- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Monitor hiba topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Aktív témák
-
zsocee
csendes tag
.Szintén Kernel data inpage error -al küszködöm.a tünetek is hasonlóak mint az előttem szólóké ,szóval ilyenek hogy gondol 1 et a gép és magától ujraindul ,a win is lassan áll fel, a betöltő csík vagy 30-40 szer lefut,meg van hogy el sem jut a win indításig megáll bootolás közben, és ha neteántán elindult lassu az egész, egy HD videót se lehet megnézni normlisan anélkül hogy ne akadna vagy említhetném a rar fájlokból való kicsomagolást ami a szokásosnál kb 5 ször lassabb..Alaplap (msi neo v2) kilett cserélve de a hiba nem oldódott meg,(a memóriákat is kivettem majd vissza (1Gb ddr dual-ban)),ide kábel-eket is cseréltem,teljes win ujrainstall volt,egyszerüen nem tudom mi lehet a hiba,A processzor (intel p4) zakkant meg? esetleg lehet vidkártya túlmelegedés a hiba?egy gecube radeon 9600xt-s vidkártyám van amin tönkrement a venti de ennek ellenére azért még elég combos hütőborda is van mellette.
-
FireShadow
senior tag
-
eXodus
őstag
válasz
FireShadow #27 üzenetére
Milyen konfigod van?
-
FireShadow
senior tag
hi
nekem is volt a napokban egy ilyenem:S
ugy kezdödik a sztori hogy adott egy 2éves 420as chieftec táp iszonyat hangokat ad ki nagyobb áramfelvételnél szalmikor bootolok vagy odd-t hasznalok
rengeteg kékhalál volt(nagyon vegyes hibaüzikkel:
PAGE FAULT IN NONPAGED AREA
IRQL NOT LESS OR EQUAL
BAD POOL CALLER
PFN LIST CORRUPT
BAD POOL HEADER
MEMORY MANAGEMENT)
ujraraktam wint és vettem egy uj vinyot
aztán a kékhalálokat feketehalálok, ujraindulások váltották fel
arra gyanakodtam hogy uj winyot nem birja az amugy is szar táp
botor modon a régi xp particiojat partition magiccal hozzá akartam csapni a fö particiohoz, eközben ujraindult a gép ezzel 1napnyi getdatabackforNTFS-el való mókát okozva nekem
amugy talált 2db bad sectort a progi, de amikor a végén formáztam a vinyot immár 1db particioval akkor mar az iylen chkdsk meg hasonlók nem találtak semmi hibát.
vettem egy uj tápot, elsöre nem indult a gép, csak a ventiszabáylzora kötött ventik bugtak fel meg asszem a vinyók
alaplap nem kapott áramot... megmozgattam azt a nagy vastag kábelt amit az alaplapba kell dugni, hát az alaplapi hálokari led-je meg a status led vagy mi iylen zöld szar hol kigyulladt hol elaludt attol függöen hogy hogy mozgattam a kábelt
aztán eltaláltam a jo állást be is indult a gép, tökéletesség, kicsit hangos a táp de asszem önszabályzos és lehalkul ha nincs akkora rpm-re szüksége a ventijénekmind1.
aztán jött ez a kékhalál (uj windowsnak ez volt az első és eddig utolsó - KERNEL DATA INPAGE ERROR) egy elég durva semminemmozdul-effekt után.
aztán be se bootolt a gép, ide vinyok keresésénél megáltt a bootfolyamat. megmozgatam a kábelt, újra minden jó. mostanság vanank oylanok hogy filmnézés közben mondjuk seekelésnél megakad a gép, valamelyik venti elkezd hangosabban búgni, és a gép nem válaszol semmire, és csak a restart segit. nem várom meg hogy kékhalál jöjjön
azóta volt egy oylan hogy kimentem a szobábol és mire visszajöttem egy frissen indult win fogadott. visszatért volna az ujraindulgatás? most akkor az alaplappal van valami gond?
bocsi hogy félig off volt a hozzaszolasom de lehet hogy a jelenlegi esethez lehet belöle meriteni valami okosságot, meg a topik cimröl eszembe jutott az én kis történetem, ha valaki elolvassa kommentálhatná kicsit hogy most mégis kb mi van a gépemmel
[Szerkesztve] -
Csontikka
aktív tag
hejj! csak hogy elújságoljam! meglett a fél évvel ezelőtti hiba okozója!
Ide kábel volt a ludas! -
andriscs
aktív tag
Hi!
Használta már valaki a nem-hivatalos eltávolítását az SP2 TCP/IP limtjének a tcpip.sys lecserélésével? Mert nekem sokszor volt sárga figyelmeztetés az Eseménynaplóban, és mióta kilőttem a progit, ami csinálta, nem fagyott. Okozhat ez a védelem ilyen hibát, hogy kifagyasztja a gépet? -
Csontikka
aktív tag
Üdv! Nálam egy gépnél amit most hoztak szintén ugyanez a helyzet, annyival megspékelve, hogy a video kari néha még a biosba is becsikozodik... ! Ilyenkor resetre se javul meg, csak teljes ki be kapcs-ra, valamint 50-ből 1X nem tud bootolni a vonyórol!
Vinyó, memória szanaszét tesztelve, video kari szintén.
Bármit csinálok a hibát szándékosan előidézni egyiket se tudom! (még a video kariról kis időre a ventit is lekötöttem, de nem...semmi) Viszont Kernel Stack Inpage Error-t akár böngészés közben is kihajítja!
Ami nekem itt gyanus az a táp!
(300W DTK) , de más azt mondja hogy mennie kéne
ja: Intel p4 3Ghz 800FSB, 2*512 memó dualban, ati radeon 9800se, 1 Sata vinyó, (Seagate) , 1 DVD iró, többi cucc integrált, és 1 + hűtőventi
Elég ennek a 300W? (véleményem szerint: nem, )
Bővebben: link szerint igen
ja, és a gép 100 hogy virus és egyéb sza*tól mentes...
[Szerkesztve] -
-
-
andriscs
aktív tag
Hi!
Nem tudom, hogy megnézted-e, amit a MS írt, hogy valami driver okozza a hibát. Lehet ez az IDE vezérlő drivere? Amit használok, azt az Intel fejlesztette ki, 2004/11/17-ei dátummal, ráadásul a WHQL is szignálta, tehát nagyon hibás nem lehet. Van ennél (6.3.0.1005) újabb verzója? A vinyóimból az egyik vadiúj, hibátlan, alatta vinyóhűtő, a másik kicsit öregebb, de azt is hűtöm, és HD Tune szerint nincs hibja. Lehet, hogy kicserélem a PATA kábelt, de nem hiszem, hogy az adná a megoldást. Azért köszi! -
orbano
félisten
nincs időm végigolvasni, de lehet hogy tok segíteni, nekem is volt mostanában kernel inpage errorom. legvalószínűbb az IDE driver/vezérlő hibája (bug, vagy alaplaphiba). Okozhatja rossz kábel is, melegedő/hibás vinyó. Nagyon szépen fel lehet deríteni a hibát.
-VGA-t kipróbálod másik gépben...
-HDDket gyári tesztprogival diagnosztizálod szintén másik gépben
-Kábeltcserélsz a meghajtókon (fölösleges ODDket kikötöd a teszt erejéig)
Ezeken felül nem árt egy egész éjszakás memtest86, majd csökkentett módban egy prime95 szintén egy éjszakán át. -
andriscs
aktív tag
Hi!
Megint volt pár kékhalál, és valami driverhibára hivatkozik (Bővebben: link. Már nincs ötletem, hogy mit csináljak, egyszerűen nem tudom megjavítani ezt a!%!/%/ gépet! Simán XP alatt fagyott le, semmi extrém megeröltetés. -
andriscs
aktív tag
Hi!
Semmi változás, ugyanúgy meghal a gépem. Okozhat a Java környezet alacsony szinten olyan hibát, ami esetleg összeakad a DirectX vezérlővel? Mert ez a hiba olyan, mintha hirtelen leállna a rajzolás Windows alatt. -
andriscs
aktív tag
Hi!
Kész, beszereltem az új tápot, remélhetőleg most már megoldódnak a gondok. Szerelés közben majdnem infarktust kaptam, mert mikor összeraktam, és megpróbáltam bekapcsolni, csak egy pittyenést lehetett hallani, semmi mást. Jobban megnézve láttam, hogy a fő táp zsinór, amit elvileg 20 lyukkal terveztek, 24 lyukat tartalmaz. Gondolom ez az ATX 2.0 támogatás miatt van. De a két szélső lyukpárt le lehett kapcsolni, mert műanyag szegecsek tartották a többi mellett. Miután azokat lekapcsoltam, be tudott boot-olni a gépem. Ezt adjátok össze. Most mintegy 15 perce hibamentes a gépemSajnos nincs erőm most kipróbálni játszani meg egyéb dolgokkal tesztelni, de holnap megteszem. Ha valami hiba lenne, akkor jelentkezem újra. Addig készítsétek a gondolataitokat, hogy hogyan segítenétek - akkor már a táphiba nem lesz lehetőség
-
andriscs
aktív tag
válasz
Basmacskin #12 üzenetére
Hi!
Ha minden ilyen könnyen menne... -
andriscs
aktív tag
Hi!
Sok-sok lefutott kör után (MSI mérnökök, hardver szakemberek) úgy néz ki, hogy a táp a hibás a sok okozott hibáért, mert a 12V-os sínen nem ad le elég kakaót (max 17A), hogy menjen a 6800-asom. Most vettem egy Chieftec tápot (Bővebben: link), ami a 12 V-os sínt két részre veszi, így külön kapja a CPU, és külön a többi eszköz a kakaót, így összesen ( 15+18) 33 A jön le, ami enyhén jobb, mint a 17A. Szóval bízom benne, hogy most már sikerül megoldanom a problémát. Azért köszi a sok hozzászólást! -
andriscs
aktív tag
Hi!
Elértem némi pozitív változást. Megfogtam a videókártyámat, és baromira nem volt hideg (értsd állatira meleg volt), méghozzá a rézzel borított memóriáknál. Fogtam egy ventillátort, és ráirányítottam a meleg területre, majd megpróbáltam lefuttattni a 3dMark.ot. Ezúttal elindult, és végig is futott, közben néztem, és a GPU hőmérséklet sem volt túl magas (60 fok). Remélem, hogy tényleg csak ennyi a baja, hogy túlmelegedett. Ha valakinek egyébb ötlete van, szívesen veszem. -
andriscs
aktív tag
Hi!
Csak hogy folytassam a monológomat, mára már nagyon rossz a helyzet. Felraktam a 3dMark 2003-at, hogy teszteljem a gépet, előtte pedig eltüntettem a lapozófile-t. A gép már akkor kék halált dob, amikor megpróbálja betölteni a legelső tesztet. Most azonban nem írja ki, hogy milyen hiba volt, csak dob egy 0x000000F4 kódot. Szóval hogyan győződhetek meg arról, hogy nem a videókártya a hibás (azt az pociót, hogy tegyek be másikat, sajnos nem tudom kipróbálni, ugyanis a haverjaim és én sem szoktam 2-3 videókártyával vegetálni.) Tudtok ajánlani valami tesztet, ami mondjuk a videó RAM-ot teszteli? -
andriscs
aktív tag
Hi!
Bocsi a sok eszmefuttatásért, de megint új ötletem van. Szóval ezek a hibák mind memóriahibák szoktak lenni, de mint említettem, a RAM-oknak nincs semmi baja. Viszont ott a lapozófile, ami felfogható memóriaként is. Szóval lehet, hogy abban van a hiba. Most megpróbáltam megcsinálni azt, hogy (elvileg) ne ugyanazon a meghajtón legyen a lapozófile, mint ahol a Windows (bár erről nem igazán tudtam meggyőződni). A kérdésem az, hogy mennyi memóriával biztonságos az, hogy teljesen letíltsam a lapozófile-t? -
andriscs
aktív tag
Hi!
Olvastam egy német fórumban, hogy másoknak is volt ilyen hibájuk, és nekik azt tanácsolták, hogy cseréljék le az ATAPI driver-üket, mivel az atapi.sys okozza a problémát. Gondoltam, hogy én is lecserélem, de sehol nem találtam Pioneer DVR-107D-hez atapi driver-t. Ha valaki tud valami jó helyet, az legyen szíves, ossza meg velem is. Köszi! -
andriscs
aktív tag
Hi!
Kipróbáltam a Ram Idle Professional nevű ram tisztító progit. Beállítottam, hogy a cél 600 MB legyen, most tudjátok mi történik? Megpróbálja 600 MB felett tartani a szabad memórát, emiatt FOLYAMATOSAN swappeli a vinyót, és így ugrál a szabad memória mérete: 615-635-603-640-77-666 szóval állandóan üzemben van. Remélem, hogy a vinyóm ''elégetése'' megakadályozza a kék halálokat. A modern technika vívmányai... -
andriscs
aktív tag
Hi!
Kezdem sejteni, hogy mi lehet a hiba. A memóriák ugyan jók, de a Windows alapból 500 MB-ot elvisz, miután feláll a rendszer (jó pár rezidens program fut), majd miután Operában nyitok pár tab-ot, felmegy 700 MB foglalásáig. Ezek után kezd el rakoncátlankodni. Már többen is mondták, hogy túl sok ez a foglalt memóriamennyiség, de a Windows annál többet eszik, minél több van a gépben (meglátásom szerint). Érdemes felrakni valami memóriafigyelőt, aminek beállítani mondjuk 500 MB kritikus határt? Ajánljatok valami igazán használhatót légyszi! -
andriscs
aktív tag
Hi!
Most már játékon kívül is dobott egy Kernel stack inpage error-t. Lehetséges az, hogy túlmelegedés miatt történt a dolog? Ugyanis utána megfogtam a CPU bordáját, és baromi meleg volt. Remélem, hogy most már nem fog sz*rakodni. -
andriscs
aktív tag
Hi!
Köszi a linket, elolvastam, végrehajtottam, amiket a német csávó ajánlott, de még mindig életveszélyes a gépem. nem tudom, hogy hol lehet a hiba. Amikor elszáll kék halállal, akkor kigyullad a vinyó led-je, és ég veszettül. lehet az is, hogy a videókártyám memóriája szállt el, bár nem tudom, hogy MSI mennyire megbízható ezen a téren, ráadásul a memórákon réz hűtés van, szóval elvileg nem melegedhetnek túl .
Egyéb ötlet? -
Vangelis
félisten
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
andriscs
aktív tag
Hi!
Egy ideig úgy-ahogy jó volt a gépem, újabban azonban játék közben mindig elszáll, a következő hibával: KERNEL DATA INPAGE ERROR. És hibás file-nak az atapi.sys-t adja meg. Már visszaállítottam Windows cd-ről, de így is hibát okoz. Vettem 2 db 512-es memóriát, teszteltem Memtest86-al, minden ok volt. Utána kipróbáltam CPU Stability Test-et is nyomtam, semmi gond nem volt. Utánanéztem, hogy mi okozhatja ezt a hibát, és természetesen, ahogy az lenni szokott atöbbi kék halálnál, vagy memória vagy alaplap vagy cpu vagy videókártya vagy vírus okozza. Szeretem, hogy ennyire leszűkítik a keresendő hibát. Egyszerűbb lenne, ha azt írnák, hogy a hiba forrása: SZÁMÍTÓGÉPSzóval ha valakinek van mentő ötlete, az írjon. Csak úgy mondom, hogy minden alkatrész hibamentes és 8 hónapnál fiatalabb. Atapi.sys-nek a DVD-írónak van köze, nem?
Aktív témák
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest