Új hozzászólás Aktív témák

• siriq

őstag

Hali

Gondoltam gyorsan megosztom tapasztalatom. Eddig 2 alkalommal kaptam be virust/adwaret, mind a ketto az en hibam volt.
    El lehet tolteni az adware/virus stb kereso programok futtasaval az idot mint ahogy en is tettem.
    Viszont talaltam egy nagyon jo programot. A neve Security Task Manager. Amikor elinditod (a fertozott gepen) akkor latod hogy mi is az ami megfertozte a gepet. Felirom a fileok nevet(rendszerint valamilyen dll). Majd egy pe xp vel(cd-rol futtathato win, vagy legyen linux ami kezeli az ntfs-t az esetemben) inditom ujra a gepet. Kitorlom a kerdeses fileokat(alltalaban system32 dirben vannak, az STM ugy is kiirja hogy hol talathato). Ezek utan az ujrainditott winbol kitorolm a registryben tarolt bejegyzeseket amik a virusok/ adware stb csinal(szinten megkeresem a nevuk alapjan). Az autoruns nevu programmal eltavolitom, biztos ami biztos(99% ban az lesz a virusos fileok mellett hogy nem elerheto az utovonal) es meg megnezem hogy van-e esetleg olyan program amit a win betoltene de nem oda tartozik. Ha ez mind megvan utan johet valamilyen ad ware eltavolito(erre jo a search & destroy).
    A legtobb idot az ad ware kereso progi veszi el. Amugy kb 15 perc alatt meg van az ember a manualis tisztitassal.

Majd ezekutan ha minden megvan akkor a regcure nevu programmal atnezetem a registry-t.

Új hozzászólás Aktív témák