- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-book olvasók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Aktív témák
-
Thyb
senior tag
válasz
tekeyagd #4987 üzenetére
Én be a céghez és haza napi 23 km-t megyek, itt én sem veszem észre sőtt, a közepes turákon sem jelentkeznek gondok. Mint irtam olyan 150-160 környékén már elég komoly a dörzsölés. Ez persze biztos nyereg és betét kombináció, de vettem a multkor betétes alsó nacit, lehet, hogy azt majd aláveszem a következő körömnél. Most hétvégén sajna nem tudok menni, de lehet, hogy jövő hétvégén megyek megint egy kört.
-
Thyb
senior tag
válasz
AlBundy #4982 üzenetére
Nem hiszem, márcsak két okból is:
nagyon sok ember, nagyon vissza tud fogni. Lehet, hogy te tudnál tekerni, de a többiek miatt folyamatosan csak 60-80 % -on haladsz. Ezt én nem nagyon szeretem. A másik dolog, hogy ha viszont előre mégy és a megbeszélt pihenőhelyen akarod őket bevárni, akkor mire az utsók is bejönnek és kipihenik magukat kihül az izomzatod, ami aztán sokkal rosszabb terhelést ad. Én már jártam igy, de ugy is hogy MTB-vel álltam be a Grupettosok közé, akik viszont köztudottan Outi-s társaság. Amig másnaposan tekerésztek addig tartottam a tempót, de Zánkánál magukhoz tértek, és 20 perc alatt sikerült széttekernem a térdemet. Azóta is van, hogy érzem. Szal nagyon meg kell fontolni azt, hogy az ember ekkora távon hány fős és legfőképp milyen teljesitményű csapatban vág neki a távnak. A másik kérdés, hogy merre megy a csapat, mert a Zánka utáni szakasz egésszen Badacsony tomajig 2felé ágazik (de 3 ut létezik) az egyik a Köveskálón át vezető ut a másik pedig a 71-es nyomvonalán futó ut. Én az északit jobban szeretem a hegyeken át, de ott elég sokat kell mászni. Szal én tuti nem megyek, de ha te igen akkor sok szerencsét. -
Thyb
senior tag
válasz
tekeyagd #4981 üzenetére
Ez igaz. Más áll jól egy csontos és egy husosabb fenekű embernek. Én több nyerget is kipróbáltam 1 év alatt. Az eredeti Madman-en egy KBIX -es nyereg volt. Csont kemény. Az első balcsi turámon még azzal próbálkoztam, majd miután felfázitottam magam és kijött a szegények aranya, gyors ütemben váltottam egy Lookin géles nyeregre. Azzal egész kényelmes volt(bár azt meg kell hagyni, hogy azért az is megviselte a fenekemet az egynapos balcsi kerülésen. Most egy Speckó nyereg van fent. Ez kényelmesebb (és egy kicsit keményebb) mint a géles nyereg, de 220 km-en ez is tud gondot okozni. Amit én tapasztaltam, hogy sok esetben nem is a nyereg a kényelmetlen, hanem a bringás nadrág. Nekem több tipus is van. Még azt kell mondanom, hogy az Elasticos téli Wind stoppos nacinak az ülep betéte a legjobb és legkényelmesebb. A nyáriu nacik és az elasticos őszi szerelés szivacsa is kidörzsöli a combtövet. Arra jó odafigyelni, főleg a hosszabb turákon, ahol azért nem ugy van, hogy akkor most abba hagyom, mert valahol féluton vagy az erdőben. Balcsi kerülés közben most az utsó alkalommal az Őszi naciban mentem, és sajna főleg 150-160 km után sokszor ki kellett állnom, hogy amenetszél hütsön, mert már igencsak éreztem. Jó lenne tudni, hogy melyik cégnek melyik terméke az amelyben a szivacs ugy van kialakitva, hogy az hosszu távon is kényelmes tud maradni.
-
Thyb
senior tag
óóó nekem amig nem volt személyim volt 3-4 autós randim, az egyiknél a mentősök nem nyultak hozzám 5 percig amig az auto alatt feküdtem, mert azt hitték annyi, csak aztán neki álltam nyöszörögni, akkor huztak ki. A camping bringa 90 fokban elhajlott, a koponyám hátsó részével szétcsaptam a merci szélvédőjét, majd a motorháztetőről leestem a kocsi elé, az csuszott én meg bekerültem a kocsi alá és a kerék közvetlenül a fejem előtt állt meg, ugyhogy ott maradt a keréknyom az arcomon. Ezt hivják máknak, de mivel az tilos az Unióban igy csak sima szerencsének lehet mondani.
Most vagy nagyon szeretnek odafent, vagy mindkét helyen annyira utállnak, hogy sehová sem kellettem.
Megusztam egy komolyabb agyrázkódással. Bár lehet, hogy azóta vagyok ilyen ütődött.
[Szerkesztve] -
Thyb
senior tag
válasz
radírfej #4955 üzenetére
Hülye gyerek valami nagy dög szedánnal beáll a szentendrei uti Auchan mögött a hivatalos kerékpárutra és vizslat balra mert jobbra akar kifordulni. Én előzöm ahogy lehet, mert fullon ráállt a kerékpárutra. Eléérek megindul, de még szerencse, hogy előre kapta a fejét és megállt. Én leszállok, mutatom neki a vállamat felhuzva, hogy ''Na mi van!!!'' Erre neki áll szentségelni. Én meg mint a rendőr, mutatom neki hol van a kerékpárut széle, aztán elkezdtem neki mutogatni, hogy álljon le a kerékpárutról. Először csak nézett, majd kezdte elfogni az indulat mert látta, hogy nem mozdulok, kint meg megint full lett a reggeli forgalom. Majd mint a jólakott közlekedési rendőr elkezdtem ovább mutogatni, hogy álljon hátra. Szép lassan beleunt, majd visszatolatott. Akkopr felszáltam a bringára és betekertem dolgozni.
Voltak már veszélyes helyzetek, de el nem ütöttek. Max hirtelen fékezéstől fejre állva borultam a barom gyalogosok végett a Battyhányi és a Lánchid között. De ott vagy 4x, na meg a kutyasétáltatósok végett a kerékpáruton a kutyafuttató mellett. (azóta a közuton járok) van pár dudálás, morgolódás, megpróbáltak lenyomni, leköptek, befékeztek előttem, álló kocsisávban behuzta a kocsi elejét, de azért bringázni jó!!!! -
Thyb
senior tag
Ahoz, hogy megmondjuk mi lehet a baj, kellene pár adat. Milyen tipusu a fogsor? Milyen tipusu a lánc? Mennyit futott egyik, másik? Mire használtad a gépet? Mikor volt a két alkatrész utoljára cserélve? Kb mennyi km-t nyomtál bele? Mennyi a sulyod, melyik sebességet használod általában és kb milyen tempóban szoktad tolni neki?
Mindezen adatok kihatnak az erős kopáshoz. A hajtómű általában 3-4 szett fogsort is képes kiszolgálni, ha nem esel rá, nem görbül meg vagy más fizikai sérülést nem szenved. -
Thyb
senior tag
-
Thyb
senior tag
Nos, akkor had dicsekedjek! Tegnap lenyomtam egy full Balcsikört. A multkor az időjárás végett és azért mertt rámsötétedett hivtam a felmentő sereget igy az csak 200 lett, de tegnap meglett a full kör.
Méghozzá montival, ami azért kicsit komolyabb feladat mint Outival körbe nyomni. 2-3 héten belül jöhet a köv kör. Ha valaki csatlakozna akkor szóljon. Szállást tudok Almádiban 2,2K-ért.
-
Thyb
senior tag
válasz
sanyixXx #4604 üzenetére
Háááát, az,hogy az ebike mennyire nyerő azt nem tudom
a gari huzósabb ráadásul vannak boltok ahol kb ugyanazon az áron kapod meg és nem kell postaköltséget fizetni meg hasonlók.
Ha valaki fent jár BP-en akkor szerintem a bringabutikkal jobban jár. Persze érdemes előre egyeztetni, mert nem minden van raktáron, de az ebike-al ellentétben eddig kevesebb reklamáció jutott el hozzám -
Thyb
senior tag
válasz
illusiON #4567 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy mindig sz@r.
Jobbulást kivánok neked. A bukó pedig nem divatcikk, vagy felvágás, hanem tényleg fontos lehet, mert sosem tudod, hogy mikor esel, és milyen magas az utpadka vagy a rakparton a falkorlát. Nem játék.
Amióta megvan a bukóm mindig hordom, bár a balcsi körnél nyáron, volt hogy levettem, mert befőtt alatta a fejem a 35 fokban, de városban soha nem megyek az nélkül.
Az embernek 20 ujja van, de egy feje. Ha 1 ujjad elmegy akkor is megtanulhatod a fejeddel, hogy hogyan élj 19 ujjal, de ha a fejed megy el, akkor a 21 ujj is kevésnek bizonyulna. Szal csak ésszel, és sisakkal. -
Thyb
senior tag
válasz
burgatshow #4545 üzenetére
Az, hogy gyors tekerő vagy annak nem sok köze van a fékrendszerhez. A kérdés az, milyen gyorsan és milyen körülmények között akarsz megállni.
Amugy Bikeman jól irta le a követelményeket. Arra ügyelj, hogy a tárcsafék amit veszel az ha lehet akkor több dugattyus legyen -annál erősebb és biztosabb a fékhatás-. Nekem a Madman-em alapból egy Hayes Sole-al van szerelve (bár már megvan az XT szett, csak még nem raktam fel, megvárom vele a jobb időt) és eddig amikor kellett mindig megállitott. Az alap fékpofát tegnap cseréltem olyan kb 4300 km után. Ha DH-zol akkor a Sole felejtős, mert képes beégni, ha nagyon keményen zuzol rendszeresen és erőssen fékezel rá, ugyanakkor velem kisebb sebességnél is megtörtént, hogy fejre álltam vele. -
Thyb
senior tag
válasz
Nicky Nygaro #4336 üzenetére
Autópályán közlekedhet kerékpáros, ha Ő a kocsiban a bringa meg a csomagtartóban vagy a tetőn van. Vagyis nem. Sem autópályán, sem pedig gépjárműforgalom számára fentartott uton nem közlekedhet. Ilyen a 2A és a Fehérvár -Várpalota -Veszprém ut is.
Montenegrót, ismerve a lenti helyzetet, csak ugy javasolnám, hogy a Horvátokon keresztül. Bosznián is át lehetne menni, de ott az utak, mint délszerbiában az emberek mentalitása okozhat gondot. Szép tura lenne lemenni, de én a helyedben azt az irányt még nem erőltetném. Nem olyan régen támadtak meg 2 bringást Romániában, és hát lent sem sokkal jobb a helyzet. Én a helyedben inkább Horvátországot nézegetném vagy Szlovéniát
Egyébként az ottani turista infó sem biztos hogy megfelelő pihenőhelyeket felmutatná. Zlatibor nagyon szép hely ott már jártam és ott szép Camping van, de amugy nem tudom, hogy hol lehetne megszállni (biztonságban)
[Szerkesztve] -
Thyb
senior tag
válasz
Nicky Nygaro #4334 üzenetére
Ilyen tudtommal nincs, már csak azért sem mert ahoz a rendszerbe minden adatot be kellene vinni, hogy mennyivel mentek stbstb. A legegyszerűbb, ha veszel egy turista térképet a terephez és teljesitményhez viszonyitva eldöntöd, hogy mennyit fogtok aznap menni -ajálatos figyelembe venni a domborzati tényezőket-. Jó csapattal 200-250 km is megtehető még montin is. Outival még több, talán 300-350 is kivitelezhető. Mindenesetre előtte javasolt egy próbatétel, mert az, hogy 3-4 órát simán le tudsz tekerni nagy tempóval az nem azt jelenti, hogy ezt egész nap tudod nyomni. Ráadásul másnap is fáradt leszel ami ugyancsak beleszólhat a teljesitménybe. Pl a balcsit körbe lehet nyomni 1 nap alatt, ezt 1 hónap alatt 3x megtettem. Ha megvan a táv, hogy mennyit terveztél be akkor az alapján már turista honlapokon lehet nézelődni.
-
Thyb
senior tag
Visszaraktam a slick helyett a Smart Sam-ot. Vettem egy full face simaszkot, téli gatyát, felsőt stb stb. Vettem egy full XT szettet, egy Poplockos J4-et és egy XT aggyal, feketeküllővel fűzött Mavic 317-es kerékszettet. Vagyis én nem téliesitek, hanem tavasziasitok majd.
-
Thyb
senior tag
Ugy néz ki, hogy belevágok. Full 07-es Rapidfire-es XT szett hidraulikus tárcsafékekkel.
+1 ilyen kerék szett:XT 6-hole / XM 317 wheelset is on stock, complete black,
baromi drága sajna, de ha fejleszteni kell akkor ez a legjobb ár érték arányban. -
Thyb
senior tag
válasz
dragonfx #4220 üzenetére
na és ha véletlenül beszorul a gumibot a küllők közé?
én láttam már akit ugy vettek le a bringáról, na nemrendőrök voltak. Na meg nekem is volt már olyan bukásom, hogy a régi tipusu dinamóm beugrott a küllők közé, s ugy repültem át a kormány felett a bringa meg a nyakamba, hogy csak ugy pislogtam..
-
Thyb
senior tag
válasz
urban racer #4213 üzenetére
Azt nem tudom, hogy teszem azt a HHH lakott területnek vagy azon kivőli résznek minősül? Ha kimegyek tekerni a hegyre akkor is viselnem kell? Ez kerékpár utra és közutra egyaránt érvényes? Mert azért Szentendrére kerékpár ut visz ki ahol nem érzem ennek szükségszerűségét.
-
Thyb
senior tag
válasz
dragonfx #4211 üzenetére
Ilyen időben nem fázik az arcom, de amikor hidegebb volt, akkor beszereztem egy ilyet : [link]
szerk -ja csak, hogy szóljak, nem a pókhálósat, hanem az alsó sorban látható feketét, meg egy ugyanolyan pirosat tudhatok magaménak.
Baromira véd. Nagyon nem bántam meg. Hosszu nacim van 2 és van egy hosszu windstoppos ami 0 fok alatt használandó, de ha rosszabra fordulna, akkor ott a esemelegitő, a lábmelegitő, téli baromi meleg BBB-s kesztyűm van, + a sisak alá neoprém sapi. Nekem a sulyomnak és a közérzetemnek is kell ez a kis mozgás. Reggel is este is széthajtom magam 30 perc alatt. Munkahelyen tudok tusolni, na meg otthon is, váltó ruhát hordok magammal. Már alig várom a havat, hogy kipróbáljam mit tud a Smart Sam.csak kicsit a váltókat és a tárcsaféket féltem a hókásától. Azok nem szeretik ha sós lével mosatom őket menet közben.
[Szerkesztve] -
Thyb
senior tag
Benzinkuton kapsz WD40-et, de amugy van minden barkács áruházban sőtt hipermarketben is. Kék flakonos Spray, amire nagy sárga betűkkel van irva. A brigé egy olyan maró anyag amivel a motorblokkokat szokták lepucolni. Jó erős és 30 percnél semmiképp nem szabad hosszabban bennehagyni a láncot, mert azt is kikezdi.
WD40-et én ugy használom, hogy a pinceajtóra felakasztom a láncot, mögé felteszek 1 kartont, amely leig ér, alulra pedig ujságpapirt teszek amely nem hagyja, hogy összekoszoljam a padlót a lefolyó koszos olajjal. Majd minden oldalról végig fujom jó közelről, hogy a nyomás is vigye lefelé a szennyet. Ezek után letörlöm 1 rongyal, majd jöhet az olajozás. -
Thyb
senior tag
válasz
tr00p3r #3373 üzenetére
Sajna amiket hallottam a jobb thermo nadrágra is elkel a + térd védő. [link] Én ilyen nacit néztem ki magamnak. Az a baj, mivel minden nap használatos sajna kelleni fog 2.
A másik amit nézegettem, az a 79481 -es ezen az oldalon [link]. Sajna nem olcsó a jó felszerelés. Ami alá ugye ugyszintén fel kell öltözni pl [link] vagy épp [link] innen. Szal azért ilyen árban már lehet egy jobb görgőt venni.
[Szerkesztve] -
Thyb
senior tag
válasz
knifemaster #3363 üzenetére
Erről a kompatibilitásról dunsztom sincs de majd jön Jorus oszt megaszondja. Mennyit nyuztad a gépet? Ha eddig 1 láncal nyomtad akkor bizony sor csere is befigyel. 400-700 km-enként lehet váltóláncot felrakni (de ez ugy mükszik, hogy van 2 láncot és ezt a 2-t cserélgeted), de ez a táv a későbbiekben rövidül ahogy az anyag egyre jobban elfárad, egyre gyorsabban kopik. A Sram láncok jók, bár nekem a 991-es gyengének bizonyult, mert elszakitottam. Ez köszönhető a sulyomnak és a tekerési stilusomnak is, de most 970-est vettem az uj soromhoz.
-
Thyb
senior tag
válasz
tr00p3r #3347 üzenetére
Mit mondjak, ha azt mondom, hogy respect akkor azt hiszed b@szogatlak, lehuzni meg mélg sem akarlak mert volt bátorságod benevezni. Láttam a juniusi verseny beszámolót meg 1-2 képet, na meg ismerem a HHH-t. Én tudtam hogy nálam most nem játszik szerepet max majd jövőre. Azért a lényeg, hogy elmentél, elindultál és szereztél tapasztalatot. Jövőre ott leszek és megméretjük magunkat.
Gyere most szombaton 1 vigasztaló balcsi körre. -
Thyb
senior tag
válasz
Bikeman #3335 üzenetére
Az ujjaknál amiket én most láttam forgalmazva nem kell, ahogy Illusion irtas, egy gumi darab van felcsavarozva a talpára, ahová a stopli kerül fel. Ha a gumit lecsavarod a 2 csavarral ami fogja, akkor rögtön látható, hogy hova kell feltenni a stoplit.
Ami ajánlatos : a csavarokkal amivel a stoplit fogod fel meg kell zsirozni, ilyen zsirt bármely bringaboltban lehet kapni, és arra szolgál, hogy ne rohadjon be a csavar ha esőben is tekersz vele. A másik, hogy a stoplit, aminek a belső (a talpra felfekvő részén) fogazat van, lassan és felváltva huzd meg. Ezt érezni fogod. Meghuzod az egyik csavart amig engedi, majd a másikat. Be tudod állitani a stopli állását előre hátra, jobbra balra, ez egyén függő kinek hol kényelmesebb a tekerés. Általában a kisuly magasságában jó, ha a stopli első része esik. Na szal, ha mindkettőt behuztad, akkoir kezd el ráhuzni. Ahogy az egyiken csavartál, akkor a másikat utánna tudod huzni. majd megint az első és megint a másikat. Ahogy bentebb tekered az egyik oldalt az a másikat is behuzza, ezért ott is utánna kell huzni. Elég nehéz csak csavart kapni, ezért vigyázz rá.
A gumit felfogató csavarok csavarhuzóssak, mig a stoplival járó csavarok, legalább is az 520-as pedál esetében (amit személy szerint csak is ajánlhatok) inbuszos fejüek. -
Thyb
senior tag
válasz
!Blacky! #3322 üzenetére
Én talán 2 hónapja vettem meg az SPD pedálomat, és a Bartókon a kocsik között járok be ami ugyanolyan sz@r mint mindenhol máshol. Én is fent hagytam egy ideig. Persze amikor csak tehettem akkor akasztottam be, és nem is tudom, hogy volt-e olyan ahol azzal tekertem volna. Aztán eljött a 24h-s maraton és ugy mentem egy kört. Persze elég lazára volt akkor még állitva erre minduntalan kiugrott a lábam, visszatenni meg elég nehéz ott a versenyben, hogy a műanyagos résszel szórakozz. Igy amikor visszaértem kapásból levettem, azóta sem hiányzik. Hidd el neked sem fog, a taposó pedig kimondottan zavaró tud lenni záros határidőn belül..
-
Thyb
senior tag
válasz
knifemaster #3315 üzenetére
A nagykernek sincs sajna mindenki erre vár ugy tűnik. Hoztak pár cuccot kar láb melegitőt, de még elég sok a pótolnivaló. Kb 2-3 hét mulva több bolt is hozni fog. Ha nem találsz akkor keress meg és rendeltetek neked valahová.
-
Thyb
senior tag
A rendes gázálarcban tuti nem kapnál levegőt. Vagy csak nyugdijjas tempóra lenne elég, amivel az általad eddig felvázolt stilus nem egésszen összeegyeztethető.
Valóban csak a festő és egyéb könnyűmaszkok lenne az amelyben még lehetne tekerni, de az meg nem szűri meg a gázokat. Szal por ellen védekezhetsz, de a kipufogó gáz ellen nehezen. Vannak olyan fullface sisakok a gokartban amely plexi üveges, és elől van rajta 1 komoly szűrőberendezés, amely majdnem ugy néz ki mint a csillagok háborujában a fehérruhás katonák sisakja. Az szűri a kipufogógázt, de elég furán néznél ki benne a bringán az tuti. Ezekbe már beépiutett adóvevő is van, és potom párszáz ropiért meg is kapod. Bár lehet, hogy fél milla felett vannak. -
Thyb
senior tag
válasz
Bikeman #3298 üzenetére
Azt már mondanom sem kell, hogy anyukák egymás mellett tolják a babakocsit a bringaúton...
Ismerős, sőőőt, a 3 éves gyerekek meg ott kisbicikliznek mögöttük meg előttük, és amikor odafüttyentek egyet, akkor megkapom, hogy milyen ez a kerékpáros társadalom, hogymár a kismamákkal meg a gyerekesekkel szemben is felsőbbrendűnek képzelik magukat. Na szal, csak, hogy tudjátok, hogy ti mind akiknek kerékpárotok van (velem együtt) szemét gazemberek vagytok, a társadalom söpredéke!!!
A multkor egy kedvesen hangoskodó bagázsnak szóltam be a lánchid előtt(ahol amugy is teljesen összeszükül az ut és Ők lesz@rva a füttyömet meg mások csengőjét a 3 egymás melletti formációt nem adták fel), hogy ilyen hozzáállással lemehetnének a villamos sinekre is, mert ahogy elnézem ott is a villamosnak kellene sint váltania. Akkor sem kapcsoltak csak néztek hülyén utánnam amig el nem tűntem az alagutban. -
Thyb
senior tag
Ugyanakkor azt had jegyezzem, meg, hogy ha én BP-en kerékpárra ülök, akkor azt azért teszem, mert a városvezetés erre ösztönöz, hogy a belvárosi gépkocsiforgalmat ez által csökkentse, ugyanakkor a reggeli és délutáni csucsban járdán menni képtelenség, pl a Bartókon nincs kiépitett kerékpár ut, igy ha beállok a kocsisorba, akkor ''a dugó mentes közlekedést'' ott helyben elfelejthetem, mert ugyanannyival és tempóban (ha nem taposnak agyon indulásor) fogok haladni mint a gépkocsisor.
Szal amennyiben az ilyen dolgokat mint a kocsisor melletti elhaladást stb fel akarják számolni, akkor ehez legalább a főbb utak mellett biztsoitaniuk kellene a megfelelő kerékpáros utakat mint most a Batyhányi tér és a Margit hid közötti részen, ahol gyönyörűen elkülönitett pálya van mind a gyalogosoktól, mind pedig a parkoló és közlekedő autóktól.
Én is elmegyek a Bartókon jobbról a kocsisor mellett, ha van hely. Senki kocsijának sem mentem eddig se neki és nem is áll szándékomban.
Más: szombaton páromnak tartottam egy kisebb erőnléti edzést, a Balcsin Almádi -Kenese- Siófok - Szántód Tihany- Füred- Almádi utvonalon. Tihany és Füred között aztán egyszercsak jön szembe egy 40 pár éves csóka robogón mögötte meg a párja egy ugyanolyanon. Erre meglehetősen határozott mutatóujjal rámutattam 2x meg ki a 71-esre amely ott megy a bringa ut mellett, hogy huzzon ki, mire a csákó visszamutatott egy középső ujjal. Kicsit későn kapcsoltam, hogy be kellett volna vágnom elé és eljáétszani, hogy rendőr vagyok, mert a kék BBB-s mez együttes volt rajtam, amely ugyanolyan szinben pompázik mint a rendőrségi cuccok. Nagyon felhuzta az agyam a csóka, nem is azzal, hogyott hajtott, mint inkább azzal ahogy bemutatott.Jöv szombaton egy nagy kört megyek, remélem összefutok vele ismételten.
-
Thyb
senior tag
válasz
illusiON #3279 üzenetére
Mennyire szabad felturni a pályát? Van egy ötletem. Elvileg 1 m mélyen már bele kéne, hogy fussatok a sárgaföldbe, bár ez függ attól merre van helyrajzilag a telek. Miért nem ástok lefelé? Ássátok ki a pálya nyomvonalát. Amit itt leásol azt máshol össze tudod hordani. lesz egy jó ki kötött pálya.
-
Thyb
senior tag
válasz
illusiON #3274 üzenetére
Nem csak deszkát lehet beletenni, ha a tartó léceket sürited, akkor mehet eléjük valamnilyen fémlemez is. Bármi ami nem engedi szétcsuszni a földet. Kérdés, hogy hol akarjátok megépiteni. Amugy nem a lécek miatt paráznék, hanem inkább a tartóoszlopok miatt, mert ha betonon lesz, akkor azt bele kellene sülyeszteni a betonba, hogy legyen neki tartása. Ahoz pedig anyag kell, nem szedett vedett. Valami roncs telepen lenne érdemes körülnézni, vagy akár autóbontókban olyan motorháztetők amiket már nem tudnak felhasználni stbstb azt flexel szét lehet kapni, a vázból meg a tartó oszlopok kinyerhetőek.
-
Thyb
senior tag
Nekem a Smart Sam jött be, a nagy porban éreztem néha a 24h-n hogy kicsit farol, na de szerintem ott egy normális gumi semá állta volna meg a helyét és elég összefüggő a közép bordázata amit segit abban hogy a döngölt földuton viszont jól lehessen haladni. Ugyanazt a nyomást használtam én is, 3,2.
-
Thyb
senior tag
Nos megcsináltam egy gyors skiccet, nem ivelt de remélem látható lesz, hogy mire gondoltam:
Nos alul a kék rész a vizzáró szigetelés ami megakadályozza, hogy a talajból az épitmény felszivja a talajvizet. A fekete vertikális oszlopok azok a tartó karók, a szürke részek ezek mellett a deszkázás. A sötétbarna föld a tömités amelynek az elmozdulását, szétterülését a fekete szinű tartó oszlopokra rápréselődő szürkeszinű deszkák akadályoznak meg (ezeket nem kell hozzá szegelni, hiszen a megtömködött föld olyan erővel szoritja rá, hogy nem fog sehová sem elmászni, a tetején lévő világos föld pedig a pálya iv. Itt azért jó vigyázni hogy a deszkák valamint a tartóoszlopok ne kerüljenek tul közel a használt szinthez, mert azért egy deszkában vagy oszlopban elakadni nem csak a dombban tudna kárt okozni. Ha tudtok akkor a töltésfüldhöz sárga földet szerezzetek vagy agyagosat valamely épitkezésről, a tőzeg, humusz egyéb fekete földek nem jók, mert nincs tapadásuk. Azok szétmállanak akkor is ha nincs rajtuk terhelés.
Szerk: A domb másik oldalát nem rajzoltam fel, de ha ott nincs semmi mert ez egy ugrató, akkor a legmagasabb fekete tartóoszlop innenső felére is kell egy deszkasor ami megtartja a földet.
[Szerkesztve] -
Thyb
senior tag
válasz
illusiON #3264 üzenetére
A másik lehetőség, ami még egy kicsit talán erősebbé is teszi a felépitményt, ha teraszos megerősitést használtok alulra. Most ez csuny lesz a modik ne nézzenek ide pls:
Sajna az eredeti ábrát összehuzza, majd csinálok képfeltöltéssel.
Szal ugy állitasz le oszlopokat a földbe, hogy azokat bedeszkázod, igy ez meggátolja az elcsuszást. A kifelé eső részen kell, hogy legyenek a tartó oszlopok, és az emelkedő csucsa felöli oldalon pedig a lécek, amit földdel nyomsz rá a tartó oszlopokra. A föld belsejébe ha minőségi munkát akartok használni, akkor valamely kalászos szárának (szalmának) a darálékát érdemes hozzátenni, ez részben kötést biztosit, rézben ugy működik mint az üveggyapot rost, csak sokkal olcsóbb (valamikor azokat a vert falakat amelyek még ma is állnak is ezzel a módszerrel csinálták, szal nem kamu a recept). Mindenképp érdemes lenne alákátrány papirozni az egészet, ha föld alapon van mert a felszivódó nedvesség is veszélyes. Sajna a földépitmények épitése olyan számos követelményt hordoz magában amit igy itt leirni képtelenség lenne.
[Szerkesztve] -
Thyb
senior tag
válasz
illusiON #3252 üzenetére
Bár kicsit késő van a pálya épitéshez, de megoldható. A lényeg,m hogy keressetek szép napos délelőttöt, hogy jobban tudjon száradni. A rétegeket lassan vékonyan vigyétek fel és áztassátok be a földet amikor 10 cm-t rávittetek, majd addig másik részeket nyomjatok amig az megszárad. Amikor meglocsoltátok, akkor érdemes összedöngölni, bár egy bütykös hengerrel mnegtaposni jobb lenne, mert az tömörit a legjobban. Ha megszáradt, akkor jöhet rá a köv réteg. A bütykös henger azért is jó, mert a következő réteg beleül a bütykökbe is nem tud megcsúszni. Télen mindenképp érdemes lesz egy fólia lappal letakarni, hogy ne ázzon szét, mert a hó beszivárog, és az szét tudja repeszteni.
-
Thyb
senior tag
válasz
[HUN]Zolee #3236 üzenetére
8:20 körül.
-
Thyb
senior tag
NA, tegnap mi is alkottunk. 4 Kellysklubbos köztük jómagam, körbe nyomtuk a Balcsit, sajna a késői indulás kései érkezést okozott és Badacsony után pont a hegyekben sötétedett ránk. De mentünk és lenyomtuk. Eléggé elfáradtunk, de izomláz(nálam legalább is) nincs. Egy nagyot zakóztam Zámkán és vállra estem (49,7 km/h-nál), ugyhogy nem igazán tudom megemelni a jobbkezem, lehet holnap elnézek rötgenre. Szal nagyon jó idő volt, és szerintem most még érdemes neki állni. Bár amikor besötétedett akkor azért elég hüvös lett, de ha valaki időben indul, akkor simán le lehet nyomni világosban.
-
Thyb
senior tag
válasz
tr00p3r #3221 üzenetére
Semilyen alu cuccnak nem tesz jót a sós lé de az acélnak sem kedvez igazán. Sajna az alu már csak ilyen. Ezért van az, hogy télen a kocsiknál sem ajánlatos alufelnivel járni. A felni ha nem sérült és rajta van a festék, akkor azzal nincs komolyabb gond(már ha festett), de igazándiból az aminek jobban árt azok az alu ötvözetből készült egyéb cuccok mint a váltók stb. Azt bizony rendesen kikezdi. Én is cserélni akarok első és hátsó váltót is, de ha lehet akkor kihuzom tavaszig. Tök kár lenne most beinvesztálni aztán tönkre vágni.
-
Thyb
senior tag
Ha nem is lehet majd kiütni az ellenfeleket mint az aznapi számháborun, szerintem azok akik itt [link] indulnak, ugyancsak nem fognak unatkozni. Az, hogy ez milyen arról képeket és leirást a Juliusi Bikemag 76-os oldalán lehet találni, ahol a Kőszegi X2S beszámolójáról olvashattok.
Na ez az amire még készülni kell. -
Thyb
senior tag
Kitől - mitől? Én teljes egésszében megértem a szervezőket. Az, hogy ezt az eseményt belekeverjék holmi más belpolitikai csatározásba nem éri meg, főleg akkor ha esetleg magát a bringásokat is megosztaná a jelenleg kialakult helyzet. Ha lehiggadtak az indulatok akkor elő kell ujra terjeszteni, és ujra megszervezni. Szerintem menni fog.
Mi ha nyereg van a fenekünk alatt akkor tekerjünk s ne a politikai ösvényeken tekeregjünk. -
Thyb
senior tag
Amugy mikorra lesznek fent az eredmények? Én eljötem már korábban mert annyian voltak a nagy sátorban ''AZ LG Monitor '' előtt. hogy képtelenség volt beférni.
[link]
Ez reggel készülhetett mert még az esti lencse van a szemcsimben, szerintem pont ebben a körben szakadt el a láncom a hosszu emelkedőn. Mert utánna lánccal együtt cseréltem lencsét is.
De, hogy lekopogjama defektet megusztam.
-
Thyb
senior tag
válasz
raczger #3110 üzenetére
NEm tudom hol végeztünk összetettben. Mi a THE OFFS (Only for fun) csapatban indultunk. Sanki nem volt még versenyen, és a kondink sem vol az az igazi. De nagyon élveztük, viszont tőllünk egész este kint volt valaki. Reggel 8-kor talán a 84-ik helyre másztunk fel amikor mindenki más aludt, de utánna csusztunk. A többieknek sikerült kidőlni reggelre, és egész délelőtt 2-en váltogattuk egymást. Hideg váltás a sátraknál.
De nem is a helyezés számit, hanem a buli, ami óriási volt. Jövőre ha addig nem töröm magam össze valahol akkor tuti megint indulunk, de most láttam mire kell készülni ugy igazán. -
Thyb
senior tag
most értem haza a 24h-ről. Naggggggyon kemény volt de baromi jó. Akik végig mentek a pályán azok tudják miről beszélek, akik pedig hajnal 2 körül tették ugyanezt a szakadó esőben azok még inkább képben vannak. Életem első versenye, de már alig várom, hogy jelentkezzünk jövőre is. Elég szar eredményt értünk el, de eddig senki sem volt versenyen közülünk, és nem is a dobogó volt a cél, hanem, hogy ott legyünk és csináljuk. Mindenkinek ajánlatos megpróbálni.
[Szerkesztve] -
Thyb
senior tag
válasz
tr00p3r #3015 üzenetére
Részegekre a tévhittel ellentétben tutira hat. És azok a kutyák akikről szóvolt nem 4 lábuak. Igen sem szembenszélben nem ajánlatos használni, sem pedig utánna a szemünket megdörzsölni. Ugyanakkor azok a tipusok amikről irtam, hogy permetformában 1,5 méterre elvisznek nagyon ritkán csapnak vissza, de a paprika spey ugyanugy visszajöhet.
Bár elfogadom az érvelést és akkor ugy néz ki még mindig a vázból kikapott nyeregcső a legjobb megoldás. A másik gond, hogyha adott köcsög aki annyira jóban van a helyi hatóságokkal szembenáll egy külföldi magyarral akkor kinek a szavát tekintik hitelesebbnek? -
Thyb
senior tag
válasz
emitter #3006 üzenetére
Kinek mi a kemény terep attól függ. A Budai hegyek annyira nem trekkiongesek, de a kamaraerdőbe ki lehet látogatni. ODa kerékpáruton is ki lehet menni, és akár 1 nagyobb kört is leirhatsz Törökbálint, Budakeszi, majd le a Hüvösvölgyin. Az ott végig aszfalt és ez majd egy 5-6 órás tura nyugodt tempóban.
-
Thyb
senior tag
válasz
Manitou #3004 üzenetére
Ejej, sajnálom a fiukat, de jobban járnának, ha megtanulnának a nyeregcsővel és rajta az üléssel verekedni. Sajna erre a többi környező országban is számitani kell. Nem épp magyarkedvelő országokkal vagyunk körbevéve. Azt ajánlom aki észak, kelet vagy déli határainkon tul akar gyakorolni, az Gáz spray-el tegye meg a turát. Abból nem érdemes a legolcsóbbat venni, erős sugaru legyen, hogy 1,5 méteren tul is hasson, de permetben teritsen.
-
Thyb
senior tag
válasz
[HUN]Zolee #2932 üzenetére
te mikor és merre mentél?
-
Thyb
senior tag
Tudom, hogy mindkettő vizhajtó, de a lábam már korábban elkezdett görcsölni, kocsmában pedig ásványvizet már csak azért sem iszom
Amugy én is csak hobbista vagtyok, amit eddig a legtöbbet mentem az 52 km volt itt a Budai hegyekben. Aztán jött a nagy merész ötlet, hogy miért ne, és belevágtam. És ugy érzem most, hogy megint meg fogom tenni. Már tudom hol hibáztam és mire kell jobban odafigyelnem. Mi az amit kihagyhatok a nagytáskából, és mi az amit be kell tennem. Próbautnak jó volt. Most már tudom mire kell számitanom, és szeptemberben tuti megyek még egy kört, ha nem még egy kicsit többet. -
Thyb
senior tag
Jó lett, valszeg a stoplit kicsit még előrébb kell tennem a cipőn, de a pedállal nincs gond. Lassan majd huznom is kell rajta, bár a rakparton nem árt ha könnyen tudok kicsatolni a turisták miatt. Viszont annak ellenére, hogy olyan pedált kerestem amihez taposó is van, jóformán semmit nem használtam idáig. A HHH-n lefelé menet oldottam ki a sárga ösvényen mert volt 1-2 elég érdekes lejtő és nem akartam megijedni, inkább féltem egy kicsit.
Lehet, hogy ha 1-2 hétig nem változik a helyzet, akkor leszedem a francba. Bár eddig nem volt SPD cipőm, nagyon bevált. Még van néha gondom, hogy 3-4-szerre sikerül beakasztanom, de ez az én bénázásom.
-
Thyb
senior tag
Én most éreztem, hogy hol van a határ, és az biztos, hogy Szeptemberben erre még nem lennék képes. Sajna ez olyan 450-480 km lenne, amire még fizikailag rendesen bele kellene huznom. Ehez először el kellene érni azt, hogy a 2 kört le tudjam nyomni a tó körül, ami azért könyebb lenne mert messze nem lennének akkora emelkedők mint BP-Akarattya utvonalon és vissza. Szal ehez felkészülés kell, és mint irtam ez kb 24-26 órába férne bele, igy két nap lenne, de a külső utakon BP Akarattya és vissza csak a napközbeni tekerés lehet megfelelő, szért lenne jó a Balcsi körutat az éjszaka folyamán lenyomni. Mondjuk a 2,1-es Smart Sam gumikat tuti lecserélem akkorra egy max 1,75-ös valamire.
[Szerkesztve] -
Thyb
senior tag
Köszönöm
Már elhatároztam, hogy olyan szintig kellene felfejlődni, hogy BP-Akarattya- Balcsikörbe- Akarattya-BP.
Déltájban indulás BP-ről, estére lennénk lent, az éjszaka folyamán körbetekerni a Balcsit, majd mire virrad már Akarattyán lennénk és valamikor koradélután érkeznénk BP-re. S mind ezt MTB nyeregben, hogy érdekesebb legyen.
Jó lenne tavaszra olyan szintre felfejlődni, hogy ezt le tudjam nyomni. Persze itt kisegitőszemélyzet kellene aki kocsival hozza a kaját, piautánpótlást, meg miegymást meg nem ártana valahol megszervezni egy fürdőszoba bérlést, a forró vizben átmaszirozni a lábizmokat. Valamikor az éjszaka folyamán Fonyód vagy Máriafürdő környékén, ahol a kapaszkodók már le lennének tudva.
Jön velem valaki? -
Thyb
senior tag
Nos remélem a hétvégén aki csak tehette, tekert egy jót.
Én is nekivágtam szombat reggel, felpattantam Veszprém Gyulafirátóton a nyeregbe és elindultam. Sajnos a nagy cél nem valósult meg, mert azt akartam, hogy Rátót -Almádi - balcsikör és Almádiból vissza, de azért sajgó végtagokkal megcsináltam az É partot, majd Zamárdinál visszajöttem Tihanyba, ahol már várt kocsival a felmentő sereg.
Zámkánál elszurtam, mert nem mentem vissza a partra, hanem elmentem Köveskálnak, és azért ott volt 1-2 kaptató, ami ugy rányomta a bélyegét az utra, Zámkán begörcsölt a jobb vádlim, majd amikor nem akart kilazulni, akkor ugy döntöttem 100métert tolom a bringát. Ezek után a combom kezdett el égni. Sajna elég keveset aludtam (olyan 5 órát) és nem is reggeliztem, s mindennek éreztem a hatását a teljesitményemre. Köveskálon bementem a helyi klubba, és megittam egy dupla KV-t meg elszivtam egy spanglitközben láttam ahogy a falubeliek nyomják le a jóóóó hideg sört. Hát akkor én is ittam egyet. A vizem állaga akkor már erőteljesen másra emlékeztetett. Ezek után Szigliget alatt a padnál megáltam betolni 2 szendvicset, meg 2 müzlit. Itt már nagyon ki voltak a combjaim. Ugy voltam vele, hogy a könnyűlovasságot odarendelem Keszthelyre, és szégyen nem szégyen feladom. Aztán Szigliget után jött az a finom nem tul meredek, de hosszan kapaszkodó rész, ahol jött a szembeszél. Na meg a turázgató családok az Ő 12-es sebességükkel. Majd legurultam apartra, ahol a combom bár még fájt már messze nem égett ugy. Mire beértem Gyenesdiásra akkor a legnagyobb gondom az volt, hogy elkezdett zsibbadni a lábfejem. Tudtam, hogy meg kellene nyomkodnom, de azzal is tisztában voltam, ha leveszem a cipút, akkor nem biztos, hogy visszatudom huzni. Igy leültem egy cuki előtt ahol a bringa mellettem lehetett, megittam 1 KV-t, és egy vizet, majd folytattam az utat. Keszthelyen le akartam fényképezni a kikötőben a keszthely táblát, de az csak a vizről látszik, igy csak az épületet tudtam lekapni a telcsimmel. Ezek után megláttam, hogy Fonyód 35 km, akkor ugy voltam vele, hogy mi ez már nekem. Majd letekertem Fonyódig ahol már nem a lábammal volt gond, hanem a hátsómmal amit a Pro Race ülés teljesen kidörzsölt, s igy egyre többet kellett kiállva tekernem. Majd jött Lelle, és a többi falu. Amikor megláttam, hogy Zamárdi felső vasutállomás akkor már nagyon készen voltam de felcsillant a szemem. Soha nem gondoltam volna hogy Zamárdi ilyen hosszu.
De a végén elértem a kompot és a másik oldalon már vártak rám.
km 180, Össz időben 12h, aktiv tekerés kb 9h amibe azért szorult némi tolás is. Az átlagsebesség 10h-ra vetitve 17,9 km.
De azért jó volt és nem bántam meg. -
Thyb
senior tag
válasz
Azazello- #2902 üzenetére
Hát figy, ezt elég nehéz megmondani. Kérdés, hogy mennyit volt maga a gép nyuzva, mert az hogy a gumi 100 km-t futott az édeskevés. De nagyjából ugy jön le a dolog, hogy a gép, onnantól, hogy nem a boltban kapod kézhez (még 0 kilóméteresen is -20% a jelenlegi árhoz képest). Na most ha 1 éves mult akkor kb 30% majd 20% majd a harmadik évben 10% és az azt követő minden év kb 5%-ot jelent az árból. Itt hozzáadhatod a ráköltött összegeket, de azoknál sajna nagyobb az értékvesztés, mert azok az igazán kopós alkatrészek. 1 éves használat után ugy az 50%-át le kell vonni. Kérdés, hogy mikor volt zsirozva, az agyak, csapágyak váltók fékek, bowdenek mennyire vannak jó állapotban.
Szal minden jármű elég sokat veszit az értékéből. Az árat magadnak kell megbecsülni, s mivel nem tudom, hogy az átépitést mikor és mennyiért csináltad igy neked kell kiszámolni.
És arra ügyelj amit mondtam, hogy mindig az aktuális árból indulj ki, mert ha valamin akció van, és a boltban mint a tavalyi Madmannél majd 25% az engedmény, akkor az aki nyuzta 1 évet felejtse el, hogy az akkori ár -30%-ért el tudja adni. -
Thyb
senior tag
válasz
Azazello- #2889 üzenetére
Figy, ha Ő vette mint ahogy azt mondtad, akkor adja oda a papirjait. Azon rajta van az alvázszám. Ha nem tudja odaadni, akkor bekullogtok a körzeti örsre vagy csak betelefonáltok és rákérdeztek az alvázszámra. Az ilyen értékű canglikat azért szokták jelenteni ha lábakél. Ugy is el kezd szavatkozni rögtön, hogy ez meg az, ha valami gázos a bringa körül.
[Szerkesztve] -
Thyb
senior tag
válasz
oceanearth #2845 üzenetére
Én a multkor vettem egy noname valami kinai külsőt ideiglenesen, amig a Smart Samom megjön, hogy legyen mivel mennem, és másnap már defektet is kaptam. Aztán elmentem, és azt a jó tanácsot kaptam, hogy a belsőm sose a határon legyen, hanem olyan belsőt használjak, amelynek a közép mérete a tól-ig nál a külsőnek a mérete, vagyis egy 1,75-ösnél érdemes olyan belsőt venni amely 1.5-1.9-ig megy, mert igy nem a határra van felfujva a belső és nem olyan érzékeny. Vastagabb marad a fala, és ez által kevésbé sérülékeny.
-
Thyb
senior tag
Igen, azon filóztam, hogy büntetni kellene a bringauton vagy járdán parkoló kocsikat. A megoldás is megvan, csak kellene egy cég aki olyan öntapadós fóliára nyomtatna amely olyan jól ragad mint az országjelzések, vagy a különböző autós fólia matricák. A közepén lenne egy piros áthuzott körben egy kerékpáros megy egy gyalogos, és a piros körön kivül valami olyan szöveg, hogy ''Felsőbbrendű vagyok, nekem mindent lehet!'' . Ehez lenne egy műanyag adagoló doboz, és a matricán egy fül ami nem ragad, de perforált, és ha a rossz helyen parkoló autó szélvédőjére rányomtad, akkor le lehessen tépni a fület, hogy csórikám szenvedjen amig leszedi. Te pedig a fület megfogva tudnád levenni a matricát, mégpedig ugy, hogy ahogy lehuzod, akkor a következő már a helyére is kerülne.
Ez nem rongálás, csak figyelmeztetés, hogy tisztában legyenek a forgalomban lévők, hogy kivel is állnak szemben. -
Thyb
senior tag
Igen, én is klubbos vagyok. A bringa butikban veszem 18,5-a cipő és 8 a pedál. Kicsit drágább mint az ebike, de nincs rajta szállitási költség, igy olcsóbban jön ki. Na meg ha nem lesz jó a +1 számmal nagyobb méret, akkor Ő nekem gond nélkül kicseréli, nem olyan macerás mint az ebikon a csere. Ők a Nyár utca 5-ben vannak, de a teljes elérhetőség ott van a boltoknál a Klubbos fórumon. Ott megtalálsz telefont és minden mást is.
-
Thyb
senior tag
É na Ride-ba vittem most a bringámat, de egyébként az a kérdés, hogy mit akarsz csináltatni rajta.
Tegnap a rakparton mentem Ésazkról délre, Az a birkaáradatot ami ott nyüzsgött, elég nehéz keirni. Megy előttem egy leányzó, mögötte egy ipse, aki mögött én bóklásztam, mert azt a tempót nem igazán lehetett másnak nevezni. Mindketten csengetnek, de a gyalogosok mint a birkák akik nem is halják. Na akkor elkezdtem füttyögni (még raktáros és soffőr koromban tanultam meg az erős éles füttyöket) na arra aztán felkapták a fejüket és huzódtak lefelé. Szét idegelt a majom HÉV-es biztosági őr a filatorigátnál, hogy száljak le mert nem biztonságos a sineken áthajtani, holott eleve ugy van kialakitva az egész, aztán jött a lezárt szakasz a Margit hid és a Battyhányi tér között, és utánna jöttek a gyalogosok.
Hazamentem és nekiálltam levelet irni tisztelt Főpolgármester urunknak (Demszky Bélánknak) + CC népszabi meg MN, de aztán meggondoltam magam és hagytam az egésszet a francba.
Ugye jöttek a szöveggel, hogy a rengeteg utfelujitás végett az emberek járjanak BKV-n vagy kerékpárral, erre a legforgalmasabb kerékpárutat lezárják, ráadásul ott még csak menetirányu forgalom sincs, mert mindkét (vagyis az az egy sáv ami nem lett lezárva) szembe forgalom, ahol azért nem valami kellemes bringázni. A járdán valóban 20 cm-es padkák vannak. Most akkor el kellene dönteni, ha azt akarják, hogy a nép kerékpározzon, akkor biztositsák a megfelelő közlekedési feltételeket. Otthon már azon agyaltam, hogy ha ma is bringán jövök, akkor odamegyek és ha nem tudnak felmutatni engedélyt miszerint lezárhatják a kerékpárutat akkor megbontom és áthajtok. Régen fortyogtam ugy a dühtől mint tegnap. -
Thyb
senior tag
Ma megyek a cipőmért ([link]) és a pedálért ([link] ). A pedálhoz jár egy műanyag taposó, ami amugy nem sokat ér, de olyan helyeken, ahol általában kicsit neccesebb az utam, mint pl Bartók csucsforgalomban, vagy a rakparton a Battyhányi tér környékén, ott rá lehet lépni, hogy ne legyen kellemetlen bukás.
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vicces képek
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE 47mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest