Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz DNReNTi #4829 üzenetére

"Hát én ahogy elnéztem olyan anarchia van abban az oldalban és stíluslapban hogy elég lesz szegénynek elmennie rajta. Főleg, hogy gondolom eddig nem igazán foglalkozott ilyesmivel. Félreértés ne essék, ez nem leszólás, nem érthet mindenki mindenhez. Ebbe a kódba még én is beleszédültem."
    Mi benne az olyan nagyon csúnya? :F Igazából nem értem. Sanszos, hogy a nagyját valami WYSIWYG-szerkesztővel generáltatta, de egyáltalán nem katasztrófa, teljesen átlátható, legfeljebb nagyon sok felesleges sortöréssel van tele, amit valószínűleg szintén a WYSIWYG-szerkesztő kreált, éppen ebben a topicban merült fel korábban, hogy van egy ilyen bugja például a KompoZernek. A CSS-kód adott blokkra vonatkozóan meg egy sorban van, ennyi. Ezt sokszor alkalmazzák ilyen generátorok is, meg utólagos tömörítők sávszélesség-kímélés érdekében.
    Láttál Te már CMS által legenerált kódot? :) Sokkal durvább, sok-sok egymásba ágyazott div, rengeteg kiegészítő class, igazából sokszor tele van szeméttel, de persze template-től függ. De ez ahhoz képest teljesen jól átlátható, szóval azért ne állítsuk be úgy, mintha olyan tragikus lenne a helyzet. :)

"Lehet jobban jársz és könnyebben boldogulsz ha nem ezen az oldalon toldasz foldasz először hanem lépésben próbálod megérteni mi hogy és miért úgy működik. Az oldalon amit korábban linkeltem erre van lehetőséged."
    A helyzet túldramatizálása ismét... :DDD
    Igazából nem fejtetted ki, mi az olyan kiakasztóan nagy katasztrófa oka, így a kissé túlzottan becsmérlő véleményed nem igazán indokolt... :)

W3Schools oldalait meg NEM ajánlgatjuk :)
    Indokok:
    http://w3fools.com/

Az MDN oldala viszont nincs tele hibákkal, Wiki-szerű, sok példa van rajta, és így tovább, így az nyugodtan ajánlható:
    https://developer.mozilla.org/en-US/docs

• Hege1234

addikt

válasz DNReNTi #4829 üzenetére

a képek háttérként vannak berakva (wtf) tehát hiába szerkeszted kisebbre nagyobbra, a doboz ugyan akkora marad.

nagyon jó lenne ha css-ben tudnám szerkeszteni a doboz méretét
    hogy tudnám azt megoldani ?

Új hozzászólás Aktív témák