Hirdetés
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Akciókamerák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Heatpipe / hőcső házilag
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- E-book olvasók
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
contaxg
üzenetére
A kommersz (bolti) bab esetében a nagyüzemi termelés a lényeg, nem az ár (persze 2k/kg-ért nem sok mindent várhatunk el). Produktivitás mindenek előtt. A lehető legolcsóbban beszerezni a nyers szajrét, jellemzően a legalja (estére takarítani összesöpört, törött, köves/fás/mókusos/rohadt és éretlen szemes), esetleg egy éve raktárban várakozó (már öregedő, tehát olcsó) minőséget, nagy tételben. Ebből ugye eleve nem lesz énekes halott. Az irreálisan drága végtermékek esetében nyilván van minőségellenőrzés, de egy Illy áráért már kapsz kispörkölésűt, ami jobb.
Aztán erre jön az ipari gyorspörkölés, ami megadja a kegyelemdöfést. Ha ezt utána gyorsan polcra rakják és bezsákolod, majd szakszerűen tárolod, akkor azt a keveset amit tud, legalább felmutatja. -
Nutra
tag
válasz
contaxg
üzenetére
Pont az okos bekapcsoló gomb az egyik (egyetlen?) visszalépés a Sage (Breville) DB-n az Anna hagyományos billenőkapcsolójához képest. Nekem. Azt fixen bekapcsoltam és okoskonnektorral napi / heti rutinnak megfelelően felfűtöttem, kikapcsoltam, ahogy tetszett. Vagy 1 gombnyomás a telón az autóban és mire hazaértem, már fűtött gépen készíthettem azonnal kávét.
Ehhez képest most 1 fix bekapcsolás, automata kikapcs (
) és minden másra kézzel bekapcsolni. (OK, gyorsan felfűt
) -
contaxg
veterán
válasz
contaxg
üzenetére
Pár napja kértem segítséget (de nem kaptam) Iberital Challenge témában. Azóta előszedtem a tartalék Gaggia MDF darálót és elég meglepő volt, hogy mennyivel jobb a kávé az Iberital darálóval. Belém is költözött az ördög, hogy vajon mi lehet a következő szint a Challenge után amivel határozottan jobb kávé készülhetne?
(közben a Challenge újra beindult, az MDF mehet vissza a régi helyére) -
contaxg
veterán
válasz
contaxg
üzenetére
Két hete írtam, hogy egy durranással elfüstölt Lelit a kávéfőzöm. Pár napja megérkeztek az alkatrészek egy sima regisztrálatlan postai borítékban Olaszországból. A posta többe került mint az alkatrész (Σ €8). Most volt egy kis is időm foglalkozni a javítással. Két izzót rendeltem mert a még működőt is lecseréltem, biztos ami biztos.
Megjött a kedvem egy PID beszerelésére. Hol és milyet érdemes beszerezni
A beépítésről video vagy leírás elérhető valahol? -
weinmaker
őstag
válasz
contaxg
üzenetére
Azért akkora rutin nem kell hozzá. Általában úgy szokták, hogy addig gőzölik, amíg a kezed rajta tudod tartani a kiöntőn. Ez a legtöbb esetben szerintem jól működik. Illetve ha jól tudom, a gőzölésnél egyéb folyamatok is végbemennek a tejnél (de ez lehet, hogy a melegítésnél is megtörténik, ezt nem merném biztosra mondani). Érdekes lenne megkóstolni egy jól felgőzölt tejet, egy "pumpált" változattal, hogy mennyi ízbeni különbség van. Persze szükség esetén kiváló alternatíva ezt nem vitatom.
-
nLali
őstag
válasz
contaxg
üzenetére
Amúgy a pörkölő srác, Hegedűs Laci nagyon jófej. Bementem a Paksi Kávéba és amikor kávét szerettem volna vásárolni, akkor mindjárt nem a pultos hölgy, hanem a pörkölést végző H.László sietett a segítségemre. Választás után ittam egy espressot, közben mesélt nekem a pörkölés folyamatáról és a pulton található cukrokról. Sajnos ritkán jutok el , de mindig elégedetten távozok.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen okostelefont vegyek?
- Battlefield 6
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4077
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Jackson elektromos gitár
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
) és minden másra kézzel bekapcsolni. (OK, gyorsan felfűt
)