20cm
Mekkora annak a kockának az oldala, melyet ebbe a gúlába szerkesztünk, és egyik lapja a gúla alaplapján helyezkedik, maradék 4 csúcsa pedíg a gúla 4 élére esik. -
[HUN]Zolee
őstag
válasz
Apollo17hu
üzenetére
upsz, télleg, bocsi

kicsit szétszórt vagyok mostanában
ha szabályos lenne, akkor nem lenne gond, de így ...
így sose készül el a program
[Szerkesztve] -
Apollo17hu
őstag
válasz
[HUN]Zolee
üzenetére
előbb azt írtad, h egyenlő oldalú
egyenlő szárúra nincs ötletem
-
[HUN]Zolee
őstag
válasz
Apollo17hu
üzenetére
az a szabályosnál csak, de ez egyenlő szárú
[Szerkesztve] -
Apollo17hu
őstag
válasz
[HUN]Zolee
üzenetére
ez esetben minden belső szöge 60 fokos

-
[HUN]Zolee
őstag
válasz
[HUN]Zolee
üzenetére
upsz elírtam , nem egyelő szárú, hanem egyenlő oldalú a háromszög
-
[HUN]Zolee
őstag
válasz
Apollo17hu
üzenetére
ööö ezt most nemvágom.
A lényeg hogy van egy egyelőszárú háromszög 3 oldal megadva és le kell programoznom azt hogy kiszámolja a szöget. -
Apollo17hu
őstag
válasz
[HUN]Zolee
üzenetére
Ha az a kérdésed, h alfát hogy kapod meg, akkor kiszámítod a ''a^2+b^2-c^2'' kifejezés értékét, és veszed cos(alfa) lehetséges értékeit az egységkörön.
-
bbazsy
őstag
hali
valaki pls sugja meg, h ezt hogy kell megcsinálni:
u^2+v^2=400
(-3-u)^2+(4-v)^2=225
kijött, h v=25+3/4u, ami elvileg megoldások alapján jó is, de innen nem tudok hova menni
gondolom rém egyszerű, de fél órája ülök és nézek..
kösz -
Apollo17hu
őstag
válasz
[HUN]Zolee
üzenetére
itt mi is a feladat?
-
[HUN]Zolee
őstag
alfa = cos^ -1 (a^2+b^2-c^2)
ezt hogy tudom felírni ha csak sin,cos,tg,ctg szögfügvényeim vannak? -
kíváncsi
őstag
Nagyon szépen köszönöm mindannyiótoknak

Apollo köszönöm sohasem késő
-
Apollo17hu
őstag
válasz
kíváncsi
üzenetére
Tudom, elkéstem vele, de ezt most találtam:
Bővebben: link -
-
mahatma
aktív tag
egy gyors és egyszerű kérdésem lenne:
2lg(x-1) ebből mi lesz? nagyon rég tanultam és nincs időm visszakeresni, hátha ez csak egy ujjgyakorlat nektek, előre is köszi -
Akagi
tag
Gauss eliminációval meghatározható
altalanos elem a_i_j ,n a matrix merete
egy sor a_i
algoritmus:
1. i=1 (első sorral kezdünk, lehetne akármelyikkel de akkor cserélgetni kell,és változik az algoritmus..
az elv nem de a konkrét határok igen ).
2 ha a_i_i == 0 ,akkor keresel egy olyan sort amelyre igaz, hogy a_k_i != 0 k>i ha nincs, akkor a determináns 0-a. Ha van akkor kicseréled a két sort, és a végén a determinanst szorzod -1-el.
3. mivel a_i_i nem 0-a osztod vele az a_j_i i<j<=n elemeket, kapsz bj=a_j_i/a_i_i számokat
4. megszorzod bj -vel az i-edik sort és hozzáadod a j-edik sorhoz minden i<j<=n sorra. tehat a_j=bj*a_i
ha mindent jól csináltál akkor a_j_i elemek 0-ák
6. i=i+1 ha i<n akkor goto 2
6 osszeszorzod az a_i_i elemeket és ez lesz a determináns (az esetleges -1-ekről ne feledkezz meg)
két sort remélem össze tudsz adni, és tudod hogy kell sort konstansal szorozni
Ha programozod, akkor célszerű megkeresni a legnagyobb abszolútértékű a_k_i -t i<k <=n
és ennek a sorával kicserélni az a_i sort.. (részleges főelemkiválasztás)
Remélem érthető volt, ha nem akkor keresd Gauss-elimináció néven..
Lehet természetesen más módszerrel is determinánst számolni, de ez egy jó, gyors, egyszerű módszer, elképzelhető olyan eset, ahol más módszer célravezetőbb. Ha n<=3 akkor ennél van egy sokkal gyorsabb módszer is, ha érdekel majd leírom. -
npp
csendes tag
válasz
kíváncsi
üzenetére
Az elsőnek a megoldása 14. Azt hogy a „literek száma” páratlan legyen egy edényben úgy érhetjük el, ha leöntünk (duplázunk egy másikat) belőle (pl.: 8 és 1 literes edénynél 1 literest duplázzuk).
15 liter: páratlan, tehát/de
nem lehet.
14 liter: ugye van egy 7 literes edényünk, ami mellett van egy másik 7 vagy 8 literes (7 literes nem lehet, hiszen az csak úgy jöhetne létre, ha leöntenék egy 8 literesből, de 7+8=15-> nincs hova „leönteni”) tehát egy 7 és egy 8 literes edény kell [0,0,0,7,8]. A 8 literest csak 2db 4 literesből lehet összeönteni [0,0,4,4,7], bármelyik 4 literest csak 2db 2 literesből lehet összeönteni [0,2,2,4,7]…stb.
Egy lehetséges megoldás: [1,2,3,4,5]-> [1,2,6,1,5]-> [1,2,1,1,10]-> [1,4,1,1,8]-> [2,4,1,1,7]-> [2,4,2,0,7]-> [4,4,0,0,7]-> [8,0,0,0,7]-> [1,0,0,0,14]
[Szerkesztve] -
corm
senior tag
válasz
kíváncsi
üzenetére
Az elsőre 14 a válasz. Indoklás: nem túl acélos, de így éjféltájt ennyire futotta
, szal: akármilyen páros számot elérhetünk bármelyik edényben duplázással, páratlan viszont sohasem, tekintve, hogy bármilyen egészet is duplázol meg, sosem lesz páratlan... És mivel a 15 történetesen páratlan szám, így ez sem lehet... -
kíváncsi
őstag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek ezen feladatok megoldásában köszönöm előre is.
1. Van öt, egyenként 15 literes edényünk, bennük rendre 1,2,3,4,5 liter víz van. Egy lépésben egy kiszemelt edény tartalmát megduplázhatjuk egy másik edényben lévő víz átöntésével. Legfeljebb mennyi víz gyűjthető így össze egyetlen edényben?
2. Megadható-e a síkban négy különböző pont úgy, hogy közülük bármelyik kettőhöz létezzen rajtuk átmenő kör, amelyhez a másik két pontból egyenlő hosszúságú érintők húzhatók?
3. Oldjuk meg a következő Bővebben: link egyenletet
4. Adott egy szögtartomány és a belsejében egy pont. Húzznk a ponton át olyan egyenest, amely a szögtartományból a legkisebb területű háromszöget vágja le.
5. A 100-oldalú K konvex sokszög az 1 méter oldalú négyzet belsejében fekszik. Mutassuk meg, hogy K csúcsai közül kiválasztható három úgy, hogy az általuk meghatározott háromszög területe kisebb, mint 8cm*cm.
6. Egy szabályos érmét addig dobálunk amíg legalább egyszer kapunk fejet is és írást is. Mennyi a dobások számának a várható értéke? -
katavagyok
tag
megértettem

köszike a segítségeteket!
-
zoty314
aktív tag
válasz
katavagyok
üzenetére
Sihto_-nak igaza van.
D = - 56 * p + 52, és nem 76
[Szerkesztve] -
Sihto_
tag
Na úgy kell kinullázni, hogy mondjuk mondom a legegyszerübb esetet:
veszed az első oszlopot és levonod a kétszeresét a másodikból, így a legfelső elem nulla lesz, aztán a harmadikhoz hozzáadod a 4szeresét az is nulla a negyedikből meg levonod a kétszeresét - szerintem ehhez elég egy ált.isk végzettség.
Így csak az első elem nem nulla, tahát ha felirod az aldeterminánsokat, akkor 1 * (ide jön az első sor és az első oszlop kitakarásával keletkező 3ad rendű aldetermináns) - 0* ( ...)
+0 *(...) stb.
Így csak egy hardmadrendű determinánst kell kiszámolni, amit szintén kinullázhatsz hasonló módszerrel. -
Sihto_
tag
válasz
katavagyok
üzenetére
Azért hoztak ki más eredményt, mert zotya elszámolta ...
Az a jel pedig azt jelenti, hogy valamilyen hatványra van emelve
[Szerkesztve] -
Aktív témák
- Autós topik
- YouTube
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Tesla topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Elektromos cigaretta 🔞
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

láma a láthatáron ![[kép] [kép]](http://images.google.co.hu/images?q=tbn:6eOV0JzdeHwJ:http://www.tiergaerten.de/tiergaerten-pics/sa-lama.jpg)