Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbdzyx
senior tag
Jön az ősz. Ki mivel készül rá?
“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One
-
pohár
félisten
nálam vegyes a helyzet: mivel míg középsulis voltam (2004-2008, plusz utána még pár éve fősuli/technikusi), nem volt pénzem normálisabb parfümökre, és amiket akkor kihagytam, most próbálom bepótolni nehezen, erős ráfizetéssel (többnyire vintage üvegek, vagy sokat ugye már nem is gyártanak évek óta)
én az egyediség/tartósság miatt többnyire a niche oldal felé húzódom, de nem vetem meg a designereket sem, ha olyat tesznek lesz az asztalra (credit where credit's due)
a már nem kapható (emiatt baszott drága, vagy nehezen beszerezhető), vagy régebbi batchekkel spórolósan bánok, bár attól is függ, hogy mennyi van belőle
az a baj, hogy minden évvel (na jó, talán inkább 2-3 évente) bejön valami új szabályzás, korlátoznak/banolnak valami alapanyagot, emiatt sokszor veszít szeretett illatunk az erejéből/összetettségéből/tartósságából, én emiatt is keresek régebbi üvegeket, vagy próbálom a megjelenés után legfeljebb pár évvel megvenni az illatot, vagy akár azonnal, megjelenéskor, ha nagyon fáj rá a fogam
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
d4d
tag
válasz tibbike01 #31196 üzenetére
Látod ezért kellett volna idén kezdeni a parfümös témát. Nem lenne mihez hasonlítani! Nekem még van 10-20 évem amúgy nem szeretnék belemélyedni, van egy designer márka, amit kedvelek, tőlük szerzek be ezt azt (kb minden illatuk tetszik), ezen kívül egy-két külsős aztán kifújt. Nem egy olcsó hobbi, na.
-
tibbike01
őstag
Ez a vintage sznobság nem tudatosan alakul ki. Én bezony beleszerettem a Cedrat Boise-be a legelején, azért vettem mert tetszett az illata, jól tartott, aztán elfogyott vettem egy újabb üveget, az még egész jó volt, aztán vettem egy újabb üveget és az már csak nyomokban haonslított a régire. Szóval én az illat miatt veszem, ami tetszik, de az újabb üvegekben valami mást találok...ami már nem is igazán tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
Elektrosokk
veterán
Szerintem itt elèg eltèrő vèlemènyek vannak, persze egy szint felett már èrdemes elismerni az illatot, akkor is ha neked nem tetszik. De ez egy jóval szubjektívebb hobbi.
Èn régen csak őriztem az üvegeket, de bakker egyszer èlünk, már nem spórolok. Minek? Nem ez lesz a hagyatèkom.
[ Szerkesztve ]
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
d4d
tag
Jó estét!
Azoktól kérdezém akik gyűjtögetőbb hajlamúak. Időnként fújkáltok egyet-kettőt ezekből a parfümökből? vagy szigorúan bontatlan állapotban nézegetitek a polcon őket és néha elmerengtek azon, hogy ennek vagy annak milyen jó illata is volt x évvel vagy évtizeddel ezelőtt amikor megvettem, de kár, hogy "nem nyúlhatok" hozzá.. ?
Más. Ez nem csak a gyűjtögetőknek. Van még olyan aki tényleg az illatáért veszi a parfümöt, egyszerűen, azért mert neki tetszik? Téhat pl sokadik szempont, hogy mennyire népszerű az adott illat vagy, hogy másoknak mi a véleménye?
Mert általában azt látom, hogy van aki csak a divatot követi, van aki csak a lehető legtöbb pozitív visszajelzést akarja begyűjteni a másik nemtől, van aki görcsösen azt az illatot kergeti, amit senki más nem használ, mert egyedi akar lenni. Apropó egyediség. Erről eszembe jutnak a valamikor discoveryn és hasonló csatornákon futó zsé kategóriás motorkerékpár, meg hot rod építő műsorok, ahol ugyanolyan egyenfazonú fejkendős, szakállas, fekete, metálhalálfejes pólós, farmernadrágos tetovált mindenféle motívumokkal teleszart figurák rugóztak azon, hogy mennyire egyedi amit csinálnak. Pedig ha hátralépsz kettőt, láthatod, hogy tök egyformák.. ők is meg a gépek is. Ugyanaz a gagyi, króm giccshalmaz az összes gép. A sz@rom is egyedi. Visszatérve a témához. Van az a csoport is akiknek semmi nem jó abból, ami az elmúlt 20 évben a piacra került. Ezek a vintidzs fejek akik 40 éves palackokat őrizgetnek, adnak-vesznek és alig várják, hogy az adott cuccból jöjjön valami újabb kiadás, hogy lehessen menni fikázni. Szóval van még, aki a maga örömére csinálja ezt?Szerk.: a sznob bájgúnárokat kihagytam, akiknek mindegy mi csak ne designer, mert attól szájremegést kapnak.
[ Szerkesztve ]
-
-
Paddington
csendes tag
válasz r3dsnake #31182 üzenetére
Reflection Man, Fleur du Male, Carven L'Eau Intense. Ezek ugyanazt az illatprofilt járják körbe az áruknak megfelelő minőségben. JPG-t már csak decantként találni vagy olyan áron amennyit nem ér.
@Fr0z3n a Megamare kiemelkedő ilyen szempontból, de a Bergamask még azon is túltesz. A Promise is jól teljesít. Rajtam.
Steinhart Nav B Chrono II 44 mm és Davosa Argonautic eladó
-
Jhonny06
veterán
Közben megrendeltem a Kilian Old Fashioned-öt, ha még érdekel valakit decant, írjon
-
r3dsnake
nagyúr
Kipróbáltam múltkor a Guilty Elixir de Parfum pour Homme parfümöt, és nagyon bejött:
https://www.fragrantica.com/perfume/Gucci/Guilty-Elixir-de-Parfum-pour-Homme-84547.htmlTudtok esetleg jó ár-érték arányú klónt ajánlani, ami hasonló illatjegyekkel rendelkezik?
-
Fr0z3n
őstag
Nekem egy olyan kérdésem volna felétek, hogy, bár tudom szubjektív, de mi a legerősebb parfüm szerintetek ami nálunk is elérhető?
-
kk831228
addikt
válasz roseben #31169 üzenetére
Jahh, annyira azèrt nem amatőrök... Règen sokat rendelgettünk , akkor volt valami , hogy jobban megèrte mint most, csak már nem emlèkszem.
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
Jhonny06
veterán
válasz Elektrosokk #31174 üzenetére
Én amiatt fáradtam el benne, hogy minden második emberen azt lehetett érezni az utcán (illetve valószínűleg valamelyi klónját, de igazából mindegy). Kb. mint a BR540. Pedig még van 2 decantom elég jó batchekből (2014 és 17).
-
Misogi
aktív tag
válasz Elektrosokk #31145 üzenetére
Atyaég..néhány embernek PhD-ja van az Aventus batch-ekből?
-
gergo5991
őstag
[link] újféle hordozható mini üveg.
[link] a csajnak az insta storyban van róla videó, minőségre nem tűnik rossznak.
nem reklámozom, 1 hete találtam instán és pont helyi a lány, decantol.
[link] itt egy másik Pozsonyi asszem, jó kis cuccjai vannak, akinek esetleg érdekes lehet
Itt sk-ban nagyon kezd felpörögni a decantolás, és profi szinten nyomják, szóval nem ilyen irjál üzit és küldöm hanem üzletszerűen. -
Jhonny06
veterán
Jön a Bois Imperial extrait Kíváncsi leszek az árára, mert az eredetinél az egy nagy húzóerő volt. És ez csak 30ml.
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
válasz kk831228 #31167 üzenetére
nyáron rohadt jó pedig nagy forróságban ha még hűtőből veszed ki és úgy fújod, extrán hűsít
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
kk831228
addikt
Megleptem màr magam egy kicsit.
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
kk831228
addikt
válasz Paddington #31162 üzenetére
Vannak ilyen cuccok , jahh...
-
-
csendes tag
Nasomatto, velemenyek?
-
pohár
félisten
válasz dirtboy86 #31153 üzenetére
uh, nagyon indie/garázscég érzésem van
ettől függetlenül simán lehet jó, sőt, ha nem volna az, ilyen pici boltként már rég bezártak volna
-
gergo5991
őstag
off:
fragrantica csak nekem akassza meg az egész gépet mostanság?
sokáig tölt, ha betölt akkor lefagy minden és társai -
dirtboy86
tag
Valaki hallott már Alessandro Serpico illatairól? Épp egy toszkán városkában (Pienza) vagyunk és banyek találtuk ezt a gyöngyszem boltot - full organikus (eladó elmondása szerint + csak olasz alapanyagokból, az egész helybe készül). Még Adam Sandler is vett itt tavaly egy oarfümöt. ha erre jártok ide nézzetek be.
-
őstag
válasz Elektrosokk #31145 üzenetére
Na ezért borzasztó ez a márka.
-
pohár
félisten
szerintem a DIOR nem szállít hozzánk... legalábbis úgy 2 éve még így volt
-
Elektrosokk
veterán
Hátha itt is jól jön.
-
kk831228
addikt
Van itthon valami baba folyèkony szappan, elèg jó illat , ming ha lenne benne egy kis reflection man...
-
d4d
tag
Jó napot, a Dior hivatalos oldarálól rendelt már valaki? Lehetőleg mostanában. Elvileg a DPDvel szállítanak, érdekelne mennyi idő, meg hogy a csomagolás mennyire "bombabiztos". Vagy ha van ugyanilyen tapasztalat a Chanel, Bvlgari oldalával, szintén érdekelne.
Scaletta, sikerült kiszedni csak vmi fém lapocska maradt de azt nem piszkálom, nem dudorodik ki az a lényeg.
-
-
Fr0z3n
őstag
válasz Elektrosokk #31135 üzenetére
Én ezért adtam el. Lehet pont te vetted meg
-
F34R
nagyúr
-
tibbike01
őstag
válasz Elektrosokk #31133 üzenetére
Elsőre azt hittem illatra
-
Elektrosokk
veterán
Unutamam vs folyèkony szappan 1:0
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
-
pohár
félisten
válasz tibbike01 #31125 üzenetére
nem nem nem, féltve őrzött kincs minden cseppje
amúgy külföldön is látom magánembertől 150-160€ körül árulni az üvegeket (sokszor teszter), sokat nem kereshetnek rajta, akik 65-ért árulják
[ Szerkesztve ]
-
Oistrakh1
tag
Budapesten valakinek arabians tonka dekantja van esetleg?
-
tibbike01
őstag
válasz Scaletta #31124 üzenetére
Jaa 65ezerért adnak egy fullos teli üveget bontatlan dobozban. Ők mennyiért szerzik be, hogy még így is megéri nekik? A covid alatt nagyon felpörgött az illatszer biznisz, valahol olastam, hogy a harmadik legjobban beindult téma lett.
Pohár te adsz el belőle decantot?
[ Szerkesztve ]
-
Scaletta
tag
-
pohár
félisten
válasz dirtboy86 #31121 üzenetére
én jól betáraztam belőle, kb 50ml 2021-es üveg, meg egy majdnem teli 2019-es
jut eszembe! hamarosan érkezik egy üveg Goldfield & Banks Silky Woods Elixir, lehet jelentkezni érte, ha szeretné valaki megkóstolni
[ Szerkesztve ]
-
dirtboy86
tag
válasz tibbike01 #31116 üzenetére
Ha mindenki árulja, mindenki szabadulna tőle nem? 21 előttiek bitangok, gondolom olyat nem árulnak, ha igen vennék .
Én adom, nagyon szeretem, téli időszakban sokat használom, sztem nem női, full unisex, páromnak és nekem is van 1-1 üvegünk eddig csak bókokat kaptam rá . (sajnos 22 és 23 as batchünk van - gyenguszabbak mint a régi, de 3-4 fújás nekem egész napos így is)
-
pohár
félisten
válasz tibbike01 #31116 üzenetére
attól függ, mikori a batch... ha '21 és azelőtti, akkor a pre-reformulation cuccot árulják kokaináron
ha utáni (is), akkor csak simán itt a szezonja, nem csodálom
[ Szerkesztve ]
-
d4d
tag
Jó napot!
Ennek a lopásgátló műanyag lósz@rnak a nyomtalan eltávolítására van valami tipp? Természetesen már itthon és nem a boltban tervezem kiszedni. Szeretném a dobozt is tökéletes állapotban megőrizni. Sajnos vmilyen szinten ragasztva van. Most az, hogy belül marad nyoma az nem akkora probléma csak tovább ne rontsa a helyzetet. Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
Srácok mi ez a Naxos őrület? Mindenhol azt látom, kremmanian több, mint 10 eladó árulja.
Késztetést éreztem rá, hogy beszerezzek egyet. Annó papírcsíkon próbáltam, de nem dobtam hátast tőle.
[ Szerkesztve ]
-
hdanesz
őstag
Egy kis néznivaló parfüm témában. Michael amúgy órákkal foglalkozik főként a csatornáján, de most kitekintett a parfüm irányba is.
-
pohár
félisten
válasz colosV8 #31110 üzenetére
többnyire igen, de azért sokszor jó megtartani az üveges maradékot, hátha jobban megszeretem a cuccot és használni fogom
-
pohár
félisten
válasz Elektrosokk #31107 üzenetére
intézem, persze, ha kell a cuc
colos... ezt sajnos nagyon jól tudom csak amikor decantra veszek vakon egy parfümöt, és nem feltétlen saját használatra, akkor azért rosszul tud esni kissé az ideiglenes "pénzkidobás", mert nem te használod, nem téged boldogít az illat, hanem csak a polcon csücsül
-
pohár
félisten
válasz Elektrosokk #31105 üzenetére
ühüm, a 100-as, nincs is több opció ennél
végül egy Sand Dance és Silky Woods Elixir duóban gondolkoznék, hát nem tudom... én már előre nem merek semmit venni, hogy "na majd jól kidecantolom", aztán a kutyának nem kell hetekig, százezrek meg állnak benne
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
válasz Elektrosokk #31103 üzenetére
~65k (EDP, még holnapig ennyi az ár)
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
ó, most látom, hogy csak az EDP-k vannak náluk, az extrait-ből nincs sajnos
-
pohár
félisten
válasz Elektrosokk #31096 üzenetére
na szép...
a B683 Extrait-ben lehet tudok segíteni, később ránézek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest