- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-book olvasók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Aktív témák
-
Jancsi
aktív tag
válasz
AlBundy #2999 üzenetére
Nem csak taposni tudod hanem húzni is a pedált, szerintem 20-30%-ot simán dob a tekerés hatásfokán.
Akkor éri megvenni ha elég rutinos vagy már és tudsz bánni a bringával, én már letekertem pár km-rt de SPD-vel eleinte nagyon féltem.
Terepen lehet vele gáz mert ha pattog a bringa akkor rángat magával, de meg lehet szokni, 100km után már jobb mint a sima pedál.
Amióta megvan városban csak úttesten megyek mert útálok belöle mindig kilépkedni járdán ha valaki kilép elém
Ha venni akarsz szerintem akkor előtte próbálj minél többfélét kipróbálni, elég sok különbség lehet pedálok között, valami enegedi mozogni a lábad, valami olyan erősen tartja hogy fáj, ha nincs valami viszonylag finoman mozgó villád, valamibe belépni nehéz valamiböl ki.
Szerintem simán megéri az árát, csak kicsit borsos -
AlBundy
aktív tag
Az SPD pedál+cipő kombináció mitől lesz jobb a ''hagyományos'' cipő+pedál kombinációtól? Mennyire van értelme megvenni?
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
Hali!
Aki ismerős a budai hegyekben, merrefelé érdemes kerekezni? Régebben voltam az Árpád-kilátónál, most vmi újat is ki szeretnék próbálni!
Tudtok neten olyan térképet, ahol be vannak jeölve a turistatak?
kösz -
Jancsi
aktív tag
válasz
illusiON #2995 üzenetére
Honnan tudtam volna hogy nem gulusz a bicilivel hanem repkedsz?!
Annyi a gondja hogy nagyon rázós részeken néha kicsit csilingelhet mert elmozdulhat a pofa, de pár méter alatt visszapofozza a helyére a tárcsa és nem csilingel tovább.
Fékkart nem adnak hozzá, én egy Avid SD7-essel használom szerintem nem rossz, most kapott egy kis lejtőt, mindig ott álltam meg vele ahol szerettem volna.
Meglehetősen jól működik még sok ázás és sár után is, haver használta tavaj télen és nem panaszkodott.
Ha nem teccene akkor pillanatok alatt el lehet adni -
illusiON
őstag
el vagy tévedve nekem hátra kell streetelkedős felhasználásra
akkor meg is rendelem még mielőtt elviszik előlem cska biztos akartam benne lenni h nicsn vmi gyerekes hibája, mint pl mechás hayeshez ami van fékkar az egy kalap szar
msot egy promax v-fékem van bikepos fékkarral (2 jjas bmx kar) na ez is fog mitn állat ckas msto inkább újítanék tárcsára, jn a tél jbb fék kell stb. stb.
-
Jancsi
aktív tag
Most jöttem haza a Zemplénböl
Kb a Zemplén Maraton középtávot csináltam végig haverral, de valami eszméletlen hogy milyenek az utak, eddig almaméretű kövekkel voltak feltöltve, most már van sárgadinnye méretű is, át sem tudtunk gurulni rajtuk. Erdőbénye után egy kis sárosrész, a sár annyira nem vészes alig lepi el a felnitde voltak olyan nyumvájúk ahol látszott hogy a Tátra alváza leért, 1-2 nyomvájúba muszály volt belemenni mert máshol nem lehetett haladni, ott a víz ellepte az elsőváltót. Ezt leszámítva aránylag jól járhatóak fenn az utak, csak lefelé rettenetesen tud ráni 1-2, 40 fölé nem is tudtunk gyorsulni (na jó tudtunk volna csak a sz@rt kirázzák belölünk a kövek). Az uton még elvétve lehe találni kisebb nagyobb pocsojákat, de 2-3 kivételével mindet könnyen ki lehet kerülni
Mindenkinek ajánlom hogy mennyen fel most is, sokkal kellemesebb az idő mint a maratonon, nincs annyi bögöly és végre lehet egy jó dagonyázni
Majd valamikor teszek fel 1-2 képet.
Most megyek fürödni mert már engem zavar a szagom és kezd lehullani rolam a sár. -
raczger
őstag
Cső!
valaki megy rajtam kívül mátra maratonra? -
Jancsi
aktív tag
válasz
illusiON #2987 üzenetére
Azt ne várd hogy ha jobban meghúzod a kart eltöri a villát, de szerintem korekt a fékereje a vasággyal 60 kilómhoz, igaz csak agresszív CC-s vagyok.
Szerintem vedd meg nyugodtan, ha nem teccik felteszed hátra és előre megy egy 203-as BB7
Nem tudom meddig húzza a tárcsa, még egy haver sem cserélte, pedig vannak 2-3 éves, 8-10.000km-rt futottak is, pofát aszem egyszer cserélt haver 5-6.000km tájékán, azt viszont érdemes tudni hogy haver kb 10szer annyit fékezik mint kellene. Egy átlagos CC-s vagy Maratonos júzernek sokkal tovább tart, de egyébként meg nem drága a pofa, kb egyárban van a V-fékével.
Nem tudom milyen féked volt előtte, nekem bike positive V-fék feljívítva piros Tioga pofával, azzal már garantáltan pofára lehetett esni ( még ha nem is akartam), a tárcsa sokkal jobban adagolható, lehetne ezzel is blokkolni a kereket, de úgy elszoktam már a kétujjal fékezéstöl, eggyel meg nagyon kéne cibálni.
Ja és ne hegyen próbáld ki először mert kell min 30-40km amig bekopik, addig sem fékez rosszul de utána csak az igazi. -
K.Viktor16
tag
válasz
illusiON #2987 üzenetére
Nekem az van elől, bevált eléggé, használtan vettem, és sajna a tárcsában van egy kis 8as, mind1 majd egy lejtőn kiszedem
, 160as tárcsával használom, nem vok vmi nehéz igy nekem megfelel, nem igényel semmi karbantartást, kell hozzá jo bovdenkészlet meg egy jó fékkar. BB7-től azért elmarad, az erősebb, mivel hosszabb a fékpofája..
Viszont mentem ma egy Chase-el azon volt ugyanilyen csak 185ös tárcsa és jobban fogott sokkal mint enyém, bár ez biztos fékpofafüggő is..most cserélt fékpofát a gyerek, másfél év után.. -
Pinya007
aktív tag
válasz
ballington #2982 üzenetére
Nekem is hangos volt ma már a láncom, be is olajoztam. Szennyeződések okozzák ezt a kerregést!
1500 Ft volt a láncolaj. Nem figyeltem meg 8-ast első lánctányéroknál. Az tény, hogy alapkategória a hajtómű. Erre a vázra jó bringát lehet építeni, kásőbb lehet cserélgetem alkatrészeket majd.
A por hamar beleragad ám az olajos láncba és utcán is be tud szennyeződni. Én már 2-szer mostam le tányérokat meg láncot tisztára Brigéciollal és vagy 5-6-szor olajoztam.
Brigéciol árára nem emlékszem, de max 1k lehetett. Ennyi befektetés kell láncnak, sokáig elég egy flakon olaj, meg egy flakon Brigéciol!
Melegviz nem jó, max ha nincs más akkor petróleum.
Vannak jó kis Cateye lámpák 2-3k között. -
golyani
őstag
néztétek az új Rock Shoxokat?
40mm-es becsúszós átütős szimplavállas 180-askemény FR és hasonló csak 35-ös enduro villák. nagyon überbrutálak.
megjövőre lesz 4 dugós Avid. SRAM most belekapcsolt. -
ballington
addikt
válasz
Pinya007 #2977 üzenetére
tuti nem az első váltó ér oda, mert azt megismerem, annak mélyebb a hangja.
amúgy nemtom minden biciklinél van egy kicsi 8-as az első fogaskerekeknél?
vagy ez a visz. alacsony minőségnek tudható be.
nem hiszem hogy a szennyeződéstől, csak aszfalton használom.bár egyszer mentem vele ilyen gazos részen, mintha azóta lenne ilyen hangja, hogy így belegondolok.
és ha nincs itthon ilyen spec lánclemeosó, megteszi a meleg víz is? vagy attüűól csak rozsdásodna?
milyen árban vannak egyébként az olajak és ilyen lemosók?
amúgy is be kell mennem a boltba, mert lámpát is kellene vennem, meg kitámasztót is.
tegnap sötétbe mentem haza, még jó, h a községben van közvilágítás. -
golyani
őstag
hmm egfy SX-et vagy egy Enduro Pro-t bevállanék de nme duplavállal hanem egy Rock Shox Lyrikkel!
-
illusiON
őstag
helpppp
az avid bb5 az jó cuccos? ebikeról 13ezerérvan vmi különleges történés megvásárlás utáN? tehát felrakom, beállítom, bekopik és onnantól gynyörűszépen megállít engem vagy kell a pofákra ráállítani bekopás után? milyen gyakran kell ebben tárcsát cserélni? és a pofameddig tart? bocs asokkérdés maitt csak tárcsára akarok váltani de egyenlőre nemtom h milyen lesz
-
bbazsy
őstag
roox danny stem stucni + roox bomber 4.0 kormány eladó..
-
Pinya007
aktív tag
válasz
ballington #2974 üzenetére
Első váltóhoz nem ér lánc? Hanem csak kicsit kerreg? Ezutóbbi lehet a lánc szennyeződésétől. Sokszor mentem a nyáron poros, murvás úton és kb egy hét alatt a lánc elkezdett hangosodni, ekkor újra oljaoztam. Aztán mikor ismét kezdett hangja lenni lemostam Brigéciol-al. Kb 2 hetente leáztattam tisztára, aztán újra olajoztam.
Szerintem tisztítsd le és olajozd újból. Nem kell fürdetni olajban, csak érzéssel!
Ez a sűrű olaj szépen elkenődik, párszor áthajtod mindegyik fogaskeréken és kész. -
illusiON
őstag
[link] specialized 2007
-
Turboboszi
csendes tag
Sziasztok!
Eladó lett egy Schwinn-Csepel Ranger Fully és egy Merida Matts 90V .
A Schwinn-Csepel 25.000 a Merida 65.000 Ft.-ért, az összes kiegészítővel, amit vettünk hozzá a párommal.
A bringák kifogástalan állapotban vannak, meg lehet vizslatni őket Dél-Pesten.
Remélem itt rátalál aki bringát keres.
Bolhán topic egy rakás képpel: [link]
[Szerkesztve] -
bbazsy
őstag
na, most már biztos..
XI. ker, Etele út..
közelben valami bringás park, akármi? -
Pinya007
aktív tag
válasz
ballington #2967 üzenetére
Láncolajat. Speciális sűrű olaj. A bringás boltban kapsz.
-
K.Viktor16
tag
Köszi!! Nekem is
, ilyen is marad, remélem nem fog lejönni, sima szprével fújtam, előtte csiszoltam, lemostam higitoval, aztán 3 réteg festék és 2 réteg lakk
A küllőket nem szedtem ki, már a kukában lenne az egész ha nekiálltam volna visszafűznia küllők végeit a felniél ragasztóval aztán többit újsággal
[Szerkesztve] -
Mimoid
csendes tag
Vettem egy Kelly's viper sf bringát és nagyon sokat nem tok róla mondani MTB első tengelyen három tárcsa, hátsó tengelyen hét helyezkedik el. A kérdésem az lenne mire kéne vigyázni, hogy még sokáig tudjam használni?(karbantartás)
Egy kis történelem:
Amikor ''annak idején'' kb 7-8 éve megtanultambringázni valami rosszabb fajta magyar vagy szovjet bringán mind1, szóval akkor még semmit sem tudtam, hogy mi a bringán a sebbváltó a teleszkóp meg kézi fék a hátsó kerékrefelfoghatattlan, hogy nem tudtam használni a kontrát beletelt egy időbe míg megszoktam
, meg ezen nincs dinamó! A mai bringákon használnak dinamót?
Különben annyit még elszertnék mesélni, hogy ez a Kelly's életem első saját bringája[illetve második, mert a legjobb haveromnak kölcsön adtam az elsőt ami ugyanilyen volt, (ő segített beszezni is) de tőle ellopták amikor hajnal 4kor!!! nem vigyázott rá eléggé az üllői útonde végül is megvette nekem ugyanazt a saját pénzén és még egy sebbesség mérőt is rakot rá]
-
Mimoid
csendes tag
válasz
Kazimír #2843 üzenetére
igazad van, különben mikor gyaloglok utálom az autósokat meg a bringásokat!
Mikor bringázok utálom az autósokat és a gyalogosokat!
Mikor vezetek utálom a bringásokat és gyalogosokat!
A KRESZ az prioritást élvezazt mindig utálom
A biciglivel az egyírányú utcában a menetiránnyal szemben sztem meg nem kéne csesztetni sokkal kevesebb hely van ahol mehetnek!
Megaztán olyan utak vannak kijelölve mint a Kecskeméti utca ahol kb 200 autó/min a forgaom! -
ballington
addikt
amikor tekerek, egy kicsit mintha kerregne a lánc.
ez lehet a lánc száraz mivoltjából kifolyólag?
milyen kenőanyagot ajánlatok rá? -
Krinya
tag
válasz
K.Viktor16 #2941 üzenetére
Wow! Nekem tetszik!
Mivel fújtad?
Kiszedted a küllőket?
Nagyon jól áll neki! -
Manitou
veterán
Ja vannak kövek, felfele elég sok helyen le kellett szállnunk . Meg fák is rá vannak dőlve a túristaútra, nem egy helyen. Pedig úgy kipróbáltam volna végig lefele
A többiek lementek gond nélkül. Valamennyi szakaszon én is mentem a kék+-on lefele, mikor vissza felmentünk 3-4 kilómétert gyalog/ illetve keróval.
Ok felírom azt az útvonalat, és majd megnézzük, bár szerintem idén már nem megyünk mátrába. Túl messze van Bükk csak közelebb esik, meg azt már ismerjük, meglepetések nem nagyon érhetnek. -
tr00p3r
addikt
sztok,
nekem is megvolt a ''premier''. 3 hónap után bringára ültem. gödről elmentünk vácra és vissza. egyelőre végig a duna partján, a kerékpár úton. nem azért mert nem mertem volna a főúton, de így láttam jobbnak. először voltam erre, igaz 3 éve gödön lakom, de meg kell mondjam, hogy nagyon jó volt. a kerékpárút minősége nagyon jó, igaz vannak néhol felfagyások. az út széles, tehát egymás mellett is lehet menni, ott ahol jól belátható az út. az idő is pont jó volt, már nem volt túl meleg. oda-vissza 30 km volt, de kezdetnek nem rossz.
a karom is jól bírta a ''megrászkodtatást''. igaz aszfalton mentünk, de volt, hogy egy kis kitérő erejéig bementünk az erdőbe, sződliget felé. mellesleg még mindig kb. 90-92 fokra tudom csak behajlítani a karom. az 5. orvos megmondta, hogy izületbe ér 1-2 csavar, és valószínűleg ezért nem megy jobban a hajlítás. szept. 25.-én, újabb műtéttel, eltávolítják a fémet és a csavarokat. remélem akkor nagyságrendekkel jobban tudom majd hajlítani a karom.
amúgy vác nagyon szép, még a kerékpárút mentén is. a révnél nagyon klassz játszótér van a gyerekek részére + tele van a ''part'' kávézókkal és sörözőkkel! csak ajánlani tudom.
tr00p3r
PS: valaki nem megy szept. 2.-án a beac maxi teljesítménytúrára? gyalog vagy bringával? [link] én az éjszakai 30-on gondolkodom, gyalog! -
-
Manitou
veterán
válasz
hcstuning #2954 üzenetére
Az ez előtti hátsó felnim egy szintén köves lefelén koppant fel, és az belül a köllővédő szalagnál nyílt szét, mondjuk az a felni elég gyenge volt még CC felnik között is.
Ez a mostani áldozat egy Syncros XLR.
Most nézhetek valami új felnit.
Nem volt gond mikor az eset történt ugyanis nem mentem valami gyorsan , éppen elindultunk. kb 15 -el mehettem lefele mert elég technikás és meredek rész volt.
De azért csináltam még pár képet a mobillal
[link]
[link]
Azazello: Ja az elég gáz lett volna.De szerintem én már nem igen fogok soha vonattal menni, mert a teljesárú jegy kicsit borsos árú, úgyis többen megyünk és így kocsival jóval olcsóbban kijön a benzinpénz, meg nem vagyunk vonathoz kötve.
Caesarion : thx
[Szerkesztve] -
Manitou
veterán
válasz
Azazello- #2951 üzenetére
Nem teljesen. Az 170 kilóméter lett volna
Úgy volt hogy felmásztunk a kékestetőre, aztán indultunk volna lefele a kék +-on asszem, és még a legelején kb 20-30 méter után egy irdatlan nagy durranás( még a fülem is bedugult egy pillanatra), ahogy mentem át ilyen sziklás részen ( mondjuk az egész út az szinte), na ez defekt akkor javítsuk meg, de már az fura volt hogy a belső hogy a fenébe jött ki
,Első pillantás egy kurvanagy felkoppanás és felni behajlás aztán megfordítottuk a kereket és akkor ért a sokk
, ilyet még nem pipáltam, szétszakadt a felni. Most arra tudok gondolni, hogy vagy az oldalfal beroppant és ahogy szétszakadt az kidurrasztotta a belsőt. Vagy nagyon keményre volt fújva a gumi és azért durrant szét, ( tizedmásodperc alatt fullra leengedett , én meg egyből féket húztam, felni szépen végigszántotta a sziklás részt. Látszott a sziklán több helyen is ahogy végigkarcolta.
Mikor kidurrant utána felnin menve egy kis részt éreztem ahogy benyomódott a felni, gondolom, akkor lett az a felkoppanásos rész.
Én letoltam kb 5 kilómétert aszfalton külső nélkül egy parkolóig a kerót, illetve kipróbáltam vagy 100-200 méter erejéig, hogy ráültem, és ilyen 15 -el gurultam lefele, de éreztem felni egyre jobban hullik szét, aztán inkább nem eröltettem Közben persze darabkák csak úgy hullottak a felniről lefele A parkolóban megvártam míg a többiek, lemennek, majd kocsival feljönnek értem. Mikor feljöttek, akkor kerómat beraktuk a csomagtartóba. és lementünk mátrafüredre, majd én gyalog többiek keróval a kék+-on felmentünk vagy 3-4 kilóméterig. Aztán lefelészakaszon videózgattunk, én meg kölcsönkaptam a keróját mindig másnak, és mentem azért kicsit lefele.
[Szerkesztve] -
adik
őstag
hali
becsekkolnék.
micro-halogen szerintem is rulez! való igaz, gyorsan leszívja a tölthető elmeket, de addig nagyon hatékonyan világít. Budakeszi úton nem kell lassítanod (nagoyn) ahhoz, hogy féktávon kívül meglásd az esetleges akadályokat.
Szentedre felé a bringaúton járt mostanában valaki? milyen állapotú? 8barra felfújt virsli-gumik hogy bírják? -
golyani
őstag
ha akarod mutathatok neked vmikor képet a világítás minőségéről egy Cateye HL-MC200-asnak. én 900mAh-s NiCd akukkal használom amik már vannak vagy 8-10 évesek és kb 1-1,5 órát bírnak de ettől többet nem si tekerek sötétbe.
vagy ha nme rémülsz meg +5kg súlytól akkor lehet csinálni baba 20W-os bringa lámpát akkuval 5 ezerből. keress rá neten.(12V-os)
csak azabaj avleh ha esel és törik az izzó akkor az vmi 1300Ft lámpa maga meg vagy 4-5 ezer körül volt anno.
[Szerkesztve] -
escie
őstag
válasz
tr00p3r #2942 üzenetére
mi is voltunk ott nyáron!
kellemes környék... bementünk a faluba is, mekkora szintkülönbségek vannak, te jó ég...
Balatoncsicsó volt a kiindulási bázisunk, és bejártuk a környéket. a leghosszabb napunk talán a Balatoncsicsó-Révfülöp-Szigliget volt...
visszafelé meg kipróbáltuk a szép, új Siemens dízel-motorvonatot, mivel ránkesteledett..
jövőre folytatjuk, reményeink szerint... -
Pinya007
aktív tag
Sziasztok!
Mini pumpákkal kinek milyen tapasztalatai vannak? Melyik márkát érdemes venni? -
Manitou
veterán
Holnap nem jár valaki a mátrában? Én ott leszek ha minden igaz.
Csak legyen jóidő( természetesen binyiglivel
)
Valaki nem tud nekem passzolni egy mátramaraton térképet ,útvonalleírást? Mert esetleg mennénk egy olyasmi kört
[Szerkesztve] -
K.Viktor16
tag
Na hamar meguntam a csíkokat a felnin
[link]
Megtetszett a fehér szín....de nagyonmeghát a vázon is van valamennyi
úgyhogy festés áldozatává vált az első felni, a stucni meg a nyeregscőbilincs
Sztetek mennyire gáz hogy csak az első felni fehér?? Mert hátsót kicsit macerásabb lenne, meg az egész nem is lenne fehér, csak a belseje, hát hiába kéne az a fránya tárcsafék hátra is
na nem a legjobb szögből van a kép, de kb ilyen lenne ha a hátsót is festeném:
[link] -
Convex
aktív tag
válasz
K.Viktor16 #2936 üzenetére
Azt nagyon megköszönném, ha küldenél egy ilyet tesztet, biztos találok benne egy-két hasznos infót...
bbazsy: ilyet pont azért nem akarok venni, mert hamar lemerül, de biztos jó erős fénye lehetValamivel meg kell látnunk szép városunkban azt a rengeteg kátyút
[Szerkesztve] -
Convex
aktív tag
köszi a gyors reagálást.
Sztem is nagyon szép a luxeon, csak 11,4k-t kérnek el ilyen gyönyőrűségért!Ami sztem kicsit rablás lenne érte... Viszont nagyon tettszik benne, hogy lámpaként is lehet használni
Cateye-ról pont ezt akartam hallani, hogy esti városi bringázáshoz jók-e. Elsősorban este bringázok; nappal meleg van, meg büdös és a gyökér az utakon. Pl. a Margitszigeten este szinte semmit nem látok a 3 ledes gyertyafényű 500Ft-os lámpával, inkább helyzetjelző funkció, mintsem lássak valamit -
bbazsy
őstag
ha látni akarsz, akkor a Cateye micro-halogént ajánlom, avval fogsz
nagyon erős a fénye, és FEHÉR(nem sárga/sárgás..). akkor sárgul, ha merül, és csak a vége fele...
újakat én sem ismerem, ez egy elég régi konstrukció, de még a mai napig jó szerintem(én már a 2.at vettem..).
egyetlen hátránya, h az elemet leszívja 3-5óra alatt( de mire jók a 2500ös akksik?)
mod: ja, az ára 4-6k körül mozog, pontosan nem tudom(ha még kapsz..)
[Szerkesztve] -
regent
aktív tag
Szép ez a Luxeon!
Ezek a Cateye-ok szerintem csak látszanak, de komolyabbban nem világítanak. (Azaz éjszakai erdei bringatúrához nem biztos hogy jók, de városi esti bicajozáshoz megfelelnek)
A luxeont meg nem ismerem. De úgy tüünik exkluzivitásával akar vásárlókat szerezni. Ami nem jelenti azt, hogy a lámpák nem jók, sööt. -
Convex
aktív tag
Hello minden bringásnak!
Szeretnék venni a bringámra valamilyen jó fényerejű lámpát, már nézegettem, de sajnos nincsen időm mászkálni, hogy megnézek őket
Először láttam egy Luxeon lámpát(1Wattos leddel), elvileg ez jó lenne, de az ára kicsit borsos. [link]
Ezután néztem meg a Cateye kinálatát, amibe szintén vannak jók, viszont ezeket nem láttam működés közben, remélem van valakinek és tudtok róla véleményt mondani: [link], [link]
Előre is köszönöm mindenkinek a válaszát! -
Thyb
senior tag
válasz
[HUN]Zolee #2932 üzenetére
te mikor és merre mentél?
-
-
Azazello-
senior tag
az a legnagyobb bajom, hogy külföldre k.észülök és 1 hónap alatt kéne eladnom kb, de pont szezon vége van, és ilyenkor baromira nem megy a canga eladás...
-
Caesarion
aktív tag
válasz
Azazello- #2924 üzenetére
... illetve Szimpla kávézóban szokott lenni néha bringabazár amikor magad tapsolhatod el a bringát gyorsan
. De fogggggalmam sincs mikor van ilyen akciójuk.
amugy meg én is árulom az átszerelgetett caprine cherokee bringám, hirdetés:[link], gallery:[link], PH!-n is és BikeMagon is. gyors vevőt a bringádra
-
Azazello-
senior tag
tudtok olyan cangásboltot ahol normális áron bevesznek használt cangákat?
-
Thyb
senior tag
Tudom, hogy mindkettő vizhajtó, de a lábam már korábban elkezdett görcsölni, kocsmában pedig ásványvizet már csak azért sem iszom
Amugy én is csak hobbista vagtyok, amit eddig a legtöbbet mentem az 52 km volt itt a Budai hegyekben. Aztán jött a nagy merész ötlet, hogy miért ne, és belevágtam. És ugy érzem most, hogy megint meg fogom tenni. Már tudom hol hibáztam és mire kell jobban odafigyelnem. Mi az amit kihagyhatok a nagytáskából, és mi az amit be kell tennem. Próbautnak jó volt. Most már tudom mire kell számitanom, és szeptemberben tuti megyek még egy kört, ha nem még egy kicsit többet. -
regent
aktív tag
Thyb, ha ilyen sokat tekersz, szerintem legalább közben hanyagold a kávét, meg a sört. Mind a ketöö vízhajtó, és gondolom olyan sokat nem tudsz inni a tekerés közben. Ettööl is görcsölhet az ember lába. Mármint a vízhiánytól.
Amúgy gratula, nem semmi kört mentél, legalábbis az én hobbista szememmel. -
Thyb
senior tag
Jó lett, valszeg a stoplit kicsit még előrébb kell tennem a cipőn, de a pedállal nincs gond. Lassan majd huznom is kell rajta, bár a rakparton nem árt ha könnyen tudok kicsatolni a turisták miatt. Viszont annak ellenére, hogy olyan pedált kerestem amihez taposó is van, jóformán semmit nem használtam idáig. A HHH-n lefelé menet oldottam ki a sárga ösvényen mert volt 1-2 elég érdekes lejtő és nem akartam megijedni, inkább féltem egy kicsit.
Lehet, hogy ha 1-2 hétig nem változik a helyzet, akkor leszedem a francba. Bár eddig nem volt SPD cipőm, nagyon bevált. Még van néha gondom, hogy 3-4-szerre sikerül beakasztanom, de ez az én bénázásom.
-
Thyb
senior tag
Én most éreztem, hogy hol van a határ, és az biztos, hogy Szeptemberben erre még nem lennék képes. Sajna ez olyan 450-480 km lenne, amire még fizikailag rendesen bele kellene huznom. Ehez először el kellene érni azt, hogy a 2 kört le tudjam nyomni a tó körül, ami azért könyebb lenne mert messze nem lennének akkora emelkedők mint BP-Akarattya utvonalon és vissza. Szal ehez felkészülés kell, és mint irtam ez kb 24-26 órába férne bele, igy két nap lenne, de a külső utakon BP Akarattya és vissza csak a napközbeni tekerés lehet megfelelő, szért lenne jó a Balcsi körutat az éjszaka folyamán lenyomni. Mondjuk a 2,1-es Smart Sam gumikat tuti lecserélem akkorra egy max 1,75-ös valamire.
[Szerkesztve] -
Thyb
senior tag
Köszönöm
Már elhatároztam, hogy olyan szintig kellene felfejlődni, hogy BP-Akarattya- Balcsikörbe- Akarattya-BP.
Déltájban indulás BP-ről, estére lennénk lent, az éjszaka folyamán körbetekerni a Balcsit, majd mire virrad már Akarattyán lennénk és valamikor koradélután érkeznénk BP-re. S mind ezt MTB nyeregben, hogy érdekesebb legyen.
Jó lenne tavaszra olyan szintre felfejlődni, hogy ezt le tudjam nyomni. Persze itt kisegitőszemélyzet kellene aki kocsival hozza a kaját, piautánpótlást, meg miegymást meg nem ártana valahol megszervezni egy fürdőszoba bérlést, a forró vizben átmaszirozni a lábizmokat. Valamikor az éjszaka folyamán Fonyód vagy Máriafürdő környékén, ahol a kapaszkodók már le lennének tudva.
Jön velem valaki? -
Thyb
senior tag
Nos remélem a hétvégén aki csak tehette, tekert egy jót.
Én is nekivágtam szombat reggel, felpattantam Veszprém Gyulafirátóton a nyeregbe és elindultam. Sajnos a nagy cél nem valósult meg, mert azt akartam, hogy Rátót -Almádi - balcsikör és Almádiból vissza, de azért sajgó végtagokkal megcsináltam az É partot, majd Zamárdinál visszajöttem Tihanyba, ahol már várt kocsival a felmentő sereg.
Zámkánál elszurtam, mert nem mentem vissza a partra, hanem elmentem Köveskálnak, és azért ott volt 1-2 kaptató, ami ugy rányomta a bélyegét az utra, Zámkán begörcsölt a jobb vádlim, majd amikor nem akart kilazulni, akkor ugy döntöttem 100métert tolom a bringát. Ezek után a combom kezdett el égni. Sajna elég keveset aludtam (olyan 5 órát) és nem is reggeliztem, s mindennek éreztem a hatását a teljesitményemre. Köveskálon bementem a helyi klubba, és megittam egy dupla KV-t meg elszivtam egy spanglitközben láttam ahogy a falubeliek nyomják le a jóóóó hideg sört. Hát akkor én is ittam egyet. A vizem állaga akkor már erőteljesen másra emlékeztetett. Ezek után Szigliget alatt a padnál megáltam betolni 2 szendvicset, meg 2 müzlit. Itt már nagyon ki voltak a combjaim. Ugy voltam vele, hogy a könnyűlovasságot odarendelem Keszthelyre, és szégyen nem szégyen feladom. Aztán Szigliget után jött az a finom nem tul meredek, de hosszan kapaszkodó rész, ahol jött a szembeszél. Na meg a turázgató családok az Ő 12-es sebességükkel. Majd legurultam apartra, ahol a combom bár még fájt már messze nem égett ugy. Mire beértem Gyenesdiásra akkor a legnagyobb gondom az volt, hogy elkezdett zsibbadni a lábfejem. Tudtam, hogy meg kellene nyomkodnom, de azzal is tisztában voltam, ha leveszem a cipút, akkor nem biztos, hogy visszatudom huzni. Igy leültem egy cuki előtt ahol a bringa mellettem lehetett, megittam 1 KV-t, és egy vizet, majd folytattam az utat. Keszthelyen le akartam fényképezni a kikötőben a keszthely táblát, de az csak a vizről látszik, igy csak az épületet tudtam lekapni a telcsimmel. Ezek után megláttam, hogy Fonyód 35 km, akkor ugy voltam vele, hogy mi ez már nekem. Majd letekertem Fonyódig ahol már nem a lábammal volt gond, hanem a hátsómmal amit a Pro Race ülés teljesen kidörzsölt, s igy egyre többet kellett kiállva tekernem. Majd jött Lelle, és a többi falu. Amikor megláttam, hogy Zamárdi felső vasutállomás akkor már nagyon készen voltam de felcsillant a szemem. Soha nem gondoltam volna hogy Zamárdi ilyen hosszu.
De a végén elértem a kompot és a másik oldalon már vártak rám.
km 180, Össz időben 12h, aktiv tekerés kb 9h amibe azért szorult némi tolás is. Az átlagsebesség 10h-ra vetitve 17,9 km.
De azért jó volt és nem bántam meg. -
Manitou
veterán
Hétvégén megyünk vagy bükkbe vagy mátrába túrázni egy jót végre. Milyen arrafele a helyzet aki járt arra mostanában? Nem sárosak az utak? Nem szeretem a dagonyát.
Bükkbe már sokszor voltunk, mátrába meg nem emlékszek, de mintha nem is lettünk volna mégvagy már nagyon régen volt. Mátrában aki tud valami jó útvonalat az ne tartsa magában
, De jöhet bükk is. Illetve még az is lehet hogy teljesen máshová megyünk, de az tuti hogy itt a környékre( keleti régió) A lényeg, hogy kocsival megyünk, és szerintem ilyen körtúra lenne a legidálisabb. Ja olyan 60-100 km-t terveznénk , de lehet inkább 60 , mert videozni és fényképezni is akarunk
-
illusiON
őstag
dm18 se szar annyira, azon is jó lesz
a T-cell az nem aza brutálszéles alex felni, gondolom jó nekem WTB van -
hdanesz
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy Maxxis Hookworm gumi felmegy-e sima mezei Alexrims felnire?Mármint csak abból gondolom,h. probléma lehet,hogy a Hookworm 2,5 széles.
Köszi a választ! -
Azazello-
senior tag
erre voltam kíváncsi, köszönöm!
-
Azazello-
senior tag
ne százalékozz itt nekem!
ránézésre mondj egy árat, hogy szerinted mennyit ér, és mennyiért adható el?
reális ha 100 körül szeretnék érte kapni, vagy kiindulási árnak is sok?
hiába számolgatok árakkal. ugyan az az LX válto az egyik boltba 8k, a másikban 12. a vázamat már nem is lehet kapni... -
Thyb
senior tag
válasz
Azazello- #2902 üzenetére
Hát figy, ezt elég nehéz megmondani. Kérdés, hogy mennyit volt maga a gép nyuzva, mert az hogy a gumi 100 km-t futott az édeskevés. De nagyjából ugy jön le a dolog, hogy a gép, onnantól, hogy nem a boltban kapod kézhez (még 0 kilóméteresen is -20% a jelenlegi árhoz képest). Na most ha 1 éves mult akkor kb 30% majd 20% majd a harmadik évben 10% és az azt követő minden év kb 5%-ot jelent az árból. Itt hozzáadhatod a ráköltött összegeket, de azoknál sajna nagyobb az értékvesztés, mert azok az igazán kopós alkatrészek. 1 éves használat után ugy az 50%-át le kell vonni. Kérdés, hogy mikor volt zsirozva, az agyak, csapágyak váltók fékek, bowdenek mennyire vannak jó állapotban.
Szal minden jármű elég sokat veszit az értékéből. Az árat magadnak kell megbecsülni, s mivel nem tudom, hogy az átépitést mikor és mennyiért csináltad igy neked kell kiszámolni.
És arra ügyelj amit mondtam, hogy mindig az aktuális árból indulj ki, mert ha valamin akció van, és a boltban mint a tavalyi Madmannél majd 25% az engedmény, akkor az aki nyuzta 1 évet felejtse el, hogy az akkori ár -30%-ért el tudja adni. -
Azazello-
senior tag
mennyi a gépem reális eladási áraszerintetek?
[link] -
Azazello-
senior tag
nem sajna, mert először nekem nem volt jó az időpont, utána pedig kiderült, hogy utaznak el. abban maradtunk, hogy 26-án jön haza és ha megvárom, akkor 120k
ha addig nem jön közbe semmi, akkor bevállalom. simán jobb mint az én cangám, és én azért szeretnék 100-at kapni.
kelly' salamander-ről csere merida matts sp-re +20-30k-ért szerintem simán jó lenne.
csak az enyémre nem mozdult még rá senki. talán a 21'5'' is közrejátszik. nem sok nagydarab állat mászkál az utcákon aki cangázni akar...
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vicces képek
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest