Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Notebook hibák
- OLED TV topic
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házimozi belépő szinten
Aktív témák
-
Ariadne
őstag
válasz
KaraDani #24675 üzenetére
Sorry, nem kapcsoltam be a gépet itthon csütörtök este óta... Nagyon undorító idő volt egész hétvégén, esőcucc hiányában ebben a nedves időben nem volt kedvem elindulni, bocs, hogy nem szóltam...
No meg péntek este Janival elvetődtünk spinningre, ennélfogva olyan iszonyatos izomlázam van, hogy még mindig alig tudok leülni vagy felállni... Holnap kutyaharapást szőrivel alapon megint megyünk. -
venember83
nagyúr
Avid volt, Avid lett. Nem tett most jót a lelkivilágomnak ez a megérkező hetes Juicy, ki kellene próbálni, de ahhoz még kell két tárcsa meg egy tárcsakompatibilis első kerék.
-
Noddy
senior tag
Ma egy 51,4 km-es túrát csináltam. Nem volt rossz idő, de a nap süthetett volna.
-
Thulcandra
senior tag
válasz
detroit17 #24695 üzenetére
Mit csinálsz napi 20-30 percig? Rendes bringán tekersz, vagy szobabicklizel?
Igazából mindegy, napi 20-30 perctől nem kéne ilyent tapasztalnod, kivéve ha nagyon leterheled magad.
Ha leterheled magad akkor nem szabad naponta csinálni, pihenj legalább egy napot két tekerés között!
A táplálkozásra is figyelj, mert ha nem viszel be elég fehérjét, vitaminokat, ásványi anyagot akkor nem csoda hogy gyengülsz, nem erősödsz. szerk.: persze szénhidrát is kell, zsírból meg csak ésszel... -
detroit17
tag
Hello!Valaki segítsen nekem!!1 hónapja kezdtem folymatosan edzek és napi 20-30percet és egyre gyengébb a teljesítményem.. Miért van-ez??
-
Undoroid
őstag
válasz
ludsimon #24691 üzenetére
Szia!
Nincs mit!
A jövő hétvégén már remélem ismét bringázni fogsz!
* * *
Az remek!Van valami bejáratott terep-útvonalad?Vaddisznó?
Mivel szoktad takarítani a vasad?A szervizelés előtt letisztítottam a vasamat sterimóval...Monoblokkot kellett cserélni,mert ropogott!Kiderült,hogy rozsdás volt!
Összesen kétszer mostam így...Azután rájöttem,hogy mi okozhatta a bajt!A vázon van egy csomó M6-os furat,ahová fel lehet szerelni kulacstartót,sárvédőt,csomagtartót,stb...azokon keresztül és a sterimó segítségével beszivárgott a víz és megállt alul.Nem beszélve arról,hogy Én Télen-Nyáron,esőben-hóban bringával járok!Szépen kimosta a zsírt és ez lett.Az összes furatba tettem rozsdamentes csavart és most remélhetőleg tovább fogja bírni!
Az Én távom az csak 26Km-es,de rendszerint sötétedés után megyek.Az itteni utak minősége miatt ezt is nevezhetjük terepgyakorlatnak,pedig van rajta aszfalt...legalább is nyomokban!
Ez a kép még nyáron készült:
Ilyen környezetben szoktam tekerni!
-
Lejszi
senior tag
válasz
Undoroid #24687 üzenetére
Én egy lájtos 35km-es turan voltam, nagyreszt terepen.
mindjart bringa tisztogatas veszi kezdetet, mert elegge saros meg mocskos lett.
szerencsere nem volt köd, paras volt az ido, de nem annyira veszesen.
meg vaddisznot is lattam, mire elovettem a telomat h lefotozzam, eloldalgott. nagy nagy db allat volt -
ludsimon
veterán
válasz
Undoroid #24687 üzenetére
Köszi az időjárás jelentést!
Én most egy jó darabig nem fogok kimenni, nyomnom kell az ágyat. Ma is szinte csak wc-re tudtam kimenni. 38,7 volt a lázam, és megint 2 lázcsillapító volt hajlandó levinni a lázamat.
Legközelebb kedden fogok kimenni, akkor megyek vissza a dokihoz. De nem biciklivel. -
-
Undoroid
őstag
válasz
tekeyagd #24591 üzenetére
Szia!
Te is úgy gondolod?
* * *
Elfelejtettem egy képet feltenni!Most pótolom:
Eléggé megviselt már szegényke,de még jó lesz egy darabig!
Lassan cserére szorul,de látszik,hogy nem csak nézegettem...használtam is elég rendesen!
* * *
Tegnap este ismét letekertem a szokásos távomat...annyi volt a furcsaság az egészben,hogy iszonyatos köd volt!Volt egy rész,ahol a látótávolság lecsökkent 20Méter alá is!
Nem volt semmi gond,mert ki voltam világítva,mint a Karácsonyfa!Azért óvatos voltam,pedig "csak" a kerékpárúton mentem!Mire hazaértem,átázott a mellényem,sapkám,gatyám eleje!Az arcom,szempilláim is vizesek voltak!
Máshol is ilyen volt tegnap az idő?
-
Lejszi
senior tag
vkinek vmi velemeny???
-
amargo
addikt
válasz
Dirtyz #24676 üzenetére
Mi ma mentünk egy majdnem ennyit. Valamiért a közepétől majd meg haltam, még nem pihentem ki magam/nem is ettem vagy nem tudom. Sikerült átéreznem, hogy milyen amikor már csak agyból megy az ember, mert mindene kész van.
Hegyen iszonyat köd van, 5 kor már az orrunkig is alig láttunk.
-
rétisün
veterán
karbonváz mennyire kényes/sérülékeny?
ha esetleg összejön a vázcsere, lehet hogy karbon lesz az új váz (igaz, itt már elég húzós árak vannak) de kicsit tartok tőle.... van valakinek netán tapasztalata karbonvázzal kapcsolatban? -
Lejszi
senior tag
válasz
venember83 #24669 üzenetére
-
fpeter07
veterán
Tudtam elfelejtettem vmit... Zsebre rakni a lámpákat... Akkor nyugodtabban jöttem volna hazafele
-
-
-
rétisün
veterán
áááá, ezekkel a biciklikkel csak a baj van
majdnem biztos, hogy el tunám adni a kona vázat. mondjuk eszembe se jutott ilyesmi, csak az egyik boltban mutattak egy gyönyörű fehér haibike cyclocross vázat, és említették, hogy lenne egy srác, akinek kifejezetten kona jake/jake the snake váz kellene, csak éppen nem tudnak neki hozni....
erről annyit, hogy most kész a bicaj, innentől csak a kopó alkatrészek lsznek cserélve -
Noddy
senior tag
válasz
tekeyagd #24650 üzenetére
És tökéletesen működik. Eddig csak pár kilométert mentem vele (ebben a nyálkás időben), de tökéletesen kezeli a turistautak.hu-s térképeket, és szegeden belül bárhova elvezet, a távolság és sebességmérését is megfelelőnek találtam. Bringás célokra tökéletes és persze gyalogtúrázásra is.
-
Lejszi
senior tag
válasz
ismerostol lenne. jobarat.
-
Muton
addikt
válasz
remek a link az aláírásodban. Wass Albert rulz
-
Lejszi
senior tag
-
ludsimon
veterán
H1N1 van bennem a doki majdnem biztos benne.
A tüdőm tiszta, kedden kell visszamennem.
Azt mondta a doki, hogy nem kell tőle félni.
A suli most kapta meg ingyen a vakcinákat.
Mostmár legalább el van döntve, hogy oltassak vagy ne.
Mivel legyőzi a szervezetem teljes védettségben fogok részesülni.
Most már tudom miért volt szokatlanul magas a lázam.
Csak komolyan kell venni, feküdni egész nap. -
Muton
addikt
válasz
Tothgera30 #24661 üzenetére
kösi!
nem nekem lesz, hanem egy kedves ismerősömnek. én meg egyébként is fiú vagyok. mondjuk ezt az avataromból is látni kellene
a forest még néz is ki valahogy. de ahogy nézem ezeket a ~60k körüli bicikkliket, szinte ua mindegyik, szóval a fényezés fog dönteni.
szép ez az adrenalin, de nem a max 80k-s kategória. illetve városba szaladgálni, első biciklinek meg nem kell full xt, meg el is lopnál egyből.
de ha ráérez majd az ízére, akkor lehet, h következőnek jó lesz egy ilyen -
-
ludsimon
veterán
válasz
fpeter07 #24659 üzenetére
Igen, szó szerint zombi vagyok, WC-re is alig bírok kikelni az ágyból.
Most délután megmértem, és nem akar lemenni 39 alá.
A második Algopyrin van bennem délután, 1 óra múlva visszamérés, és ha nem ment le, hűtőfürdő.
El se tudnám képzelni, hogy mentem volna így el biciklivel a suliba. -
-
Muton
addikt
sziasztok!
tudnátok ajánlani egy cross vagy trekking bicót 80 alatt, ami női? városi szaladgálásra kellene, teló nem életbevágó. lehet használt is. én eddig caprine-t találtam (tour, tour cross) -
Bikeman
aktív tag
válasz
venember83 #24647 üzenetére
De telózni is fog... Eleve nem túl értelmes gondolat egy merevvillás CC gép.
Igen, tudom, jobb lenne egy SID WC (1425g)....
Csak a Reba WC teccetősebb, bár ez sem rossz...
-
dqdb
nagyúr
Ezt olvastátok? Bár a híd környékén bolyongás továbbra is meglesz, legalább a lépcsőzés egyszerűsödik kicsit.
-
ludsimon
veterán
Erre nem számítottam.
Tavaly év vége felé minden nap ott láttam a tárolóban.Viszont nagyon erősen megmaradt bennem, hogy tavaly még ennél is gagyibb 5-6 mm-es (KOMOLYAN!) dróttal volt kikötve.
Szerencsére jó helyen van a suli.
Ja, és most vezették be, hogy elektromosan nyílik a kapu, a portás által!
De gondolom a portás se hülye, valaki bicikli nélkül bemegy (csöngetéssel lehet bejutni) és kijön biciklivel.
Persze ezt is ki lehet játszani.
Reggel és mikor többen mennek el, akkor nyitva hagyja és kb 10 percel később zárja be, mikor már eltolták a biciklit.
Úgyhogy a bicikli biztonsága csak saját magunkon múlik! -
Ariadne
őstag
Hát ludsimon, úgy tűnik, hogy ez a DH-s srác igen kedves önfeláldozó ember, hogy otthagyja egy cérnaszállal kikötve a bicóját, ezáltal biztosítva, hogy ha arra is járna egy bringalopós ember, a tied azért megmaradjon.
-
válasz
tr00p3r #24630 üzenetére
Haha.
Egyébként a váz egy 2007-es Magellan Vega DH, vagy egy klón, a teló pedig 2003-as Marzocchi Monster T, fehérre festett híddal és vállakkal.
-
Ariadne
őstag
válasz
KaraDani #24634 üzenetére
Anita nem is gyenge, ő is rendszeresen bringázik.
Örülök, ha jön ő is, remélem sikerült valami jót kitalálni.
És igyekszem én sem megfázni, ami napi több mint két óra bkv utazással nem lesz egyszerű...
Majd amikor lehet, igyekszem bringára kapni.
ludsimon: Kár, hogy így esett, jobbulást... Remélem nem a röfis változatot kaptad el.
-
KaraDani
addikt
válasz
ludsimon #24631 üzenetére
Jobbulást! Pihenj akkor, nehogy tüdőgyulladás legyen a vége.
Nálunk is ez megy most, hétfőn indultunk volna 4 en vidékre ügyfélhez, egy srác már hétfőn szólt, hogy KO nem jön. Másik csaj tegnap délben ment vissza Pestre annyira szarul volt már kedden, úgyhogy 2en maradtunk 4 emberre való munkával, de még egyenlőre bírjuk, bár elég fárasztó fejenként két ember helyett határidőre melózni, de hát ez van
Remélhetőleg az én torkom csak a keddi koncerten való tombolástól fáj kicsit, mintha kezdene elmúlni
Ariadne: Szombaton meló, vasárnap benne lennék egy tekerésben mindeképpen. Ancsának is lenne kedve, ő megfelel "tényleg gyenge bringás ismerős"-nek? Szerintem a múltkori túra emelkedőinek nagy része neki eléggé tolós lenne. Viszont a Rekettyést mindenképp útbaejthetnénk ha arra találsz ki valamit, akkor tuti eszek egy gulyást
-
dqdb
nagyúr
válasz
Ariadne #24623 üzenetére
Adott a közelemben egy közepes méretű ábécé. Előtte bringatároló, valamint körbe végig masszív fémkorlát, ahová ugyancsak lehet lakatolni. Jövök ki a boltból, nyitom ki az U-lakatot, közben feltűnik, hogy egy "okos" a vadonatújnak kinéző (árát 50-100e-re saccoltam) városi bringáját az első keréknél kötötte ki. Mire visszazártam a lakatomat a tartójába megjelent a tulajdonos lány. Gondoltam rendes leszek, és szólok, hogy ne a gyorszáras első keréknél zárja le a bringáját, mert pillanatok alatt el fogják lopni. Erre olyan sértődött arckifejezés lett a válaszom, valamint egy felháborodott félmondat, hogy inkább nem folytattam a mondandómat. Pedig lett volna, hogy a spirálzárat is cserélje le gyorsan, mert azt se tart sokkal tovább levágni, mint a gyorszárat kioldani ... Majd tanul a saját kárán.
-
ludsimon
veterán
Kint gyönyörű őszi idő, süt a nap, pulcsiban tekerés, stb...
Én meg pont most betegedtem meg!
37,6 most, öcsémnek is így kezdődött, és felment 39,2-ig....
Közérzetem már most 0 (rossz). Fejem lüktet, köhögök, fáj a torkom.Úgyhogy jobb megelőzni a dolgot, bevettem egy Algopyrin-t (nekem egyedül ez viszi le a lázat, a többi nem) holnap meg elmegyek a dokihoz, vasárnapi túra lefújva.
Fel kell épülnöm. -
Ariadne
őstag
válasz
ludsimon #24624 üzenetére
Hát az árát nem tudnám megsaccolni, mert a matricák láthatólag saját ragasztásúak, tehát valami átfestett váz, és a telóról is csak annyit látok, hogy duplavállas, a típusát nem. Mindenesetre akkor is kifejezetten tolvajcsalogató, és 15k-nál azért biztosan többet ér.
mod: Egyébként a gumin is látszik, hogy elsősorban nem DH-ra használják, szépen ki van kopva középen...
-
ludsimon
veterán
válasz
Ariadne #24623 üzenetére
Ráadásul aszfalton!
Majdnem öklöm nagyságú rücskös gumival.
Azzal szerintem átlag hajtással 15Km/h-nál gyorsabban nem mehet.
Már csak az áttételek miatt.Biztos villog vele, meg nincs neki másik, csak az.
Tippem szerint +300k felett van az értéke.De akkor azt nem értem, hogy egy nyamvadt 15k-s szaladgálós bringára miért nincs lóvé?
-
Ariadne
őstag
válasz
ludsimon #24622 üzenetére
Tipikus esete annak, aki végül sajnos kénytelen lesz a saját hibájából tanulni...
Rettentő sokan nem hiszik el, hogy _tényleg_ ellopják a bringákat, pláne ha feltűnő és így tálcán kínálja valaki. Abba már nem mennék bele, miért egy duplavállas össztelós gépet használ valaki suliba járáshoz, feltehetőleg aszfalton... Bár ki tudja, lehet, hogy valami irdatlan meredek lejtő van a suli meg a lakóhelye között, amin csak így tud lejönni.
-
ludsimon
veterán
Suliban, tárolónál:
[link]Ki az a gondatlan ember aki így mer hagyni egy ilyen biciklit?
Ugyan olyan biztonsági szintű zár van rajta, mint az enyémen.
Szerintem árából 100 olyan biciklit lehetne venni, mint az enyém.
Ilyet így hagyni... gondatlanság!Mennyit ér egy ilyen bringa?
Ráadásul, hogy lehet így lelakatolni?
A hátsó kereket zárta csak oda, egy 3mp-es (erővágó) zárral.
Agyam eldobom.Mod: Kép javítva!
-
Ariadne
őstag
válasz
Xantomas #24616 üzenetére
Most még csak a vizsgálat lesz, ami pupillatágító csepegtetéssel jár, szóval utána legalább pár óráig még nagyon zavaró lesz a fény. De utána majd élesben megy a dolog jövő év elején, ha minden oké, -7,5 dioptriánál már megéri.
Lencsével nekem is gond van monitor előtt, egyszerűen fáj munkaidő végére, ezért mióta dolgozom, szemüvegre tértem vissza. Pedig egyébként 14 éve kaptam az első kontaktlencsémet.Szemcseppből pedig a Visine-nek a fáradt, érzékeny szemre tíz kis külön csomagolt ampullás volt jó eddig, de innen a pH!-ról icecave, aki már túlesett a műtéten, ír tapasztalatokat csepegtetésről klikk, ami általánosságban is érdekes lehet.
-
Xantomas
őstag
válasz
Ariadne #24612 üzenetére
Lézeres mütét? Arra azt mondják, hogy egy hétig nem nagyon szabad poros, közegbe menni vele, mert nagy az iritációs veszély, de lehet hogy én még a múlt században élek
Nekem egyelőre marad a kontaktlencse, de úgy tünik, a száraz helyeket nem nagyon bírja. Pl suliban 3 óra után érzem hogy kiszárad a szemem, olyankor kimegyek egy 20 percet levegőzni a szabad levegőre és ismét jó lesz. Írtad hogy te is lencsézel, nincs valami szemcsepp, ami ilyen esetekben használ?
-
Bikeman
aktív tag
válasz
tr00p3r #24609 üzenetére
Télen építgetek...
Ezt a vázat (Target 8) külön vázként nem árulták, csak úgy összeépítve, mint a képen, merev karbon villával volt a keró 8 kiló (innen a név). Ilyet akartam venni, mielőtt a '09 FLX Team-et vettem, de nem hoztak be ilyen bringát sem a nagykerek, váz meg ugye nem volt külön.
Ezt a vázat Németo.-ból sikerült szerezni.
Különben tökugyanaz, mint egy '08-as FLX Team, más dizájnnal, meg a fejcsövön a könnyítés miatt nem kiálló (gondolom) ragasztott jel van, hanem festett.
-
Xantomas
őstag
válasz
tekeyagd #24607 üzenetére
Nem montir, ez a nagy magyar valóság.
Szoktam látni a városban tekeregve. Sőt, egyszer Simonnal is láttuk, (ha minden igaz, pont NR-ra mentünk) akkor is ugyan ebben a szerelésben tolta, nem mertünk hátra nézni, mikor megelőztük.
Tegnap is láttam újra, csak BKV buszról, de immár szemet szúrt valakinek a CM fórumon, és lefényképezte.
Újabban egy papírzacskó van a fejét, ami az arcának a felső részét takarja, csak a szája látszódik ki alóla.Mondjuk engem nem zavar, úgy bringázik, és olyan ruhában, ahogy akar. Nem vészesebb mint a neonszínü ruhákban feszítő divatfixisek, akiknek a megállás is nehézkes.
-
Ariadne
őstag
válasz
ludsimon #24611 üzenetére
Ó, igen, király.
Valszeg vasárnap lesz az én napom, mert szombaton egy szemvizsgálatra megyek (utána majd pápá szemüveg
), és valszeg nem fogok nagyon látni aznap, de vasárnapra már biztos jó lesz.
A mindennapi bicózás miatt te is erősebb vagy nálam biztosan, de hát legalább kiélvezheted, hogy előbb érsz fel az emelkedőkre.
Kigondolok valami szép kis útvonalat, ami nem nagyon gyilkos, pl. Hűvösvölgyben felfelé a vitorlázóreptérhez és Guckleren HHH, de ez egy elég szokványos útvonal. Mivel relatíve meleg lesz, akár valami kis Pilises-Visegrádi-hegységes is szóba jöhet, gondolom arra még nem jártál bicóval terepen. A Szent-László völgy nagyon szép, és valahogy még nekem is kimaradt, no meg a gyönyörű Ördögmalom-vízesés is, legfeljebb odafelé csalunk kicsit hévvel vagy vonattal.
-
Ariadne
őstag
Jíííhááá, végre esőmentes hétvége ígérkezik.
Irány az erdőőő. Sőt, egyik nap aszfalt, másik nap terep, ez az igazi.
Ha valakinek van tényleg gyenge bringás ismerőse, aki szívesen csatlakozna, csak szóljatok. Társaságban mindig jobb a bringázás.
-
-
ludsimon
veterán
válasz
#56474624 #24601 üzenetére
De fentebb azt írtad, hogy a sokat foltozott belső miatt durrant el.
A másik az meg peremes volt.
Vagy hogy is van ez most?Amúgy mennyi km-t tettél bele?
Szégyen és gyalázat, de nekem meg van már egy ideje, de még nem volt megfelelő alkalmam vele sokat menni.
Még csak 30 Km van benne. -
Xantomas
őstag
Félig Off
Uh... [link]
Erről mondjatok valamit. Holnap este válaszolok. Simon, ne lődd le -
törölt tag
válasz
ludsimon #24599 üzenetére
Most tényleg nem azért mondom, de az én szóban forgó gumim ippeg ugyanilyen Conti GP3000-es hajtogathatós volt.
De már olyan szinten használt volt, hogy repedezett, a talajjal érintkező réteg itt-ott felvált (első keréken volt). Azért jól gurult a durrdefektig.
Amúgy milyen az a kampós felni?
Aktív témák
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- Microsoft Surface Go laptop 12,4" i5/8GB/128GB újszerű állapotban
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47 mm fehér/ezüst + Spigen Modern Fit 316L fém szíj
- I7-7700K/32GB Ram/GTX1660 Super OC
- Erős Gamer PC! RTX 3080/32GB Ram/I5-11600K/Be quiet
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest