Hirdetés
- Apple MacBook
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Gaming notebook topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cotagg
tag
válasz
Dgfdv3
üzenetére
Nekem azért más a tapasztalatom. A NFC-vel 3-4 egységgel finomabbra kell állítanom az örlőt, hogy ugyanazt a lefolyást kapjam, de valójában még ekkor sem lesz soha ugyanolyan. Az ízek is sokkal 'világosabbak' a használatával. Ez alapján azt gondolom - ahogy azért mások is -, hogy a lassabb, óvatosabb adagolás (flow control) miatt alapvetően kevesebb a fines mennyisége az őrleményben. Ezért kell finomabbra őrölni és ezért más a lefolyás.
A problémám ezzel, hogy a jó eszpresszóhoz szükség van bizonyos fines mennyiségre és nem vagyok benne biztos, hogy az NFC használatával nem billen el az egyensúly rossz irányba.
Nekem egyébként nem a Niche NFC-je van használatban, hanem egy 3D nyomtatóval készített darab, még a gyári megoldás előtt készítettem. Lehet ez is okozhat különbséget a tapasztalatunkban.
"When installed into the bean funnel, the Niche Flow Control Disc prevents 'pop-corning' – coffee beans jumping around the funnel prior to being fully fed into the burrs. Because the Niche Flow Control Disc feeds beans into the burrs at a steady pace the grind consistency is also improved."
-
-
JózsefK
csendes tag
válasz
Dgfdv3
üzenetére
3. Szerintem ez attól függ milyen kávét szeretsz... világos pörkölés, gyümölcsös vagy csokis ízvilág stb
Én sokmindent meg szoktam kóstolni (kövezzetek meg) nem kizárólag “kézműves” kávét és nekem inkább a sötétebb csokoládés ízvilág jön beAmit próbáltam azok közül nagyon bejött
- PallYotz
- Roastupus -
petfoto
tag
válasz
Dgfdv3
üzenetére
1. A Vera vízkőfoltokat hagy maga után a gépen, így én használom a szűrőpatront (Sage bes920)
2. A gépem is a gomb megnyomásától méri, de szerintem mindegy, ha csak a saját húzásaidat hasonlítod össze. Asszem általában az indítás számít, ugyanakkor az előáztatás kivonandó, ha a pörkölő csapolási időajánlását veszed figyelembe.
3.Pallyotz -
válasz
Dgfdv3
üzenetére
A Vera mellett kövesedni fog. Patront én nem használnék, de egy-két havonta megkínálnám citromsavval.
Én megnyomom a gombot induláskor. Közepesen világos pörköléseket iszom. Tudom, hogy nálam 4-7mp alatt indul meg, (30)-35mp alatt kijön 20-25ml szimpla, vagy 40-(50) körül a dupla kosár 40-45ml. Ki kell tapasztalni magadnak. Előáztatással vegyes tapasztalataim vannak, mostanság nem erőlködöm vele, de világos cucchoz jól jöhet. Megintcsak neked kell rájönnöd.
Pörkölőből én árérzékeny vagyok; havi akciós kapucziner, esetleg pallyotz, ha jobban el vagyok eresztve. De mindegyik kisporkolo jó minőségű szerintem. Az avx is, csak itt nem divatos a közhangulatban :)
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4206, 100% Akksi
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Eladó Apple iPhone 14 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest