- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Out
addikt
válasz
Perseus871 #3707 üzenetére
748352 hiba, amig nem éri el a 750000-et addig nincs gond, használd nyugodtan
Ebből RAM hibára gyanakodnék, de azért a biztonság kedvéért rakd át másik slotba és ott is futtasd le a MemTest86-ot, ha ott is hibás lesz, akkor kuka.
porto1992: Örülök, hogy végre tényleg kiderült a probléma forrása.
-
Out
addikt
válasz
Perseus871 #3705 üzenetére
Inkább ezzel: MemTest86
-
Out
addikt
válasz
Perseus871 #3703 üzenetére
Ennyi kék halált is régen láttam már. Viszont jó irányba tippeltem, mert vagy HDD vagy RAM problémád lesz, de ha mindkettő ellenőrzése hibátlanul befejeződik, akkor az alaplapnál kell keresni a hibát (BIOS vagy chipset driver).
-
Out
addikt
válasz
Perseus871 #3701 üzenetére
Ezek hibaüzenetek, de pontos hibakód nélkül sajnos semmi biztosat nem lehet megállapítani belőlük. Talán a HDD-d okozza a legtöbb problémát, érdemes lenne azt ellenőrizni, illetve a RAM-o(ka)t.
Az Eseménynaplóban pontosabb képet kaphatsz a hibákról és ha éppen kék halált okozott valami a Windows-ban, akkor azt a bejegyzést az Eseménynaplóból másold be ide. Könnyebb lesz megállíptani a hiba forrását.
-
Out
addikt
válasz
porto1992 #3686 üzenetére
Nem látok semmilyen számomra értelmetlen beállítást, de azért tedd fel itt is a kérdésed Bios topic
-
-
Out
addikt
válasz
seederking #3672 üzenetére
Ja, hogy nem volt frissítve sem a win7-ed, akkor ez is okozhatta a gondot. Viszont ha mégsem oldódott volna meg a problémád, akkor a LAN drivert cseréld le. Ha újabb van fenn, akkor a régit rakd fel.
porto1992: Ez egy elég érdekes dolog, bár nem vagyok biztos benne, hogy az alaplapod a hibás és nem a program
A BIOS frissítés után ugye defaultra állítottál minden értéket a BIOS-ban?
-
Out
addikt
válasz
seederking #3666 üzenetére
Mindenképpen a gépen van a hiba és nem a upc-s modemben vagy routerben. Azon gépen ahol a kék halál van, ott kellene lecserélni a network drivert.
porto1992: Szinte már minden le lett tesztelve, ami számításaim alapján szóba jöhetne, mint a hiba forrása. Mi okozhat olyan hibát, hogy 3-4 óráig jó a gép, aztán egyszer csak összeomlik. Esetleg elfárad a táp?
-
Out
addikt
válasz
seederking #3664 üzenetére
Gyanús, hogy ez a hálókártya driver lesz, kérdés az hogy Wi-Fi-t vagy Ethernet-et használsz?
-
Out
addikt
Helló!
Ezt a hibát többminden is okozhatja, úgymint BIOS (frissítés ellenőrzése), RAM (memóriateszt, slotcsere), HDD/SSD (kábelek ellenőrzése, HDD/SSD teszt). Ha ezek közül már ellenőrizted valamelyiket és nem találtál hibát, akkor a maradék között lehet a hiba forrása, persze tévedhetek én is.
DEARevil: Milyen vincsi van a gépben? Ha SATA-s akkor meg kellene nézni, hogy a BIOS-ban milyen mode van beállítva (IDE, AHCI, RAID) és AHCI-re állítani, ha az van beállítva, akkor a Windows DVD-ről bootolni és egy javítást ráengedni. Ha nem AHCI-n volt, akkor viszont ajánlatos egy új Windows telepítés sajnos. Gyanús, hogy sem simán és sem csökkentett módban nem indul el.
Redneck: Szakértő ugyan nem vagyok, csak sok szabadidőm van
Írtad, hogy driver csere nem történt, pedig ez a hiba mégis driverre utal. Esetleg a beépített Driver Verifier a segítségedre lehet: [link]
-
Out
addikt
válasz
[HUN]AndrewT #3636 üzenetére
Ahogy látom nem 1 db kék halállal van dolgod, hanem többel is, de egyik sem mutat egy konkrét dologra sajnos. A Windows nem rakott fel valami frissítést, ami esetleg ezt okozhatta nálad? Mivel írtad, hogy nem változott semmi a gépen, csak úgy hirtelen előjöttek a hibák, és már ellenőrizted a HDD-t és a RAM-okat is, egyelőre más tippem nincs.
Dzsemman: Az eszközkezelőben nincs felkiáltójeles dolog? Ha még mindig nem megy a WI-FI, akkor távolítsd el a drivert a gépről és a géphez adott CD/DVD-ről rakd fel a jó drivert (ha több is van, akkor próbálkozni kell, hogy melyik a jó) és ha működik rendesen, akkor próbálhatod frissíteni a gyártó oldaláról.
Stylerr: Nekem nincs több ötletem.
DEARevil: Eszközkezelőben nincs felkiáltójeles USB eszköz? Az egeret és a bill-t, nem USB 3.0-ra dugta a user? Próbáld ki az USB-s eszközök nélkül indítani a Windows-t. Szerintem ott lesz a gond.
-
Out
addikt
Lehet már nem is aktuális, de szerintem nézd meg, van-e driver illetve firmware frissítés az SSD-hez.
Csolt: Mivel a hibaüzenet az ATI driverre utal, szerintem még mindig videokártya driver probléma lesz.
Joker88: Gyanítom a frissítések felrakása óta nem jött elő újra ez a kék halál
KohanTroon: Az SSD driverét illetve a firmware-ét frissítsd.
-
Out
addikt
Van, hogy tényleg csak egy új win oldja meg a problémákat, de én sosem szoktam ilyet ajánlani, mert tudom mennyi macerával jár. A DDU után megszoktad nézni, hogy az eszközkezelőben a VGA-nál mit ír? Én addig szoktam eltávolítani a VGA-t (bepipálva a meghajtó törlést), amig csak a szabványos VGA nem marad, ekkor újraindítom és úgy telepítem az AMD drivert. Tudom mindenkinek más módszere van erre, nálam ez vált be
-
Out
addikt
válasz
Dzsemman #3595 üzenetére
Amennyiben a képernyőillesztő program leáll hibával találkozol, az mindenképpen videokártya driver miatt van, cseréld le így talán megoldódik a többi gondod is.
domedee: Próbáltad már, hogy az USB-s eszközöket kihúzod, esetleg máshova dugod be őket? Az ilyen indítás utáni fagyásokat, meg akadásokat sokszor ezek okozzák.
-
Out
addikt
válasz
Micsurin #3582 üzenetére
Sajnos hibaüzenet hiányában nem tud neked segíteni senki sem. Nézz meg régebbi bejegyzéseket, hogy milyen formában kellene hibaüzenetet beszúrnod.
domedee: Elvileg ez a hibaüzenet proci vagy alaplaphibára utal szerintem. Azért jó lenne tudni, hogy az asszonykád mit csinál a gépen, amikor lefagy nála. Ha böngészik, akkor lehet böngészőcsere, flash csere, vírus és trójaiírtás, stb....
-
Out
addikt
válasz
Tamer070 #3580 üzenetére
Ez egy elég összetett hibakód, amit okozhat szinte bármi, a BIOS-tól kezdve a Operációs rendszeren át, a driverekig vagy a hardverekig bármi. A legjobb ha végigmész az úton, BIOS frissítés, ha van, OP. rendszer frissítés, ha van, driverek frissítése, ha van és reméljük, hogy nem hardverhiba a gond.
Zozo33: Fórumokat fellapozva ezt a hibát a WI-FI driver cseréjével oldották meg, persze nem minden esetben kell újítani a drivert, lehet egy régebbi fog jól működni.
-
Out
addikt
Mivel használod a géped, Ethernet kábellel vagy Wi-Fi-vel? Esetleg még megnézhetnéd, hogy amivel netezel, ahhoz van-e frissebb driver (LAN vagy WLAN)
A tcpip.sys egyértelműen a hálozati vezérlővel áll összefüggésben, de sokszor ezek a driverek benne vannak az alaplapi csomagban, máskor viszont külön.
-
Out
addikt
válasz
Mythunderboy #3573 üzenetére
Ez alapján csak annyi világos, hogy valamelyik programod okozza ezt a kékhalált, ami fut a háttérben állandóan (pl. vírusírtó).
-
Out
addikt
válasz
holozis_HUN #3570 üzenetére
Nem ismerem a Driver Boostert és a helyedben nem is használnék ilyen drivertelepítő programokat, hanem inkább megnézném milyen alaplapom van és felmennék a gyártó honlapjára és onnan tölteném le a megfelelő drivereket. A szervíz lehet visszadobja a gépet a nem eredeti Windows miatt, de az csak kifogás arra, hogy ne kelljen foglalkozniuk vele. Ez esetben csak magát a videokártyát vidd a szervízbe, ne az egész gépet
Vagy esetleg ha van egy ismerősöd akihez eltudod vinni a kártyát és nála kipróbálni, hogy működik-e ott rendesen, ez is egy lehetőség.
-
Out
addikt
válasz
holozis_HUN #3568 üzenetére
Csökkentett módban ha megy, az csak annyit jelent, hogy a kártya 2D-ben működik. Ugyanis csökkentett módban a 3D vezerlők nem töltődnek be és az azzal kapcsolatos dolgok sem, ha jól tudom. Szóval, ettől még simán lehet videókártya driver hiba és a hardver se biztos, hogy jó. Viszont ha már a windows sem indul el normál módban, akkor ott lehetnek gondok egyéb vezérlőkkel is, gondolok itt az alaplapra. Csökkentett módban próbáld meg felrakni az alaplap drivereit, szerintem ez lesz a bibi. A nem eredeti windows nem okozhat gondot, kivéve ha nincs frissítve. Mindenképp frissítsd.
-
Out
addikt
válasz
holozis_HUN #3565 üzenetére
Videokártya drivert kellene cserélni elsőkörben, ha nem oldódik meg a probléma, akkor jó eséllyel videochip probléma lesz, amivel viszont szervízbe kellene menni.
-
Out
addikt
válasz
ZoeVica73 #3550 üzenetére
Helló!
Emlékszem ezek a hibák már a múltkor is megvoltak, de ezek szerint azóta sem oldódott meg a probléma. Az első hibát okozhatja akár a nem megfelelő tápegység, ezért ha van rá módod, akkor egy próbát tegyél egy kölcsön táppal.
A második hibádat az AMD videokártya drivere okozza még mindig. Nem tudom, hogy most is AMD kártyád van-e vagy csak régen volt és fennmaradt ez a szolgáltatás, de el kellene távolítani, ezt az AODDRIVER4.3-at. A legegyszerűbb módja ennek, egy rendszergazdai parancssorba kiadott:
sc delete AODDriver4.3Vagy teljesen letörölni az AMD videokártya driverét a Display Driver Uninstaller (DDU) nevű programmal.
-
Out
addikt
válasz
Kisfirga23 #3537 üzenetére
Üdv!
Sok segítséget nem fogok tudni adni ezzel kapcsolatban, mert NVidia kártyákban és meghajtóprogramjaikban semennyire sem vagyok otthon. A kártyához kaptál CD-t? Az azon lévő driverrel próbáltad? Általában ha mással nem is, de a hozzáadott driverrel szoktak működni a kártyák. Ha már próbáltad és nem megy, akkor szerintem keresd fel a videókártyád topikját, hátha ott fognak tudni segíteni.
-
Out
addikt
válasz
Kisfirga23 #3535 üzenetére
Videokártya driver csere volt már? Ha mindig ugyanazt a verziót raktad fel a különböző Windows-okhoz, akkor nem csoda, hogy nem jött elő a hiba. Látom Nvidia és ott ritka az ilyen hiba, de próbáld ki másik driverrel a kártyát. Az első képen lévő hibaüzenet videokártya driverre utal.
-
Out
addikt
-
Out
addikt
válasz
sutyesz96 #3517 üzenetére
BlueScreenView, ezzel a legegyszerűbb, de ha nem akarsz programot telepíteni, akkor az Eseménynaplóban.
-
Out
addikt
Helló!
Fura, hogy ezt kell írnom mivel NVidia kártyád van, de a hibakód a videókártya driverre utal, de hardveres gond is lehet.
ZoeVica73: Ennek a hibának a kiszűréséhez kellene pár ellenőrzést végrehajtani. Úgymint legújabb BIOS megléte, RAM ellenőrzése, esetleg másik helyre pakolása, HDD ellenőrzése. Ha nem jön elő hiba sehol, akkor lehet tovább gondolkozni.
-
Out
addikt
válasz
ZoeVica73 #3485 üzenetére
Ez elég sok hibaüzenet rövid idő alatt. Ha az elején kezdjük, akkor a videókártya drivert kellene leszedni teljesen( a registry-ből is törölni minden bejegyzést), majd újratelepíteni. Remélhetőleg ez megold pár egyéb problémát is.
Cetli: Neked is csak azt tudom javasolni, hogy cserélj videókártya drivert, mert az általad linkelt kép arra utal, hogy a jelenlegi driver okozza a hibát.
-
Out
addikt
válasz
sutyesz96 #3483 üzenetére
Ilyenről én még nem hallottam
Viszont azt eltudom képzelni, hogy a könyvtár ahol torrentezel és gondolom WiFi-n kapcsolódsz a netre, olyan titkosítást használ, ami a nálad fenn lévő Wireless driverben hibát okoz és ezért kapod a kék halált, ergo másik wireless driverre lenne szükséged. Remélem jó felé kapizsgálok
-
Out
addikt
válasz
trancemusic #3474 üzenetére
Annyit mond, hogy a procid jelezte a hibát, ami túlhajtás vagy nem megfelelő hűtés vagy nem elegendő tápellátás miatt következett be. Persze nem zárható ki az alaplap gyengesége illetve a memóriahiba sem. Kb minden, amit az első posztodban kizártál
-
Out
addikt
válasz
trancemusic #3472 üzenetére
Nem írtál rossz topikba, mivel kékhalálod volt. Az, hogy hogyan tuningolod a PC-d, meg mit csinálsz vele, az addig lényegtelen, amig a kék hibaüzenet nem arra utal, hogy ott kellene keresni a probléma forrását. Írtad, hogy szerinted nem relevánsak a hibaüzenetek, mert mindig mást ír ki. Hidd el sokszor összefüggnek azok. Esélylatolgatásba nem megyek bele, amig nincs konkrét hibaüzenet
-
Out
addikt
válasz
trancemusic #3469 üzenetére
A kékhalálról jó lenne valami infó (képernyőmentés, eseménynapló bejegyzés, stb..), mert így ebben a formában esélyed sincs a segítségre.
-
-
Out
addikt
Helló!
Ahogy látom az eseménynaplódat az 1e hiba nem csak az ntoskl+75b90-el okozott hibát, hanem más fileoknál is. Szerintem alaplap driver lesz, pedig írtad, hogy frissítetted, a BIOS is a legfrissebb rajta?
Szemjuel: Én sem tudom megmondani, hogy alaplap vagy processzor gond-e, így abban sem tudok segíteni, hogy melyik szorul szervízre.
-
Out
addikt
válasz
Redneck #3456 üzenetére
Ha van lehetőséged a slotokat variálni, akkor mindenképpen próbáld meg másik helyre rakni a RAMokat, ha több van akkor természetesen egyesével próbálgatva. Viszont ha csak egyszer fordult elő a kékhalál, akkor nem tudom, hogy fog kiderülni, hogy mi volt ténylegesen a hiba.
-
Out
addikt
válasz
YellowFlash #3429 üzenetére
-
Out
addikt
válasz
YellowFlash #3427 üzenetére
Nem tudom milyen videókártyád van, melyik béta drivert raktad fel most és mi volt fenn előtte. Így ennek tükrében nem tudok sokat segíteni. Viszont az új driver telepítése előtt, mindenképpen szedd le a jelenlegit. Én úgy szoktam, hogy Programok telepítése/törlése menüben eltávolítom az AMD Catalyst-ot és a videódriverhez tartozó dolgokat, majd az eszközkezelőben eltávolítom a videókártyát úgy, hogy bepipálom a meghajtó törlését. Ezután kezdek hozzá az új driver telepítéséhez.
-
Out
addikt
válasz
YellowFlash #3425 üzenetére
Videókártya drivert kell cserélni vagy újabbra vagy régebbire.
-
Out
addikt
Általában ez a 116-os code ez hűtési problémára utal, nézd meg a videókártyád hőmérsékletét illetve ellenőrizd, hogy kap-e rendes hűtést.
KillerKollar: Ez a hibajelenség a videókártya driverére utal, rakd fel a 13.12-est vagy a 14.8-ast, ha megszűnik a hiba, akkor a 14.4-el van a gond nálad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Simbin topic (GTR, Race07, GTR Evolution, RaceRoom Racing Experience, stb.)
- Gitáros topic
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Ford topik
- BestBuy ruhás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Filmvilág
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest