Hirdetés
- Sapka nélküli processzorok garanciával
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tavaszköszöntő hardvermix
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- MKV szerkesztés (mkvmerge gui, stb)
- Androidos fejegységek
- Hisense LCD és LED TV-k
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bijesz
aktív tag
Nincs baj magukkal a könyvvekkel, mert ezeknek a könyveknek van natív kindle-s verziója is amit az amazon árul.
Egy táblázat megjelenítéséhez pedig nem kell processzor teljesítmény ez nem tudom honnan jött. A probléma a konverterekkel illetve azok hiányával van.
A DX pedig tudtommal a PDF-et eredeti formájában olvashatóan jeleníti meg.
Tablet helyett meg ennyiből használhatnák monitort is.
-
ultio
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap meghozta haverom a Kindle-t.
Ismerkedem vele, de már bele is futottam az első problémába.
Igaz, ez nem az olvasó hibája!A polc.hu oldalon vásároltam egy e-könyvet, kifizettem, majd meg is jelent az e-könyvtáramban, hogy letölthetem. Illetve le tudok tölteni egy ebook_510414.acsm fájlt. Ez micsoda? Hogyan lesz ebből olvasható e-könyv?
A formátuma epub, amit ugye a Kindle nem kezel, de gondolom át lehet konvertálni a Calibre-vel vagy elküldve az amazonos accountomra. Jól gondolom?
u.
[ Szerkesztve ]
-
ZooLee
senior tag
Azért, mert a PDF másra való. Már többször részleteztük itt, hogy a PDF formátum lapképet rögzít, nem folyó szöveget. A lapképet pedig egyszerre csak egy méretre lehet elkészíteni, pl. A4-re. Ez a Kindle 6"-os kijelzőjén nem tud megjelenni, ill. ha megjelenik, akkor olyan kicsi lesz, hogy nem tudod elolvasni, scrollozni pedig nem annyira nyerő.
A konvertált, e-könyvben lévő táblázat pedig egy másik achilles sarok, a formátumok nem erre vannak kitalálva. Egy-egy egyszerű táblázattal még megbírkóznak, de egy HTML-ben készíthető bonyolult táblázat tuti szétesik, legyen az bármilyen formátum/olvasó.
Ráadásul az e-könyv olvasó nagyon limitált processzora és memóriája nem sokszáz oldala szakkönyvek megjelenítésére és lapozgatásárása van kitalálva. Neked sokkal inkább egy tabletre van szükséged, megfelelő olvasóprogrammal. Ott van memóriaés processzor a megfelelő megjelenítéshez, nagyításhoz, stb. A DX-el sem leszel sokkal beljebb, ott nagyobb ugyan a mérete, de a PDF megfelenítés ott sem éri el egy tablet és egy jó szoftver együttesét.
Z.
-
sto1911
veterán
Lenyegeben igen. Van egy olyan funkcioja a 11-es Abbyy Finereader-nek, hogy egy oldalon kijelolod ami kell. Elmented sablonkent, amit utana az osszes oldara ra tudsz huzni. Nekem szerencsem volt, mert az osszes oldal azonos felepitesu volt, apro elteresekkel.
@(#5795) bijesz:
Ajanlottak meg a PDF > HTML > epub konvertalast is, esetleg probalj ra arra. A DX nekem tul draga
[ Szerkesztve ]
-
bijesz
aktív tag
válasz
sto1911 #5790 üzenetére
Ez részleteznéd?
Kézzel végigmentél az összes oldalon?Nekem ilyen 1000 oldalas szakkönyveim vannak pdf-ben (ez nem scannelt hanem rendes pdf könyv) amiben van egy csomó táblázat, ábra stb, aminek a formázása szétesik calibre és amazon konvertálás esetén.
Abby finereaderem van de azt eddig csak ocr-re használtam.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Oldman2 #5791 üzenetére
+a fejezetek kialakítását!
mivel egy e-könyvet a papírral szemben nem lehet gyorsan bárhol fölütni vagy átpörgetni, alapvetően fontos lenne, h legyenek benne fejezetek (és persze tartalomjegyzék) a gyors odalépkedéshez - mégis, a netről letöltött, házilag készült e-könyvek 80-90%-a egyáltalán nem foglalkozik ezzel...
-
bijesz
aktív tag
Tud valaki progit amivel pdf-et lehet átalakítani úgy, hogy megmaradjanak a formázások táblázatok stb...
calibre és amazon szolgáltatás nem jók
-
Efreet
senior tag
válasz
mitulabattyi #5778 üzenetére
Ez tényleg érdekes
Nem lehet, hogy valami védelemmel le van tiltva a PDF-ből a szöveg és egyebek másolása, amit a Kindle nem vesz figyelembe? Nekem nem acrobat reader van a gépen, az ki tudja írni azt hiszem az ilyen korlátokat. Vagy a kép alatt van szöveg is?
-
Oldman2
nagyúr
válasz
mitulabattyi #5776 üzenetére
You should Sign Up or Login to download this file
???
-
ratobi
senior tag
Sziasztok!
Garanciális probléma miatt felvettem a kapcsolatot az Amazon-al, többé kevésbé chaten meg is értettük egymást, írták, hogy csere lesz. De azóta semmi! Ez múlt hét csütörtökön volt, ma kedd van.
Ez irányú tapasztalata van valakinek, hogy hogyan zajlik, mennyi idő alatt? -
Efreet
senior tag
válasz
mitulabattyi #5773 üzenetére
Dobd fel valahova azt a pdf-et, szerintem itt többen kíváncsiak lennének rá
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
Enszuke #5772 üzenetére
Tudom, hogy nem, de most egy konkrét PDF-ről beszélek ami kizárólag scannelt oldalakból áll, számítógépen nem lehet kijelölni szöveget/szavakat, mert minden oldal egy kép. Na ebben a PDF-ben a kindlevel ki tudok jelölni szavakat, mondatokat. Ezt nem értettem, hogyan lehetséges.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
mitulabattyi #5768 üzenetére
Igen, pont ezzel válaszolod meg a kérdésed. Nincs OCR-ezve, honnan tudja hogy az egy szó és milyen betűkből áll?
-
synar
őstag
Én botor, eddig azt hittem, hogy normális vagyok, mert úgy szeretem használni a saját készülékem, ahogy nekem kényelmes és élvezetet okoz és nem átallottam ehhez mások segítségét is kérni s köszönettel elfogadni. Teszem ezt most is, mikor meghajolok örök érvényű bölcsességed előtt, mely fényt gyújt és új utat mutat, balgaságom sötét útvesztőjéből.
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
mitulabattyi #5764 üzenetére
de nincs OCR
-
mitulabattyi
aktív tag
K4-em van, és azt vettem észre, hogy ha egy olyan PDF-et nyitok meg vele, ami scannelt oldalakból áll, de nincs OCR, akkor is tudok a sorok, szavak között mozogni a kurzorral, szavakat kijelölni. Ez hogy lehetséges?
-
dabadab
titán
válasz
moli.hu #5755 üzenetére
Engem például érdekel és pl. a mobilom automatikusan át is áll (meg amúgy is ntp-s pontosidő van rajta) meg a számítógépeim is, a Kindle esetében sincs ennek semmi akadálya: pontos idő ntp-ről, időzóna meg tz database-ről, nem olyan nagy mágia ez.
"amugy miert annyira erdekes, hogy az olvasas kozben hany ora van?"
Ha nincs nálam karóra, akkor - olvasás közben - a Kindle-n a legegyszerűbb megnézni, hogy mennyi az idő.
-
Efreet
senior tag
válasz
BullZeye #5754 üzenetére
Valóban lehet rendelni, el is felejtettem (még beszéltünk is róla) - de továbbra is kérdés, hogy mit kell angolul tudni ahhoz, hogy rábökjön a collection (magyarul) vagy a könyv (szintén magyarul) nevére, utána pedig lapozzon? Alap használat mellett az egyetlen üzenet, amit angolul lát rajta, hogy "le fog merülni az akkumulátor, töltsd újra", nagyjából semmi mást.
Akinek meg géphangú felolvasás kell, az még nem hallgatott soha rendes, színészek által felolvasott hangoskönyvet... egy kínszenvedés egy hangsúlyozás nélküli monoton hangot fél óránál tovább hallgatni (főleg magyarul, ami ilyen szempontból elég nehéz nyelv). Ez is olyan, hogy egyszer jó móka, de aztán a geek-faktoron túl nincs valódi haszna, ha nem vakok használják. Boltban (és interneten) elérhető több ezer magyar nyelvű hangoskönyv a novelláktól a Katedrálisig.
-
moli.hu
őstag
ugyanigy nem all at az oraja a fenykepezogepemnek(!), a nintendo ds-emnek, radiomnak, a wii-mnek, a mobilomnak.. de kit erdekel? atallitom kezzel.
egyebkent azert nem all at automatikusan, mert az idozona-specifikaciok akar evente is valtoznak a vilagban, igy csak bonyolitana, hogy a usert arra bizod. inkabb legyen manualis, az ember meg mindig okosabb, mint a gep.
(amugy miert annyira erdekes, hogy az olvasas kozben hany ora van? mert egy fenykepezonel meg elhiszem, hogy halalosan fontos, hogy mikor keszitetted a fotot, hogy ossze tudd kotni a gps mouse/logger altal rogzitett adatokkal, hogy kesobb be tud taggelni a lokaciot a fotoba.)
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
Egy ideje rendelhető kishazánkba is a Kindle Touch hivatalosan.
Azért kell a Magyar, hogy a fiatal unokahúgom, aki nem tud még angolul elboldoguljon vele.
TTS pedig van 3-hoz, ebből feltételeztem, hogy a fájlokat fel lehet rakni 4-hez is, de azóta találtam egy angol wiki-t ahol kb leírja. Azért köszi a helpet, remélem lesz magyar oldal is. -
g0dl
addikt
Automatikus időbeállítást ( wifis net kapcsolat esetén) be lehet valahogy állítani? Időzónát sem találom, a nélkül pedig ugye ...
Nekem nem állt át az órája. -
Efreet
senior tag
válasz
BullZeye #5751 üzenetére
Egyelőre nincs semmi ilyesmi, még széleskörű Jailbreak se nagyon van a Touchhoz - ráadásul hivatalosan nem is rendelhető Magyarországra, így nincs is sok olvasó az országban. Egyébként itt a fórumon van külön Touchos téma, ha lesz valami használható a képernyő elforgatáson kívül, az biztosan felbukkan ott is.
TTS és menü még egy jó ideig nem is várható szerintem (Bár azt továbbra sem értem, hogy a pár naponta egyszer látott menüt minek magyarrá tenni a "jól meghekkeltem" érzésen kívül...) -
BullZeye
veterán
Létezik magyar oldal ami Kindle Touch-al foglalkozik behatóan? Kismillió leírás van K3-hoz de alig 1-2 Touchoz, pedig szeretnék pár dolgot megváltoztatni, ppl magyar TTS, magyar menü, csak nem találok jó leírást.
-
-
SeatZola
őstag
Szeretném feltenni a magyar nyelvű felolvasót 3.3 fw mellé. Az 1. hsz-ben szereplő első link viszont nem működik. Valaki megmondaná esetleg merre találom?
Más: rákattantam a KK3-al az olvasásra. Az asszonynak vett K4-et meg elkommunizálta a 13 éves fiam. Végre!!!! Olvas! Most vettem az asszonynak egy fehér KK3-at Ebay-ről. Újonan, hazaszállítva 122USD volt Paypal-el fizetve.
-
Palkova
tag
Üdv mindenkinek!
Néhány a kindléhez kapcsolódó free program, a free-pc listának köszönhetően.
Hátha valakinek pont ez hiányzik, esetleg beválik:Kindle Clippings Reader v2.42 - 4270 KB
Kindle provides the functions of making note and highlight and it also gives
a txt file named "My Clippings.txt" in the device, so as to get access to
these records from a computer.
However, this is probably the last thing that Amazon gives us, i.e. how to
extract the records from this txt file is left to us own. (In most of the
time, you cannot ask for too much, ) So I wrote this software.
Having a glance at "My Clippings.txt", the organization of the records are
pretty clear:
- there are 3 types of records: Hightlight, Note, Bookmark
- all types of records are stored together, without separations
- records are stored choronologically
- there are key words in each record indicates type, time, location.
- the records are seperated with "======"
And with the knowledge of this organization, the extraction is a 3 steps
task:
- Read in all lines inside the file;
- Parse the line, extract necessary information and store them in proper
structure;
- Reformat the information in the strings and output.
Require:
- Python 2.7.2 (I didn't try the other versions)
- PC with Ubuntu 11.04 or Windows XP(or maybe Win 7, have a try) or MacOS
10.7
********* HUNGARIAN | MAGYAR **********
A Kindle lehetőséget biztosít jegyzetek készítésére, szövegek kiemelésére,
és ezeket a "My Clippings.txt" fájlban tárolja. Mivel ennek kezelése
nehézkes, ez a szoftver lehetőséget ad az egyszerübb használatra.
A "My Clippings.txt" fájl tulajdonságai:
- 3 rekordtípust kezel: kiemelés, jegyzet és könyvjelző
- az összes rekord együüt van tárolva, elválasztás nélkül
- a rekordok időrendben vannak tárolva
- minden rekord kulcsszóva, időbejegyzéssel, helymegjelöléssel rendelkezik.
- a rekor elválasztó jel: "======"
A fentiek alapján a program lépései a következők:
- A fájlban lévő összes sor olvasása
- A sor elemzése, a szükséges információk kiolvasása és megfelelő
struktúrában történő tárolása
- Az információ átformálása és kijelzése.
http://gatherlight.info/blog/wp-content/uploads/2011/09/screenshot40.png
song zhao
zhaosong414@gmail.com
http://gatherlight.info/blog/?p=1552
http://gatherlight.info/blog/wp-content/uploads/2011/10/KCRV242_en.zip
Python version - 25 KB:
http://gatherlight.info/blog/wp-content/uploads/2011/10/KCRV242_en.pycKindleGen 2 v1.2 - 5828 KB
KindleGen is a command line tool used to build eBooks that can be sold
through Amazon's Kindle platform. This tool is best for publishers and
individuals who are familiar with HTML and want to convert their HTML,
XHTML, XML (OPF/IDPF format), or ePub source into a Kindle Book.
For Windows 7, Vista, XP, 2003, Mac OS 10.5 & above, Linux 2.6 & above
A KindleGen egy parancssori program Kindle platformra elektronikus könyvek
előállítására HTML, XHTML, XML, vagy ePub forráskódokból.
http://swiatczytnikow.pl/wp-content/uploads/2011/05/kindlegen-12-600x225.png
Amazon Services LLC
info@amazon.com
http://www.amazon.com/gp/feature.html?ie=UTF8&docId=1000234621
http://s3.amazonaws.com/kindlegen/kindlegen_win32_v2.zip
samples - 16765 KB:
http://s3.amazonaws.com/kindlegen/samples.zippaper4Kindle v3.75 - 4913 KB
It is a fantastic idea to read paper on Kindle, the E-ink screen and the
slim size make kindle the best reading-mate. I am not the only one who has
this idea. In fact, most of my friends had been trying to read paper on
Kindle the very day they got the theirs. And searching on the term "reading
paper on kindle' on google will get a list of more than 74 million results!
The demand is huge. However, most of the results turned out to be not so
good. The main reason is that the kindle screen is too small for the A4-size
page and the PDF file viewer on kindle is not suitable for reading the large
amount of text, especially in multi-columns on the page continuously.
So I wrote Paper4Kindle. It can save the Kindle PDF readers, well, at least
on some aspects. It has the following features:
1. Cutting the PDF pages on-demand to fit the reading purpose on the Kindle
2. Maintaining the FULL features of the original PDF pages including noting,
making highlight text, etc.
3. Keeping all the marks and annotations of the original PDF pages.
4. Auto reloading predefined or customized operation parameters.
5. Supporting the processing of multiple PDF files at the same time with a
high-speed of more than 3 pages per second.
6. Cross platform: Windows, Mac OS and Linux.
A paper4Kindle egy program, mellyel A4 PDF dokumentumokat alakíthatunk át
Kindle formátumba az alábbiak szerint:
1. A PDF lapok kivágása úgy, hogy azok olvashatók legyenek a Kindle-ben
2. A PDF állomány összes tulajdonságainak átvitele a Kindle-re.
3. Az eredeti PDF könyvjelzőinek, megjegyzéseinek megtartása.
4. Automatikus beállítás újratöltés.
5. Gyors PDF átalakítás.
song zhao
zhaosong414@gmail.com
http://gatherlight.info/blog/?page_id=1666
http://gatherlight.info/blog/wp-content/uploads/2011/12/P4KV375_en.rar
Python version for all platforms - 14 KB:
http://gatherlight.info/blog/wp-content/uploads/2011/10/P4KV37_pyc_en.tar.gz
(need Python 2.7, pyPdf:
http://www.python.org/getit/releases/2.7/
http://pypi.python.org/pypi/pyPdf/1.9)PDF Scissors v0.0.2 - 1 KB
It's a tool to crop pdfs.
Objective to create this, was to read pdf files (specially the scanned ones)
easily in ebook readers, like kindle.
And by the way, it's a free tool!
Features:
- No installation required. Just click the start button,
- Take those extra margins aways with easy cropping tool!
- Drop margins from all pages by drawing just one crop area!
- Avoid accidentally cropping some texts
- See all pages together in stacked view
- Scanned book? Crop odd/even pages separately
- Complex pdf? Crop individual pages separately with full freedom.
- Create crop areas easily
- Draw, resize, move crop areas
- Copy / paste crop areas using usual Ctrl +C / Ctrl + V
Egy PDF daraboló program, mellyel szkennelt dokumentumokat tudunk ebppk
formátumba alakítani, teljesen ingyenesen.
Tulajdonságai:
- Nem igényel telepítést,
- Túl széles margok eltávolítása!
- Az összes lap margojának levágása egyetlen lap beállításával!
- Véletlen szöveglevágások elleni védelem
- Az összes lap megtekintése a veremben
- Szkennelt könyvek páros és páratlan lapjaon a margok levágása külön-külön
- Komplex PDF esetén darabolás laponként.
- Vágási minták generálása egyszerűen
- Kivágott területek rajzolása, átméretezése, mozgatása
- Másolás/beillesztés: Ctrl +C / Ctrl + V
https://sites.google.com/site/pdfscissors/_/rsrc/1318528051308/changelog/tit
le%20image.jpg
Abdullah Al Mazed
gagan.mazed@gmail.com
http://www.pdfscissors.com/
https://8342038125254145561-a-1802744773732722657-s-sites.googlegroups.com/s
ite/pdfscissors/pdfscissors-offline.jnlpPalkova
-
Efreet
senior tag
válasz
Kalandor #5736 üzenetére
Azért, mert elméletileg azokon az olvasókon automatikusan megjelenik egy kis felhő ikonnal a Personal Documentsben az összes könyvborító (ugyanúgy, ahogy a vásárolt könyvek), és ha megnyitod, akkor tölti le - a deliver csak azokra az epapíros olvasókra működik, hiszen azok alapból nem lógnak állandóan az interneten / nem pazarolják a sávszélességet.
Ja még egy: az olvasóeszközben még a Settings 3. oldalán (legalábbis K3-on) van egy "Annotations Backup" lehetőség, azt még be kell kapcsolni, hogy az olvasóról a felfele szinkronizálás is működjön.
ez alapján:
When you send personal documents using your Send-to-Kindle e-mail address, your documents are automatically stored in your Kindle Library in the Amazon Cloud.You can view and download stored personal documents from your Kindle Library on Kindle Keyboard (with the latest software update, version 3.3), Kindle, Kindle Touch, Kindle for Android App (running app version 3.5 or greater) and Kindle App for iPad, iPhone, and iPod touch (running Kindle app version 2.9 or greater). Kindle Personal Documents Service is currently not supported on other free Kindle reading applications. Just as with Kindle books, Whispersync automatically synchronizes your last page read, bookmarks, and annotations for personal documents that have been converted into Kindle format (with the exception of PDFs and files transferred via USB) across your supported Kindle devices and Kindle reading applications.
Az asztali kimarad ebből (most megnéztem, ott tényleg csak a vásároltak jelentek meg), de a tabletes/telefonos eszközöknél ott lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Efreet
senior tag
válasz
petipetya #5734 üzenetére
Ha a Kindle-d emailcímére küldöd, akkor bekerül a személyes dokumentumok közé (az Amazon oldalán a Manage your Kindle - Personal Documents résznél megjelenik), ezután következő indításkor szinkronizál az összes olvasó (eszköz és program), és utána, ha online vannak az eszközök, frissen tartják az olvasási pozíciókat, könyvjelzőket.
Ha nem megy, akkor a Manage your Devices résznél nézd meg, hogy tudatában van-e a rendszer az összes eszközödnek, és be van-e kapcsolva a Whispersync Synchronization. Ezekkel elméletileg problémamentes a dolog, nekem már volt alkalmam kipróbálni egy Windowsos olvasóprogram, egy Androidos olvasóprogram és egy Kindle Keyboard között.
-
petipetya
nagyúr
válasz
hampidampi #5733 üzenetére
Köszi az eddigi válaszokat.
És azt hogy lehet odarakni? Mert az androidos Kindle alkalmazásban nincs ilyen lehetőség és nem vagyok meggyőzve. Ebben is csak annyi látszik, hogy az online megvásárolt könyvekbe lehet könyvjelzőt rakni. De például egy telefonra (sd-re) felmásolt ekönyvet már nem érzékel és meg sem lehet vele nyitni.
[ Szerkesztve ]
-
petipetya
nagyúr
Akinek androidja is van, meg tudná nézni?
Van egy könyv a Kindle olvasón és ugyanaz a könyv fizikailag egy androidos telefonon. Lehet köztük a könyvjelzőt szinkronizálni az androidos Kindle alkalmazás segítségével?
-
Laslow
senior tag
-
Laslow
senior tag
válasz
Kalandor #5725 üzenetére
A belső blokkot (táblázatot?) tartalmazó oldalakat is helyesen jeleníti meg? Például ezt?
Az "1,2 milliárd a semmiért" blokk nem fér ki egy oldalra, lapozás esetén pedig már a következő bekezdést mutatja, nem e blokknak a végét. Sőt, visszalapozáskor pedig két oldalnyi szöveget mutat egymáson (olvashatatlan).
Kipróbálnád, hogy nálad milyen a Kindle it-tel, vagy egyebekkel az olvasóra küldve, van-e, ami helyesen küldi át? Vagy a Kindle képtelen helyesen megjeleníteni az ilyen tartalmakat?
-
BullZeye
veterán
válasz
moli.hu #5719 üzenetére
Erre akartam kilyukadni
Mert egyenlőre 1 hátrányát véltük felfedezni, hogy nincs regisztrálva, hogy az órát nem lehet beállítani.
A "megvásárolt" könyveket viszont rá lehet másolni elég könnyedén, és olvassa is. Igaz néhány RTF és DOC fájlt állítólag nem lát...hát majd kiteszteljük.
Egyébként ha attól számít, hogy mikor mondom, hogy boldog születésnapot, akkor még 1 év, mert névnapra ment
-
ratobi
senior tag
Sziasztok!
Nektek megy a doksi küldés amazonon keresztül? most. -
Efreet
senior tag
válasz
petipetya #5714 üzenetére
Mind a három jelenlegi típus képernyője ugyanolyan*, a Touch az érintést nem fóliával, hanem a keretbe épített infra ledekkel érzékeli, tehát nincs semmilyen zavaró felület a képernyő és a szem között - maximum a felhasználó ujja
*: több beszámolót olvasni, hogy ez vagy az a generáció ennél vagy annál a felhasználónál ilyen vagy olyan minőséget hoz (egyik jobban szürke, másik kevésbé fekete, stb.), de ezek között nem található olyan összefüggés, amit egyértelmű gyártásbeli különbségre lehetne levezetni, a koloriméteres mérések alapján minden készüléktípusban található ilyen és olyan is.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz
BullZeye #5713 üzenetére
nem, hanem amikor átadtad "boldog születésnapot" fölkiáltással
amikor nem az Amazontól vásárolsz, akkor ez jó kérdés, mert nem tudod, mennyi ideje volt már ott a cucc az Ebay-es eladónál, az Amazonos fiók nem mutatja a készülék vásárlási időpontját (pedig biztosan rögzítenek ilyen információt a szériaszámokhoz kapcsolva)
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #5695 üzenetére
Na 3ból egy kibontva, kipróbálva, működik jól, wifi megy (wpa2-wpa2psk), felolvasás megy.
Browser is jó, fanfiction.net elég jól bejön.Elsőre eléggé meglepődtem, nagyobbra számítottam, de legalább verőfényes napsütésben is tökéletesen látható
És egyenlőre fél óra használat után 1 reklámmal sem találkoztunk, pedig menüket eléggé átnyálaztuk.
4gbos tárhely az 3334mb, nem mintha erre ne férne fel egy könyvtárnyi könyv, de azért na
Garancia hivatalosan mikortól szól, ha ajándékba kapja valaki? Regisztrációtól?
-
retifosas
csendes tag
Sziasztok!
Ha valaki tudja írja meg nekem, hogyan tudom ellenőrizni, hogy meddig van garanciája az éppen meglévő készüléknek! Nem én veszem az amazonon, hanem újként hozatom valakivel, ezért jó lenne ellenőrizni, hogy valóban új e a készülék! Nem szeretnék belefutni egy ócskába Egyáltalán mikor kezd el ketyegni a garancia? Ha gift-ként rendelik, akkor mikor indul? Egyébként van fiókom az amazonon és éppen be is vagyok regisztrálva egy régebbi keyboard 3G készülékkel. Előre is köszönöm a válaszotokat! -
SeatZola
őstag
Következő problémám: elméletileg én KK3 3G+Wifi verziót rendeltem. A beállításokban az eszköz infónál látom is, hogy hálozat elérés: Wi-fi és 3G. De hogy tudom a 3G-t működésre kényszeríteni? Itthon van wifim, de ki szeretném próbálni a 3G-t is.... Mit kell bekapcsolnom vagy állítani? Köszi a választ...
-
dabadab
titán
Kindlefeeder.com-ról tud valaki valamit?
(#5705) SeatZola: olvasás közben megnyomod a menügombot (amin a vízszintes téglalapok vannak
), aztán "change font size..."
[ Szerkesztve ]
-
SeatZola
őstag
Üdv Mindenkinek! Új vagyok Kindle témában. Ma jött meg egy Kindle Keyboard 3G+Wifi és egy Kindle 4 készülékem. Nagyon jópofák, még ismerkedem velük. Egy kérdés mindjárt felmerült bennem: a 4-en hogy lehet betűméretet állítani?
-
ZooLee
senior tag
Elég.
Ez nem magyar bolti gari ügyintézés, amikor a vásárláskori gatyád színét is megkérdezik a jogos gari érvényesítéséhez... Sőt, lehet hogy ez sem kell, csak az Amazon azonosítód, amihez hozzá van rendelve a kütyü.
Ott abból indulnak ki, hogy lehet hogy ők elcsesztek valamit, vagy rossz a kütyüjük, és ha már voltál olyan jó, hogy tőlük vásároltál, akkor ne hiába költsd a pénzedet.
Nálunk meg pont fordítva, tuti, hogy Te vagy a hibás, biztos valamit (mindent) rosszul csináltál, ha meg nem, akkor meg megérdemelted, mostmá' vegyé' újat.
Két külön világZ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Apple iPad (2017) 9,7 Wi-Fi + 4G Cellular 32GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy Tab A9+ 4/64GB, Normál, Wi-Fi, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- BOOX Page e-book olvasó
- iPad Magic Keyboard 12.9-inc A2480/3/4/5/6 generation/1 hónap gar./
- iPad 10 eredeti Apple cover (Smart Folio)