Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-book olvasók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pp88
tag
Sziasztok
Hogyan tudom frissíteni a kindle keyboardomat mert sem a wifi sem a 3G nem működik?
Version: kindle 2.3.3
Az Alt EEQ gombokra sem reagál. -
snowdog
veterán
Ha valakit játékok is érdekelnek.
Mit meg nem tesz az ember az oldalbordájáért.
Rengeteg keresgélés után (az Amazonon már jó ideje nem lehet kapni, de hogy miért azt senki sem érti) végre találtam aránylag jól működő Sudoku játékot (és másokat). Természetesen (vagy sem) jailbreak kell hozzá.
Sudoku Kindlet (GPL3) [link]
A program csak egy keret, feladatok nincsenek benne, de a linken megtalálható honnan tölthetők le hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
ratobi
senior tag
Sziasztok!
Keresek egy megoldást, ahova a CALIBRE-t lehetne telepíteni, hogy automatikusan küldje a napi híreket. Talán egy szervert? Nem tudom hogy is hívják ezt pontosan.
Többen is össze lehetne állni, hogy mindig friss hírek legyenek kis kedvencünkön.
Igazából az a problémám, hogy a saját gépem nem mindig van naponta bekapcsolva.Valakinek valami ötlete?
-
zone
őstag
3G-n csak azw és prc letöltését engedi.
YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
amargo
addikt
Hi!
Ma elküldtem pár weblapont a Kindle It segítségével, de valamiért a Kindle-n azaz üzenet jelent meg, hogy szüksége van wifi kapcsolatra is, miközben olyan verzióm van, amiben benne van a 3G elérés is. Amazon-os Archive-ban a könyveket le is szedi 3G segítségével, de ezekre szürke volt a sor és nem is lehetett ráállni.. ez mitől van?
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Efreet
senior tag
válasz sto1911 #5179 üzenetére
Nem kényelmesebb - egy-egy emailt elolvasni, sürgős esetben egy térképet megnézni, maximum néhány mobilra optimalizált(!) oldalt olvasgatni lehet rajta, de nem erre találták ki - nézz meg néhány videót a böngészésről, plusz nézd meg a kedvenc híroldalaid, hogy van-e mobilváltozatuk (a Prohardver családnak van), és az megfelel-e neked.
A legkényelmesebb módszer - bár nem a legegyszerűbb - az, ha otthon a böngészőn megkeresed azokat a cikkeket, amiket el szeretnél olvasni, és a fórumban már többször kitárgyalt sokféle Kindle-re küldő rendszerrel (SendToReader, KindleIt, Instapaper, stb.) átdobod rá. Egyrészt nem kell hozzá folyamatos netkapcsolat, másrészt optimális kinézetet kapsz.
Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)
-
zone
őstag
Először én is Touch-ot akartam, de belegondoltam, hogy hányszor érinteném meg véletlenül a kijelzőt, mert elég vékony a kerete plusz nem támogatja a landscape módot, így inkább az alap verziónál maradtam.
-
Efreet
senior tag
válasz sto1911 #5175 üzenetére
Nyelvekről: #5158
Az érintéses rendszerről pedig igazából neked kell döntened, hogy melyiket tartod kényelmesebbnek - a képernyőt böködni vagy az oldalsó lapozógombokat nyomogatni. Alap olvasáskor csak ez van, pl. szótárhasználatnál már kényelmesebb az érintős képernyő. Neked kell tudnod, hogy mire szeretnéd használni az eszközt.
A K3 3G nincs korlátozva, a Touch 3G Wikipediára és Amazon könyvesboltra van korlátozva, de csak az Egyesült Államokban kapható. Wifis kapcsolaton át szabad a böngészés mindegyik eszközzel (már amennyire egy szürkeárnyalatos lassú e-papír erre lehetőséget ad).
Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)
-
sto1911
veterán
Menu nyelvet lehet allitani? Teszem azt Nemeto-bol hoztaok egyet, akkor angol lesz benne?
Touchscreen milyen, kapacitiv?@(#5164) R1200GS: hogy van korlatozva a net?
[ Szerkesztve ]
-
Melanor
tag
Sziasztok!
Én 3 hónapja használok Kidle 3 3g-t, most vettem egy másikat a barátnőmnek, de azt vettem észre, hogy az enyémnek "szürkébb" a kijelzője, így azövé valahogyan 10-20%-al kontrasztosabb. Lehet az idő, a használat okozza, vagy az övé jobb széria?Soha ne engedd hogy belenyúljanak az agyadba!
-
Tyren
aktív tag
Csak pár nappal a hazautazás előtt rendeltem meg, így a 4 nap nem igazán fért volna bele és egy ebéd ára megérte a nyugalmat, hogy azon sem kell feszülni, hogy mi lesz, ha pont nem jön meg. De egyéni eset, objektíven nézve tényleg nem ad olyan sok pluszt az expressz szállítás.
[ Szerkesztve ]
''A barátaid megtanítanak arra, amit tudni szeretnél, az ellenségeid pedig arra, amit tudnod kell.''
-
Zirowe
nagyúr
Csak sima kérdés: ennyire sürgős volt a kiszállítás, hogy megérte a plusz pénzt?
Mert én kint Olaszországban az ingyenes 4napos rendelést választottam a pénzes 24-48órás helyett, viszont péntek este 9kor rendeltem, üzlet zárva, hétvégén nem dolgoznak, hétfő reggel lett csak feldolgozva a rendelésem, és keddre már meg is jött.
Elméletben megvolt a 4nap, gyakorlatilag meg másnapra hozták.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Tyren
aktív tag
válasz Preferia #5157 üzenetére
Szia!
Én Németországban pár hete rendeltem egy Kindle 4-et Amazon.de-ről és minden rendben vele. Ha tudom, hogy Karstadtban lehet venni, akkor valszeg ott veszem, de így Amazon-ról rendelve is másnapra kihozták (mondjuk plusz pénzért, de nem vészes összeg).
Az "ohne"="without"="nélkül" a "key" pedig szerintem a keyboard rövidítése akar lenni. Szóval ez 99%, hogy egy Kindle 4 és ugyan az, amit az Amazonról rendelve is kapnál.''A barátaid megtanítanak arra, amit tudni szeretnél, az ellenségeid pedig arra, amit tudnod kell.''
-
R1200GS
aktív tag
Csak márciusban megyek Angliába. Még gondolkozom, hogy megveszem utazás előtt, vagy majd csak kint. Jó lenne már az úton olvasni.
Közben rájöttem, hogy a Touchon le van korlátozva a net, és reklámmentesen rendelhető. Egyébként max az emailjeimet néztem volna rajta, de nincs jelentősége, meg vagyok nélküle. -
Efreet
senior tag
válasz R1200GS #5162 üzenetére
Touch 3G jelenleg US only, egyébként is csak wikipediára és Amazon könyvesboltra használható a 3G kapcsolat (így is kell?). Hogy egy adott angol Tescoban épp melyiket lehet kapni, azt pedig úgy tudod meg, hogy bemész, és megnézed
Európában úgy néz ki csak K4, K3-3G és Touch-Wifi lesz forgalomban, ez utóbbi még nem biztos, hogy a boltokba került, hiszen hét eleje óta lehet egyáltalán rendelni. kintről
-
shenmuedc
tag
Miért van az hogy bármit küldök a kindle email címemre konvertálni nem jön semmi? Biztos hogy él pedig a regisztráció mert az amazon oldaláról vett ingyenes könyv megjött a készülékre. Már többször is próbáltam de hiába.
-
Efreet
senior tag
válasz Preferia #5157 üzenetére
Angol (brit és amerikai), német, olasz, francia, spanyol, portugál nyelv biztosan van benne, az a szoftver része, első bekapcsoláskor kell kiválasztani.
Az ohne key szerintem azt jelenti, hogy billentyűzet nélküli (annak 99 Euro a hivatalos ára) - Valószínűleg azért írták oda, mert hivatalosan egyszerűen "Kindle" a neve a K4-nek, és a K3 pedig "Kindle Keyboard".
De ha bemész egy Karstadtba és ott megnézed, biztosan egyértelmű lesz.Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)
-
Preferia
csendes tag
Sziasztok!
Kindle 4 vásárláson gondolkodom. Olvastam pár posttal előrébb a Németországi Karstadt üzletekben árult Kindle-kről. Megtaláltam a neten a Kindle-t a bolt weboldalán, viszont Kindle Ohne Key a neve. Németül egy szót sem tudok, és nem tudom, hogy ez most milyen kindle, vagy mit takar ez az elnevezés. Vki tudja esetleg? Itt a link.
Esetleg vett már ott vki közületek? Van angol nyelvű menüje?
Köszi a válaszokat előre is
-
Efreet
senior tag
válasz moli.hu #5155 üzenetére
Nem hiszem - hamarabb volt Kindle, mint KSO Utoljára a Kindle 1-en lehetett jailbreak/hack nélkül a képernyővédőhöz hozzáadni külső képeket, akkor sem hivatalosan dokumentált módon.
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
nem is ertem, miert nem adnak lehetoseget siman sajat screensaverek hasznalatara
Nook-on ez annyi, hogy a screensaver konyvtarban letrehozol egy uj konyvtarat, belemasolod a kepeket, es a beallitasoknal azt a konyvtarat valasztod ki a ket default helyett (az egyik a 'halott iro' tema, a masik termeszetfotok, en hagytam is ezt, nagyon szepek) -
lorcsi
veterán
tud valaki oylan megbítható angol boltot ahol olcsó kindle-t lehet vásárolni ?
eladó: vadi új soundcore motion+
-
g0dl
addikt
Szerintem a hackelt kindle-k számát felére tudná csökkenteni az amazon, ha legális módját adná, hogy egyes képernyővédő képeket ki tudjon a felhasználó kapcsolni. A hackelést végzők nagy része ezért vág bele, aztán hogy felfedezi más előnyeit az más kérdés.
-
synar
őstag
Gyűjtögettem és optimalizáltam néhány fotót, screensaver hack utáni ínséges időkre.
Órakedvelőknek szeretettel: Kindle screensaver images[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz snowdog #5145 üzenetére
A két beépített játékot próbáltad?
Vagy ha k4, akkor nem tudom, hogy azokon van-e.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
snowdog
veterán
-
Efreet
senior tag
válasz snowdog #5141 üzenetére
Sajnos a Kindle játékok (és egyéb programok) csak az Egyesült Államokból elérhetők az Amazonon keresztül. Kapható az, ha ott laksz (ottani címmel regisztráltál, stb.).
#5138: Még ivós játék is van hozzá: "Emily Dickinson Roulette drinking game: Flip the switch and take a sip - if the haunted face appears you must down the whole drink in sheer terror (default screensavers for hard mode)."
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Ha mindenáron kötekedni akarsz, megsúgom, hogy direkt oda van írva, hogy a forgalom az amazon proxyján keresztül megy, minden kirívóan magas forgalomra lecsaphatnak, és már tudják a hitelkártya számodat, bmikor kiszámlázhatják.
Míg a kso-nál nem ez a helyzet.
De tovább nem vitatkozom ilyen értelmetlen dolgokról.
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
aXXon
őstag
válasz #41635072 #5114 üzenetére
Nem ide tartozik, de speciel a Pick szalámi az mondjuk pont olcsóbb Londonban, mint itthon
"Van, amikor azt hiszed rosszabb már nem lehet. Erre két dolog mindig rácáfol: a Firefox és a magyar kormány ;)" - bartucc // ''Ember Te asztán nem kímélsz senkit, odab@szol a fílingnek!'' by Lev Andropov
-
snowdog
veterán
Korábban mintha láttam volna valahol Sudoku programot a géphez, de most nem találom (az Amazon-on jelenleg nem kapható), találkozott vele valaki?
-
oidka
tag
ezek a mostani reklamok:
-
moli.hu
őstag
válasz #41635072 #5114 üzenetére
inkabb azert, mert
-kisebb az afa (akar 0%, szemben a 27%-kal)
-nincs buntetovam
-kisebb a vallalatokat terhelo ado
-nagyobb a verseny (valoszinu a fentiek miatt)
-nem teljesen kulonbozoek a torvenyek, mint az eu orszagaiban (van szovetsegi)
-nem kell lokalizalni vagy 40 nyelvre
-nem kell lokalizalt tartalmat nyujtani vagy 40 kulonbozo nyelvenszoval azert nem lenne olyan nagy marhasag egy eu mindenfele (jogi,penzugyi,kulturalis,nyelvi) hatarok nelkul..
[ Szerkesztve ]
-
mikauti
csendes tag
10 percig röhögtem a bejegyzéseden (és a képen)! Már nagyon kíváncsi voltam Emily Dickinsonra, sokat olvastam legendás fizimiskájáról a fórumon, és az én reklámos kindlémen (ez nem helyesírási hiba, ironikusan nevezem kindlének, a neve sem X's kindle, hanem Kindlécske) nincsenek írói arcképek. Amikor 2 napig nem volt se pc-re kötve, se wifin, visszajött egy gyönyörű, nyomdabetűs képernyővédő (persze alulra volt írva, hogy menjek wifire az újabb ajánlatokért). Most egy olyan van, ami arra bíztat, hogy vegyek vmit az amazonon, mert Valentin napra még odaér, ha 12-én megrendelem.
-
zone
őstag
A "freedownload hack" korrekt? Az Amazon fizet a letöltött adatmennyiség után, de csak azért, mert gyárilag csak a prc mobi és azw fájlokat enged, viszont ha a hackkel mást töltesz le (mondjuk a prc-től kissé nagyobb méretű mp3, pdf), akkor ténylegesen anyagi kár éri az Amazont, nem úgy, mint az amerikai piacra szánt reklámok eltüntetésévél. Ezt a moralizálást és moderálást kissé egyoldalúnak tartom.
-
Efreet
senior tag
válasz Oldman2 #5130 üzenetére
Hivatalos, Amazon által elismert forrásból az Egyesült Államokon kívül nem lehet kapni KSO-t. Az, hogy ebayen meg egyéb körökben hozzá lehet jutni, az még nem jelenti azt, hogy az legális forrás lesz - ők kint veszik meg (ajándékként, hogy ne legyen rajta regisztráció), hordják be pl. táskában, majd adják tovább haszonnal.
-
Oldman2
veterán
válasz Degeczi #5096 üzenetére
Bocs, de amit leírtál nem teljesen igaz.
Európában is lehet kapni reklámos verziót, csak azt nem az Amerikai Amazontól kell megrendelni.
Én karácsony előtt egy német könyvklubtól rendeltem egy reklámos K4-et, amit rendben meg is kaptam (nem Magyarországra).
Röviden tehát az, hogy "Reklámos Kindle only USA", az nem igaz.
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Igen, az elektromos cuccaimnak semmi baja nem lett, viszont a 200€-os bőröndömet tönkre hasították a kedves budapest airport munkatársak.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
doc
nagyúr
en eleg gyakran repulok (havi 1-2 oda-vissza ut), es a rontgen soha semmilyen problemat nem okozott sem telefonnak, sem digitalis fenykepezogepnek, sem e-book olvasonak, sem notebooknak
szoval nem kell attol parazni, figyelnek arra hogy ne okozzanak kart, az sokba kerulne a repternek utana -
Zirowe
nagyúr
válasz koncsik #5119 üzenetére
Én most voltam repülővel, oda-vissza, kézipoggyászban volt a k3-am (nem vetették ki velem), röntgen nem okozott neki kárt, visszafele pedig volt egy k4 is a kezemben, beraktam az egyik ilyen szállító lavórba a röntgenhez, neki is kutyabaja.
Sőt, le és felszálláskor se szólt senki, hogy "kérem kapcsolja ki", hanem nyugodtan lehetett vele olvasni.
zone: maradjunk annyiba, hogy ez a téma eddig se volt itt kívánatos, és továbbra sem lesz az.
Az pedig, aki a pár ezer ft különbség, vagy az online vásárlástól való félelem miatt inkább megveszi itthon a boltból a kso verziót, hogy utána szopjon a hirdetésekkel (vagy ezek eltüntetésével), illetve a garanciáztatással, nos, az megérdemli.
Szerintem zárjuk le ezt a témát.
[ Szerkesztve ]
-
Peetey91
senior tag
Hello!
Ez pontosan hogy van, hány dollárt meghaladó rendelésnél kell számolni azzal, hogy még rápakolnak vámot/áfát?
Köszi -
MODERÁTOR
A kifejezetten nem Europának szánt régió 1-es DVD-ket is elküldték Mo.-ra, nem kérdezték, mit csinálok vele, hogy játszom le...
[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
MODERÁTOR
A Special Offer-es 3G KIndle Keyboard-dal kapcsolatban (nekem ilyen van): sógoromhoz rendeltem USA-ba, de Magyarországról, saját Amazon.com-os account-omról. Korábban is rendeltem könyveket, DVD-ket, CD-ket magyar címre, gond nélkül szállították. Család hozta haza a kindle-t. Be volt regisztrálva a nevemre és accountomra (one-click is vehetek könyvet). A SO-ekből több érdekelt már, ha lehetett: "offer was sent to your e-mail", ha nem: "this offer is US only". Könyvek kapcsán sem egyértelmű: van amikor simán lehetett venni special offer-es ajánlatot, de például Halloween kapcsán nem, Valentin napit nem néztem. Eddig minden kötelezettség nélkül 2 hangoskönyvet lehetett ingyen leszedni az audible.com-ról, de vettem már 40 USD helyett 10-ért, mint special offer-t. Ugyanakkor küldenek kindle infokat is special offerként (ezek csak linkek a leírásokhoz), de a myhabit-re is ezen keresztül regisztráltam be.
Nem értek hozzá, de gondolom a special offerek elérhetősége a jogok meglététől függ.
A 3G idáig hibátlanul és ingyen működött Magyarországon, EU-ban még nem próbáltam, Franciaországot. tudom tesztelni valószínűleg áprilisban.
Azért a repülőtéri RTG illetve gumiszalag még aggaszt egy kicsit, nem akarom a dédelgetett Kindle-t hazavágni. Ha van erről friss info, örülnék ha megírnátok.
A reklámok bejövősek, érdekes lenne összevetni, hogy adott special offer mindenkinél ugyanaz-e vagy van személyre szabás (ez kicsit túlzásnak tűnik, de szeretem a sci-fi-t). Mozit is (illetve trailer-t) néztem meg, mert special offer-ként érdekelt, illetve ez alapján valószínűleg a filmet is meg fogom nézni...[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Efreet
senior tag
Régebben is felmerült - a briteknél pl. a Tesco, a németeknél Karstadt, Staples - lehet kapni boltban, 99 euroért polcról levehető Kindlet.
(a topicban a #4243-as hozzászólásban írtam róla)Van ilyen cég, a francia, olasz, spanyol Amazon oldalakon nem kerestem még, de akár lehet ott is.
-
törölt tag
válasz Eligzendra #5115 üzenetére
De ez pont olyan, és lehetne még ezer példát hozni.
Pl nem fizetsz adót, mert így olcsóbb? Ugyan az.
Józan ész? Miért, te hallottál már olyan, hogy valakit meglopott egy nagyobb online kereskedő? Én napi szinten használom a kártyám online vásárlásokra több éve, és még a büdös életen nem volt gondom belőle, megjegyzem, hogy NEM IS LEHET.
Hogy miért? Mert ha kézzel fogható terméket vásárolsz, akkor ott a tracking number, és ha nem érkezne meg, akkor rögtön utalják vissza a zsozsót... Nem beszélve a különböző vásárlót védő rendszerekről.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Eligzendra #5113 üzenetére
Nem azért, de szinte minden termék sokkal drágább európában, mint amerikában.
Nézd csak meg az Apple termékeket, vagy Dell/HP notebookokat. Konkrétan nálunk duplaannyiba kerülnek... Hogy miért? Mert amcsi cégek, és nyílván a sajátjuknak olcsóban tudják adni, ráadásul ott sokkal nagyobb a felvásárlópiac..
Te is olcsóbban jutsz a Pick szalámihoz, mint a Londoniak...[ Szerkesztve ]
-
Eligzendra
csendes tag
Ennek ellenére tartom a véleményem. Inkább arról kellene beszélni, hogy miért nincsen EU-ban is hivatalos forgalmazó. Amíg pedig nincs és az emberek olcsóbban hozzájuthatnak ilyen formán addig ez működni fog és senki nem foglalkozik azzal, hogy most ez de csúnya dolog. Mert az is csúnya dolog, hogy én Európai lévén nem vehetem meg csak majdnem dupla áron. Szóval majd az amazon tudatára ébred ha az ilyen jellegű behozatalok veszteségesség teszik őket... Valószínűleg ez még nincs így mert nem akarják kiterjeszteni a piacot.
-
törölt tag
válasz Eligzendra #5109 üzenetére
Ez pont olyan, hogy megöltem a szomszédot és kiraboltam, mert így olcsóbb volt...
Aki meg huzakodik az internetes vásárlástól arra nem mondok semmit, de meg van a véleményem. -
Efreet
senior tag
"Lehetne már végre egy hazai hivatalos forgalmazója az Amazonnak, nem tudom hogy miért nem terjeszkedik már végre át Európába is, hiszen tuti, hogy lenne rá kereslet!"
amazon.eu - mint gyűjtőoldal
amazon.de
amazon.es
amazon.fr
amazon.it
amazon.co.ukSaját nyelvű könyvesbolttal, Kindle forgalmazással, stb. (persze jóval kisebb kínálattal, de annak főleg jogi problémái vannak) A KSO reklámokat pedig pont a külső cégek adják, az alap Kindle árában már benne van az, hogy az Amazon könyvesboltjában heti szinten vannak az 1 dolláros/euros, ingyenes könyvek - csak nézegetni kell a boltot, a weboldalt. Nekem már több tucatnyi könyvem van, amit épp heti akcióban ingyenesen "vettem meg", a 15-20 dolláros ár helyett. Ezért is morgott a Barnes and Noble (a Nook forgalmazói, akik még ennyire sem elérhetőek Európában), amikor a Kindle3-at az Amazon vastagon az ő áraik alatt kezdte árusítani. Mikor sikerült őket utolérni, akkor pedig jöttek a KSO-k, és azzal azóta is nehezen tudnak versenyezni (a Nook 99 dollár).
-
BDave
őstag
válasz Eligzendra #5109 üzenetére
De ő üzletszerű/kereskedői behozatalra gondolt. Tehát ha te sokat hozol be és azt próbálod itthon eladni, ráadásul még reklámos is a készülék. Az, hogy behozol egyet, az nem olyan nagy érvágás.
-
Eligzendra
csendes tag
Akkor én keményen megszegtem a feltételeket, mert az USA-ból hozattam haza a touch-omat egy ismerőssel, és más nem lévén ezeken felül még reklámos is.Egy mert így sokkal olcsóbb, kettő mert sokak számára az internetes vásárlás visszataszító (pl ne vegyék le a kártyámról a pénzt amíg nem érkezett meg az áru, stb.) Én nem hiszem, hogy a mai világban ezen érdemes moralizálni. Mert azért anyagilag baromira nem mindegy, hogy 20-30ezer forinttal is olcsóbban hozzájuthatsz ilyen feltételekkel.
-
BDave
őstag
"A tokoknál meg kell kérdezni a viszonteladót, hogy van-e jogosultsága ilyen eszközöket mennyiségben árusítani - lehet, hogy nem legálisan árusít."
Kétlem, hogy ha illegálisan árusítanék, akkor ezt be is vallanák.Na mindegy, nekem amúgy nem tetszenek a reklámosított háttérképek, én szívesebben nézem inkább az írók arcképeit (addig is memorizálom őket .
Degeczi: pedig egy könyvolvasónál azért jó lenne olcsóbban könyvekhez jutni. Nekem legalábbis ez tök logikus lenne. És lehetne reklámos Kindle-t is árusítania az Amazonnak külföldre, külföldi hirdetésekkel. Meg amúgyis. Lehetne már végre egy hazai hivatalos forgalmazója az Amazonnak, nem tudom hogy miért nem terjeszkedik már végre át Európába is, hiszen tuti, hogy lenne rá kereslet!
[ Szerkesztve ]
-
-
Efreet
senior tag
Az alapötlet az, hogy bekapcsoláskor többet fogyaszt, mint amennyit több napnyi alvó módban összesen - tehát nem éri meg lekapcsolni, ezért mondják, hogy 2 hét körül van az a határ, ahol már az Amazon is ezt ajánlja.
Az pedig, hogy egy üzlet hogyan és miket árusít, az már nem ehhez a témához kapcsolódik, Magyarországon jelenleg hivatalosan és legálisan üzletben csak az Amazon.com-on keresztül, magánszemélyként megrendelve lehet Kindle-t kapni - minden másnál feltételezhető, hogy valamilyen szinten megszegi a felhasználási feltételeket (nem az egyéni, egy-egy darab eladása számít, hanem a kereskedelmi forgalmazás). A tokoknál meg kell kérdezni a viszonteladót, hogy van-e jogosultsága ilyen eszközöket mennyiségben árusítani - lehet, hogy nem legálisan árusít.
A hirdetések túlnyomó többsége csak az Egyesült Államokban elérhető termékekre, szolgáltatásokra szól (ottani boltokban beváltható kuponok, kedvezmények) - tehát igen, csak ők vásárolnak, mert csak ők érhetik el (hiszen a KSO elméletileg csak ott kapható, így az ajánlatok is így készülnek). Elvétve van egy-egy olcsóbb hangoskönyv vagy hasonló, ami lakóhelytől független, de nem erre találták ki a rendszert, nem ezért fizetnek a reklámozók az Amazonnak.
-
Degeczi
nagyúr
"nem üzletszerűen való áthordásról írt a kolléga, ilyet meg sem említett"
nézd meg kicsit jobban: szó szerint üzletszerűt írtam már az első alkalommal (#5093) is...
azért nem vásárol, mert szinte kivétel nélkül csak USA-ban elérhető ajánlatokról van szó, gyakran maga a termék sem kapható itt
fogyasztás: ha egyszer egy hónapnál is tovább bírja alvó állapotban, akkor minek vacakolni a hosszú lenyomással/elhúzással?
hacsak nem megyek valahová vele, hozzá sem nyúlok, csak lerakom: majd magától úgyis elalszik, az elég, nem kapcsolgatom[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- LEGO klub
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPad 9., Space Gray, új állapotú, 64GB, Wifi, 10.2'' Retina kijelző + ajándék Pencil
- iPad Pro 2018 12,9 256GB wifi+cellular 1 éves cégtől 12 hónap szavatosság
- Apple Ipad 7-8-9, 10.5 Pro, Air 3 gyári billentyűzet, magyar, fekete, új ( IPAD SMART KEYBOARD )
- Apple iPad Air 6, M2, 11'' Wifi+Cellular, karcmnentes , garanciális, új, 100% akku.
- Apple iPad Mini 6, Starlight ( Csillagfény ) , 64Gb , Wifi+Cellular ( Sim ) független, új állapotú
- Samsung Galaxy A8 Tab SM-X205
- iPad Mini A17 (2024, Wifi+Cellular, 128 GB, S.Gray), Apple Smart Folio tok
- iPad 10.gen Wifi, 64GB, ezüst makulátlan, Mint az új, Gar: 2027.01.04. fólia, 3 féle tok.
- Kindle Scribe 64GB + Prémium pen
- ipad pro (M4) 2024 11" - 256GB wi-ifi - ÚJ/bontatlan - silver - standard üveg
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest