- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bandit21
addikt
válasz
lemmy71 #2621 üzenetére
Az világos hogy mind ott készül és alig van eltérés köztük. Hátha a landmann jelent valamit de sokszor a márkanév se számít.
Más miatt voltam a Praktikerben és láttam egy ilyet.
Gyakorlatilag ugyanaz mint amit vettem design más de az öntöttvas racs pont egyazon méret.Ami viszont feltűnt, hogy dupla falú volt a fedele. Az én landmann cuccom sima szimpla.
Neten vettem és 2 héten belül vagyok, dobozban van még.Az hogy a teteje dupla falú a low& slow kísérletben segítene bármit? Vagy úgyis vékony és mindegy hogy 1 vagy 2 vékony réteg van?
Ennek a mr Garden-nek olyan a teteje hogy kb egy 1 cm réssel van egy belső lemeze is.
Ez segít érdemben vajon a hő tartást? -
Bandit21
addikt
-
Bandit21
addikt
válasz
lemmy71 #2599 üzenetére
Bocs, nekem 2 találatot adott csak a grilchef szóra, johnny82 volt az egyik, (a másik Fórumtárs nem ilyet vett) johny82-nél szűrtem utána az összes hsz-re, hogy lássam miket írt, láttan a brikettet meg a padlizsán orgiát, de szerettem volna infót arról, alacsonyabb hőfokos smoke-ra jó-e?
-
perge666
veterán
válasz
lemmy71 #2577 üzenetére
" Én azért akkor sem nevezném sparheltnek, inkább valami főző alakalmatosságnak. Egy igazi sparhelt 100 - 150 kg. között mozog, amiben van anyag "
Akkor te még mindig kocka ladával járkálsz mert abba még van anyag?
Meg kb minden régi vs új dologgal ugyan ez van...........na jó tényleg befejeztem.Megyek és lassan készülök elő a kenyérlángos sütésre.
-
-
perge666
veterán
válasz
lemmy71 #2562 üzenetére
2016-ban amikor megvettük a házunkat akkor a nyárikonyhában / ami mára játszós szoba / volt egy régi salgó sparhelt,de sajnos szét volt égve,csupa lyuk volt,a teteje az öntvény lap is el volt már törve,kapott az élettől rendesen.
Mint írtam nem napi használatra kellene csak hébe-hóba főznénk rajta.
De azt is írtam hogy nagyon béna vagyok a kőműves munkához,nekem az oldalát és a hátulját is kínszenvedés lenne megcsinálni,nemhogy még ajtót meg hamuzót rá,ha meg is állna valami csoda folytán szerintem mindenhol okádaná a füstöt.Ha kőműveskedésre adom a fejem akkor egy alap tűzrakót összekínlódok,de többre tényleg nincs kapacitásom.
Vagy talán van még egy megoldás,ha azt mondod hogy ez a sparhelt lópikulát sem ér akkor keresek valami szakit és vele megcsináltatom.
-
j.bravo
addikt
válasz
lemmy71 #2541 üzenetére
Hirtelen ötlet volt, de egyelőre ellenálltam az impulzusvásárlás csábításának
Sógornak van gömbgrillje, alig használt, lehet h kipróbálom.
A topikot olvasva agyaltam a kamado grillen is, de megnéztem és láttam hogy az árat tekintve az vastagon a fájdalomküszöbön túl van. El is engedtemA leginkább talán egy tartós, megfelelő méretű, zárható, szögletes vonz, de ki kell találnom mekkora a megfelelő. Talán könnyebb elpakolnom mint a gömböt. Persze ha az jobban működik, akkor máris vonzóbb.
A mostani szögletes nyitott elég nagy, de nettóban a bő felére, szűk kétharmadára teszünk szenet/brikettet. Így is két vagy bő két zacskó szén/brikettszokott fogyni, ha éppen jobb fajta, akkor másfél.
Tizenpár év alatt a tűztér közepe vasból részben rozsdává alakult, az a) opció hogy azt kivágom és cserélem (lehet h írtam korábban), vagy cserélem az egész szerkezetet. -
Bandit21
addikt
-
holodp
aktív tag
válasz
lemmy71 #2491 üzenetére
Találtam rendes rozsdamenteset, nem csak bevontat, 30x30-as felosztásút.
A közelatűzhöz a tervében haidekker hálót javasolt, meg egyébként van most egy szmókerem, amiben expandált van, hát nem érzem könnyűnek a tisztítást.
És sajnos sehol nem találok helyet, ahol vágnának az expandált lemezből, 2x1 méteres tábla meg nem kell nekem. -
válasz
lemmy71 #2482 üzenetére
Szegedi Aldiban vettem 2 csomag 3 kg-t. 1600 volt a 3 kg. Majd kíváncsi leszek, milyen lesz a Praktikereshez képest.
Ti begyújtásnál teljesen megvárjátok, míg kifehéredik az összes brikett és csak ezután kezdtek el sütni rajta? Az elején nálatok mennyire magas a hőmérséklet? Ezt teljes mértékben a szellőző elzárásával-kinyitásával szabályozzátok?
-
Essejó
Topikgazda
-
válasz
lemmy71 #2388 üzenetére
Tegnap kipróbáltam, brikettet használtam. Először jól kiégettem, kb 30 percet 200-250 fokon. Ki kell tapasztalni ezt, hogy mit hogyan kell sütni, mert a grillsajt odaégett, gondolom túl sok hőt kapott. Aztán a vége felé meg a padlizsán is kicsit, mert ott már nem volt csak 110-120 fokos a grill, azt hittem kevés már és tovább hagytam, mint kellett volna. Na mindegy, ha erre van tanács, szívesen fogadom mindenkitől!
#2391need: nagyon jó, hogy ezt ajánlottad, sikerült jól begyújtanom a parkside gyomirtóval, meg adtam neki a légfújóval is. Mondjuk a gyomirtó papírján rajta is van, hogy erre is ajánlják az adott fejjel, de soha nem gondoltam volna rá.Számít, hogy milyen brikett? Ez a praktikeres jó amúgy?
-
Essejó
Topikgazda
-
j.bravo
addikt
válasz
lemmy71 #2374 üzenetére
Milyen szempontból nem való oda?
Esztétikum? Vagy csak hagyomány/szokás? Vagy könnyen korrodál?
Beton födémes teraszok akadnak szép számmal, vasgerenda szerkezeten... Vagy akár hidak. Tudom, a gerenda nem azonos a zártszelvénnyel, de kellő falvastagság mellett hunyorítva a lekicsinyítése egy vasoszlopos terasznak, nem?
Persze az asztallap alatt ne csak keret legyen hanem legyenek kereszttartók, és lehetőleg legyen bevasalva a beton.Nekem nem jött át hogy a kolléga mobilra szeretné - ha nem, akkor persze körben akár a falakat is kiöntheti betonból
mondjuk én tuti nem vállalnám be. De én egy lusta forma vagyok. Aki általában túltolja meg előtte túl aggódja, de attól még lusta.
Ha mobil, izé, odébb gurítható a cél, akkor viszont tényleg valami könnyebb anyagot keresnék. -
barizo
tag
válasz
lemmy71 #2318 üzenetére
Remélhetőleg anyag az lesz elég
Mar nem is emlékszem, de azt hiszem olyan 260 db vető tégla, tartaléknak 116 bontott kisméretű
Van nagyméretű is, de azt nem akarom itt felhasználni
Igazából maga csak a grillezo, illetve a későbbi bútor korpusza(lábai) lennének ebből kirakva
A pult meg kérdőjel hogy mi lenne
Elosnek vajudjam meg a sutogetot -
Ezekiell
veterán
válasz
lemmy71 #2301 üzenetére
Nekem pont ilyen van, bár már nem használom a Fireboard 2 mellett (csak nagyon ritkán, ha egyszerre megy a kamado és a szekrény is).
Pontos, jól használható. A lényegi infók jól láthatóan, bár kicsit sok nekem a beállítás/preset amit nem is használok. A hőmérő tűk kicsit vastagok mondjuk, cserébe mágneses a cucc, ami nagyon kényelmessé teszi. Jó hangos, ami néha előny néha hátrányEnnyit simán megér, ennél többet is bőven, ajándék áron van kb.
Edit: megnéztem, én 9800ért vettem itthonról. ~5600ért tényleg nagyon jó deal.
-
pvt.peter
őstag
válasz
lemmy71 #2069 üzenetére
Van egy kis frissítés tavaly január óta, eléggé elvoltam havazva nyáron és a köv. évben sem lesz kevesebb elfoglaltságom -> még néhány év és elkészül a sütögető
A lényeg: kialakításra került a levegő beáramló nyílás (és a rácstartó rész belül, de erről elfelejtettem képet csinálni). Kerül majd rá vmi kis fogantyú, illetve vmi kis állító záró bisz basz amivel a nyitás nagyságát tudom állítani.
Nem mondom, hogy a legjobb megoldás, de szükség esetén így tud a legtöbb levegő beáramolni, talán nem is annyira antiesztétikus.
(Igen, a zsanéroknál direkt fordított a csavarozás, különben a szűk távolság miatt csukott állapotban összeérnek az anyacsavarok.) -
Ferike81
senior tag
-
fogtunder
nagyúr
válasz
lemmy71 #2258 üzenetére
van belőle önterülő verzió, azt is néztem amúgy, de nem tudom, a zsaluzással mennyire leszek beljebb, ha azt csinálom. utána meg excenter, betonhoz való papírkészlet, aztán szépen végigmenni rajta.
vagy laminált lapból csinálni az öntőformát és nem a helyén önteni, akkor az a fele szép sima lesz eleve, ami lefelé van, de nekem valami olyan kellene, amit nem 3 embernek kell a helyére rakni, hanem egyedül meg tudom oldani, ezért én max a helyén önteném. -
soldi3r
veterán
-
Essejó
Topikgazda
válasz
lemmy71 #2242 üzenetére
PePot nem használtam még, csak azt dobta elsönek a google. OBI ban szoktam venni link
De akár a kifli.hu is házhoz hoz 40db os csomagban.Gáz "rózsa" begyujtáshoz:
Fogsz egy kb negyed colos csövet egyik végét lezárod, a tetejét meg kb centinként kifúrod kb 0,8 as fúróval, a nyitott végéhez rakod a gázszelepet, fölé meg egy kb 90°-ban meghajtott vékony fémlemez a csöppgés ellen.(ez utóbbi nekem leszedhető)
Ha érdekel lefotózom a gázgrillben, hogy néz ki a 3 égő. -
Brandynew
őstag
válasz
lemmy71 #2192 üzenetére
Én berendelem Brocktól 60 kg prémium faszenet, de nem értem a hypeot körülötte, nekem egyáltalán nem vált be. Teli van törmelékkel és hatalmas méretű darabokkal, ami már túl nagy. És nekem sokkal előbb leég, mint a Lidlben kapható faszén. Szóval részemről piros X a Brock, semmi értelme azt venni a Lidl-ös helyett, de még az OBI-ban kapható is jobb.
-
erzol
őstag
válasz
lemmy71 #2187 üzenetére
Én egy ilyen Ikeás hőmérőt használok. Az időzítő funkció is hasznos.
Maghőmérőként használva adott hőmérsékletnél jelez. Mágneses a hátulja, így könnyen rögzül a grill nem túl meleg részére. -
ggeleven
őstag
válasz
lemmy71 #2181 üzenetére
Néztük mi is az akciókat, meg kb ismerjük az opciókat, de úgy voltunk vele, hogy hárman dogjuk össze a rá valót, akkor már inkább legyen egy bizonyítottan tartós és jó szerkezet (10 év gari sejtet valamit). De az egész piacot nyilván nem ismerem, ezért gondoltam, hogy bedobom a kérdést.
Brikettezés lesz természetesen, csak a típus miatt írtam, hogy faszenes.Kezdő kiegészítő szettnek mit javasoltok? Tálak, fogók, csipeszek, tűk, ilyenekre gondolok. Egy BT-s húshőmérő még nem fog kellene a szülinaposnak az biztos (bár tudom, hogy hasznos cucc).
-
hodostamas
addikt
válasz
lemmy71 #2155 üzenetére
Wow köszi! már egy ideje nézegettem ezeket, mondom ha beesik 50 alá akkor veszek.
Lehet maradok ennél. Igazából kicsit a kényelem felé huzott a szivem mostanság, gyerek mellett mindenre is kevesebb idő van, igy gondolkodtam el a gázgrillen..
igaz nem régen vettem egy begyujtó tornyot a faszénhez, mondták miért nincs még ilyenem? Azzal tényleg öröm a begyújtás.
-
Nyersszotyi
tag
válasz
lemmy71 #2117 üzenetére
akkoris a pizza az eleve olyan, hogy kitapasztalós féle, minimum 10-20 az elején még nem lesz tökéletes, addig kell módosítani valamin amíg egyszer jó és azt akkor kőbe kell vésni-
a legjobb megnézni yt-on olyan szerkezetekkel készült videókat ami az embernek van vagy lesz-
nagy segítség lett végül nekem is egy 4000 Ft-os lézeres digitális hőmérő-
még a profi olaszok is ott állnak a kemence előtt végig, hogy mikor kell emelni, forgatni, ilyen melós ez de ha tökéletes a végered akkor megérte -
Essejó
Topikgazda
-
pvt.peter
őstag
-
Ittnemaz
aktív tag
-
bexinho23
őstag
válasz
lemmy71 #1955 üzenetére
Köszi a tippet, hétvégén hazautazom és megnézzük faterral (náluk van a grill), hogy milyen PB palackról van szó. Annyit tudok, hogy régi típusú, nagymamám használta gáztűzhelyhez.
#1954Essejó
Nem tudom mennyinek kéne lennie, majd megkeressük a kiskönyvet, de laikusként úgy látom, hogy minimálon üzemel jelenleg a grill. -
Essejó
Topikgazda
válasz
lemmy71 #1888 üzenetére
Pont ezt, direkt nem brikettet, gondolom el tudod képzelni, hogy mekkora élmény volt átválogatni a 2,5 kg szenet, a 34 fokban, és hogy néztem ki utána.
Tudod ha nem én hanem egy NÉBIH ellenőr nyitja ki ezt a zsákot, akkor visszahívatják a kitudja hány kamionnyi faszenet velük.
De voltak benne el nem szenesedett fadarabok is, azt ki se szedtem. -
need
addikt
válasz
lemmy71 #1856 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod..
Ez igaz és nagyon f**** a Kamado lenne viszont az túlzásnak tartom. Én egy normális megbízható berendezés kerestem amivel tudok grillezni és el tudok mélyedni a lassú sütés fortélyaiba. Azt gondolom ezzel tudok gyakorolni majd a lassú sütést
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik
- Építő/felújító topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest