-
PROHARDVER!
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fall-N
veterán
válasz 5-ös kezelő #27000 üzenetére
Valószínűleg rekord gyorsasággal fog kopni a fekete festés. Még drágább Ion Plating (IP) bevonat is tud kopni, a DLC meg drága és ritka, meg gondolom nem sok kínai óra van ilyen bevonattal.
[ Szerkesztve ]
-
attamb
junior tag
válasz 5-ös kezelő #27000 üzenetére
...de ez nem automata, csak egy kvarc...
-
Land
veterán
válasz attamb #27004 üzenetére
Nem mindenki szereti babrálni az óráját (pontatlanabb; ha megáll újra be kell állítani, felhúzni stb..).
Egy mezei kvarc pedig elvan elemmel pár évig, ha fényevő, akkor pedig sok évig. Nem beszélve egy automata óra szervizelést is igényel, mely típustól függően igen drága tud lenni.
Ezek általánoságban igazak. Egy pár ezer Ft-os kínai automata amúgy is az eldobható 2 pálcás kategória.Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
attamb
junior tag
Nekem kinézetre ez a hétezer forint alatti óra tetszik:
Csak jó lenne tudni, hogy amit megkapok, az hogyan néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
attamb
junior tag
De ha már kvarcóra, én ezt venném:
-
guftabi96
addikt
válasz attamb #27004 üzenetére
Nekem is van 7-8db órám, mind kvarc, nem is szeretnék másmilyet. (persze ettől még simán lehet, hogy lesz mechanikusom valamikor).
Van olyan, ami már hetek óta nem volt a kezemen. Ketyegnek szépen a dobozban, mintha mi sem történt volna. Nem kell őket újra és újra beállítani, pár éventi elemcserén nem igazán kell karbantartani sem őket.
Felkapom reggel, amelyik éppen illik az aznapi öltözetemhez és kész.
Ráadásul -hivatalosan- én munka közben sem hordhatok órát, ékszert. Nem szólnának, ha a kezemen lenne, de hülye lennék hordani. Hamar le lenne amortizálva mindegyik.
Szóval nem elég, hogy itthon is csak állna, hanem munkaidőben is.Zárójelben jegyzem meg, hogy én ezekkel az ipari hulladékokkal, amiket linkelsz biztos nem szenvednék.
De ha meg csak legozni akarsz vele (arra mondjuk pont jó), akkor vedd meg, amelyik tetszik. Nem hiszem, hogy itt túl sok tapasztalat lenne bármelyikkel.[ Szerkesztve ]
#KeepFightingMichael
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz attamb #27016 üzenetére
Rendelj egy pár ezer forintos automatát, utána egyből megérted, mi miért nem ajánljuk még belépő órának sem. Dísznek drága /és néha bazári/, időmérésre ritkán alkalmas, villantani csak nagyon elmaradott térségben tudnál vele, bosszúságot viszont kaphatsz bőven. Ha mindenáron mechanikus órát akarsz kis pénzért, talán egy régi, de karbantartott szovjet kézihúzóssal kellene kezdened.
Vagy gyűjtögess még pár tízezer forintot / válassz kvarcot. Digitális műanyag Casio sokáig hű társad lehet, olcsó és a választék is nagy.
A Nibosi órát nem neked linkeltem, magamnak strapára. Kopás nem érdekel, inkább a szerkezet lehet gond /nem írják, h japán/. Nyolcezer forintért nem várok csodát, de lehet, inkább kihagyom - kvarcórában is bosszantó, ha gyenge minőség.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
attamb
junior tag
válasz 5-ös kezelő #27017 üzenetére
Értem, köszönön, hogy megvilágítottad a dolgot.
-
attamb
junior tag
[ Szerkesztve ]
-
attamb
junior tag
És ez?
[ Szerkesztve ]
-
attamb
junior tag
-
attamb
junior tag
Ennél a stoppernél világos:
Nagyon tetszenek a mutatói. Ezt fogom venni.
[ Szerkesztve ]
-
Laurh
aktív tag
Megvettem kéz alól az első kínai órám egy automata Pagani-t . Minőség érzetre kb veri a Citizenem meg a Casiomat amin ledöbbentem.
Kedvet kaptam, hogy beszereztek egy másik Pagani-t, de google-ban találtam 3 hivatalosnak tűnő honlapot + AliExpress. Aki esetleg már vásárolt hivatalos helyről tudna segíteni, hogy melyik beszerzési helyet preferáljam?
I ain't as good as I once was, but I am good once as I ever was.. http://bit.ly/1pxNjZA
-
5-ös kezelő
senior tag
Én Aliról vettem, a Trendy Man nevű kereskedőtől/üzletből. Azt kaptam, amit rendeltem, hiba nem volt, kommunikáció is OK. Hab a tortán, h igen pontosra lőtték be a gyárban, nem kellett hozzányúlnom. Annyit hibáztam, h sok tépelődés után a fekete számlapost rendeltem, nem a kéket a BB58-ból. De ez nem a Pagani hibája.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
Laurh
aktív tag
válasz 5-ös kezelő #27034 üzenetére
Pont én is a fekete számlapos BB58 néztem ki azon belül V2es kiadással szemezek.
I ain't as good as I once was, but I am good once as I ever was.. http://bit.ly/1pxNjZA
-
@mriya@
őstag
válasz attamb #27038 üzenetére
Ilyesmi volt.
Eléggé elnagyolt volt a tok finiselése, a lünetta recéi élesek voltak, a csat nem zárult finoman.
Úgy egészében elég összecsapottnak nyersnek tűnt.
A szerkezettel sem volt kedvem variálni.
Bár 25 ezerért nem is lehet többet elvárni.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
momcrew
tag
Én továbbra is fenntartom azt a véleményem, hogy egy búvár tok legyártása során nem lehet eget verő mutatványt kivitelezni. Tehát két ugyan olyan submariner tok nem tud ég és föld különbséget mutatni, ha csak az egyiket nem rontották el.
A hamis órák ritkán buknak el a tokon.[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz momcrew #27041 üzenetére
Dehogynem, ég és föld a különbség. Drágább és nevesebb márkás óráknál lényegében többször tömörítik az acélt előtte, így sokkal masszívabb és minőségibb, mint egy öntvény vagy préselt tok. Erről a kronometer.hu-s srácok is többször beszéltek. Egy Breitling tok nagyon nem egy minőség egy kínaival. A Rolex meg eleve saját 804L-es acélt használ, ami még tömörebb és erősebb ötvözet. Meg sem közelíti gyakorlatilag semelyik gyártó, a példámban említett Breitling is elbújhat mellette.
Természetesen nem azt mindom, hogy minden vacak ami olcsó, mert én sem adnék ki milliókat egy óráért (ha lenne rá való úgy, hogy meg sem érezné a pénztárcám, akkor persze vennék).
De a lényeg, hogy olcsó búvár órák között is van minőségi különbség a tokok között. Olcsó kínaiak között persze lehet nem sok. Az Orient példa azért nem jó, mert ez is egy olcsó Orient modell, a drágábbak már jóval minőségibbek, például ott az Orient Star.
[ Szerkesztve ]
-
nebancsa
senior tag
válasz 5-ös kezelő #27037 üzenetére
Ebbe a topikban nincs ilyen szabály, úgy tudom 🙂
-
Land
veterán
válasz Fall-N #27044 üzenetére
Szívesen olvasnék egy tesztet, hogy mely tokok milyen minőséget képviselnek. Irtó nehéz specifikációk, képek alapján minőségi órát választani.
Pl egy Pagani, Steeldive stb árkategóriájú óra és egy 2-3x drágább San Martin között van-e minőségbeli különbség az acélban.
Az hogy kidolgozásban, tulajdonságokban van az tiszta sor.Rolexhez visszatérve most már értem hogyan lehetséges, hogy némelyik használt Rolex közel karcmentes állapotú.
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest